Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 17 juni 2020 19:34
    quote:

    haas schreef op 10 september 2017 14:11:

    precies: de brexit is 'n imission impossable
    NO DEAL BREXIT:

    Wat kan je dan doen, als je niets afgesproken hebt?

    Omdat dit na bijvoorbeeld oorlogen ook zo is, hebben de 164 landen die in de WTO verenigd zijn een protocol afgesproken. Je gaat dan beginnen met handelen onder de WTO regels.
    Die houden in:
    - De WTO tarieven zijn van toepassing. Dat houdt bijvoorbeeld in dat auto's een tarief van 10% gaan krijgen. Landbouwgoederen kennen een veel hoger tarief, tot gemiddeld (!) 35%.

    Nu is het zo dat je als land onder de WTO regels niet één land kan uitsluiten van tarieven. Als je geen onderlinge handelsovereenkomst hebt, dan geldt voor ieder land waarmee je geen overeenkomst hebt hetzelfde tarief.

    Zoals het er nu uitziet, zal 90% van de Britse uitvoer met tarieven te maken gaan krijgen.

    Op dit moment fietst de VK nog mee op de EU afspraken. Bij een No Deal Brexit is dat afgelopen en heeft het VK met geen enkel ander land een eigen handelsovereenkomst.

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juni 2020 11:07
    Britten balen van Brexit, meerderheid wil in EU blijven
    4 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - In Groot-Brittannië lijkt het enthousiasme voor het verlaten van de Europese Unie snel te verdwijnen. Iets meer dan een derde van de Britten (35 procent) staat nog achter de Brexit, 57 procent wil in de EU blijven, zo meldt zakenwebsite Business Insider op basis van een onderzoek van European Social Survey.

    In 2018 wilde nog precies de helft van de Britten in de EU blijven. Een verklaring voor de stijging wordt niet gegeven. Wel wijst Business Insider erop dat de Britse economie een behoorlijke klap moet incasseren door de coronacrisis, die in het land harder heeft toegeslagen dan in veel andere Europese landen.

    Vier jaar geleden viel een Brits referendum nipt uit in het voordeel van de Brexit. Sinds 31 januari maakt het Verenigd Koninkrijk officieel geen deel meer uit van de Europese Unie. Tot eind van dit jaar geldt een overgangsperiode, waarin wordt onderhandeld over de ’scheidingsvoorwaarden’ en de toekomstige relatie.

    De kans dat de Britten toch weer deel zullen gaan uitmaken van de EU is niet erg groot. De regering-Johnson houdt stug vol dat de overgangsperiode niet zal worden verlengd, ongeacht of er afspraken op tafel liggen of niet. En voor oppositiepartij Labour is terugkeer naar de EU ook geen beleidsdoel.

    European Social Survey voert elke twee jaar een representatief onderzoek uit onder de bevolking van tientallen landen, waaronder Nederland.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 augustus 2020 14:31
    Engeland worstelt met massa’s vluchtelingen: ‘Loopt enorm uit de hand’

    Reportage
    DoverVluchtelingen steken in groten getale vanuit Calais het Kanaal over in gammele rubberboten om asiel aan te vragen in Engeland. De Britse regering briest, maar staat machteloos. ,,Er gaan straks tientallen mensen verdrinken.”
    Geert Langendorff 13-08-20, 20:00 Laatste update: 21:23

    Als de HMC Speedwell, een patrouilleboot van de kustwacht, om 07.18 uur de haven van Dover binnenvaart, scheuren twee politiewagens met loeiende sirene richting de kade. Aan boord zitten 22 migranten met reddingsvesten op de achtersteven samengeklonterd. Eenmaal voorzien van een mondkapje gaan ze een voor een aan wal, richting een gebouwtje met twee witte deuren.

    Geen van hen kijkt opzij als een vaartuig met kikvorsmannen van de Border Force hun blauwe rubberboot voor inspectie naar de aanmeerplaats sleept. De risicovolle tocht vanuit Calais over het Kanaal heeft de mannen zichtbaar uitgeput. Niemand geeft een kik. Zwijgzaam volgen ze de instructies van hun gastheren en -vrouwen op. Hun droom om asiel aan te vragen in het Verenigd Koninkrijk ligt binnen handbereik.

    Geen nieuws

    Dover loopt bepaalt niet uit voor het tafereel. Een eenzame hardloper rent over de boulevard. Op het strand met uitzicht op de terminals van de veerponten moet de eerste badgast zijn parasol nog uitklappen. Het enige kabaal komt van kibbelende zeemeeuwen. De migranten vormen in de kustplaats met de beroemde krijtrotsen geen nieuws meer. Vissers zien de dobberende bootjes bijna dagelijks.

    De stranden van het graafschap Kent bereiken de waaghalzen overigens zelden. Zodra hun navigatie, verschaft door mensensmokkelaars, aangeeft dat ze zich in Engelse wateren bevinden, volgt via een meegebrachte telefoon contact met de kustwacht. Alleen als de apparatuur hapert en gealarmeerde kapiteins hen niet tijdig in het oog krijgen, varen ze op eigen kracht door.

    Verdubbeling

    De oversteek van de drukste waterweg op aarde door illegalen baart de Britse regering van premier Boris Johnson grote zorgen. Tot hun woede slaagden in de laatste acht maanden reeds 4375 vluchtelingen in hun missie, ruim een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De Conservatieve Partij, die kiezers beloofde de grenzen hermetisch af te sluiten na het vertrek uit de EU, voelt zich in haar hemd gezet.

    Brexit Party-voorman Nigel Farage voedde de verontwaardiging door eergisteren naar Dover te komen om schande te spreken van de ‘nationale vernedering’. In korte broek en geruit overhemd hield hij toegestroomde media voor dat geen enkele bootvluchteling asiel moet kunnen aanvragen. Zijn bezoek volgde op een tweet van hem met een filmpje van een plukje migranten dat aan land ging. ‘Schokkende invasie’, luidde het bijschrift.

    ‘Criminelen’

    Met hetzelfde wapengekletter ging minister Priti Patel van Binnenlandse Zaken ter plaatse tekeer tegen ‘het onacceptabele aantal illegale oversteken’. Premier Boris Johnson noemde de asielzoekers ‘criminelen’. De marine en de luchtmacht moesten van hen in het Kanaal gaan optreden om de Fransen te dwingen actiever in te grijpen. Een staatssecretaris vloog in allerijl naar Parijs voor spoedoverleg.

    De timing voelde gekunsteld aan. Uit een recente peiling onder de Britse bevolking bleek dat slechts 9 procent immigratie een probleem vindt. Maar liefst 44 procent kon sympathie opbrengen voor de beweegredenen van de vluchtelingen. Antipathie tegen nieuwkomers, de brandstof van het brexitreferendum, gloeit niet meer zo fel. De pandemie heeft in zekere zin de bakens verzet. Ook in Dover, waar 57 procent stemde voor de brexit.
    Mijnwerker

    Het geluid van Farage krijgt overigens wel degelijk bijval. Aan de boulevard kan Bernie Shillito (80), die dromerig in verte tuurt, geen begrip opbrengen voor de immigranten. Littekens op zijn benen en een gelooide huid verraden zijn beweegredenen. Als mijnwerker – om zijn nek bungelt een miniatuurschachtlamp – en havenarbeider kreeg hij niets cadeau. ,,We hebben het hier zwaar genoeg”, vertelt hij. ,,Laten we eerst aan onszelf denken.”

    In de jachthaven broeien duistere theorieën. ,,Je ziet alleen maar mannen van militaire leeftijd”, bitst een pleziervisser, terwijl hij met een kameraad en diens dochtertje zeult met een koelbox vol makreel. ,,Waar halen ze het geld vandaan om die smokkelaars te betalen? Het is een complot van de islam. Ze willen ons land overnemen. Als het aan mij lag, liet ik ze verzuipen. De kustwacht mag ze helpen, ik steek geen vinger uit.”

    Verdrinken

    Een bemanningslid van de vrijwillige reddingsbrigade RNLI, net terug van een missie, doet dit wel. Praten wil hij alleen anoniem, om zijn organisatie niet in diskrediet te brengen. ,,We redden levens, met de politiek bemoeien we ons niet. Het loopt wel enorm uit de hand. Er gaan straks tientallen mensen verdrinken. Laat die arme drommels gewoon met de pont naar Engeland komen. Dan kunnen ze altijd nog worden teruggestuurd.”

    Wie puur naar de cijfers kijkt, komt tot dezelfde conclusie. Volgens Migration Watch UK wonen er 1,2 miljoen illegalen in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar deden 49.000 mensen een asielaanvraag. De bootvluchtelingen, die opvallend vaak in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning, vallen hierbij in het niet. En Frankrijk neemt drie keer zoveel asielzoekers op als Engeland.

    Gedeukte imago

    De naderende brexit lijkt de spierballentaal aan de politici te ontlokken. Vanaf 1 januari kan het VK zich niet meer beroepen op het Verdrag van Dublin, dat EU-landen toestaat vluchtelingen aan een ander Europees land over te dragen. Premier Johnson heeft een nieuw raamwerk nodig om een escalatie van het probleem te voorkomen. Critici zien het ook als een poging om zijn gedeukte imago van daadkrachtige leider op te vijzelen.

    Volgens Bridget Chapman van Kent Refugee Action Network (KRAN) gaat Frankrijk niet vrijuit. ,,De Jungle van Calais, het vluchtelingenkamp, is dicht”, vertelt ze vanuit Folkestone, twaalf kilometer verderop. ,,In de trailer van vrachtwagens glippen, gaat bijna niet meer. Maar de mensen die naar Engeland willen, blijven komen. Wij horen dat de Fransen hen afranselen en hun tenten afpakken. Zo worden ze bijna gedwongen de overtocht per boot te maken.”

    Taalgebruik

    Chapman, die zich bezighoudt met minderjarige vluchtelingen, mag met KRAN in september advies geven aan een speciale parlementswerkgroep voor immigratie. ,,Alle organisaties gaan hetzelfde zeggen: maak de overtocht vanuit Frankrijk legaal en pas het taalgebruik aan.” De kans lijkt miniem dat de regering hiernaar luistert. ,,Dat besef ik goed, maar op deze voet verdergaan, is geen optie. De tocht is levensgevaarlijk.”

    In Dover zien ze de 22 ‘gelukkigen’ – waarschijnlijk uit Irak, Iran, Afghanistan, Syrië, Eritrea of Soedan – mogelijk nooit meer. Na een periode van verplichte quarantaine gaan ze naar centra verspreid over het hele land. Van Bristol tot Glasgow. Bernie Shillito schudt zijn zongebruinde hoofd. ,,Straks komt er wéér een lading. De Border Force is hun privé-veerdienst. Dit kan toch niet langer?” Dat vindt premier Johnson ook, al staat hij voorlopig machteloos.
  4. forum rang 7 jowi 14 augustus 2020 14:49
    Een voordeel hebben de Britten wel. Ze hoeven niet bij te dragen aan die 750 miljard.
    Die besparing kunnen ze investeren in douane en kustwacht en de migranten op zee oppikken en terug naar Calais sturen. Als ik goed de media begrepen heb zitten die vluchtelingen al jaren in Calais
    en de Franse overheid heeft het zover laten komen. Zelf oplossen Frankrijk.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 augustus 2020 14:55
    quote:

    jowi schreef op 14 augustus 2020 14:49:

    Een voordeel hebben de Britten wel. Ze hoeven niet bij te dragen aan die 750 miljard.
    Die besparing kunnen ze investeren in douane en kustwacht en de migranten op zee oppikken en terug naar Calais sturen. Als ik goed de media begrepen heb zitten die vluchtelingen al jaren in Calais
    en de Franse overheid heeft het zover laten komen. Zelf oplossen Frankrijk.
    Dat laatste is een domme opmerking, want al die luitjes in Frankrijk willen naar Engeland toe en Frankrijk heeft geen enkele mogelijkheid om daar iets aan te doen.

  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 augustus 2020 12:49
    Britten moeten mogelijk meer belasting gaan betalen

    Gepubliceerd op 30 augustus 2020 10:29 | Views: 1.105 | Onderwerpen: belasting, Groot-Britannië

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De belastingen in het Verenigd Koninkrijk gaan mogelijk omhoog. Hoge ambtenaren dringen er bij de regering op aan om via de fiscus minstens 20 miljard pond (22,4 miljard euro) aan belastingen te innen om het oplopende begrotingstekort aan te pakken, aldus nieuwsberichten.

    De Britse krant The Telegraph meldde op basis van bronnen dat er verschillende voorstellen in behandeling zijn. Daarbij moet onder meer de vermogenswinstbelasting in lijn worden gebracht met de inkomstenbelasting. Ook belastingvoordelen voor gepensioneerden zouden op de schop moeten. Verder gaat het om het het verhogen van de accijnzen op brandstof, het invoeren van een onlineverkoopbelasting en het wijzigen van het successiebelastingssysteem.

    Volgens de Britse krant The Times vormen maatregelen om belastingen op vermogenswinsten en bedrijfswinsten te verhogen het middelpunt van de begroting van minister van Financiën Rishi Sunak in november. Het vennootschapspercentage zou daarbij kunnen stijgen van 19 naar 24 procent.

    Premier Boris Johnson zou met de kwestie in zijn maag zitten en zou belastingverhogingen in de basis niet zien zitten. Hij staat al onder druk van zijn partij vanwege zijn warrige crisisaanpak om de Engelse scholen volledig te heropenen en de vraag of studenten maskers moeten dragen. Verder krijgt zijn ophanden zijnde campagne om mensen terug te krijgen naar kantoor te maken met veel tegenstand van het personeel.

    De Britse uitgaven om de door het coronavirus geteisterde economie te ondersteunen, drijven het begrotingstekort in het huidige fiscale jaar volgens onderzoek op tot 350 miljard pond. Dat komt overeen met ongeveer 17 procent van de economische productie.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 september 2020 15:44
    Migranten massaal in bootjes naar Engeland
    Updated 1 uur geleden
    2 uur geleden in BUITENLAND

    Londen - Het aantal migranten dat vanuit Frankrijk de oversteek naar Engeland waagt, stijgt explosief.

    Woensdag spoelden er maar liefst 25 rubber bootjes aan op de kust. Het vorige record stond op zeventien met in totaal 235 mensen.

    De Daily Mail heeft een hele serie foto’s van tientallen mensen die zich op het strand bij Dover storten. Maar ook in Folkestone en andere plaatsen slagen steeds meer overstekers in Engeland te bereiken.

    Volgens de krant is het Kanaal door het zachte weer vrijwel rimpelloos en durven veel migranten de oversteek nu wel te wagen.

    De Franse overheid brengt af en toe berichten naar buiten dat mensen die naar Engeland wilden zijn onderschept. Dinsdag was een stel in een kayak net buiten Calais weer teruggehaald naar Frankrijk.

    In augustus landden 1450 bootjes in het VK met een recordaantal van 5000 passagiers.

    In heel 2019 waren dat nog maar 1850 overstekers.

    De Engelsen vinden dat Frankrijk veel te weinig doet tegen de tochten. Ze onderhandelen met de Fransen om de meeste mensen weer terug te sturen.
  8. forum rang 6 haas 7 september 2020 09:58
    quote:

    haas schreef op 3 september 2020 09:26:

    De Brexit onderhandelingen zitten nog altijd rotsvast. Er komt nog één ronde ...........ook zonder resulaat ??,
    dan is een No Deal Brexit onvermijdelijk.
    Dat zal Nederland hard raken, maar de Britten nog veel meer.
    even valutair (waar ik niet in beleg:)
    Gaat Britse Pond, nu 0.89 dalen t.o.v. Euro ?
    Ik denk dat het wel naar 1.00 kan gaan

    PS: prettige dag verder
  9. forum rang 5 Kees1 11 september 2020 14:33
    Uit het FD van 11 september 2020

    Het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben een principeovereenkomst bereikt over een nieuw vrijhandelsverdrag. Daarmee hebben de twee landen zich ervan verzekerd dat de onderlinge handel ook als de Britten in het nieuwe jaar helemaal op eigen benen staan, min of meer onbelemmerd kan doorgaan.

    Het is de eerste handelsdeal die de Britten na de brexit hebben weten te sluiten. Handelsminister Liz Truss noemde het akkoord daarom een ‘historisch moment’.

    Maar het is vooral ook een belangrijke opsteker voor het VK, in de week dat de parallelle handelsgesprekken met de Europese Unie — en in mindere mate met de Verenigde Staten — onder hoogspanning zijn komen te staan.

    Geen extra landbouwquota's
    Het sluiten van eigen nieuwe vrijhandelsverdragen geldt als een van de grote voordelen van de keuze voor de brexit. De Britten onderhandelen daarom nu niet alleen met de EU over een handelsdeal die het lidmaatschap van de interne markt moet vervangen, maar ook met Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en de VS in de hoop de handelsopties vanuit de Britse eilanden flink uit te breiden.

    Van al die landen golden de gesprekken met Japan als de gemakkelijkste. Japan heeft al een uitgebreid handelsverdrag met de Europese Unie, die als een blauwdruk dient. Het VK had die tekst gewoon willen doorrollen, maar Tokio stond erop aanpassingen door te voeren, vooral om ervoor te zorgen dat de Britten geen extra landbouwquota’s kregen bovenop wat al aan de EU is toegezegd.

    Meer toegang voor fintechs
    In het nu bereikte akkoord zal 99% van de Britse export naar Japan vrij zijn van importheffingen. Dankzij de deal zal de waarde van de onderlinge handel volgens de Britse regering £15,2 mrd hoger zijn dan wanneer er geen akkoord was gesloten.

    Beide landen hebben digitale en data-afspraken gemaakt die 'verder gaan dan de deal van de EU met Japan', waardoor Britse fintechs betere toegang tot de Japanse markt krijgen. Ook zeggen de Britten betere toegang voor hun financiële sector te hebben afgedwongen. Voor Japan was toegang voor de auto-industrie een prioriteit. Maar op welke punten beide landen precies gescoord hebben, is moeilijk te beoordelen zolang het daadwerkelijke verdrag nog niet is gepubliceerd, wat nog weken kan duren.

    Wel is duidelijk dat de impact op de Britse economie op de lange termijn gering is: het positieve effect is 0,07% van het bbp. Dat valt in het niet bij de 5% tot 8% schade die wordt veroorzaakt door het verlies van onbelemmerde toegang tot de Europese interne markt.

    Timing is opmerkelijk
    De timing van het akkoord is opmerkelijk, omdat de Britten juist deze week in opspraak kwamen over hun naleving van internationale akkoorden. De regering van Boris Johnson introduceerde deze week een nieuwe brexitwet die, wanneer goedgekeurd door het parlement, indruist tegen de afspraken die Johnson vorig jaar met de EU maakte over de Ierse grens. Brussel reageerde als door een wesp gestoken door deze schending van het internationaal recht en dreigt met juridische stappen. Een vrijhandelsakkoord tussen de EU en het VK lijkt daardoor nu erg ver weg.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2020 11:32
    JPMorgan verhuist miljarden naar Duitsland vanwege brexit'

    Gepubliceerd op 23 september 2020 11:23 | Views: 92 | Onderwerpen: Brexit, Duitsland

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - JPMorgan Chase gaat volgens ingewijden ongeveer 200 miljard euro van het Verenigd Koninkrijk naar Frankfurt verhuizen vanwege het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De verschuiving van bezittingen zou JPMorgan een van de grootste banken van Duitsland maken.

    De Amerikaanse bank is van plan om de migratie van activa naar haar in Frankfurt gevestigde dochteronderneming tegen het einde van het jaar af te ronden, aldus de bronnen.

    Met minder dan vier maanden te gaan tot de overgangsperiode van de brexit afloopt, versterken internationale banken hun activiteiten in de EU om winstgevend en operationeel zelfstandig te kunnen blijven opereren. Ook zei de bank vorige week dat tweehonderd Londense medewerkers naar continentale Europese steden moeten verhuizen, zoals Parijs, Frankfurt, Milaan en Madrid.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2020 15:29
    ’Recordgroei voor vermogen Nederlandse huishoudens’

    Door Maria van Loosdrecht
    3 uur geleden in GELD

    Haarlem - Nederlanders hadden vorig jaar een dikke €100.000 per hoofd van de bevolking aan vermogen – 12,7% meer dan in 2018, „een recordgroei voor de 21e eeuw”, volgens Duitse verzekeraar Allianz in zijn jaarlijkse Global Wealth Report.

    „De schuldaangroei daarentegen viel terug tot 1,4%.” Daarmee was 2019 volgens Allianz een onwaarschijnlijk goed jaar voor de vermogens van huishoudens.

    De Nederlandse huishoudens staan qua vermogens op nummer 4 wereldwijd. Daarmee is Nederland het rijkste land in de eurozone.

    Coronacrisis

    Gooit de coronacrisis roet in het eten? „In 2020 zal de groei lager zijn, maar zeer waarschijnlijk nog steeds positief: Zelfs tijdens de vreselijke eerste zes maanden van het jaar groeide het financieel vermogen relatief sterk met ongeveer 5 tot 6%.”

    De groei komt mede door mensen die juist door de crisis extra zijn gaan sparen en ook deels aan de steunregelingen van de Nederlandse overheid.

    Bekijk ook:
    Nieuw spaarrecord dankzij coronacrisis

    Bekijk ook:
    ’Hogere belasting op vermogen en gebruik’

    ’Verbijsterend’

    „Wereldwijd groeide het bruto financieel vermogen in 2019 met 9,7%”, laat Allianz weten. „Verbijsterend”, noemt Allianz de conclusie, „2019 werd ontsierd door sociale onrust, escalerende handelsconflicten en een industriële recessie.”
    DFT Geld
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0709 +0,06%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.320,83 -0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links