Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 30,890 23 apr 2024 17:37
  • +1,050 (+3,52%) Dagrange 30,495 - 31,165
  • 4.359.998 Gem. (3M) 3M

PROSUS in 2020

1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ZyppBe 19 september 2020 13:35
    Wechat ban in de US heeft weinig impact. Dat men nu ook de gaming afdeling in de crosshairs zet is wel niet ongevaarlijk, >30% van Tencent's revenue is gerelateerd aan gaming. Epic/Fortnite etc. Ook niet vergeten dat Epic in een rechtzaak met Apple verwikkeld is, hearings op 28/09.

    www.theverge.com/2020/9/5/21423889/fo...
  2. Leonard 20 september 2020 11:19

    Trump keurt oplossing voor TikTok goed

    Roel Verrycken |

    Vandaag om 09:14

    Een verbod op de populaire Chinese video-app TikTok in de Verenigde Staten is voorlopig van de baan. Er is een overeenkomst tussen eigenaar Bytedance en de Amerikaanse bedrijven Oracle en Walmart, en die krijgt de zegen van president Donald Trump.

    'Ik heb de deal mijn zegen gegeven. Als ze het rond krijgen, is dat goed. Als het niet lukt, dan ook', zei Trump zaterdag. Daarmee is een dreigend verbod op TikTok in de Verenigde Staten, waarbij de app niet langer downloadbaar zou zijn, alvast voorlopig vermeden. Dat verbod zou ingaan in de nacht van zondag op maandag, maar is minstens met een week uitgesteld, afhankelijk van de uitvoering van het plan.

    De oplossing bestaat erin dat de Chinese TikTok-eigenaar Bytedance zijn internationale activiteiten onderbrengt in een nieuw op te richten bedrijf met hoofdkwartier in de VS. Dat krijgt de naam TikTok Global mee.

    Bytedance blijft de hoofdaandeelhouder, maar krijgt de Amerikaanse bedrijven Oracle en Walmart naast zich met een belang van 20 procent samen. Omdat Bytedance veel Amerikaanse aandeelhouders telt, zou de meerderheid uiteindelijk in Amerikaanse handen zijn. Ook in de raad van bestuur krijgen de Amerikanen duidelijk het overwicht, met alvast een zitje voor Walmart-CEO Doug McMillon.

    De waarde van het nieuwe bedrijf wordt geschat op 50 à 65 miljard dollar, weet The Financial Times. Het plan is dat TikTok Global binnen het jaar naar de beurs trekt. De hoofdzetel komt waarschijnlijk in Texas, waar zo'n 25.000 jobs zouden worden gecreëerd.

    TikTok is al wekenlang de inzet van een intense geopolitieke strijd tussen de VS en China. De app, het eerste sociale medium uit China dat breed doorbrak in het Westen, is razend populair vanwege zijn door slimme algortimes gedreven virale video's met dansjes en stunts. Maar volgens de VS vormt het platform een bedreiging voor de nationale veiligheid. De Amerikanen vrezen dat TikTok een vehikel is voor spionage vanuit Peking.

    Daarop dwong de regering-Trump Bytedance om de Amerikaanse activiteiten van TikTok af te stoten. Lang was sprake van een overname door Microsoft. Ook Twitter toonde interesse. Later kwamen IT-reus Oracle en supermarktketen Walmart op de proppen. Met de nieuwe constructie zouden de Amerikaanse belangen gevrijwaard moeten zijn.

    'Het zal niets meer te maken hebben met China, het zal totaal veilig zijn', zei Trump ook. De veiligheid zal 100 procent zijn.'

    De Tijd.
  3. Audhumbla 20 september 2020 16:47
    quote:

    Libertel schreef op 20 september 2020 11:39:

    Dat wordt een mooie stijging voor Prosus morgen! En vanaf morgen opgenomen in de Euro Stoxx 50. Dat zal voor flink wat kopers zorgen (degenen die moeten die het nog niet mochten vorige week).
    Daar kon je wel eens gelijk in hebben. Ben heel benieuwd! Denk dat we vanaf morgen alleen nog maar een 8 of hoger als eerste cijfer hebben....
  4. forum rang 4 Bakkiekoffie 20 september 2020 23:04
    Misschien gaat de gerechtelijke uitspraak m.b.t WeChat ook een wending krijgen als bij TikTok.
    Zo kopen de Amerikanen zich redelijk in Chinese platforms in. Maar wat is het antwoord van China. Die blijven heus niet alleen duimen draaien
    Ik hoop morgen koesstijging voor het aandeel richting 85.
    Tenzij het hele sentiment voor Tech wat positief draait, dan kan het wat verder gaan.

  5. Audhumbla 21 september 2020 14:03
    quote:

    EersterangsDubbeltje schreef op 21 september 2020 12:21:

    Is wel vreemd dat Prosus weer zo fors daalt vandaag. Eind vorige week al afgestraft op het Wechat-verbod in de US. Het is nu teruggedraaid, maar ipv te stijgen dalen ze flink in verhouding met de Tech-broertjes op Europese beurzen. Strange.
    Eens! Mijn ervaring is; als je het zelf vreemd vindt dat de koers daalt ipv stijgt moet je gewoon kopen. Voelt onnatuurlijk maar grote kans op winst.
  6. ML89 21 september 2020 14:41
    Vandaag ingestapt in Prosus. Ik hikte er al een tijdje tegen aan. Maar ik geloof in de portfolio en strategie van dit bedrijf en ik voorzie een gouden toekomst. Daarnaast is de waardering (nog) zeer gunstig. Zeker in relatie tot de markt. Instappen in dit bedrijf geeft ook blootstelling aan een portfolio van kleinere groeibedrijven, waar ik als kleine belegger zelf lastig aan blootgesteld kan raken.

    Blijft zeker op de plank liggen de komende 5 jaar en zal alleen maar uitbreiden in geval de koers daalt.
  7. forum rang 6 RJ 80 21 september 2020 14:48
    quote:

    EersterangsDubbeltje schreef op 21 september 2020 12:21:

    Is wel vreemd dat Prosus weer zo fors daalt vandaag. Eind vorige week al afgestraft op het Wechat-verbod in de US. Het is nu teruggedraaid, maar ipv te stijgen dalen ze flink in verhouding met de Tech-broertjes op Europese beurzen. Strange.
    Nee hoor, kijk s naar de rest van de markt. Gaat gewoon even mee met al de rest naast de toch al (tijdelijke) druk op tech. Bijkoopmomentje.
  8. forum rang 4 Kuiken 21 september 2020 20:23
    Bron FD:

    6 min Van onze redacteur
    TECH EN MEDIA
    ByteDance en Oracle steggelen over belang in TikTok, akkoord onzeker

    Hoofdredacteur Hu Xijin van de krant Global Times, de Engelstalige spreekbuis van de machthebbers in Peking, tweette dat de Chinese regering het akkoord zoals dat er nu ligt waarschijnlijk niet zal goedkeuren.
    Hoofdredacteur Hu Xijin van de krant Global Times, de Engelstalige spreekbuis van de machthebbers in Peking, tweette dat de Chinese regering het akkoord zoals dat er nu ligt waarschijnlijk niet zal goedkeuren.Foto: Tingshu Wang/Reuters
    TikTok-eigenaar ByteDance en de Amerikaanse bedrijven Oracle en Walmart zijn het nog niet eens over een samenwerking om TikTok beschikbaar te houden in de Verenigde Staten. Het Chinese ByteDance zei maandag 80% van de Amerikaanse TikTok-activiteiten in bezit te houden, terwijl Oracle en Walmart beweren dat de nieuwe divisie genaamd TikTok Global grotendeels in Amerikaanse handen komt.
    Het meningsverschil gaat over wie naast Oracle (12,5%) en Walmart (7,5%) de rest van de aandelen krijgt. Volgens de Amerikanen krijgen alleen de investeerders van ByteDance de resterende 80% van de aandelen, niet ByteDance zelf. Dat zou betekenen dat ByteDance zijn meerderheidsbelang moet opgeven, en daarmee de macht over het bedrijf.
    De Amerikaanse president Donald Trump bevestigde maandag op de tv-zender Fox News dat Oracle en Walmart het voor het zeggen moeten krijgen. 'Als blijkt dat ze niet de volledige zeggenschap hebben, zullen we het akkoord niet goedkeuren', zei Trump.
    Chinese regering
    Het is de vraag of ByteDance deze eis wil en kan inwilligen. Het bedrijf heeft ook toestemming nodig van de Chinese regering. Hoofdredacteur Hu Xijin van de krant Global Times, de Engelstalige spreekbuis van de machthebbers in Peking, tweette dat de regering het akkoord zoals dat er nu ligt waarschijnlijk niet zal goedkeuren. De deal zou 'de nationale veiligheid, belangen en waardigheid' in gevaar brengen.
    Trump dreigde met een verbod op TikTok omdat hij niet wil dat persoonlijke informatie van de Amerikaanse gebruikers in handen komt van Chinezen. Dat verbod is met een week uitgesteld naar aanstaande zondag, en gaat waarschijnlijk van tafel als ByteDance grotendeels afstand doet van de Amerikaanse tak. Zo'n honderd miljoen Amerikanen gebruiken de app.
    ByteDance zet in op een waardering van de Amerikaanse tak van $60 mrd (ruim €50 mrd), zo meldde persbureau Bloomberg op basis van interne bronnen.
  9. Audhumbla 23 september 2020 10:06
    quote:

    Gouden tijden voor de shorters schreef op 23 september 2020 09:49:

    Wie durft er nog in aandelen te stappen. Het verbaasd mij dat er nog kopers zijn.
    met deze tweede golf komen er meer maatregelen. Mensen gaan weer meer thuis zitten. Die vervelen zich dus ze gaan bijv. gamen = kassa voor Prosus. Zo gek is dat toch niet? Er zijn idd wel specifieke aandelen die je beter kunt mijden...
1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links