Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 1096 1097 1098 1099 1100 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 15 september 2020 10:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 september 2020 07:23:

    [...]
    Het eerste gedeelte is tegenstrijdig met het tweede gedeelte.

    Waarom denk je dat ? Juist niet. De hitte die normaal wordt opgenomen door de zolder, wordt nu opgenomen door het zonnepaneel. Resultaat: koele zolder en een heet zonnepaneel.
  2. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:37
    quote:

    Ronald Engels schreef op 15 september 2020 01:39:

    [...]

    ====================
    Rationeel,

    Rotzooi-Schoppers en A-Sociale raddraaiers zijn voor onze Overheden heel serieuze gesprekspartners, i.p.v. ze op te sluiten voor lange tijd, waar ze thuishoren!

    Lang leve onze dappere politici, Overheden, die notabene over het Gewelds-Monopolie beschikken!

    Sorry, Nederland met dit soort Politici/Overheden die wel normale burgers beboeten/oppakken/enzv., heeft geen Toekomst, vlucht weg uit dit land met je kinderen en kleinkinderen en stop met het aanbidden van de Milieu-Goden van de griezelige Milieu-Religie en stop met het aanbidden van onze Mark!

    Het zal mijn tijd wel duren!

    M.v.g.
    Dag Ronald,

    Wat heeft het er de schijn? (R) van dat dit een gecoordineerde actie is.

    Dat deze "actievoerders" een betaalde kern heben is in vorige artikelen al besproken.

    Dan is het meteen duidelijk waarom er zo, met zachte handschoenen tegen opgetreden wordt.
    Het lijkt er op dat dit de ...eigen troepen...zijn, die strijden voor de Timmermansen.

    Laten we niet wegvluchten RONALD:) maar ons inzetten om het tij te keren.

    Nederland heeft al vaker voor hete vuren gestaan. Laten we onze moed verzamelen en ALLE HENS AAN DEK zien te krijgen.

    Het gezonde verstand, dat de wil leidt:)

    Groet,

    Rationeel.
  3. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:41
    Eensluidende oproep vijf mondiale milieuverkenningen tot versterkte actie

    14-09-2020 | Nieuwsbericht

    Contact:
    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evert-Jan Brouwer (woordvoerder PBL), Evert-jan.Brouwer@pbl.nl of 06-15004151.

    www.pbl.nl/nieuws/2020/eensluidende-o...

    Toenemende klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en landdegradatie bedreigen het welzijn van huidige en toekomstige generaties. De huidige mondiale beleidsinzet is onvoldoende om de afgesproken doelen te bereiken. Versnelde actie en transities zijn nodig. Hoewel die boodschap niet nieuw is, is de resterende tijd om woorden in daden om te zetten wel aanzienlijk geslonken. Daarmee is ook de flexibiliteit in de mogelijke oplossingen gekrompen. Dit heeft gevolgen voor Nederland. Het kabinet zal de beleidsagenda’s voor de transities naar een duurzame energievoorziening, kringlooplandbouw en een circulaire economie sterker aan elkaar moeten verbinden. Daarnaast is meer aandacht nodig voor de externe voetafdruk en consumptieverandering.
  4. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:42
    Dat zijn de kernboodschappen van een syntheserapport van het Planbureau voor de Leefomgeving over vijf mondiale milieuverkenningen. Het betreft de UNCCD Global Land Outlook (2017), het IPCC Report on Global Warming of 1.5 C (2018), UNEP’s 6th Global Environment Outlook (2019), het IPBES Global Assessment of biodiversity and ecosystem services (2019) en UNEP-IRP’s Global Resources Outlook (2019). Het PBL heeft de synthese gemaakt op verzoek van de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat.
  5. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:43
    Grondoorzaken aanpakken

    De vijf rapporten gaan over klimaat, landgebruik, grondstoffengebruik en biodiversiteit. Allemaal wijzen ze in dezelfde richting: elke aanpak gericht op lange termijn transities moet ook de grondoorzaken van milieuverslechtering aanpakken. Dan gaat het bijvoorbeeld over productiewijzen, leefstijlen en consumptiepatronen, ongelijkheid, internationale handel en financiële systemen, en de maatschappelijke waarden die daaraan ten grondslag liggen.
  6. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:43
    Niet alleen technologische oplossingen, consumptieverandering minstens zo belangrijk

    Vergeleken met eerdere rapporten, besteden de vijf verkenningen veel meer aandacht aan de bijdrage van veranderende consumptiepatronen aan het bereiken van mondiale milieudoelen. Het bewustzijn groeit dat technologische oplossingen ook hun keerzijden hebben. Consumptieverandering kan de druk op technologie aanzienlijk verlagen, maar dat vraagt wel dat huidige generaties met een grote milieu-impact hun consumptie aanzienlijk aanpassen. Denk daarbij aan minder energie- en materiaalgebruik, minder verlies en verspilling van voedsel, en minder consumptie van vlees en zuivel.
  7. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:44
    Nederlandse transitieagenda’s beter afstemmen en concretiseren

    Het Nederlandse kabinetsbeleid streeft drie transities na: naar een duurzame energievoorziening, kringlooplandbouw en een circulaire economie. Alle drie transitieagenda’s dragen bij aan het oplossen van de genoemde milieuvraagstukken. Echter, om spanningen bij de uitvoering vroegtijdig te signaleren en de agenda’s effectiever te maken, is meer onderlinge samenhang en concretisering nodig. Voorbeelden zijn een gedeelde visie op het gebruik van biomassa of consumptiebeleid. Daarnaast dienen de doelen voor de kringlooplandbouw en de circulaire economie nader uitgewerkt te worden om richting te geven aan de beleidsinspanningen.
  8. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 12:45
    Externe voetafdruk meenemen in beleid

    Nederland moet in de drie transities goed kijken naar de internationale milieuvoetafdruk, om te voorkomen dat we lasten afschuiven op andere landen. De kabinetsambitie om de ecologische voetafdruk van onze consumptie per 2050 gehalveerd te hebben wacht nog op concrete invulling. Beleidskeuzes zijn nodig voor het systematisch monitoren en verkleinen van de voetafdruk, zowel ten aanzien van categorieën consumptiegoederen (energie, voedsel, materialen), als de locatie (nationaal of internationaal) als de soort voetafdruk (koolstof, water, land, biodiversiteit). Daarnaast is voor verkleining van de voetafdruk zowel duurzamere productie als een duurzamer consumptiepatroon noodzakelijk.
  9. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 13:01
    WIJ inwoners van Nederland, moeten ons dus als paria's gaan gedragen. Om de voor ons uitgestippelde, alom bekritiseerde paden te gaan bewandelen.

    Onze eigen regering kiest partij voor de maatregelen die de welvaart van onze bevolking terugzet, naar vervlogen tijden.

    Over vooruitgang gesproken. Dit kan er zeker niet onder vallen.

    Laat het glaasje snel breken en kies voor een partij die Nederlanders geeft waar ze recht op hebben.

    Een fatsoenlijk bestaan, aangepast aan de huidige omstandigheden, ipv de armoede gebaseerd op de luchtkastelen van in de toekomst geprojecteerde omstandigheden, tijdperken die aan ons nageslacht zijn, om er vorm aan te geven.

    Deze ongekozen dictatuur onheilsprofeten, dienen het veld te ruimen.

    Het kan nog:)
  10. forum rang 10 rationeel 15 september 2020 13:08
    Dinsdag 15 september 2020
    nrc.nl/klimaat

    Paul Luttikhuis

    Deze week is er nog een flinke nabrander van wat de heetste zomer is geweest die ooit op het noordelijk halfrond werd gemeten. In de bossen aan de Amerikaanse westkust en in Amazone zijn de gevolgen goed zichtbaar. Hoogste tijd dus om extra haast te maken met reductie van broeikasgassen. Brussel is dat van plan.
  11. forum rang 10 voda 15 september 2020 13:46
    Opwarming is onzin volgens Trump.

    Trump over bosbranden: het zal koeler worden, let maar op

    Volgens Donald Trump ligt niet klimaatverandering aan de basis van de verwoestende bosbranden aan de westkust van de Verenigde Staten, maar heeft gebrekkig bosbeheer ervoor gezorgd dat de branden zich zo fel hebben kunnen ontwikkelen.

    Dat zei de Amerikaanse president maandag tijdens een bezoek aan McClellan Park, Californië, waar hij zich door specialisten en gouverneur Gavin Newsom liet bijpraten over de ontwikkeling van de bosbranden.

    Tijdens de ontmoeting drong klimaatadviseur Wade Crowfoot er bij de president op aan 'het veranderende klimaat en wat dit voor onze bossen betekent te erkennen'. Daarop antwoordde Trump: 'Het zal koeler worden, let maar op.' Crowfoot reageerde dat hij zou willen dat de wetenschap het met Trump eens is. De president wierp tegen: 'Ik denk niet dat de wetenschap het weet.'

    Dode bomen
    Volgens Trump konden de branden zo groot worden door slecht bosbeheer. Trump benadrukte tijdens zijn bezoek om dode bomen te verwijderen die als brandstof voor de branden kunnen dienen.

    De internationale onderzoeksgroep World Weather Attribution concludeerde eerder dit jaar dat er een relatie bestaat tussen de zware bosbranden in Australië van afgelopen winter en de opwarming van de aarde.

    De Amerikaanse westkust gaat al weken gebukt onder enorme bosbranden. In de staten Californië, Oregon en Washington legde de vuurzee al ruim anderhalf miljoen hectare bos in de as. Het zijn daarmee de hevigste branden die het land ooit heeft meegemaakt. Tot op heden kwamen minstens 35 mensen om het leven.

    fd.nl/economie-politiek/1357296/presi...
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 september 2020 14:27
    quote:

    voda schreef op 15 september 2020 13:46:

    Opwarming is onzin volgens Trump.

    Trump over bosbranden: het zal koeler worden, let maar op

    Volgens Donald Trump ligt niet klimaatverandering aan de basis van de verwoestende bosbranden aan de westkust van de Verenigde Staten, maar heeft gebrekkig bosbeheer ervoor gezorgd dat de branden zich zo fel hebben kunnen ontwikkelen.

    Dat zei de Amerikaanse president maandag tijdens een bezoek aan McClellan Park, Californië, waar hij zich door specialisten en gouverneur Gavin Newsom liet bijpraten over de ontwikkeling van de bosbranden.

    Tijdens de ontmoeting drong klimaatadviseur Wade Crowfoot er bij de president op aan 'het veranderende klimaat en wat dit voor onze bossen betekent te erkennen'. Daarop antwoordde Trump: 'Het zal koeler worden, let maar op.' Crowfoot reageerde dat hij zou willen dat de wetenschap het met Trump eens is. De president wierp tegen: 'Ik denk niet dat de wetenschap het weet.'

    Dode bomen
    Volgens Trump konden de branden zo groot worden door slecht bosbeheer. Trump benadrukte tijdens zijn bezoek om dode bomen te verwijderen die als brandstof voor de branden kunnen dienen.

    De internationale onderzoeksgroep World Weather Attribution concludeerde eerder dit jaar dat er een relatie bestaat tussen de zware bosbranden in Australië van afgelopen winter en de opwarming van de aarde.

    De Amerikaanse westkust gaat al weken gebukt onder enorme bosbranden. In de staten Californië, Oregon en Washington legde de vuurzee al ruim anderhalf miljoen hectare bos in de as. Het zijn daarmee de hevigste branden die het land ooit heeft meegemaakt. Tot op heden kwamen minstens 35 mensen om het leven.

    fd.nl/economie-politiek/1357296/presi...
    Integrale herhaling waard.

    Het is droevig: de vrije westerse wereld wordt geleid door een narcistische mafkees. Een "pussy-grabber", en een harteloze egoïst.

  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 september 2020 14:30
    quote:

    rationeel schreef op 15 september 2020 13:01:

    WIJ inwoners van Nederland, moeten ons dus als paria's gaan gedragen. Om de voor ons uitgestippelde, alom bekritiseerde paden te gaan bewandelen.

    Onze eigen regering kiest partij voor de maatregelen die de welvaart van onze bevolking terugzet, naar vervlogen tijden.
    Over vooruitgang gesproken. Dit kan er zeker niet onder vallen.

    Laat het glaasje snel breken en kies voor een partij die Nederlanders geeft waar ze recht op hebben.

    Een fatsoenlijk bestaan, aangepast aan de huidige omstandigheden, ipv de armoede gebaseerd op de luchtkastelen van in de toekomst geprojecteerde omstandigheden, tijdperken die aan ons nageslacht zijn, om er vorm aan te geven.

    Deze ongekozen dictatuur onheilsprofeten, dienen het veld te ruimen.
    Het kan nog:)
    Slaap kindje, slaap...
  14. forum rang 7 hirshi 15 september 2020 14:52
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 15 september 2020 14:27:

    [...]Integrale herhaling waard.

    Het is droevig: de vrije westerse wereld wordt geleid door een narcistische mafkees. Een "pussy-grabber", en een harteloze egoïst.

    Wat een ongenuanceerde vuilspuiterij weer.

    Was jij niet de man die een ander forumvervuiling verweet ?

  15. jecebe 15 september 2020 16:15
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 15 september 2020 14:27:

    [...]Integrale herhaling waard.

    Het is droevig: de vrije westerse wereld wordt geleid door een narcistische mafkees. Een "pussy-grabber", en een harteloze egoïst.

    Ik had je tot op heden best wel hoog zitten, maar met dit soort uitspraken verlaag je je tot een poster die thuis hoort op het Trump draadje.

    Jammer en je idool Veldman zal niet meer naar je knipogen, maar een winderig gevoel krijgen :).
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 september 2020 17:17
    quote:

    luchtschip schreef op 15 september 2020 10:18:

    Scientists say an enormous chunk of Greenland’s ice cap, estimated to be about 110 square kilometers (42.3 square miles), has broken off in the far northeastern Arctic. They see it as evidence of rapid climate change.

    twitter.com/AP/status/130570969076504...

    The glacier section that broke off is 110 square kilometers (42.3 square miles). It came off of the fjord called Nioghalvfjerdsfjorden, which is roughly 80 kilometers (50 miles) long and 20 kilometers (12 miles) wide, the National Geological Survey of Denmark and Greenland said Monday.

    The glacier is at the end of the Northeast Greenland Ice Stream, where it flows off the land and into the ocean.

    apnews.com/ac55be4b1b4f7b5f0f2a862e02...
    Ja hoor ... ,
    Het stelt op de totale Groenlandse ijskap niks voor...
    Leer eens rekenen, jochie.

  17. forum rang 10 voda 15 september 2020 17:17
    Het is recordlaat tropisch en de warmste Prinsjesdag ooit

    Harriët werd heel ziek door corona, maar haar gezin niet: 'Ik snap er niks van'
    Zomertransfers Eredivisie seizoen 2020/21: alle clubs op een rij

    © ANP / HH
    Deze dinsdag 15 september, Prinsjesdag 2020, is een aantal warmterecords gesneuveld. Het werd de warmste Prinsjesdag ooit en het werd nog nooit eerder zo laat in het jaar zo warm. Er was sprake van een recordlate tropische dag en eerder op de dag was het officieel al de warmste 15 september.

    Om 14.20 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 30,2 graden. Daarmee werd het officieel de recordlate tropische dag. Het vorige record was 14 september 2016. Het werd toen in De Bilt 31,4 graden. In Gilze en Rijen (Noord-Brabant) steeg het kwik tot 34,5 graden, de hoogste temperatuur ooit in september in Nederland gemeten. Het vorige record was 34,2 graden en dat werd 4 september 1929 gemeten in Maastricht.

    Eerder dinsdag was het officieel al de warmste 15 september en dat was het negende datum-warmterecord voor de maximumtemperatuur van 2020. In januari hadden we één warmterecord en ook in februari werd een datum-warmterecord genoteerd. April was goed voor drie records en ook tijdens de laatste hittegolf kwam het driemaal tot een datum-warmterecord.

    Warmste Prinsjesdag ooit

    Met 30,3 graden in de omgeving van Den Haag, meetpunt Voorschoten/Valkenburg, werd het ook de warmste Prinsjesdag ooit. Het vorige record was 28,7 graden en werd gemeten op 19 september 1961. In 1963 werd het op 17 september 24,8 graden.

    De komende dagen neemt de hitte af. De temperatuur stijgt morgen naar 23-28 graden, vanaf donderdag liggen de maxima tussen 20 en 25 graden. Het weerbeeld laat veel zonneschijn zien en het blijft droog.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/h...
38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 1096 1097 1098 1099 1100 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,12 -0,22%
EUR/USD 1,0714 +0,15%
FTSE 100 8.068,60 +0,35%
Germany40^ 18.008,40 -0,44%
Gold spot 2.321,55 +0,23%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+4,05%
UNILEV...
+4,00%
Fugro
+3,32%
Kendrion
+1,98%
Accsys
+0,76%

Dalers

ADYEN NV
-11,72%
BESI
-6,08%
WDP
-4,77%
VIVORY...
-2,68%
Basic-Fit
-1,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links