Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldindex vs landenindices

1.620 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 'belegger'' 7 september 2020 18:19
    Nog even over het rendement van holdings t.o.v. alternatieven. Zoals altijd kun je discussiëren over de geselecteerde periode en beleggingen, maar ik zet gewoon de link even door:

    www.beursloper.com/holdings-het-beter...

    Afgelopen vrijdag heb ik wat Sofina bijgekocht. Sindsdien noteert de koers 3.5% lager, terwijl de aandelen die ik daarvoor heb ingeruild sindsdien 6% hoger noteren. Dat hoort ook bij beleggen.
  2. forum rang 6 marique 7 september 2020 21:04
    hirshi,
    Je bedoelt de Belgische dividendbelasting?
    Die is 25% voor het jaar 2020. Daarvan kun je 15% verrekenen met de Nederlandse IB. De resterende 10% kun je voor lief nemen of, als het om een aanmerkelijk bedrag gaat ,terugvragen van de Belgische belastingdienst.
    Stel nu dat je die 10% laat lopen, dan is dat 10% van gemiddeld 3% dividend is 0,3% rendementsverlies. Als daar tegenover staat dat het koersrendement van dergelijke holdings aanmerkelijk hoger is dan van standaard indexen dan vind ik dat verlies geen groot bezwaar.

    tax-reclaim.nl/dividendbelasting/belgie/

  3. forum rang 6 haas 7 september 2020 21:15
    @marique: thx voor uw reports over de maand aug
    @Belegger: thx voor uw verslag over volgen BE - holdings

    Ter info:
    VOLLEDIG verslag (want IEX rapporteerde maar gedeelte eruit !!) van binck over Sept 2020:
    aandelen ,maar ook TEF 's en Belegfondsen) naar NL, eu, en vs.
    www.binck.nl/kennis/maandoverzicht-po...
  4. forum rang 7 hirshi 7 september 2020 22:19
    marique en 'Belegger".
    Dank voor info.

    Jammer dat er maar weinig verhandelbare Nederlandse holdings zijn die als alternatief kunnen dienen en waarbij die fiscale belasting zich niet voordoet.

    Ik dacht meteen aan HAL Trust, maar de performance is de laatste tijd nogal teleurstellend.
    Wat anders van karakter maar toch enigszins vergelijkbaar is Prosus. Of Pershing Square holdings. Heineken Holding tel ik maar niet mee omdat het slechts om één bedrijf gaat. Mogelijk zie ik nog wat over het hoofd, maar België wint het beslist van Nederland als het om dit soort beleggingen gaat.
  5. forum rang 6 'belegger'' 8 september 2020 00:31
    Dividendlekkage zou niet van toepassing moeten zijn op uitkeringen uit bijvoorbeeld Luxemburg, Ierland en Engeland. Voor Amerika heb ik een keer een W-8BEN formulier ingevuld, wat het probleem van dividendlekkage zou moeten ondervangen voor de meeste aandelen. Als mijn informatie klopt, zijn er nog best wel wat mogelijkheden buiten Nederland (en België).

    In België kun je ook zoeken naar holdings die voornamelijk herinvesteren. Bij Sofina zie ik op de huidige koers een dividend van 1.2%. Inhakend op de opmerkingen van Marique, kun je die 12bp dividendlekkage ook gewoon accepteren. Bij een GIMV heb je met 5.2% dividend uiteraard meer lekkage. Dit alles zonder zelf dividend terug te vorderen bij buitenlandse instanties.

    Verder lees ik over LLC's, maar de wereld van beleggingsholdings is vrij nieuw voor mij.
  6. forum rang 8 Leefloon 8 september 2020 03:20
    quote:

    hirshi schreef op 7 september 2020 22:19:

    België wint het beslist van Nederland als het om dit soort beleggingen gaat.
    Nederland wint het beslist van België als het om het niet naar de beurs brengen van je bezit met een forse holdingdiscount gaat. Euronext Amsterdam kende EAT, inclusief discount en een hoog en hoogfrequent dividend om die discount te bestrijden, maar dat is teruggetrokken richting alleen nog maar de de LSE, waarschijnlijk i.v.m. gebrek aan voldoende belangstelling.
  7. forum rang 7 ffff 8 september 2020 12:02
    Correctie, Marique.

    Dividendbelasting in België is 30 procent......

    In Nederland 15 procent
    In Frankrijk 12,8 procent
    In Duitsland rond de 28 procent.
    In Luxemburg 12,5 procent.

    Overigens wordt er op dit moment tijdens de te vormen Vivaldi=regering in België zwaar gediscussieerd om de dividendbelasting flink te verlagen naar...... Nederlands tarief. Dus halveren.

    Vivaldi is mooi gevonden: Is Oranje ( Christenen), de roden ( socialisten) de groenen ( spreekt voor zich en de blauwen, ( liberalen ) waarvan ik dan koningsblauw ben !

    Peter
  8. forum rang 8 Leefloon 8 september 2020 13:49
    EAT, voor de liefhebber van "holdings" met een mogelijk negatieve toegevoegde waarde en variabele, bestreden discounts:

    Beleggingsfonds: www.bmogam.com/european-assets-trust/
    Zeer langdurig anti-discountbeleid: www.bmogam.com/european-assets-trust/...

    In Amsterdam was het veilingfonds nogal illiquide, en kon je af en toe een bestens order meepikken om een historisch hoge discount te verhogen met nog eens tot 10% extra korting. Een verschil met een holding is uiteraard dat de samenstelling van de portefeuille Europees en variabel is.
  9. forum rang 6 marique 8 september 2020 13:54
    Je hebt gelijk, Peter. Kwam onderstaande zinsnede tegen (bron kbc) en las die te gehaast.

    Een dividend is een deel van de belastbare winst van de vennootschap. Daarop heb je dus vennootschapsbelasting betaald. Algemeen bedraagt die 29,58%. Vanaf 2020 verlaagt het tarief naar 25%.

    Op dividenden betaal je bovendien een dividendbelasting: de roerende voorheffing (standaard 30%).
  10. forum rang 8 Leefloon 8 september 2020 14:03
    quote:

    marique schreef op 8 september 2020 13:54:

    Op dividenden betaal je bovendien een dividendbelasting: de roerende voorheffing (standaard 30%).[/i]
    Onjuist; dat is slechts het algemene tarief. Van de vele tarieven en belastingen. Bij de opsplitsing van Altice in Altice A en Altice B herinner ik mij bijvoorbeeld Belgische klachten over het moeten bijbetalen van 40% over het "dividend", het afsplitste bedrijf. De beruchte RV betreft ook niet alleen dividenden.
  11. forum rang 7 ffff 8 september 2020 16:00
    Leefloon,

    Nu denk ik weer dat JIJ je vergist!
    Roerende voorheffing is gewoon het Vlaamse woord voor dividendbelasting. Niet meer en niet minder.

    De grote onvrede en wrevel bij Belgische beleggers bij SPLITSING van bedrijven was en is dat dan het afgesplitste bedrijf als een dividend werd gewaardeerd waarover dan waarachtig weer 30 procent ( en geen 40 ) dividendbelasting = roerende voorheffing afgehouden moest worden.

    In essentie natuurlijk klinkklare nonsens want als je een bedrijf afsplitst van een grote bedrijf, dan is dat uiteraard geen dividend uitbetaling. Maar in België houden z vaker echt vreemde belastingen erop na. Yot mijn verbazing lukte het niet die nonsens terug te draaien.

    Het gevolg is dus dat Belgen bij een afsplitsing van een bedrijf het allerbest maar gewoon dat aandeel kunnen verkopen, want anders hebben ze na de splitsing weliswaar gewoon hun eigen bezit in twee aandelen, maar mogen ze wel een vette dividendbelasting betalen over dat afgespitste bedrijf. Ook zo gek dat processen daartegen toch niet halen...

    Peter
  12. forum rang 7 ffff 8 september 2020 16:09
    Over processen gesproken....
    In Braunschweig is geisteren het grote fraudesoftware tegen Volkswagen gestart. De Duitse sites staan er bol van, want het gat uiteraard over miljarden.
    Ik heb ooit een draad opgestart in de KK van IEX over procederen tegen Volkswagen n.a.v. de frauduleuze software. Jammer genoeg lukt het mij niet die draad terug te vinden. Ben waarschijnlijk de enige KK bezoeker die in Braunschweig mee procedeert. Als het advocatencollectief wint is het bingo, als ze verliezen en dus Volkswagen wint, wacht er een advocatenrekening en schadeloosstelling aan Volkswagen van ongeveer 8000 Euro. Zo werkt het rechtssysteem in Duitsland. Wel een goede manier om lukrake processen wat in te binden. En... spannend...

    Peter
  13. forum rang 6 haas 9 september 2020 14:40
    quote:

    'Belegger' schreef op 7 september 2020 18:19:

    Nog even over het rendement van holdings t.o.v. alternatieven. Zoals altijd kun je discussiëren over de geselecteerde periode en beleggingen, maar ik zet gewoon de link even door:

    www.beursloper.com/holdings-het-beter...

    Met slechts 10 aandelen hadden de beleggers activiteiten in meer dan 20 verschillende sectoren en meer dan 100 bedrijven, met vele bekende namen zoals: Total, Engie, Adidas, Umicore, SGS, Pernod Ricard, LafargeHolcim, Group Flo, M6 televisie, Exmar, Colruyt, Delhaize, Danone, B&W, Deceuninck, Petit Forrestier, Econocom, Unit 4, Hewlett Packard, EVS, Arcadis, Imtech, KPN, Accel Group, Royal Dutch Shell, Nestlé, Unilever, E.on, Sanofi-Aventis, Ageas, France Telecom, Samsung Electronics, Bank Degroof, Bank van Breda, Bank Delen, Berenberg Bank, Neuhaus, Recticel, Ter Beke, Heineken, DEME, Leasinvest Real Estate, Sipef,…

    Holdings als alternatief voor fondsen

    Afgelopen vrijdag heb ik wat Sofina bijgekocht. Sindsdien noteert de koers 3.5% lager, terwijl de aandelen die ik daarvoor heb ingeruild sindsdien 6% hoger noteren. Dat hoort ook bij beleggen.

    Ele land kent zo haar eiegnaardigheden:)
    Ook BE: daar staan ook fondsen op de beurs warvan de orspronlijke iegenaren nog altijd stevig kapitaa bezitten. Waar in NL de philipsen en de eheijns allang afstand hebben genomen

    Mijn idee is : belegfonds Buffet, of ETF buffet, of gewoon Berkeshire
    aandelen pakket in 60 beurgenoteerde ondernemingen(zie link)
    Én ongeveer 80 100 % dochters zonder beursnotering(zie 2e Link)
    Okee wat meer amerikaans/wereldwijd genoteerd(t.o.v. die genoemde holdings: wat meer EU /wereldwijd genoteerd). Accent verschillend zijn er altijd

    www.cnbc.com/berkshire-hathaway-portf...
    berkshirehathaway.com/subs/sublinks.html

  14. forum rang 8 Leefloon 9 september 2020 16:17
    quote:

    haas schreef op 9 september 2020 14:40:

    Ook BE: daar staan ook fondsen op de beurs warvan de orspronlijke iegenaren nog altijd stevig kapitaa bezitten. Waar in NL de philipsen en de eheijns allang afstand hebben genomen
    Of zijn KBC Ancora-achtige "holdings" met eventuele hefboom iets minder vaak beursgenoteerd. Bijvoorbeeld de Vereniging Aegon.

    Oliestaat Nederland is een sociaal succesvoller land. Geen "zotte beurstaksen", en meer besloten gebleven belangenbehartigers.
  15. forum rang 6 haas 11 september 2020 06:42
    quote:

    'Belegger' schreef op 9 september 2020 17:20:

    Berkshire is ook een mogelijkheid. Zij hebben wel een relatief grote positie in Apple. Volgens jouw link is dat USD 118 miljard, oftewel 49% van de portefeuille beursgenoteerd.
    'n interessante waarneming: eerder heb ik elders op KK gemeld dat Apple 23% van de totale buffet port is. (voor mij als anti-spreidings-aanhanger niet ernstig:)
    Maar Berkshire had al in 4e kwartaal 2019 wat Apple verkocht
    Ik taxeer dat hij dat ook onlangs heeft gedaan(wachten op 15-10: report 3e kwartaal)

    Tot zover. Terug naar de titel van deze draad:)
  16. forum rang 7 ffff 12 september 2020 19:53
    quote:

    'Belegger' schreef op 6 september 2020 19:56:

    Hebben jullie misschien ervaring met beleggingsholdings zoals bijvoorbeeld Brederode?
    Bob, Marique,

    Het is mij de de laatste jaren toch opgevallen als er een uitgesproken beleggersonderwerp vrij uitvoerig in de KK van IEX behandeld worden, dat je zo nu en dan toch een uitgebreid artikel in De Telegraaf of in De Tijd verschijnt.
    Ik was verrast vanmorgen het artikel te lezen: Koop maar niet van Hilde Crevits maar van beursfamilies. Geschreven door de Redacteur Beleggen van de Tijd, Serge Mampaey.

    En inderdaad het artikel sluit naadloos aan bij de vraag van Bob en de postings die daarna geplaatst zijn over Brederode, GIMV, Ackermans @ Van Haaren, Sofina, Bois Sauvage, GBL.
    Maar natuurlijk veel uitgebreider en up-to date met tabellen over de evolutie intrinsieke waarde eerste jaarhelft 2020 , tabel over de huidige koers tegenover de intrinsieke waarde.

    Een goed uitgewerkt artikel dat toch ook concludeert dat je als belegger veel beter af bent bij één van deze holdings dan bij Hilde Crevits. En voor de niet-Belgen: Hilde Crevits is Vlaams Minister van Economie die zonodig weer door de Vlaamse Overheid een fonds moet gaan oprichten terwijl de enkele jaren bestaande fondsen, ook geleid door Vlaamse politici, zulke beroerde resultaten heeft geboekt, met inderdaad onbegrijpelijke investeringen. Maar met als lokkertje wat belastingkorting.... Op zich al vreemd dat Overheden met belastingkortingen mogen proberen gelden binnen te rijven, terwijl al vele tientallen jaren bestaande holdings iedere dag die God geeft met hun eigen zelf verdiende centjes beleggen. Het verschil is duidelijk.

    Ik ga het artikel niet overtikken. Maar wie toch wat meer over die holdings wil weten, zoals Bob, het weekend-artikel van De Tijd, dit onderwerp is de moeite.

    En ik heb dan toch het gevoel dat goede beleggingspostings/ onderwerpen in de KK van IEX ook op Redacties gelezen worden....

    Peter
1.620 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,99 -0,50%
EUR/USD 1,0648 +0,04%
FTSE 100 7.832,12 -0,57%
Germany40^ 17.716,70 -0,68%
Gold spot 2.380,20 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,76%
EBUSCO...
+3,30%
Heineken
+2,11%
Pharming
+1,38%
NSI
+1,03%

Dalers

AMG Cr...
-3,43%
ADYEN NV
-2,80%
TomTom
-2,51%
ASMI
-2,42%
FASTNED
-2,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links