Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dekking, géén stijging: ABP 88,1%...

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 15 september 2020 22:31
    Pensioenen van de normale burger omlaag, echter de inkomens van de verhevene burgers omhoog. Zie hieronder, hoe in NL de gewone burger wordt achtergesteld aan de verhevenen. Niet normaal meer in deze tijd.
    Wie betaalt deze giften aan het Koninklijk Huis? De gewone burger, waaronder de pensionada, met een (gekort en nogmaals te korten) inkomen, waarmee deze nauwelijks rond kan komen.

    Prinses Amalia krijgt straks 1,6 miljoen euro per jaar

    Door onze verslaggevers
    Updated Vandaag, 17:47
    Vandaag, 16:57 in BINNENLAND

    Den Haag - Ze moet nog achttien worden, maar toch wordt de uitkering al verhoogd die prinses Amalia vanaf volgend jaar krijgt. De kroonprinses ontvangt vanaf december 2021 een toelage omdat ze dan meerderjarig wordt.

    Op jaarbasis kan ze vanaf dat moment ruim 1,6 miljoen euro rekenen. Daarvan geldt 296.000 euro als inkomen, de overige 1,3 miljoen euro is bedoeld voor personele en materiële uitgaven. Het kabinet schrijft dat het totale bedrag op jaarbasis met 47 duizend euro omhoog gaat vanwege een prijsbijstelling die ook voor ambtenaren geldt.

    Amalia wordt op 7 december volgend jaar 18, waardoor ze die maand 111.000 euro als toelage ontvangt.

    Afspraken over de hoogte van de toelage en eventuele prijsbijstellingen zijn in een wet vastgelegd die sinds 2009 van kracht is. Ook de koning, de koningin en prinses Beatrix (als voormalig koningin) krijgen een uitkering van de staat als inkomen, plus een tegemoetkoming voor personele en materiële uitgaven. Zo ontvangt Wilem-Alexander volgend jaar ruim 6 miljoen euro, waarvan een miljoen is bedoeld als inkomen. Máxima ontvangt in totaal ruim een miljoen, Beatrix ruim 1,6 miljoen.

    Het kabinet verwacht dat het Koninklijk Huis komend jaar voor 860.000 euro aan vliegkosten gaat maken, onder meer met het regeringsvliegtuig en de Gulfstream van de koninklijke luchtmacht.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links