Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1777 1778 1779 1780 1781 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 18 augustus 2020 10:19
    quote:

    Plein777 schreef op 18 augustus 2020 08:15:

    [...]

    Je kunt het door een robot laten doen :-)
    Zou een robot begrijpen wat de mensheid zz aandoet, en wat individuen elkaar aandoen.

    De valsheid en haat? Nee dat zal de robot niet begrijpen, of gaat de mens behalve valse mensen te kweken ook nog valse robots maken?
  2. forum rang 6 Plein777 18 augustus 2020 10:35
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 augustus 2020 20:35:

    Canada beloont zorgverlener in coronatijd met verblijfsvergunning
    1 min geleden in BUITENLAND

    OTTAWA - Canada stelt asielzoekers die tijdens de coronacrisis werkten in de zorg een permanente verblijfsvergunning in het vooruitzicht. Het gaat volgens minister Marco Mendicino (Immigratie) om een beloning voor de risico’s die de zorgverleners hebben genomen.
    Mooie kans om je in Canada te gaan vestigen :-)
  3. forum rang 10 rationeel 18 augustus 2020 12:53
    quote:

    jecebe schreef op 18 augustus 2020 11:12:

    [...]

    Je bent er nu lekker getraind in BDB.

    Kun je misschien de Donald Duck copypasten dan hoef ik hem niet te kopen.
    BDB copypaste het werk dat door een ander gedaan is. Dat werk bestond uit het bestuderen en selecteren van voor een aan de orde gesteld onderwerp relevante gegevens.

    En wat BDB kwaad maakt, is dat dit hem nu juist niet bevalt.

    Het tast nl zijn wereldbeeld aan.

    Ik heb daar begrip voor.

    Niet voor de manier waarop hij zijn frustratie uit.

    Dat vind ik in eerste instantie bijzonder onvolwassen. Maar misschien ben ik niet voldoende op de hoogte van wat er met hem aan de hand is.

    En dan zou het hem niet aan te rekenen zijn. Kan hij er geen verantwoordelijkheid voor dragen.
    En moet het maar gedoogd worden?

    Ik hoop voor BDB dat dit niet ...nog niet? het geval is.

  4. forum rang 10 rationeel 19 augustus 2020 16:12
    quote:

    NewKidInTown schreef op 15 augustus 2020 18:24:

    Een grove aanval op het "verdienmodel" van de palestijnen.
    S. Fuks

    De Arabische 'handreiking' is geen handreiking maar een politieke interesse voor beide partijen én de regio.

    Er bestaan al jaren goede & zakelijke betrekkingen tussen Israel & de Emiraten én vele andere Arabische landen maar achter de coulissen.

    Israel was de geheime Maitresse van de Arabische wereld.

    Dit is de échte doorbraak...........
    De Emiraten tonen hun maitresse in het openbaar met de boodschap dat ze gaan trouwen.

    Waar één schaap over de dam is volgen er meer en het is alleen een kwestie van tijd tot alle (gematigde) Arabische dobbelstenen omvallen.

    De jarenlange Arabische mantra "eerst een oplossing voor het palestijnen conflict en dan pas normalisatie met de Arabische wereld" is doorbroken!

    De palestijnen hebben begrepen dat hun dreigtactiek niet meer werkt.
    Hun waarde is gezakt naar de onderste trede van de politieke ladder.

    Behalve de Europeanen die deze verloren zaak blijven activeren heeft niemand verder échte interesse en steunen zij de palestijnen vooral met lipservice.

    De dreigtactiek van Trump heeft er dan ook niets mee te maken, daar die niet aanwezig was.

    De ""annexatie"" is niet van de baan.....alléén opgeschort, iets wat de meeste media graag wegmoffelen.

    Waarom?
    Omdat het géén annexatie is maar het terugvorderen van 4000 jaar Joods gebied en géén palestijns gebied.

    Het hele palestijnen verhaal, inclusief hun rechten als volk & gestolen land door de Israeli's is de grootste leugen van de moderne geschiedenis.

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
  5. forum rang 10 rationeel 27 augustus 2020 17:04
    Hezbollah is oppermachtig

    Aanhangers van Hezbollah zwaaien met vlaggen van de terreurbeweging tijdens een manifestatie in de Libanese stad Marjayoun.

    FOTO REUTERS

    Libanon in ijzeren greep van terroristen

    door Ralph Dekkers

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

    Het geplaagde Libanon wordt in een wurggreep gehouden door ’s werelds best bewapende terreurbeweging, Hezbollah, die bovendien vuistdiep in de internationale drugshandel zit. Zij doet ook zaken met Nederlandse criminelen.

    De tentakels van Hezbollah, een vazal van Iran, reiken tot in alle vijf continenten. De ’Partij van God’ deinst daar niet terug voor ongoddelijke activiteiten: terreur, drugshandel en andere criminele ondernemingen. Alles om haar machtsbasis in Libanon te vergroten en een nieuwe oorlog voor te bereiden tegen aartsvijand nummer één: Israël.

    Duizelingwekkend

    „Hezbollah heeft nauwe banden met Europese drugsbendes”, stelt Matthew Levitt, een gerenommeerd onderzoeker aan het Washington Institute. Hij schreef een boek over het internationale netwerk van Hezbollah en heeft deze maand, met collega’s, een database online gezet waarin de activiteiten van de sjiitische terreurbeweging geografisch in kaart worden gebracht. Het resultaat: een duizelingwekkende wereldkaart vol aanslagen, opslagplaatsen van explosieven (van hetzelfde soort dat vorige week in de haven van Beiroet explodeerde) en drugsconnecties.

    Nederland figureert ook op de kaart. Van een Hezbollah-terrorist die via Hoek van Holland naar Engeland reisde in een poging schrijver Salman Rushdie te vermoorden (hij kwam om doordat zijn explosieven te vroeg afgingen), tot plannen om een Israëlische zakenman in ons land te ontvoeren en de surveillance van het Hariri-tribunaal in Leidschendam, waar vier Hezbollah-verdachten volgende week waarschijnlijk bij verstek veroordeeld worden voor de aanslag op een Libanese oud-premier.

    Maar het zijn met name de banden met Nederlandse drugsdealers die tot de verbeelding spreken. Hezbollah is volgens opsporings- en inlichtingendiensten al decennialang betrokken bij de coke-handel vanuit Latijns-Amerika, via West-Afrika, naar Europa. „Zij verzorgt logistiek, transport en bescherming”, aldus Levitt. De beweging leunt daarbij op de uitgebreide Libanese diaspora, die zij soms op maffia-achtige wijze tot deelname dwingt.

    Levitt wijst onder meer op de Nederlander Jeroen van den E., die volgens een Amerikaanse DEA-agent nauwe contacten onderhield met het witwasnetwerk van Hezbollah. Hij zit nu achter de tralies wegens drugshandel. Ook is er de arrestatie in 2008 van twee Libanezen op het vliegveld van Frankfurt met 8,7 miljoen euro aan contanten. Die aanhouding leidde tot de vondst van een lading coke, waarop een vingerafdruk van een Nederlandse drugbaas met de bijnaam ’Carlos’ werd aangetroffen.

    ’Carlos’ bracht veel tijd door in Brazilië, waar Hezbollah een uitgebreid netwerk heeft. Vooral in het wetteloze grensgebied met Argentinië en Paraguay zouden honderden Hezbollah-aanhangers betrokken zijn bij drugshandel, het vervalsen van dollars en andere criminele activiteiten.

    Fatwa

    De contacten in Zuid-Amerika reiken diep en zijn zorgvuldig opgebouwd sinds de jaren ’80. De organisatie werd in die tijd opgericht om Israël te bestrijden, maar breidde haar activiteiten al snel uit en heeft er inmiddels geen enkele probleem meer mee om ook met Joodse drugshandelaren (en zelfs een enkele Israëli) samen te werken. Voor godvrezende leden die twijfelen of de beweging zich wel moet inlaten met drugs, ligt er een fatwa: het is ’moreel aanvaardbaar’ als de drugs aan ’westerse ongelovigen’ wordt verkocht.

    Hezbollah onderhoudt banden met Colombiaanse drugskartels en in het verleden met de gevreesde rebellenbeweging FARC. Zij werkte samen met het Sinaloa kartel in Mexico en wordt er door de Amerikaanse autoriteiten van verdacht smokkeltunnels onder de Mexicaans-Amerikaanse grens te hebben aangelegd. Daarbij puttend uit ervaring met tunnels onder de grens tussen Libanon en Israël.

    Dissident

    De Britse krant The Times schreef onlangs dat ook Richard R., alias ’Rico de Chileen’, banden onderhield met Hezbollah. De Chileens-Nederlandse crimineel, die nu terechtstaat, werkte volgens justitie jarenlang samen met Ridouan Taghi en Noffel F. Die laatste is vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor het aansturen van de moord op een Iraanse dissident in Almere. Mogelijk heeft Hezbollah een rol gespeeld als tussenpersoon voor de Iraanse geheime dienst.

    Het is moeilijk vast te stellen hoeveel Hezbollah aan zijn criminele activiteiten verdient, maar Levitt schat dat het om vele tientallen miljoenen per jaar gaat. „Soms zelfs honderden.” Andere experts schatten het zelfs op een miljard euro.

    De Italiaanse politie onderschepte deze zomer in de haven van Salerno 84 miljoen tabletten Captagon, een amfetamine die met name populair is in het Midden-Oosten. Totale waarde: 1 miljard euro. Aanvankelijk werd gedacht dat Islamitische Staat erachter zat, maar nu wordt richting Hezbollah gewezen.

    De inkomsten uit drugs en andere duistere zaken worden bovendien steeds belangrijker voor de organisatie doordat de Verenigde Staten strenge sancties heeft ingesteld tegen zowel Hezbollah als haar sponsor Iran. Levitt: „Hezbollah staat onder druk en er is geen enkele twijfel dat dat tot meer criminele activiteiten zal leiden.”

    Europol waarschuwde in juni dat leden in ’diamanten en drugs’ handelen en de opbrengsten vaak via Europa witwassen. Zij wordt daarbij geholpen door het feit dat alleen de militaire tak op de Europese lijst van terreurorganisaties staat.

    „Daardoor kunnen zij nog altijd relatief eenvoudig te werk gaan”, zegt Levitt, die vaak naar Brussel reisde voor briefings over de gevaren van Hezbollah. Daarbij wees hij steevast ook op de vele tientallen aanslagen die de organisatie pleegde, ook op Europees grondgebied, waaronder tegen Joodse en Israëlische doelen. „Maar in Europa wil men nog steeds meer bewijs zien. Men vreest invloed in Libanon te verliezen.” Daar neemt de onvrede over de beweging, die het land domineert, toe. Na de explosie in Beiroet werd een beeltenis van leider Hassan Nasrallah op een plein aan een galg gehangen. Een populaire sjiitische blogger noemde Hezbollah zelfs erger dan Israël. Levitt: „De corrupte politici in Libanon, feitelijk maffiabazen, moeten worden aangepakt. Maar Hezbollah is veruit de grootste en sterkste maffiabaas.”
  6. forum rang 10 rationeel 30 augustus 2020 23:59
    Netanyahu: Palestinians no longer have a veto on peace

    Netanyahu pointed to the UAE canceling its boycott of Israeli goods over the weekend, and said that it will pave the way for more countries in the region to normalize ties with Israel.

    LAHAV HARKOV

    www.jpost.com/israel-news/netanyahu-a...

    Prime Minister Benjamin Netanyahu, US president special adviser Jared Kushner, and Special Assistant to the US president Avi Berkowitz
    (photo credit: MATTY STERN / US EMBASSY JERUSALEM)

    The Arab world is not waiting for the Palestinians to make peace with Israel before they do, Prime Minister Benjamin Netanyahu said on Sunday, in remarks to the press with White House Special Adviser Jared Kushner and US National Security Adviser Robert O’Brien.
    “For far too long, the Palestinians have had a veto on peace, not only between the Palestinians and Israel, but Israel and the Arab states,” Netanyahu said.

    The Palestinians demanded that hundreds of thousands of Jews be evacuated from their homes and that Israel withdraw to “indefensible” pre-1967 lines, Netanyahu said, adding: “If we had to wait for the Palestinians, we would have to wait forever. But no longer.”
    Netanyahu pointed to the UAE canceling its boycott of Israeli goods over the weekend, and said that it will pave the way for more countries in the region to normalize ties with Israel. He said that in addition to the meetings that were made public in recent years – such as with the leaders of Oman, Sudan and Chad – there are many more secret meetings with leaders in the region who seek to strengthen their ties with Israel.
    “The day will come – it won’t be far away – when we will ask how could it have been any other way. Today’s breakthroughs will become tomorrow’s norms,” he said.

    Netanyahu said he is willing to negotiate peace with the Palestinians based on US President Donald Trump’s peace plan, which he emphasized does not require any Israelis or Palestinians to evacuate their homes.

    “As more Arab and Muslim countries join the circle of peace [the Palestinians] will be hard-pressed to remain outside,” he predicted.
    “We are ready to till fields of peace and bring its bountiful fruits to our people,” he said.
    Kushner, O’Brien, US Special Representative for International Negotiations Avi Berkowitz and US Iran envoy Brian Hook, together with an Israeli delegation led by National Security Adviser Meir Ben-Shabbat, are set to take the first-ever direct flight from Israel to the UAE on Monday, on an El Al plane bearing the word “peace” in Arabic, Hebrew and English in honor of the historic moment.
    Netanyahu said he will not allow the “tyrants of Tehran” to “scuttle peace and endanger the entire world.”
    The prime minister thanked US President Donald Trump for leaving the Iran nuclear deal and declaring snapback sanctions, and pointed out that the countries of the Gulf Cooperation Council, which includes the UAE and Saudi Arabia, among others, now openly support the American position on the matter when they used to do so more quietly.
    Peace between Israel and the UAE could not have happened without help from the US, Netanyahu added, saying that Kushner’s “critics have been proven dead wrong.”
    Kushner showed some understanding of his detractors, saying that they had “the common perspective,” but that he and his team “worked together to defy the odds and accomplish something few thought was possible.”
    “We should take a moment to celebrate a historic breakthrough for peace,” Kushner said of Israel-UAE normalization. “It’s an accomplishment that does not happen often [and] did not happen easily.”
    Kushner said the Trump peace plan, the formulation of which he led, “showed other people in the region that Israel was serious, which led to the breakthrough we had today.”
    The Special Adviser to the US president described a Middle East that was in turmoil three years ago, between the spread of ISIS and Iran having funds to ensure its proxies like Hamas, Palestinian Islamic Jihad, Hezbollah and others were “basically flush with cash,” and credited Trump with reversing the trend and “writing a script for a new Middle East.”
    While in the recent past, some saw the region as hopeless, Kushner said “in the last couple of weeks [there] is a new sense of optimism. We must seize that optimism and help this region achieve the potential it truly has.”
    He credited UAE leader Mohammed bin Zayed with being “very courageous” and having built a country that “hopefully the rest of the Middle East can aspire to.”
    Kushner expressed his personal excitement over the Abraham Accords between Israel and the UAE, saying that “as the grandson of two holocaust survivors, it means more to me and my family that I can ever express.”
    “We will continue to pursue peace between Israel and its Arab and Muslim neighbors,” he stated.
    O’Brien spoke of the potential of the peace deal, saying that “combining Israel’s innovation and creativity with the UAE’s financial centers and capital [can be] truly incredible for the Middle East.”
    “Israel and the UAE are putting the region on a truly transformative path,” he added.

    Earlier Sunday, the Prime Minister’s Office denied a report that Netanyahu removed Defense Ministry representatives from the planned special flight to the UAE.
    A Defense Ministry delegation is expected to head to Abu Dhabi in the coming weeks. The US and UAE sought to have the public meetings with Israelis be about civilian matters.
    The PMO also said Netanyahu coordinated the matter with Defense Minister Benny Gantz, which his ministry confirmed.
  7. forum rang 10 rationeel 31 augustus 2020 09:57
    ISRAËL

    El Al maakt deze maandagochtend een historische vlucht tussen Jeruzalem en Abu Dhabi

    Deze maandagochtend van 31 augustus 2020 zal de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al met vlucht LY971 een historische mijlpaal neerzetten door vanaf Ben-Gurion Airport in Israël rechtstreeks naar de luchthaven van Abu Dhabi te vliegen, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

    In overeenstemming met de verklaring van premier Binyamin Netanyahu over het historische vredesakkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), een hoge professionele Israëlische delegatie onder leiding van de nationale veiligheidsadviseur en chef van de nationale veiligheidsraad Meir Ben-Shabbat deze maandagochtend vertrekken met een rechtstreekse vlucht van Israël naar Abu Dhabi, samen met een Amerikaanse delegatie onder leiding van de Amerikaanse National Security Advisor Robert O’Brien en Senior US Presidential Advisor Jared Kushner.

    Premier Netanyahu twitterde gisteren: “Kijk: een familie in de VAE viert het vredesakkoord met Israël. Vrede maken uit vrede – vrede uit kracht”:

    Het bezoek van de delegatie in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi, vindt plaats van maandag tot en met dinsdag en omvat werkvergaderingen van gezamenlijke teams over een reeks onderwerpen, voorafgaand aan de ondertekening van samenwerkingsovereenkomsten op civiel en economisch gebied.

    Het bezoek omvat ook een trilaterale bijeenkomst in Abu Dhabi tussen de voorzitters van de delegaties – National Security Advisor en chef van de National Security Council Ben-Shabbat, US National Security Advisor O’Brien, Senior US Presidential Advisor Kushner en UAE National Security Advisor Sjeik Tahnoun bin Zayed.

    De chef van de National Security Council zal ook vergaderingen houden met extra hoge VAE-functionarissen. Directeur-generaal Ronen Peretz van het kabinet van de premier en directeur-generaal Alon Ushpiz van het ministerie van Buitenlandse Zaken coördineren het werk van de ministeries op burgerlijk en economisch gebied.

    De besprekingen zullen plaatsvinden in werkgroepen bestaande uit Israëlische, Emiratische en Amerikaanse vertegenwoordigers op de volgende gebieden: diplomatie; Financiën; Luchtvaart- en inreisvisa; Gezondheid; Cultuur en toerisme; Ruimte, wetenschap en investeringen; Innovatie en handel.

    Dit is de eerste vlucht van een Israëlische luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks vanuit Israël naar de VAE vliegt. Bij de landing van de Israëlische delegatie in Abu Dhabi zal op de luchthaven een officiële receptie worden gehouden met deelname van de delegaties.

    De Israëlische delegatie:

    ? National Security Advisor en hoofd van de National Security Council (NSC) Meir Ben-Shabbat, Premier’s Office (PMO); waarnemend directeur-generaal en delegatiecoördinator voor economische kwesties Ronen Peretz, kabinetssecretaris Tzachi Braverman, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken Alon Ushpiz, Directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid Prof. Chezy Levy, Directeur-generaal van het Ministerie van Wetenschap en Technologie Shai-Li Spiegelman, Directeur-generaal van het Ministerie van Economie en Industrie David Laffler, Directeur-generaal van de Autoriteit voor Bevolking en Immigratie Prof. Shlomo Mor-Yosef, Ministerie van Regionale Samenwerking Yosef Drezhnin, Yigal Unna, chef van de National Cyber ??Directorate, Chief Scientist and Innovation Authority en delegatiewoordvoerder Dr. Shir Cohen, PMO waarnemend plaatsvervangend directeur-generaal voor Binnenlandse Zaken, Planning en Ontwikkeling Lior Farber, Directeur Civil Aviation Authority Yoel Feldasho, Bank of Israel Supervisor of Banks Yair Avidan, Hoofdeconoom van het Ministerie van Financiën Shira Greenberg, Plaatsvervangend Directeur-generaal van het Ministerie van Toerisme Pini Shani, Hoofd van de Cultuur en Sport van het Ministerie van Cultuur Galit Wahabe Shasho en anderen.

    De Amerikaanse delegatie:

    ? Amerikaanse National Security Advisor Robert O’Brien, Senior US Presidential Advisor Jared Kushner, US National Security Council Senior Advisor on Middle East and North Africa Affairs Rob Greenway, US Special Representative for International Negotcements Avi Berkowitz, US Special Representative for Iran Brian Hook, CEO van de Amerikaanse International Development Finance Corporation Adam Boehler en andere vooraanstaande ambtenaren.

    Saoedi-Arabië stond de El Al-vlucht naar de VAE toe om boven de lucht van het land te vliegen, ondanks het feit dat Saoedi-Arabië nog geen officiële betrekkingen met Israël heeft. De Saoedi’s stemden daarin toe onder meer vanwege het feit dat er hoge Amerikaanse functionarissen aan boord zullen zijn.

    brabosh.com/2020/08/31/pqpct-vzg/
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 september 2020 15:44
    Migranten massaal in bootjes naar Engeland
    Updated 1 uur geleden
    2 uur geleden in BUITENLAND

    Londen - Het aantal migranten dat vanuit Frankrijk de oversteek naar Engeland waagt, stijgt explosief.

    Woensdag spoelden er maar liefst 25 rubber bootjes aan op de kust. Het vorige record stond op zeventien met in totaal 235 mensen.

    De Daily Mail heeft een hele serie foto’s van tientallen mensen die zich op het strand bij Dover storten. Maar ook in Folkestone en andere plaatsen slagen steeds meer overstekers in Engeland te bereiken.

    Volgens de krant is het Kanaal door het zachte weer vrijwel rimpelloos en durven veel migranten de oversteek nu wel te wagen.

    De Franse overheid brengt af en toe berichten naar buiten dat mensen die naar Engeland wilden zijn onderschept. Dinsdag was een stel in een kayak net buiten Calais weer teruggehaald naar Frankrijk.

    In augustus landden 1450 bootjes in het VK met een recordaantal van 5000 passagiers.

    In heel 2019 waren dat nog maar 1850 overstekers.

    De Engelsen vinden dat Frankrijk veel te weinig doet tegen de tochten. Ze onderhandelen met de Fransen om de meeste mensen weer terug te sturen.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 3 september 2020 01:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 september 2020 15:44:

    Londen - Het aantal migranten dat vanuit Frankrijk de oversteek naar Engeland waagt, stijgt explosief.

    Woensdag spoelden er maar liefst 25 rubber bootjes aan op de kust. Het vorige record stond op zeventien met in totaal 235 mensen.

    De Daily Mail heeft een hele serie foto’s van tientallen mensen die zich op het strand bij Dover storten. Maar ook in Folkestone en andere plaatsen slagen steeds meer overstekers in Engeland te bereiken.

    Volgens de krant is het Kanaal door het zachte weer vrijwel rimpelloos en durven veel migranten de oversteek nu wel te wagen.
    ...
    In augustus landden 1450 bootjes in het VK met een recordaantal van 5000 passagiers.
    In heel 2019 waren dat nog maar 1850 overstekers.

    De Engelsen vinden dat Frankrijk veel te weinig doet tegen de tochten. Ze onderhandelen met de Fransen om de meeste mensen weer terug te sturen.
    De Engelsen hebben kilo's boter op hun hoofd. Als zo'n maritieme natie te beroerd is om een goede kustwacht op poten te zetten, moeten ze niet zeuren.

    Bovendien maken hun boeren en andere hypocriete bedrijfjes graag gebruik van die goedkope illegale arbeidskrachten.

  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 september 2020 09:18
    En ja hoor, het is weer zover. Zielige beelden van de NPO over 'vluchtelingen' in Moria op Lesbos. Vluchtelingen? Jonge veelal mannelijke Afghanen en Pakistanen. Was er bij hen dan ook een president Assad die hen uit hun huizen bombardeerde??
    Gewoon gelukszoekers dus.

    Ja, er zijn ook vrouwen met jonge kinderen bij. Platgeneukte ongeschoolde vrouwen die godbetere het op sleeptouw zijn genomen. Ik zag een Pakistaan van nog geen 30 die vier kinderen had. Het toppunt van onverantwoordelijkheid.
    Bram van Ojik van GroenLinks zit hier in een enorme spagaat. Haal ze maar hierheen, naar dit dichtst bevolkte land van Europa, en laat ze fokken, tegenover zorg voor milieu en klimaat. Het klopt ergens niet.

    De brandstichters willen zo hun toegang tot het vaste land bewerkstelligen, en vervolgens illegaal West-Europa proberen te bereiken. Bij voorkeur Nederland, Duitsland of Engeland. Er liggen nota bene tig veilige landen tussen!

    Drie keer raaien waarom. Door politiek-correcte idioten hier die doen alsof er in NL geen nieuwe woningnood is. Alsof er hier geen integratieproblemen zijn, en nooit files. Alsof er hier geen coronacrisis is.
    Slechts de doven, blinden en geretardeerden komen bij de NPO aan het woord.

  11. forum rang 10 rationeel 12 september 2020 19:45
    Bahrain agrees to normalize relations with Israel, Trump announces

    The Bahraini foreign minister is expected to participate in the ceremony at the White House together with Netanyahu and the UAE's foreign minister.

    OMRI NAHMIAS

    www.jpost.com/israel-news/trump-expec...

    Bahrain has joined the United Arab Emirates in striking an agreement to normalize relations with Israel, US President Donald Trump said on Friday, a dramatic move aimed at easing tensions in the Middle East.
    Trump tweeted the news after he spoke by phone to both Bahrain’s King Hamad bin Isa Al Khalifa and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, the White House said.

    Trump also tweeted: "Another HISTORIC breakthrough today! Our two GREAT friends Israel and the Kingdom of Bahrain agree to a Peace Deal – the second Arab country to make peace with Israel in 30 days!"
    "This is a historic breakthrough to further peace in the Middle East," the United States, Bahrain and Israel said in a joint statement.
    "Opening direct dialog and ties between these two dynamic societies and advanced economies will continue the positive transformation of the Middle East and increase stability, security and prosperity in the region," it said.
  12. forum rang 10 rationeel 13 september 2020 14:05
    VREDESAKKOORD MIDDEN-OOSTEN: NIEUWE MACHTSVERHOUDINGEN, EXIT PALESTINA

    BNR Webredactie

    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1041...

    Nu de Verenigde Arabische Emiraten vrede hebben gesloten met Israël, willen andere Arabische landen ook de banden met dat land aanhalen. Dat heeft grote consequenties voor de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten en voor de Palestijnen. 'Dit is heel schadelijk voor de Palestijnse zaak', zegt buitenlandcommentator Paul Brill in BNR De Wereld.

    Exit resolutie 2002

    In 2002 schaarde de Arabische liga zich achter een Saoedisch plan voor vrede tussen Israël en de Palestijnen. Israël zou erkend worden in ruil voor terugtrekking uit de bezette gebieden en een onafhankelijk Palestina. Dit plan kan linea recta de prullenbak in.

    'Deze overeenkomst met de VAE breekt met die resolutie van 2002 , het Saoedische vredesplan', zegt Brill, 'want er wordt al een overeenkomst met Israël gesloten zonder dat het zich heeft teruggetrokken uit de bezette gebieden. De enige concessie is de bevriezing van het nederzettingenbeleid'.

    Ander akkoord dan vrede met Egypte en Jordanië

    Hoewel de Emiraten na Egypte en Jordanië pas het derde Arabische land is dat vrede sluit met Israël, is deze deal van een geheel andere orde. 'Die eerste twee deals waren echt historische doorbraken na een oorlog. Dit is van een ander niveau, de verdragen met Egypte en Jordanië waren altijd 'koude verdragen' - er volgden geen handelsbetrekkingen, geen toerisme, geen warm overleg. Met de Emiraten zal het heel anders gaan lopen, een dag na bekendmaking van het akkoord was er al een telefoonverbinding tussen beide landen.'

    En Saoedi-Arabië?

    Ook landen als Oman, Bahrein, Qatar, Marokko en zelfs Libanon overwegen nu om een deal te sluiten met Israël. Saoedi-Arabië houdt zich vooralsnog op de vlakte. 'Ik denk dat Saoedi-Arabië het langst zijn kruit droog zal houden, ook omdat de positie van Saoedi-Arabië anders is dan die van die kleinere staten. Saoedi-Arabië werpt zich op als hoeder van de Arabische zaak en van de islam. Het zal wachten en voorlopig vasthouden aan de resolutie uit 2002. Wat overigens niet wegneemt dat er al innige contacten zijn.'

    Nieuwe balance of power

    Het nieuwe akkoord heeft fikse consequenties voor de machtsverhoudingen binnen het Midden-Oosten. Zo wordt de 'verdedigingslinie' tegen Iran sterker en explicieter. 'Het bewijst dat Iran in de verdediging zit. De verhoudingen kristalliseren zich uit, en niet ten gunste van Iran.' Er manifesteert zich een scheidslijn tussen het Soennitische blok, de VS en Israël enerzijds en aan de andere kant Iran, Libanon en Syrië.

    Palestijnse zaak, iets voor de geschiedenisboeken

    Wie weer achteraan moeten sluiten en in zekere zin van de agenda worden gehaald zijn de Palestijnen. 'Dit is heel schadelijk voor de Palestijnse zaak, een proces dat overigens al jaren bezig is. De sympathie voor de Palestijnen leeft wel bij de man in de straat, maar au fond hebben de meeste Arabische leiders helemaal niets met de Palestijnse zaak. En al helemaal niet in de Golfregio.'

    Palestijnen hebben niets te bieden, Israël wel

    Drie factoren spelen hierbij volgens Brill een rol. Volgens hem zijn veel Arabische leiders op het punt gekomen dat ze zich afvragen wat ze nou eigenlijk hebben aan de Palestijnen. Want dat is bar weinig, terwijl Israël geavanceerde wapens, irrigatietechnieken en kennis over cybersecurity heeft. Kortom: Bij Israël valt wat te halen, bij de Palestijnen vrijwel niets.

    Ook hebben de Palestijnen zich volgens Brill altijd vastgeklampt aan het idee dat de geschiedenis en de moraal aan hun kant stonden. En dat zich dat zou uitbetalen. 'Op een studeerkamer kan dat oké zijn, maar in werkelijkheid moet je ook je gelijk kunnen halen. De Palestijnen zijn er niet in geslaagd Israël ervan te overtuigen dat het beter wordt van een vergelijk met de Palestijnen.'

    Ten slotte zijn de Palestijnen verdeeld en zitten ze vast in hun dogma's. Enkele jaren geleden wees Hamas een reusachtig economisch steunpakket van de Golfstaten van de hand omdat het weigerde te ontwapenen en op te gaan in de Palestijnse politie. Hamas hield vast aan de gewapende strijd tegen Israël. 'Hun wereldbeeld verandert niet, het is een doodlopende weg.'
  13. forum rang 6 jonas 13 september 2020 14:22

    Ach de Deugmensen roeren zich weer bij NPO enzo.

    Gek dat de overheid zijn eigen oppositie in deze financiert of faciliteert.
    Neem de nogal toeterde Stichting Vluchteling. Kijk je daar even dan zie je voor 50% gefinancierd door loterij en andere ngo. En welk linkse drammer heeft het te zeggen bij de Postcode loterij?

    Is dit democratisch? Die organisatie financierde ook Milieu Offensief die club van Volkert de Graaf de moordenaar van Pim Fortuyn en dat kan allemaal maar zo doorgaan?
    Waarom krijgen bijvoorbeeld de boeren in verzet geen subsidie van die club? Waarom geen licentie voor een lotterij gericht op minder links gedoe?

    Groet, Jonas
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1777 1778 1779 1780 1781 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0626 -0,16%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.387,84 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links