Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

  • 53,860 16 apr 2024 17:35
  • -0,940 (-1,72%) Dagrange 53,740 - 54,620
  • 1.334.034 Gem. (3M) 1,3M

Proost!

5.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 september 2020 07:23
    AB InBev zoekt opvolger van CEO Carlos Brito - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AB Inbev
    49,345 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) Anheuser-Busch InBev is een proces gestart om CEO Carlos Brito te vervangen. Dit meldde de Financial Times maandag op basis van bronnen.

    De brouwer zou "serieus overwegen" om een kandidaat van buiten het bedrijf aan te trekken voor de rol van CEO, aldus de krant. Volgens de bronnen zou AB InBev het wervingsbureau Spencer Stuart hebben ingehuurd om een vervanger te vinden voor Brito.

    Brito zou zelf ook betrokken worden bij de zoektocht naar zijn opvolger. De topman zou van plan zijn om ergens volgend jaar op te stappen.

    Volgens de krant wordt er buiten het bedrijf gezocht, omdat er intern slechts één geschikte kandidaat zou zijn, namelijk Michel Doukeris, die momenteel leiding geeft aan de Noord-Amerikaanse divisie van de brouwer.

    Het is volgens de krant evengoed mogelijk dat Brito aanblijft, als er geen geschikte kandidaat wordt gevonden. Brito wil na zijn vertrek als CEO nog wel een plek in het bestuur van AB InBev blijven, aldus de krant.

    AB InBev wilde tegenover het FT niet reageren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 8 september 2020 07:47
    Beursblik: zoektocht naar nieuwe CEO AB InBev geen verrassing

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AB Inbev
    49,345 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) Dat AB InBev een vervanger zou zoeken voor CEO Carlos Brito is geen verrassing, maar de keuze voor een externe kandidaat lijkt onwaarschijnlijk. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux dinsdag.

    AB InBev is een proces gestart om CEO Brito te vervangen, zo meldde de Financial Times maandag op basis van bronnen. De brouwer zou "serieus overwegen" om een kandidaat van buiten het bedrijf aan te trekken voor de rol van CEO, aldus de krant.

    Volgens Kepler zou het niet als een verrassing komen als de bierreus daadwerkelijk aankondigt een nieuwe CEO te zoeken, maar dat een kandidaat van buiten "zeer onwaarschijnlijk lijkt", vanwege de specifieke bedrijfscultuur en dan met name de manier waarop personeel wordt opgeleid.

    Volgens het FT wordt er wel buiten het bedrijf gezocht, omdat er intern slechts één geschikte kandidaat zou zijn, namelijk Michel Doukeris, die momenteel leiding geeft aan de Noord-Amerikaanse divisie van de brouwer.

    De grootste zorgen omtrent AB InBev, namelijk de schulden op de balans, zouden evenwel niet worden weggenomen met de komst van een nieuwe CEO, aldus Kepler.

    Kepler heeft een koopadvies op AB InBev met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel sloot maandag 0,3 procent hoger op 49,34 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. DJ o Harry 8 september 2020 08:35
    AB InBev zou op zoek zijn naar een nieuwe CEO. Huidige CEO Brito staat al sinds 2005 aan het roer. Onder zijn bewind groeide de groep nog meer uit tot een mondiale bierreus. Dit door organische groei, maar ook door overnames van onder andere Anheuser-Busch en SAB Miller. Deze miljardendeals zadelden de groep op met een stevige schuldenberg. Om deze versneld af te bouwen werd het dividend verlaagd en bepaalde activa verkocht. De groep maakt een lastige periode door, omdat de Covid-maatregelen op de bierconsumptie wegen. Recent wisselde het ook van CFO en van voorzitter. Het aandeel heeft er de laatste jaren geen al te best parcours opzitten.
  4. forum rang 10 voda 8 september 2020 09:52
    'Zoektocht naar nieuwe ceo AB InBev'

    Bierbrouwer AB InBev ABI€49,35+0,27% gaat een opvolger zoeken voor ceo Carlos Brito. Headhunter Spencer Stuart leidt de zoektocht, schrijft de Financial Times. Er zou maar één interne kandidaat in de race zijn: Michel Doukeris, die de activiteiten in Noord-Amerika onder zijn hoede heeft.

    De Braziliaan Brito kwam in 2004 aan het roer bij Ambev, dat in dat jaar fuseerde met het Belgische Interbrew, bekend van Stella Artois. Daaruit ontstond InBev. Onder Brito's zestienjarige leiderschap deed de bierbrouwer een aantal megaovernames, waaronder die van het Amerikaanse Anheuser-Busch en het Zuid-Afrikaanse SAB Miller.

    De overname van SAB Miller maakte de Belgische brouwer, waar ook merken als Corona en Budweiser onder vallen, in een klap wereldmarktleider. Om de deal van ruim €90 mrd te financieren moest het bedrijf een aantal grote leningen aangaan. Die wegen nog altijd zwaar op de balans en de beurskoers van het bedrijf.

    Zware jaren
    AB InBev is al twee jaar bezig om het vertrouwen van beleggers terug te winnen. Het dividend moest worden verlaagd. De looptijd van leningen verlengd. Ook heeft de brouwer zijn activiteiten in Australië verkocht om de schuld omlaag te brengen. Eind juni had AB InBev nog steeds $87,4 mrd aan schulden.

    De vervanging van Brito zou de derde wissel aan de top zijn in korte tijd. Vorig jaar verving Martin Barrington de Fransman Olivier Goudet als voorzitter van de raad van bestuur. Begin dit jaar stapte de Braziliaanse financiële topman Felipe Dutra op. Hij vormde vijftien jaar lang een tandem met ceo Brito.

    Dutra is vervangen door Braziliaans-Duitse Fernando Tennenbaum.

    Geen winstprognose
    AB InBev werd de afgelopen maanden hard getroffen door de coronacrisis. De in Leuven gevestigde brouwer wordt geraakt doordat veel landen hun horeca op slot hebben gedaan, waarmee een belangrijk afzetkanaal verdween. In het eerst kwartaal daalde het volume verkocht bier met 9,3%. In april met maar liefst 32%. Afgelopen maart besloot de bierproducent zijn winstprognoses te laten varen.

    fd.nl/ondernemen/1356358/zoektocht-na...
  5. forum rang 8 Leefloon 8 september 2020 13:35
    quote:

    JuPa schreef op 8 september 2020 11:57:

    Die koersdoelen zijn gewoon absurditeit!
    Gebruik mss. een betere, betrouwbaardere, minder absurde bron, die wel begrijpt dat het een secundaire bron is die een onbestaand nieuw advies "herhaalt" om webpagina's met adviezen te vullen. De analist van KBC is niet in de buurt van de spreadsheet geweest.

    In Morning Notes staat alleen het nieuws dat "Volgens de Financial Times zou AB InBev op zoek zijn naar een opvolger voor CEO Carlos Brito. Headhunter Spencer Stuart zoekt daarvoor interne en externe kandidaten.". Waar jij dan indirect uiteindelijk een nieuw koersdoel in ziet, om daar vervolgens totaal ongefundeerd, onwetend en populistisch over te gaan klagen...
  6. scampy 8 september 2020 14:57
    quote:

    Leefloon schreef op 8 september 2020 13:35:

    [...]
    Gebruik mss. een betere, betrouwbaardere, minder absurde bron, die wel begrijpt dat het een secundaire bron is die een onbestaand nieuw advies "herhaalt" om webpagina's met adviezen te vullen. De analist van KBC is niet in de buurt van de spreadsheet geweest.

    In Morning Notes staat alleen het nieuws dat "Volgens de Financial Times zou AB InBev op zoek zijn naar een opvolger voor CEO Carlos Brito. Headhunter Spencer Stuart zoekt daarvoor interne en externe kandidaten.". Waar jij dan indirect uiteindelijk een nieuw koersdoel in ziet, om daar vervolgens totaal ongefundeerd, onwetend en populistisch over te gaan klagen...
    Welke bronnen gebruikt u?
  7. forum rang 8 Leefloon 9 september 2020 11:00
    quote:

    scampy schreef op 8 september 2020 14:57:

    Welke bronnen gebruikt u?
    Volgens mij noemde én citeerde ik in dit geval al "Morning Notes"...

    Er bestaat geen bron voor een onbestaand advies, dat hierboven zelfs werd ontdaan van de toevoeging dat het een (onbestaande) herhaling zou betreffen. Van een al dan niet allang achterhaald "advies". Inferieure, secundaire gegevensbronnen zetten er nog wel bij dat het een herhaling betreft.

    Via www.trivano.com/aandeel/advies-kbc-se... kan iedereen makkelijk zien dat dit al minstens de negende herhaling zou zijn. Of KBC herhaalt iets tot vervelens toe, met een analist die telkens niets nieuws heeft om achteraf te analyseren en die niet op basis van een gangbare agenda werkt. Of KBC noemt samengevat klein nieuws van AB InBev vaker in Morning Notes, zonder dat er een aanleiding is voor de analist om de AB InBev-spreadsheet te gaan herbekijken, maar wat voor paginavullende websites wel een middel is om te doen alsof zij hoogfrequente adviezen hebben. Ik gok het laatste, voor klanten samengevat nieuws. In dit geval over Brito.

    Jan publiek kan de betreffende Morning Note van KBC vinden via bolero.be. Daar zal iets deftiger bij zijn vermeld dat de analist niet in de buurt van de spreadsheet is geweest, omdat een suf nieuwtje daarvoor geen enkele aanleiding bood. Een headlinetje met beknopte samenvattinkje voor klanten; meer was het niet.

    Een bijkomend, onderliggend probleempje bij secundaire gegevensbronnen is dat adviezen (daar) geen vervaldatum of andere vervaltrigger kennen. Bij het grote AB InBev valt de ouderdom van het advies mee, maar met hetzelfde gemak wordt allang vervallen zooi doodleuk herhaald, en door analisten aanvallende onwetenden gebracht of gelezen als een (onbestaand) nieuw "advies". Wat dan weer een zeer knullige samenvatting is van een voor derden onbekend en veel belangrijker, volwaardig analistenrapport.
  8. forum rang 8 Lepre Chaun 10 september 2020 07:28
    Coronabier juist meer gedronken tijdens coronacrisis

    Het coronavirus heeft geen impact gehad op biermerk Corona. In het eerst halfjaar zijn er niet minder, maar meer biertjes in ons land verkocht. "Zeer opmerkelijk en ook knap van Corona."

    AB InBev laat aan RTL Z weten dat het virus de verkoop niet heeft geraakt. Exacte cijfers geeft het niet, maar er is sprake van groei in Nederland en in West-Europa. Het gaat om 'hoge single-digit groei', oftewel een groei die ergens tussen de 5 en10 procent ligt.

    Volgens de bierbrouwer heeft de pandemie dus niet of nauwelijks impact op het merk gehad. "We hadden verwacht en ook gehoopt dat consumenten het bier niet zouden associëren met het virus", aldus woordvoerder Wilco Heiwegen.

    Het bedrijf (ook eigenaar van Bud en Stella Artois) hield tijdens de coronacrisis zelf een onderzoek onder klanten. Daaruit bleek dat ze nog steeds bereid waren om het biertje te kopen en dat er geen negatieve associaties waren.

    Daar kan AB InBev dus juist van hebben geprofiteerd."

    In de eerste maanden verkocht AB InBev in zijn geheel minder, net als concurrent Heineken.

    Laatste genoemde kwam zelfs met een winstwaarschuwing.

    AB InBev maakte nog net winst,

    terwijl Heineken honderden miljoenen verlies maakte.

    Dat corona meer wist te verkopen, kan te maken hebben met het sterke merk en de knipoog naar het virus zelf, aldus Moers. "Het laat ook zien dat het virus de hele wereld heeft veranderd en dat dit merk er verder niks mee heeft te maken. Ook is het zo dat een sterk merk altijd een belangrijke rol speelt, helemaal in crisis tijd. Mensen grijpen dan terug op zo’n merk."

    Complimenten zijn er van Moers voor AB InBev.

    "Corona is muisstil geweest. Ze hebben niet de publiciteit gezocht en dat is echt heel goed", aldus Moers.
  9. volger_DS 10 september 2020 16:26
    miljardair, sorry, biljonair: H.Marks:

    De kansen liggen volgens hem op dit moment in beleggingen die uit de gratie zijn, waaronder winkel- en kantoorvastgoed, evenals aandelen in de entertainmentsector en de horeca, aldus Marks.

    Volgens de biljonair is er een tweedeling ontstaan tussen bedrijven die duidelijk succesvol maar duur zijn en ondernemingen die er laaggeprijsd uitzien maar voor zakelijke uitdagingen staan. Marks voorspelt dat de grote beleggers de tweede categorie zullen gaan kopen. En terecht, zo meent hij.
  10. DJ o Harry 11 september 2020 11:23
    Brouwer AB InBev zal wegens een onveilige situatie die is ontstaan aan de brouwerij van het Luikse Jupille voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dwangsommen laten uitvoeren.

    Bij de brouwerij is vorige week een staking uitgebroken, na een reeks coronabesmettingen. Dat gaat gepaard met blokkades van het gebouw. Volgens verslagen van een deurwaarder is er evenwel ook sprake van ‘een agressieve sfeer ter plaatse, sabotage en een gevaarlijke context waarin de vakbond zelfs iemand die verplicht in quarantaine moest verzamelde rond de stakingsposten’. Er is bovendien sprake van ‘ernstige bedreigingen van de vakbond’ die verschillende mensen ontvingen.

    Een rechter heeft eerder deze week beslist dwangsommen op te leggen aan mensen die de brouwerij blokkeren en verder gaan dan wat het stakingsrecht toelaat. Om veiligheidsredenen zegt de brouwer geen andere keuze te zien dan die gerechtelijke beslissing toe te passen en dwangsommen te laten uitvoeren. Er zal dan ook 24 uur op 24 een deurwaarder aan de brouwerij van Jupille postvatten.

    Om een objectief beeld te krijgen, vraagt de brouwer ook een bijkomend extern onderzoek, waarbij ze de Inspectie op het toezien van het Welzijn zal betrekken.

    Ook stakingen in Leuven en Hoegaarden
    De socialistische vakbond vindt dat de directie in Jupille te laat is opgetreden nadat een coronahaard opdook in de logistieke afdeling van de brouwer. Er wordt sinds vorige donderdag gestaakt. De vakbond eist dat de personeelsdirecteur en de preventieadviseur opzij worden geschoven. AB InBev weigert dat echter. Verzoeningsoverleg is dinsdagavond afgesprongen. De situatie in de brouwerij - waar onder meer Jupiler wordt gebrouwen - lijkt dan ook muurvast te zitten. De bonden dreigen met een staking tot de finish. Het bedrijf waarschuwt dan weer voor gevaarlijke situaties die de vakbond er creëert, en gaat nu dus over tot het laten uitvoeren van dwangsommen. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf, klinkt het.

    Intussen blijft AB InBev bij zijn standpunt. Er zijn wel degelijk ‘zeer doeltreffende veiligheidsmaatregelen genomen’ in de brouwerij, wat blijkt uit het groot aantal negatieve coronatests. Het bedrijf dringt er bij de socialistische vakbond op aan terug te keren naar de rede en de continuïteit.

    Donderdag zal het werk overigens ook worden neergelegd in de AB InBev-vestigingen in Leuven en Hoegaarden, en dit uit solidariteit met de werknemers van Jupille, zo lieten de vakbonden woensdag weten.
  11. stoppelbaard 11 september 2020 14:55
    quote:

    volger_DS schreef op 10 september 2020 16:26:

    miljardair, sorry, biljonair: H.Marks:

    De kansen liggen volgens hem op dit moment in beleggingen die uit de gratie zijn, waaronder winkel- en kantoorvastgoed, evenals aandelen in de entertainmentsector en de horeca, aldus Marks.

    Volgens de biljonair is er een tweedeling ontstaan tussen bedrijven die duidelijk succesvol maar duur zijn en ondernemingen die er laaggeprijsd uitzien maar voor zakelijke uitdagingen staan. Marks voorspelt dat de grote beleggers de tweede categorie zullen gaan kopen. En terecht, zo meent hij.
    ik kan hier voor een deel inkomen, maar vaak zijn deze uitspraken meer toepasbaar op de amerikaanse markt, niet in Europa en zeker niet in Belgie...of aan wie moeten we dan denken in de Bel 20 of midcaps van Belgie ? Alvast bedankt
  12. forum rang 8 Leefloon 11 september 2020 18:18
    quote:

    stoppelbaard schreef op 11 september 2020 14:55:

    ik kan hier voor een deel inkomen, maar vaak zijn deze uitspraken meer toepasbaar op de amerikaanse markt, niet in Europa en zeker niet in Belgie...of aan wie moeten we dan denken in de Bel 20 of midcaps van Belgie ?
    Met selectief geplaatst selectief Amerikaans geleuter kan ook ik weinig, maar omdat het hier is geplaatst behoort AB InBev (of, zo u u wilt, het Amerikaanse BUD) volgens de plaatser ongetwijfeld tot die categorie.

    Niet goed bekeken, maar de zelf te bekijken Belgische top 5 van bloem-of-afgrond kan bestaan uit Exmar, Balta, VastNed Retail Belgium, AB InBev en Wereldhave Belgium. Weinig meer dan bedrijven met ooit winstpotentieel, die in die categorie het meest achterblijven op de eigen index. Zelf analyseren; het zijn niet per definitie 5 bloemen, en het zijn slechts ongecontroleerde kandidaten die binnen zo'n verhaaltje zouden kunnen passen. Zouden kunnen.

    De gedachte zal teleurstellend simpel zijn: wat ooit het hardst viel, zal ooit terug hard stijgen. Tenzij het de afgrond wordt. Zoiets...
5.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links