Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,920 16 apr 2024 15:08
  • -0,060 (-2,01%) Dagrange 2,980 - 3,000
  • 2 Gem. (3M) 6,5K

Stern 2020

496 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 15 september 2020 15:53
    quote:

    HenkdeV schreef op 12 september 2020 08:39:

    Weinig omzet in het aandeel de laatste dagen, nog niet veel nieuwe beleggers die het aandeel oppakken. Moet echt veranderen wil de koers omhoog gaan..
    Vandaag in ieder geval wel omzet en gelijk een hogere koers.

    Kan de Belg van Mossel deze tent niet overnemen, is een echte groeier.
  2. forum rang 6 jonas 15 september 2020 17:23

    Bijgekocht het rommelt met 10 keer normale gemiddelde omzet. Een bod zal minimaal rond de 20 moeten zijn dus nog genoeg te verdienen. Risico? Failliet zie ik ze niet gaan dus hoogstens dood geld voor een paar jaar met mogelijk wel goed dividend.

    Groet, Jonas

    PS Heb er een paar duizend, maar ben geen veroorzaker van deze volume stijging
  3. forum rang 5 Gaasp 15 september 2020 17:42
    Stijging wel in perspectief zien: in Februari was de koers nog bijna €18,- en de intrinsieke waarde ligt nog veel hoger.
    Maar wellicht is er nieuws op komst. Ik hoop nog steeds op het afblazen van de fusie met Hedin. De autodealer business in Europa is nu flink aan het consolideren en er komen nog kansen genoeg voor Stern om zich aan te sluiten bij iets groters, of een aantal onderdelen apart te verkopen.
  4. [verwijderd] 15 september 2020 18:13
    quote:

    Gaasp schreef op 15 september 2020 17:42:

    Stijging wel in perspectief zien: in Februari was de koers nog bijna €18,- en de intrinsieke waarde ligt nog veel hoger.
    Maar wellicht is er nieuws op komst. Ik hoop nog steeds op het afblazen van de fusie met Hedin. De autodealer business in Europa is nu flink aan het consolideren en er komen nog kansen genoeg voor Stern om zich aan te sluiten bij iets groters, of een aantal onderdelen apart te verkopen.
    Inderdaad, het aandeel is getuige de update van H1 van Stern onterecht hard gezakt en heeft ook nog eens de fusie gesprekken met Hedin als extra mogelijkheid voor een goede deal want als je als vd Kwast die van zijn aandelen af wil en een opvolger zoekt de deal niet goed genoeg vind en dat zal op dit niveau natuurlijk onmogelijk wel zo zijn dan zeg je toch gewoon nee en ga je verder.

    vd Kwast wil misschien zijn 'kindje' niet in stukken knippen en tegen de beste prijs verkopen en liquideren maar dat kan natuurlijk wel en zeker in een sector waarbij er al veel consolidatie is en nog veel meer gaat gebeuren.

    Het signaal dat vd Kwast in de crisis zelf aandelen heeft bijgekocht terwijl toch al langer bekend is dat hij zijn aandelen wel wil verkopen tegen een goede prijs en een opvolger zoekt zegt genoeg over hoe laag vd Kwast het toen gevonden moet hebben.

    Dat vind ik ook en nog steeds alleen mijn zakken wat minder diep dan die van vd Kwast.

    Dus leuk deze stijging, absoluut, maar dit is qua koers nog steeds 3x niks.

    En de intrinsieke waarde ligt inderdaad veel hoger met bijna 24 euro per 30 juni dit jaar en dat na het afschrijven van de complete goodwill van de autodealer afdeling waardoor er nog nauwelijks intangible assets overblijven en de balans dus nog meer echte waarde vertoond dan er al was.

    Een fusie waarbij je daarna meeprofiteert van de combinatie zou zeker op een prijs moeten van minimaal 20 euro per aandeel Stern maar waar waardeer je dan Hedin tegen en hoeveel aandelen a 20 euro komen er dan bij om reverse listing Hedin toe te voegen.

    Lastig omdat Stern natuurlijk heel veel waarde heeft en weinig groei en Hedin hard wil groeien getuige ook nu weer hun interesse in Stern maar de balans is dan ook aardig geleveraged oftewel veel vreemd vermogen maar ze zijn ook goed winstgevend.

    Het samenvoegen van de 2 klinkt goed maar daarna is weer de vraag wat voor waardering de markt dan aan de combinatie geeft want dat is uiteindelijk de koers waartegen je je aandelen kan verhandelen, men kan het wel 20 vinden en dat bekend maken maar als de markt dat overbetaald vind dan zakt de koers en als ze dat een prima prijs vinden dan kan er ook zo veel meer staan, zeker in het begin als de free float natuurlijk niet heel groot is met al die aandelen in handen van Hedin die erbij komen, dus de FF zal in aantal niet veel veranderen maar het aantal uitstaande aandelen stijgt natuurlijk flink dus de free float in percentage zal aardig zakken.

    We zullen zien, mijn gak ligt nog wel een eindje hoger dus voorlopig is het nog eerst maar eens wachten op quit en dan pas begint het weer interessant te worden.
  5. forum rang 6 jonas 16 september 2020 14:11

    Romeo Je geeft goed weer wat de problemen voor de gewone belegger zijn bij fusie met Hedin. Hoe waardeer je de combinatie als dat Hedin niet eens op de beurs staat?

    Graag zie ik dan ook een bod op Stern bij die fusie. En anders niet te lang praten meer en tot zaken komen want ik neem aan dat de onderhandelingen onder exclusiviteit plaatsvinden waardoor mogelijke andere bieders worden geblokkeerd.

    Ook geen ja maar Corona nu. Dat risico maar meenemen en anders stoppen met die onderhandelingen.

    Groet, Jonas
  6. bambricks 16 september 2020 22:33
    Onderhandelen in deze is best wel een complexe materie.
    Hedin moet natuurlijk ook overeenstemming bereiken met zijn bank(en) en dat juridisch regelen alvorens je met Stern tot een deal kan uit onderhandelen. Dat proces zal wel een paar keer heen en weer gaan. Waarbij Van der Kwast niet eens de moeilijkste zal zijn. Echter alle juridische issues moeten ook uitgewerkt zijn opdat je tot een deal komt. Mijn ervaring is als de juristen in het spel worden betrokken zit the devil in the details zoals de Engelsen zeggen. Dus ik verwacht helaas pas witte rook over 4 weken. Zie het natuurlijk liever eerder. Die plotselinge belangstelling voor aandelen Stern dat betekent dat er ergens geruchten zijn dat er schot in de onderhandelingen komt.
  7. bambricks 17 september 2020 18:06
    Henk,

    mee eens, alleen Corona maakt dat beide bedrijven overnieuw worden beoordeeld in andere omstandigheden, zoals minder omzet, hoe sterk zijn partijen in deze nieuwe markt.
    De banken gaan hier zeker om vragen. Niet alleen de banken maar ook de groot aandeelhouders als er een soort fusie komt gaan die alles ook weer tegen het licht houden alvorens die groen licht geven. Ik denk niet dat het zoveel sneller zal gaan.
  8. [verwijderd] 18 september 2020 08:29
    AFM melding

    Blijkbaar was die 10.000 aandelen bieding op 10.75 van Van der Kwast.

    Hij kreeg die deels binnen namelijk 7.101.

    H. van der Kwast - Stern Groep N.V. - Amsterdam
    Melding in het register bestuurders en commissarissen van de AFM.

    Datum meldingsplicht15 sep 2020MeldingsplichtigeH.H. van der Kwast
    Vorige register resultaat
    Volgende register resultaat
    Voorposities
    Soort effect Uitgevende instelling Aantal effecten Aantal stemmen
    Gewoon aandeel Stern Groep N.V. 715.000,00 715.000,00
    Wijzigingen
    Soort effect Uitgevende instelling Aantal effecten Valuta Waarde per aandeel Aantal stemmen Vrije hand beheer
    Gewoon aandeel Stern Groep N.V. 7.101,00 EUR 10,75 7.101,00 Nee
    Naposities
    Soort effect Uitgevende instelling Aantal effecten Aantal stemmen
    Gewoon aandeel Stern Groep N.V. 722.101,00 722.101,00
    Datum laatste update: 18 september 2020
  9. [verwijderd] 18 september 2020 09:38
    quote:

    Gaasp schreef op 18 september 2020 09:21:

    Ik maak er uit op dat de besprekingen met Hedin nog wel even gaan duren. Anders had van der Kwast nu vast geen aandelen mogen kopen, vanwege voorkennis.
    Normaal met stille periodes en dergelijke heb je het over 4 weken van te voren.

    En ook al zouden ze er wel al uit zijn en kopen ze allemaal als insiders eerst nog even flink aandelen in dan wachten ze toch gewoon nog even 4 weken na de laatste aankoop en maken het dan pas bekend en verklaren dat er tot 4 weken ervoor nog helemaal geen zekerheid was dat er ook maar een deal zou komen en je bent klaar.

    Als insider en groot aandeelhouder en partijen met zakken die diep genoeg zijn die zijn eigenaar van al deze regels. Die hebben de eerste grote diepe zakken ooit zelf allemaal bedacht, Rothschild en Morgan en dergelijke en natuurlijk ook Goldman en Blackrock die ook opgetrommeld worden als adviseur door de ECB terwijl vooral Goldman om de haverklap weer loopt te schikken met de SEC omdat ze weer schuld afkopen van het weer zoveelste schandaal, maja, als het meer oplevert dan het kost dan is het gewoon good business in die bedrijfstak.

    Kan allemaal.

    Ik trek uit die aankoop maar 1 conclusie, vd Kwast, insider + grootaandeelhouder + iemand die al heeft aangegeven dat hij een vervanger zoekt en zijn aandelen bij een goede deal wel wil verkopen, koopt aandelen juist bij op 10.75.

    Dan komt er een deal die natuurlijk meer waard is dan dat omdat hij voor het risico van bijkopen terwijl hij eigenlijk alles wil verkopen natuurlijk een leuk rendement wil hebben.

    Ik hou het nog steeds dat een deal met Hedin Stern moet waarderen op minimaal 20 euro.

    Anders kan Stern beter zichzelf opknippen in hapklare brokken en liquideren, dan kom je namelijk ook op minimaal dat bedrag uit getuige de intrinsieke waarde van bijna 24 terwijl net alle goodwill van de dealergroep is afgeschreven a bijna 4 euro per aandeel.
  10. bambricks 18 september 2020 10:45
    Romeo:

    Volgens mij zijn er nog meer kopers. Deze hebben de tijd!! Men koopt niet prijs opdrijvend,
    Ik volg al een paar weken hoe er gekocht wordt. Je ziet dat er telkens precies de hoeveelheid ( hoe on rond het getal ook is ) van de markt wordt gehaald. Bijvoorbeeld 1378 stuks nergens valt op dat het getal wordt aangevuld naar een rond getal.
    Natuurlijk krijg ik dan als antwoord dat heeft te maken met een limiet.
    Het vreemde is dat er dan ervoor 2 of 3 kleinere aankopen worden gedaan die de prijs brengen naar een niveau waar een grotere partij (1000 stuks of meer ) liggen. Dan een periode erna, max 30 min, wordt precies dat getal uit de laat gehaald. Die 2 of 3 kleinere aankopen lijken mijn inziens verschillende partijen te zijn. Ook de 10000 van Van der Kwast heeft er niet ononderbroken in de bied gestaan. Die was soms weg en was de vraag op 10,75 euro maar een paar aandelen.
    Ik heb de indruk dat er bewust gekocht wordt zonder markt verstorend op te treden.
    Er is nog een bijzonder marktpartij bezig. Iemand die telkens 1300 aandelen in de bied zet en die 1300 aandelen komen ook in de laat terug zit alleen 0,5 euro tussen. Ik vind het teveel voor een market maker.
    Mijn indruk het gaat nog even duren. Men heeft vertrouwen in de toekomst en bouwt het aandelen belang rustig uit.
  11. [verwijderd] 18 september 2020 12:48
    quote:

    bambricks schreef op 18 september 2020 12:37:

    De 1300 verkoper heeft verkocht op 12,15. Heeft zijn bod op Stern aan de bied kant met 0,3 euro verhoogd wederom met 1300 stuks.
    De 1300 partij is de Liquidity provider in het aandeel Stern.

    Die quote (2 zijdige markt bied en offer) het aandeel met 1300 aandelen.

    Als hij/zij verkoopt dan schuift die quote omhoog, krijgt die partij weer wat binnen dan schuift het weer omlaag.
  12. [verwijderd] 18 september 2020 13:06
    Hier het persbericht van Stern over het aanstellen van ABN Amro als Liquidity provider in het aandeel Stern nadat NIBC met al zijn aandelen activiteiten was gestopt.

    www.stern.nl/over-stern/investor-rela...,Amsterdam%20genoteerde%20aandelen%20van%20Stern.&text=De%20relatie%20tussen%20ABN%20AMRO%20en%20Stern%20gaat%20al%20vele%20jaren%20terug.
  13. bambricks 18 september 2020 14:09
    Romeo dat die 1300 van de Liquidity provider zou kunnen zijn is mogelijk. Alleen is die sinds max 2 weken zichtbaar. Verder vind ik in verhouding tot de dagelijkse omzet 1300 aandelen in de bied en laat best veel voor een Market Maker. Bij b.v. BAM is dit een waarde van 7500 euro max. Hier is het dan circa 15000 euro.
    Maar je zou gelijk kunnen hebben. De ABN is zeker niet zo actief geweest in Juli en Augustus in Stern aandelen. Maar de omzet is de behoudens gisteren zeker op een hoger niveau.
  14. [verwijderd] 18 september 2020 14:52
    quote:

    bambricks schreef op 18 september 2020 14:09:

    Romeo dat die 1300 van de Liquidity provider zou kunnen zijn is mogelijk. Alleen is die sinds max 2 weken zichtbaar. Verder vind ik in verhouding tot de dagelijkse omzet 1300 aandelen in de bied en laat best veel voor een Market Maker. Bij b.v. BAM is dit een waarde van 7500 euro max. Hier is het dan circa 15000 euro.
    Maar je zou gelijk kunnen hebben. De ABN is zeker niet zo actief geweest in Juli en Augustus in Stern aandelen. Maar de omzet is de behoudens gisteren zeker op een hoger niveau.
    De Liquidity provider is al langer zichtbaar.

    Op 19 augustus heb ik hem nog uitgenomen op 9.58
496 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links