Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1567 1568 1569 1570 1571 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 september 2020 19:59
    Premium
    16 sep.
    Baudet ontkent, zwalkt en wil met de PvdA regeren

    Vrienden van mij werden afgelopen week papa van een zoontje dat ze Stach hebben genoemd, vernoemd naar de hoofdrolspeler uit het boek De Koning van Katoren. Dat boek is in 1971 geschreven door Jan Terlouw, de latere voorman van D66. Als kind vond ik het een van de mooiste boeken die ik heb gelezen.
  2. forum rang 6 Chiddix 17 september 2020 20:33
    quote:

    jonas schreef op 17 september 2020 19:33:

    Weet je wat ook zo vreemd is bij de NPO . Dat eenzijdig deugmens zijn. Direct na die arrestatie van Loyd half overspannen en honderden medewerkers tekende een anti racisme verklaring. Tja doe je dat niet dan lig je eruit.

    Nu ik krijg directe berichten via vriendin In Zuid Afrika. Daar wordt in Johannesburg geschoten op vooral buitenlanders die nog wat brood willen verdienen. Welke berichtgeving van de NPO hierover? Is zoiets minder erg? Selectief Deugmens zijn ofzo?

    Groet, Jonas

    De grote meerderheid is politiek correct. Iedereen die niet de pas loopt is een spelbreker bv Orban, Trump,, Wilders, Johnson enz De politiek correcte beweging heeft een enorme omvang m.n in het Westen.
    Wat denk je van de toespraak van von der Leyen gisteren in het EP? Dan heb je ook nog de VN. Het gaat uitlopen op een wereldregering op de termijn. Dat hou je niet tegen.
  3. forum rang 6 izdp 17 september 2020 21:05
    quote:

    josti5 schreef op 17 september 2020 18:00:

    [...]

    En niks inhoudelijk antwoorden op vragen.
    Net als bij Lubbers, is de premierbonus voor hem.

    Inmiddels zijn de rollen 180 graden omgedraaid.

    Waar good old Hans Wiegel zijn opponent den Uyl nog kon aanwijzen als 'Sinterklaas', is het in 2020 VVD-leider Mark Rutte die de rol van den Uyl heeft overgenomen.

    Ik snap dan ook werkelijk niks van Peter's (ffff) adoratie van de socialist Rutte, schrijf ik uiteraard met een knipoog...

    Wellicht heeft de 400 km afstand tussen Luxemburg en Den Haag er wel mee te maken...

    Op zich begrijpelijk, dat Wiegel zich koest houdt, maar ik kan mij voorstellen dat het kookt, daar in Friesland.
    En het blijft opmerkelijk, dat hij zich zó snel al uit de landelijke politiek heeft teruggetrokken, ondanks alle smeekbeden, indertijd.

    Feit is, dat dit armzalig stelletje resterende leden van politieke partijen de gang van zaken in dit land bepaalt:

    dnpp.nl/themas/leden

    En dat mag het volk zich aanrekenen!!!

    En natuurlijk óók de politieke partijen zelf, die zichzelf hebben uitgerangeerd.
    Door infiltratie van binnenuit zijn de vanouds bekende partijen geen schim meer van zichzelf, de VVD voorop, maar óók D666 en CDA hebben hun erfgoed verraden door de aanwas van leden, die de partij zélf wilden veranderen.
    En dat is hen gelukt...

    De massa stemt op partijen die nog wel een bepaald imago hebben, maar al lang niet meer zijn, wat zij zéggen te zijn, nogmaals: VVD en D666 voorop, maar ook Partij van de Arbeid en CDA kunnen het wat van.

    Groen Links is altijd al een samenraapsel van foute ideologieën geweest: PSP, CPN, PPR, EVP.

    De oude communisten hebben deze partijtoko inmiddels weer overgenomen.

    Wel 'leuk', dat mijn aloude lerares Latijn op het Triniteits Lyceum in Haarlem, Ria Beckers (haar echtgenoot was een Belgische sexuoloog), en in mijn middelbare schooltijd heette zij nog Ria de Bruijn de eerste leider van die club was :-)
    Ik zie haar nog met een grote blos op haar wangen voor de klas staan, in haar groene truitje, om te vertellen, dat zij zwanger was..

    En jij bezwangerd van alt right als je Rutte een socialist noemt.
    Objectief kan je gelukkig niet genoemd worden gezien je bibliotheek en je geloven in alle complotten en achterhaalde theorietjes,
  4. Barren Wuffet 17 september 2020 21:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 september 2020 19:59:

    Premium
    16 sep.
    Baudet ontkent, zwalkt en wil met de PvdA regeren

    Vrienden van mij werden afgelopen week papa van een zoontje dat ze Stach hebben genoemd, vernoemd naar de hoofdrolspeler uit het boek De Koning van Katoren. Dat boek is in 1971 geschreven door Jan Terlouw, de latere voorman van D66. Als kind vond ik het een van de mooiste boeken die ik heb gelezen.
    Koning van Katoren

    De koning had geen kinderen en daarom grijpen na zijn dood zes zure ministers de macht.
    De ministers beloven dat ze een nieuwe koning zullen aanstellen, maar er gebeurt niets.
    Zeventien jaar later regeren deze zes ministers het land Katoren nog steeds.
    Stach vraagt de ministers wat hij moet doen om koning te worden.
    De ministers zijn woedend, zij willen immers hun heersende positie niet graag opgeven.

    De ministers zijn het met elkaar oneens welke maatregel er tegen Stach moet worden genomen.
    Twee willen hem verbannen naar een ander land en twee willen hem 7 onmogelijke opdrachten geven.
    De bevolking van Katoren is heel boos op de ministers.

    Het boek gaat onder andere over kwakzalverij van de ministers en de corrumperende werking van (kunstmatige) monopolies.
    De boodschap van het boek is dat zelfs een koning niet de absolute heerser is.

    Het gedachtegoed van D66, de partij waarvan de auteur destijds een prominent lid was, komt ook duidelijk naar voren in het boek.
    Mede door de vele maatschappelijke thema's die aan bod komen.

    Heel concrete aanwijzingen liggen in het feit dat Stach, zodra hij koning is, een minister van democratie aanstelt.
    En deze persoon adviseert om de burgers van zijn stad zelf een burgemeester te laten kiezen.

    Kajsa, Jan Terlouw draait zich om in zijn graf.
  5. forum rang 6 jonas 17 september 2020 22:14

    Josti die Christelijke heel nette meisjes zijn vaak het meest hot in bed en niet die koelkasttypes zoals IZDP. Bewijs? Mijn ervaringen! Hoe christelijker hoe hotter!

    "Wel 'leuk', dat mijn aloude lerares Latijn op het Triniteits Lyceum in Haarlem, Ria Beckers (haar echtgenoot was een Belgische sexuoloog), en in mijn middelbare schooltijd heette zij nog Ria de Bruijn de eerste leider van die club was :-)
    Ik zie haar nog met een grote blos op haar wangen voor de klas staan, in haar groene truitje, om te vertellen, dat zij zwanger was.."

    Groet, Jonas
  6. forum rang 10 rationeel 17 september 2020 22:44
    ‘Vrouwen eisen macht, macht en nog eens macht, mannen zijn steeds meer de sukkels. Is het niet al te laat?’

    Frits Bosch

    www.dagelijksestandaard.nl/2020/08/vr...

    Auteur Peter Buwalda had afgelopen weekend in het NRC Handelsblad een gesprek met emeritus psychiater en psychotherapeut Frank Koerselman. Het is een boeiende discussie die ik even voor u volg. Koerselman merkt op dat de boeken van Buwalda bevolkt worden door ultiem zwakke mannen, sukkels die niets van hun leven meer kunnen maken. Koerselman: “In onze samenleving zijn de sterke mannen helemaal niet populair en ze worden onderuit geschoffeld. Trump stemmers, ‘deplorables’, de ‘white trash’ in de ogen van de elite, verzetten zich tegen de morele normen die ze opgelegd krijgen. De macho is bij de elite niet meer zo acceptabel. De man is überhaupt niet meer zo acceptabel. Dat lees ik in jouw boeken, Peter.”

    Buwalda: “Dat voel ik zelf niet zo”. Koerselman: “Dat jij dat niet zo voelt interesseert me niet. Het persoonlijke interesseert me niet. Ik wil het over de maatschappij hebben.” Frappant. Hier doet zich exact dezelfde clash voor als tijdens een interview in 2002 met Pim Fortuyn door Nazmiye Oral. Fortuyn sprak over de maatschappij, Oral bleef echter steken in persoonlijke gevoelens.

    Koerselman: “Ik geef college in een zaal met 300 studenten, waarvan 10 mannen. Ik moet grappen vanuit een vrouwelijk perspectief doen. Mannen studeren geen geneeskunde meer, geen psychologie en geen rechten. Ze hebben geen zin meer met al die vrouwen. Vrouwen bij de vrouwen en mannen bij de mannen”. Logisch, neurologen wijzen er op dat het menselijk brein zich het prettigst voelt binnen de eigen groep en het eigen moreel systeem. Buwalda: “Je bent ouderwets en reactionair en boos dat vrouwen mannen overbodig maken.” Koerselman: “Als je het niet eens bent met iemand zeg je dat om me terug te pakken. Eerst was ik fascist, nu reactionair. Ik vind het allemaal prima hoor. Maar wat kan ik nu nog zeggen?”

    Buwalda is links ten voeten uit. Ze hebben niets inhoudelijks meer te melden. Links is volledig leeg. Ze zijn uitgepraat, het is een lege huls. En als ze dan niets meer kunnen zeggen grijpen ze naar het laatste redmiddel: “je bent reactionair” en als dat niet meer helpt: “je bent een fascist”, waarmee het gesprek ten einde is. Wij zeiden dan altijd “wat je zegt ben je zelf!”.

    Voor mijn boek “Feminisme op de werkvloer” ben ik legio werkvloeren op geweest. De dominantie van vrouwen blijft beslist niet beperkt tot de (sociale) psychologie die gedomineerd door feministische vrouwen met een marxistische inslag. Het doet zich op legio werkvloeren voor. Vrouwen zijn enorm in opkomst, maar helaas niet op een normale manier. In Het Financieele Dagblad, of liever Het Feministische Dagblad, laat de krant onder de bezielende leiding van hoofdredacteur Prisco Battes en algemeen directeur Eugenie van Wiechen, allerhande radicale feministen aan het woord. Het zijn slecht onderbouwde stukken, riooljournalistiek, puur gericht op eigen belang van vrouwen die een boterham zien in het opleiden van vrouwen (dresseren) voor het vervullen van hogere managementfuncties. Uiteraard zijn ze niet geïnteresseerd in de lagere ambachten waarin mannen domineren.

    Het Feministische Dagblad laat nooit een tegengeluid horen, voor het broodnodige intellectuele debat. Zo zei Sophie van Gool van de vrouwendressuur vereniging “Salaristijger” (hoe verzin je het!) dit weekend in het FD: “Het verplicht vrouwenquotum moet flink uitgebreid”. Natuurlijk wil ze dat, want dat past in haar business model. Mirella Visser van het Center for Inclusive Leadership meende een dag eerder in dezelfde krant: “De oplossing voor vrouwenhaat moeten we niet zoeken bij mannen”. Nee, natuurlijk niet, die oplossing moeten we zoeken bij haar vrouwen dressuurvereniging! De bekende mantra’s haalt zij tevoorschijn: ongelijke beloning en minder promotie. De kracht van herhaling.

    Het FD doet eraan mee als krant in de links liberale traditie. Hoofdredacteur Prisco Battes gaat er bij knielen met de vuist omhoog. Hij laat Maartje Laterveer zeggen dat “Marx zit op mijn schouder zit en fluistert in mijn oor”, prof. Janka Stoker: “we moeten de apenrots stukslaan, weg met oude blanke mannen”, Ingrid van Engelshoven: “we gaan afrekenen met mannen”. Mirjam de Blécourt-Wouterse (VVD-senator) slaat als advocaat bij Baker McKenzie “met de vuist op tafel”, en prof. Ellemers doet verslag van haar dubieus sociaal psychologisch onderzoek en “ondubbelzinnige grapjes en als je niet met me naar bed gaat dan doe ik het niet voor jou”, enzovoort. Nachtmerrievrouwen.

    Koerselman maakt korte metten met Buwalda. Het doet denken aan de discussies op YouTube van de wereldberoemde psycholoog en millionseller auteur prof. Jordan Peterson en de radicale feministen Helen Lewis en Cathy Newman. Hij verplettert ze op een briljante inhoudelijke manier. Peterson mocht niet spreken op de UvA. Niet te bevatten cancel culture. Collegevoorzitter UvA mw. prof. Geert ten Dam verklaart “De UvA is te wit en te mannelijk”. Dit is onversneden racisme. Niet te geloven dat iemand met een dergelijke opvatting Collegevoorzitter en SER-kroonlid kan zijn. Blijkbaar is dit ‘salonfähig’. ‘Kill all men’ is ondertussen trending op YouTube trending. Ik verbaas me nergens meer over…

    Het feminisme heeft een zwaar marxistische inslag. In de VS zijn het de donkergekleurde hardcore feministen die het voortouw nemen. BLM-leidster Patrice Cullen hanteert de marxistische ideologie: “We are trained Marxists. We do have an ideological frame. Myself and Alicia are trained organizers”. Voor het actievoeren gebruiken ze de toolkit van marxist Saul Alinsky, ‘Rules for Radicals’ (1971). Alinsky zit op hun schouder en fluistert hen in.

    We ontwaren twee trends: vrouwen eisen macht, macht en nog eens macht. Ze denderen al vuist op tafel slaand door. Mannen zijn steeds meer de sukkels, ze buigen en trekken zich terug. Is het niet al te laat? Het radicaal feminisme heeft al te veel momentum gekregen. Het Feministisch Dagblad gebruikt haar kolommen voor naming & shaming voor CEO’s die onvoldoende vrouwen in dienst hebben, “oh, excuses, we gaan er snel wat aan doen, het staat bovenaan mijn agenda!” En dan knielen ze en steken de vuist omhoog. “Ga maar liggen naast de radicaal feministen Prisco Battes en Eugenie van Wiechen van Het Feministische Dagblad”. Lang leve het Vrouwenbolwerk!

    Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
  7. forum rang 4 Portisch 17 september 2020 22:46
    quote:

    rene l schreef op 17 september 2020 16:11:

    In de belastingplannen voor volgend hebben ze heel subtiel weer een nieuwe melkkoe verwerkt.
    Je gelooft het of niet, maar zelfs over de belachelijk hoge BPM gaan ze zelfs BTW heffen.
    Belasting op belasting.

    Het komt er simpel gezegd op neer, als je in 2021 een nieuw blik op wielen koopt in het segment middenklasse die op benzine rijd, betaal je afhankelijk van de uitstoot gemiddeld 1000 Euro meer dan nu.
    Dat is dus een prijsstijging van 4%.

    Alles voor het Verenigd Europa, het geld wordt verdeeld over onze ruggen over de armen van de armlastige lidstaten.
    Het ultieme nivelleren op Europees niveau.

    En nu nog eens even iets.

    Je koopt in Nederland bijvoorbeeld een nieuwe auto uit de B-klasse met het energielabel B, als je tenminste nog geld hebt.
    Nu tik je daarvoor bij ons nu nog 25.000 Euro af.
    En koop nu eens precies dezelfde auto die van de dezelfde band afgerold is als Italiaan.
    Daar betaal je nog geen 20k.

    Nederland wordt overduidelijk als pilot-project ingezet om de stekkerbak er door te drukken.
    Onbetaalbaar voor Jan Modaal, maar voor de rijken en leaserijders worden deze bolides volgepompt met dikke subsidiegelden.

    Hoe zo ongelijkheid, geen wonder dat het volk boos wordt.

    Maar wil je het wel, gisteravond kwam ik deze nog tegen:
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1567 1568 1569 1570 1571 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links