Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ritje grondstoffen?

89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. seadoc 13 juni 2019 19:26
    quote:

    Osho schreef op 12 juni 2019 22:04:

    [...]

    Ah. Er lastig vind ik dat nog met "al die kansen".
    Maar heb ongeveer 35% vrij, dat ga ik minimaal zo proberen te houden.

    Hoe vaak heb je deze tactiek al toegpast. Is het echt een patroon waar je consistent op leunt de afgelopen jaren?
    Ik doe mijn best, maar soms wordt de fomo te groot. En neem ik toch een kleine positie. Dat loopt dan vaak niet goed af. Maar met de jaren gaat het wel steeds beter, dat wel.
    Vroeger was het een hobby die geld kostte, nu is het licht positief. Goed genoeg voor mij.

  2. Osho 15 juni 2019 17:33
    quote:

    seadoc schreef op 13 juni 2019 19:26:

    [...]

    Ik doe mijn best, maar soms wordt de fomo te groot. En neem ik toch een kleine positie. Dat loopt dan vaak niet goed af. Maar met de jaren gaat het wel steeds beter, dat wel.
    Vroeger was het een hobby die geld kostte, nu is het licht positief. Goed genoeg voor mij.

    Mooi dat het nu wat leuks opbrengt. Ik doe het nu 2 jaar. Vorig jaar veel verlies gemaakt. Dit jaar bijna het verlies weer goed gemaakt .. het is voor mij vooral een leuk bezigheid, winst is altijd mooi. Ongekend hoeveel je ook leert over jezelf (impulsen en afwegingen).
  3. seadoc 16 juni 2019 12:05
    Het aardige hier is dat je nog eens een idee kunt posten en meestal komt DZR wel met wat commentaar. Daar zitten soms best goede gedachten bij en die kun je dan weer gebruiken om te beslissen of je wil gaan kopen of niet. Het is altijd handig de minpunten van een aandeel ook even te checken.
  4. Napalm 20 juni 2019 02:19
    Beste medeïnvesteerders,

    Greenland Minerals & Energy Ltd is inderdaad wat gestegen, leuk.
    Nu afwachten wat Trump zal doen volgend op de lijst van 35 cruciale grondstoffen (waaronder REE, Uranium, Vanadium, ...) opgesteld door de DOC en zien of Xi zijn dreiging tot uitvoering zal brengen na de G20.

    Eén van die andere grondstoffen die ik van nader monitor en al geruime tijd vergaand in kaart gebracht heb, is uranium.

    Indien Trump de 90 dagen respecteert (deadline 14/07/2019), zal de uitkomst van het section 232 onderzoek rond uranium in de VSA niet zo lang meer op zich zal laten wachten.

    Tot eind 2018 was ik vrij negatief over de uitkomst van dit onderzoek voor de VSA uraniummijnen, maar sindsdien acht ik de kansen op een positieve uitkomst voor de uraniummijnen in de VSA veel groter. Hoewel ik het een 25% quota komende van slechts +-1% productie in 2018, vrij zot... Maar het is Trump he... En nu net dreigt China met grondstoffen die ze grotendeels onder controle heeft...

    Waarom acht ik de kans op een positieve uitkomst voor de VSA uraniummijnen nu veel groter? Omdat ik heb ingezien dat dit onderzoek veel verder reikt dan enkel het redden van enkele amerikaanse mijnen. Er is een meer verdoken argumentatie die geopolitiek zeer belangrijk is voor de VSA. Terwijl China en Rusland zich net in diezelfde sector sterk aan het versterken is...

    Hieronder een link dat dit vrij goed uitlegt (+-1u durende interview).
    De eerste 5 minuten praat de interviewer over een persoonlijke kwestie, maar daarna krijg je een zeer gedetailleerd inzicht over het echte probleem en de gevolgen van wat er nu aan het gebeuren is in de uranium/nucleaire sector:

    themikealkinshow.curzioresearch.libsy...

    "What to expect from the Section 232 decision (Ep. 63"

    Voor mij is het een mogelijk turnaround van een ten dode geschreven VSA uraniummijnsector naar een redding van deze sector met een verzekerde uraniumvraag dankzij een opgelegde quota (5%, 10%, de gevraagde 25%?).

    Zo'n scenario's zijn zeer explosief op de beurs, zeker als het om een kleine markt gaat, wat zeker het geval is voor de uranium sector.

    Ieder moet voor zich uitmaken of men pas gaat beslissen over een mogelijke investeren na de uitkomst van de "section 232 investigation" of dat men een investering doet vooraleer een mogelijke sterke stijging begonnen is na een eventuele positieve uitkomst... :)

    Hou die enkele aandelen, waaronder UUUU, URG, UEC, ... de komende weken en, indien positief, de komende maanden goed in het oog zou ik zeggen.

    Veel succes iedereen,

    Gegroet

    Napalm

  5. [verwijderd] 24 juni 2019 10:13
    Goud over 1400 en de algemene media & zelfs hier geen kik... dit kan nog veel hoger zonder veel 'fuss'. Investeringsgewijs was een stabiele 1250 al goed vr de betere projecten. Veel rommel zal mee omhoog schieten (en zelfs xx% meer door promo, fancy headlines, etc.) met hogere Au prijzen, ik bllijf liever bij kwaliteit dat goed marcheert aan 1250 en alles daarboven als extra margin binnenhaalt.
  6. fiesta 24 juni 2019 10:38
    quote:

    PetePanda schreef op 24 juni 2019 10:13:

    Goud over 1400 en de algemene media & zelfs hier geen kik... dit kan nog veel hoger zonder veel 'fuss'. Investeringsgewijs was een stabiele 1250 al goed vr de betere projecten. Veel rommel zal mee omhoog schieten (en zelfs xx% meer door promo, fancy headlines, etc.) met hogere Au prijzen, ik bllijf liever bij kwaliteit dat goed marcheert aan 1250 en alles daarboven als extra margin binnenhaalt.
    Ik denk dat ook hier veel beleggers in de teleur en twijfelstand staan ook wel begrijpelijk naar al die jaren van teleurstellingen. Wat dat stijgen betreft heb persoonlijk ook liever dat het zonder al te veel bombarie gaat dat komt e.v.t straks wel. Hopen we dan maar.
  7. [verwijderd] 17 september 2020 12:04
    Alles over beleggen in grondstoffen.
    Welke rol kunnen grondstoffen spelen in een beleggingsportefeuille?

    MA 05 okt
    De Binck belegger is vooral een aandelenbelegger. Grondstoffen als beleggingscategorie wordt vaak over het hoofd gezien. Maar niet meer na het volgen van dit webinar! De grondstoffenspecialist van Saxo Bank– Ole Hansen - geeft in dit webinar zijn visie op de rol die grondstoffen kunnen vervullen in gespreide beleggingsportefeuille. Ole is een veelgevraagd internationaal spreker over dit onderwerp en werkt al 10 jaar voor Saxo.

    Natuurlijk worden een aantal interessante grondstoffen besproken zoals goud, zilver en olie. Hoe ziet de markt er op dit voor deze commodities uit? Uiteraard wordt er stil gestaan bij een aantal risico’s van beleggen in grondstoffen. Denk hierbij aan afwijkende marktregels, backwardation, contango en settlement.

    Let op: de presentatie is in het Engels.

    Wat kunt u zoal verwachten
    De rol van grondstoffen in een beleggingsportefeuille
    Wat zijn op dit moment ‘hot commodities’?
    Welke producten zijn geschikt om in deze markt te beleggen?
    Welke (specifieke) risico’s zijn er verbonden aan beleggen in grondstoffen?

    Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

    Is dit webinar iets voor u?
    Het webinar is een aanrader voor ervaren, actieve beleggers die meer willen weten over beleggen in grondstoffen. Om het webinar goed te kunnen volgen is een goede beheersing van het Engels noodzakelijk. Uiteraard heeft u tijdens het webinar alle gelegenheid om al uw vragen te stellen.

    Wat u verder moet weten over de webinars
    De informatie die tijdens het webinar wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de webinars, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens het webinar wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.
    www.binck.nl/klanten/academy/webinars...
89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.389,95 +0,44%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links