Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 410 411 412 413 414 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 bearishbull 4 september 2020 11:03
    De grootste pessimistische hedge funds zoals die van Ray Dalio zitten ook gewoon in de GLD ETF ipv fysiek.

    Als je denkt dat het zo fout gaat dat ze goud en zilver gaan confisceren kan je beter fysiek kopen. Als je het leuk vindt om te hebben ook. Of als je denkt dat gld liegt over hoeveel goud ze in de kluis hebben. Maar als beide niet van toepassing is is een ETF in alle opzichten beter (goedkoper en makkelijker) imo.

  2. forum rang 6 haas 4 september 2020 12:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 augustus 2020 08:17:

    [...]
    Ik ben het helemaal met je eens: Buffett zal nooit goud kopen; hij heeft alleen interesse in goedlopende bedrijven.

    En Barrick produceert ook nog een hoop koper.
    prcies. EN Buffet koopt ook geen goud, maar aandelen in Barrick(waar heb ik dat meer gelezen hier op IEX?)
    wel opvallend is dat barrick onlangs aankondigde dat de divident met 14% omhoog gaat
    En daar smult Buffet wss naar:):) DE dividentmelker :)

    PS: IK handel alleen maar in turbos goud/zilver
    EN van eck GDX. Én kinross

    maar dat terzijde
  3. [verwijderd] 4 september 2020 12:37
    quote:

    Just001 schreef op 24 augustus 2020 09:17:

    www.goldbypost.nl/ goud per post, nog ff en ik kom nooit meer buiten lol. Bestel steeds meer op het www.
    Kijk wel waar en wat je koopt. www.thesilvermountain.nl/nl/zilver-ko...
    The silver mountain is met de ounce munten zilver echt goedkoper momenteel.
    Kijk ook bij Duitse sites, vaak scherp geprijsd en zeer nette afhandeling aangezien ze net iets meer pünktlich zijn dan de Nederlandse leveranciers. (over het algemeen)
  4. forum rang 7 ffff 4 september 2020 15:29
    Bearishbull,

    Ik ben het dan weer helemaal met Leaflet eens die op jouw vraag een antwoord gegeven heeft. ik zie die ETF enkel als een handelsprodukt. Inderdaad, heel gemakkelijk om mee te handelen. Een paar muisklikken voldoen.

    Momenteel ben ik bezig het 8 jaar oude boek van Middelkoop aan het herlezen. Na zoveel jaren lees je dat toch weer met andere ogen en ik vind dat hij steeds meer gelijk heeft gekregen. Er is ontzettend veel gepubliceerd over goud in de vorm van verzonnen produkten, maar dat is nu juist net wat je niet als verzekering wilt hebben. Als er echt problemen optreden kunnen ze ook niet leveren.

    Verder ben/ was ik onder de indruk van het hoofdstuk waarin Middelkoop behandelt hoe de huidige financiële wereld , of beter gezegd de Overheden, de Centrale banken de mogelijkheid hebben om toch goud zwaar te belasten als dat " ergens genoteerd" staat. Heel klein voorbeeldje: Goud zouden ze kunnen belasten tegen 60 procent bij confiscatie tegen bijvoorbeeld 2500 dollar/ounce. In werkelijkheid krijg je dan dus 1000 dollar. En zo behandelt hij nog wat trucen van de foor die de verschillende Overheden de afgelopen 200 jaar overal in deze wereld hebben toegepast. Voornaamste was natuurlijk: Gewoon verbieden zoals ooit in China en USA.

    Ik blijf goud steeds meer zien als een stukje zekerheid tegen oppermachtige Overheid, waarbij je wel duizenden soorten bankbiljetten in afgelopen honderden jaren als volledig waardeloos kunt verklaren, maar waarbij dat bij fysiek goud of bijvoorbeeld briljanten nooit zal lukken.

    Peter
  5. forum rang 4 bearishbull 4 september 2020 16:43
    Peter,

    Ik geef jou en Leaflet ook geen ongelijk. Als je het als hedge gebruikt tegen het financiele systeem is fysiek de enige juiste manier om in goud te beleggen. Zoals jij zegt, ze kunnen confisceren, dat zei ik ook. Maar......

    wat zijn de kansen hierop? Ik schat die persoonlijk in als nihil en als dat de waarheid is is er geen reden fysiek te kopen boven een etf die fysiek goud aanhoudt.

    ...als dat de waarheid is. Als het systeem klapt of echt op klappen staat en overheden gekke maatregelen kunnen nemen. Ja dan sta je met je broek op je knieen als je niet fysiek hebt... Persoonlijk geloof ik niet in dit scenario en kies ik voor het gemak van een ETF.

    Ik ben ook van mening dat als het echt mis gaat je meer hebt aan een paar blikken bruine bonen en een jachtgeweer dan een klomp goud. Ik ben verzekerd voor bepaalde dingen, maar voor andere dingen weiger is te betalen voor een verzekering omdat de kansen niet gunstig zijn...Zo zie ik het ook met fysiek goud.
  6. forum rang 10 voda 4 september 2020 16:48
    quote:

    elio e faso schreef op 4 september 2020 12:37:

    [...]

    Kijk wel waar en wat je koopt. www.thesilvermountain.nl/nl/zilver-ko...
    The silver mountain is met de ounce munten zilver echt goedkoper momenteel.
    Kijk ook bij Duitse sites, vaak scherp geprijsd en zeer nette afhandeling aangezien ze net iets meer pünktlich zijn dan de Nederlandse leveranciers. (over het algemeen)
    Ik heb ook hele goede ervaring(en) met thesilvermountain. Zeker niet de goedkoopste, maar een net bedrijf en goede internet site.
  7. forum rang 4 bearishbull 4 september 2020 17:02
    quote:

    voda schreef op 4 september 2020 16:48:

    [...]
    Ik heb ook hele goede ervaring(en) met thesilvermountain. Zeker niet de goedkoopste, maar een net bedrijf en goede internet site.
    Ik heb daar ook ooit zilveren kilo munten gekocht. Ook prima ervaringen mee.

    Voor peter:Dat was in 2007-2008, waar ik heel kort wel even geloof had in het enge scenario van falen van het financiele systeem. Die Kilo munten (en wat gouden munten) heb ik uiteindelijk weer weg gedaan. Niet fijn om in huis te hebben.
  8. forum rang 10 voda 8 oktober 2020 16:14
    Beursblik: koop volatiliteit en goud

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse verkiezingen zullen ongekende volatiliteit op de beurzen veroorzaken, maar wie er zal winnen, is voor beleggers uiteindelijk minder belangrijk dan de terugkeer van inflatie. Dat zei de hoofdeconoom van Saxo Bank, Steen Jakobsen, donderdag tegen ABM Financial News.

    Voorspellingen van Jakobsen zijn vaak wild. Zo voorspelde hij in 2016 dat Trump de verkiezingen zou winnen.

    Nu zegt hij dat het, op basis van de wetenschap van de massa, "wiskundig onmogelijk" is dat Trump wint. Althans, zo lang Biden Pennsylvania wint, kan hij eigenlijk niet meer verliezen, preciseert Jakobsen. Toch denkt de helft van de beleggers die hij spreekt dat Trump er toch weer met de winst vandoor gaat, meldde de econoom in de vooruitblik op het vierde kwartaal die Saxo Bank donderdag publiceerde. De econoom kiest voor de wetenschap en die wijst op Biden.

    Voor Jakobsen maakt het ook niet veel uit wie er wint, omdat geen van beide kandidaten het land wer kan verenigen. "Het zijn twee witte oude mannen en dat zegt eigenlijk alles. Ik denk dat ze de geschiedenis ingaan als de slechtste presidentskandidaten in de geschiedenis."

    "Voor het eerst zullen we een dag na de verkiezingen nog niet weten wie er heeft gewonnen, maar waarschijnlijk pas na een week", aldus de econoom. Dat komt omdat er massaal per post zal worden gestemd, mede door de coronacrisis, en die onbekende situatie zal voor veel onzekerheid zorgen op de financiële markten. Dat gaat volgens Jakobsen gepaard met veel volatiliteit.

    Saxo Bank ziet een 40 procent kans op een eenduidige overwinning voor Biden, 40 procent op een langdurig betwiste verkiezingsuitslag, en 20 procent kans op een overwinning van Trump. De betwiste uitslag is de minst aantrekkelijke variant. De ‘clean sweep’ voor Biden, waarin de Democraat beide huizen van het Congres meekrijgt, het aantrekkelijkst. De markten zijn dat gunstige scenario aan het inprijzen, optimistisch als ze zijn.

    Inflatie komt

    Waar beleggers echter vooral mee bezig moeten zijn, volgens de econoom, is met de terugkeer van inflatie. Want die gaat komen, nu overheden rechtstreeks geld in de zakken van consumenten zijn gaan stoppen om de economie overeind te houden. Zo omzeilen ze het bancaire systeem, dat jarenlang de inflatie niet kon opschroeven, ondanks het gratis geld van de centrale banken.

    Nu de overheden zich feitelijk laten financieren door de centrale banken is inflatie onvermijdelijk, denkt Jakobsen. Normaal gesproken komt inflatie vanuit toenemende vraag, legt hij uit. Maar deze keer komt hij van de overheid die geld weggeeft.

    “Mensen kunnen niet reizen, ze zitten thuis. Ze hebben veel geld te spenderen en hebben niets anders te doen dan online shoppen. Dat creëert ruimte voor bedrijven om hun prijzen te verhogen.”

    Maaltijdbezorgers doen dat al, merkt Jakobsen op. En in Duitsland zijn de detailhandelsverkopen sterk aan het stijgen. Als de inflatie er eenmaal is, is die niet meer te stoppen door de centrale banken, voorspelt Jakobsen. “Inflatie komt in pieken.”

    Koop goud

    Voor beleggers betekent dit, dat ze ver weg van vastrentende waarden moeten blijven. Aandelen blijven nog wel een positief rendement geven, verwacht Saxo Bank, en daarnaast moeten beleggers zich beschermen met inflatie-gerelateerde beleggingen en andere categorieën. “Koop volatiliteit. Koop goud. Koop grondstoffen", adviseert Jakobsen.

    Voor succesverhalen moet je de komende jaren op het groene platform zijn, gelooft de broker. Aandelen die honderden of duizenden procenten gaan stijgen zijn niet meer de technologiemonopolisten, maar de klimaatvriendelijke bedrijven, denkt Jakobsen. Dat is het enige platform dat alle generaties steunen, waar iedereen beter van wordt en dat ook de ongelijkheid vermindert. "Natuurrampen treffen de armen het hardst", vat Jakobsen samen.

    Positieve kracht

    De technologiemonopolisten waren zo succesvol, omdat ze monopolisten zijn, erkent Jakobsen, wijzend op Google, Amazon en Facebook. Maar monopolies zijn niet goed voor de prijsvorming, niet goed voor de prijzen en niet goed voor de economische groei.

    Beleggers beginnen in te zien dat investeren in klimaatvriendelijke bedrijven meer kan opleveren. De bedrijven die Saxo Bank eerder dit jaar noemde hebben allemaal beter dan de markt gepresteerd, zegt de econoom. "Het is interessant dat deze verschuiving niet gebeurt door de politieke wereld, maar door de vraag van beleggers, die meer willen betalen voor duurzame beleggingen. Beleggers zijn daarmee een positieve kracht."

    Saxo Bank hekelt de overheden die de oude economie overeind proberen te houden tegen alle kosten, met schijnbaar oneindige monetaire stimulering. Gratis geld voor banken helpt echter niet om starters zonder kapitaal te financieren in het bestaande systeem, dat onderpand eist. "Waarom verdienen de banken niet? Ze lenen het geld niet uit, want er is te weinig onderpand."

    Hierdoor ontstaat een kloof, niet tussen arm en rijk, maar tussen jong en oud, wat Jakobsens evenveel zorgen baart: door de lage rente zijn huizen zo duur dat jongeren geen appartementen meer kunnen kopen en dus geen onderpand kunnen verwerven, zoals de generaties voor hen wel konden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. segri 30 oktober 2020 09:15
    Kijk allemaal even naar mijn bijlage.
    Ik weet het, je mag de geschiedenis niet gebruiken om de toekomst te voorspellen maar persoonlijk verwacht ik voor de edelmetalen een gelijkaardige trend als tijdens de bankencrisis in 2007/2008. Toen we in de zomer van 2007 in het begin van de crisis zaten begonnen banken en beleggers hun toevlucht naar de veilige haven edelmetaal te zoeken, we zien hiervan de stijging op de grafiek. In het najaar van 2008 werd duidelijk hoe erg de schade ging worden en is deze markt, net als de beurs, ingestort. Om dan de jaren erna een enorme stijging mee te maken. Dit punt heb ik met een rode cirkel aangeduid en dit is waar wij ons momenteel bevinden volgens mij.
    Er zitten nog een heleboel faillissementen aan te komen, de economische schade zal enorm zijn.

    In april heb ik fysiek zilver gekocht (vrij van BTW, opslag in het buitenland) en een mooie stijging meegemaakt. Gisteren heb ik 2/3 van mijn zilver opnieuw verkocht, 1/3 laat ik staan voor het geval ik fout ben en de stijging toch gewoon doorgaat. Indien we een duik krijgen zoals in het najaar van 2008 sta ik opnieuw klaar met cash om goedkoop fysiek zilver in te slaan.

    Wat denken jullie hiervan?
8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 410 411 412 413 414 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,95 -1,03%
EUR/USD 1,0633 +0,08%
FTSE 100 7.856,55 -1,37%
Germany40^ 17.837,50 -1,05%
Gold spot 2.372,13 -0,46%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,26%
B&S Gr...
+1,70%
Alfen ...
+1,13%
FASTNED
+1,03%
Fagron
+0,91%

Dalers

Arcelo...
-6,15%
Aperam
-5,92%
SBM Of...
-5,32%
Van La...
-2,94%
Nedap ...
-2,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links