Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Emissies en IPO's...

68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gbakl 29 augustus 2020 00:41

    Spyker wil meer auto's gaan bouwen na deal met rijke Rus
    Gepubliceerd op 28 augustus 2020 20:41 | Views: 2.039 | Onderwerpen: autoindustrie

    Artikel
    Reacties (5)
    ZEEWOLDE (AFN) - De Nederlandse sportwagenbouwer Spyker Cars heeft een grote deal gesloten de Russische multimiljonair Boris Rotenberg en diens zakenpartner Michail Pessis. Volgens Spyker-baas Victor Muller kan zijn bedrijf hierdoor eindelijk op grotere schaal auto's gaan bouwen. Ook wil Muller volgend jaar een grote Spyker-winkel openen in Monaco en de onderneming moet weer een eigen raceteam krijgen.

    "Dit is een hele grote deal voor ons. Er zijn tientallen miljoenen euro's mee gemoeid", zegt Muller in gesprek met het ANP. Het is de bedoeling dat er halverwege volgend jaar drie verschillende modellen van Spyker geproduceerd gaan worden in een fabriek van Rotenberg in Trier. Die fabriek heeft volgens Muller een capaciteit van ongeveer vijfhonderd auto's per jaar. Maar hoeveel exemplaren uiteindelijk van de band gaan rollen, valt nog te bezien. Spyker wil de productie zoveel mogelijk laten afhangen van de vraag.

    De vestiging in Monaco moet een soort 'experience center' worden, bedoeld om de aandacht in de autowereld weer op de Nederlandse onderneming te vestigen. Jaren terug vergaarde Spyker ook al grote bekendheid via een eigen Formule 1-team, maar bij dat avontuur ging veel geld verloren en het had weinig gescheeld of Spyker was voorgoed ten onder gegaan. Muller denkt voor het opzetten van een nieuw raceteam niet aan de Formule 1, maar aan races als de 24 uur van Le Mans. Meer details hierover zijn nog niet bekend.

    Exclusieve sportwagens

    Eerder dit jaar werd er nog een aan Spyker verwant bedrijf failliet verklaard. Spyker Services, dat zich bezig hield met het onderhoud van sportauto's, ging in maart op de fles. Via de nieuwe plannen denkt Muller straks alle schuldeisers van Spyker Services terug te kunnen betalen.

    Spyker probeert onder leiding van Muller al jarenlang voet aan de grond te krijgen als fabrikant van exclusieve sportwagens. Maar meer dan een handvol per jaar werden er niet gemaakt. Dat Muller denkt dat hij dit keer wel een slag kan slaan, komt door zijn grote vertrouwen in Rotenberg. Die kent hij al jaren en Rotenberg zou met ongeveer tien Spykers tevens de grootste Spyker-fan en -verzamelaar ter wereld zijn. Daarbij is Rotenberg, naar verluidt een vriend van de Russische president Vladimir Poetin, met zijn team SMP Racing al een bekende op het circuit in het Franse Le Mans.

    Spyker was vroeger jarenlang genoteerd aan de beurs in Amsterdam, tot het bedrijf het Damrak in 2013 via de achterdeur verliet. Aan een nieuwe beursgang denkt Muller niet. "Dat hebben we toen gedaan, maar het heeft ons weinig opgeleverd. En soms is een beursnotering ook een nachtmerrie, bijvoorbeeld in de tijd met Saab." Muller was zo'n tien jaar terug korte tijd de hoogste baas bij Saab, na de overname van het iconische maar zieltogende Zweedse automerk door het veel kleinere Spyker. De krachtenbundeling tussen de twee verlieslatende autobedrijven werd geen succes. Eind 2011 ging Saab alsnog failliet
    ..........................................

    GEEN beursgang dus voorlopig.
  2. forum rang 6 haas 29 augustus 2020 09:35
    quote:

    gbakl schreef op 29 augustus 2020 00:41:

    Spyker wil meer auto's gaan bouwen na deal met rijke Rus
    Gepubliceerd op 28 augustus 2020 20:41 | Views: 2.039 | Onderwerpen: autoindustrie

    GEEN beursgang dus voorlopig.
    deze onderneming zit ook in de restanten van Spyker ?

    Global Emerging Markets (“GEM”) is a $3.4 billion alternative investment group that manages a diverse set of investment vehicles focused on emerging markets across the world.

    Global Emerging Markets (“GEM”) is a $3.4 billion alternative investment group that manages a diverse set of investment vehicles focused on emerging markets across the world.

    www.gemny.com/portfolio/minority-inve...

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-280820-292/Spyk...
  3. forum rang 6 gbakl 9 september 2020 08:37
    Shares of Forum Merger II Corporation (NASDAQ:FMCI), the special-purpose acquisition vehicle working to bring plant-based foods-maker Tattooed Chef public through a reverse merger IPO, are having a good day..............
    .
    Forum Merger II Corporation (FMCI)
    NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD

    22.96+1.96 (+9.33%)
    At close: September 8 4:00PM EDT
  4. forum rang 6 gbakl 9 september 2020 09:46
    Forum Merger II Corporation (FMCIU)
    NasdaqCM - NasdaqCM Delayed Price. Currency in USD

    30.51+4.40 (+16.85%)
    At close: September 8 3:23PM EDT
    ..................................
    Forum Merger II Corporation (FMCI)
    NasdaqCM - NasdaqCM Real Time Price. Currency in USD

    22.96+1.96 (+9.33%)
    --------------------------------------

    even uitvogelen dit spul,

    www.fool.com/investing/2020/08/16/thi...
  5. forum rang 6 gbakl 10 september 2020 14:43
    DiamondPeak Holdings Corp. does not have significant operations. It intends to effect a merger, capital stock exchange, asset acquisition, stock purchase, reorganization, or similar business combination with one or more businesses. The company was founded in 2018 and is based in New York, New York.
    .
    DiamondPeak Holdings Corp. (DPHC)
    NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD

    19.98+2.20 (+12.37%)
    At close: September 9 4:00PM EDT
    21.60 +1.62 (8.11%)
    Before hours: 8:40AM EDT
    ...........................

    heavy
  6. forum rang 10 voda 12 februari 2021 07:09
    ESG Core Investments haalt 250 miljoen euro op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ESG Core Investments BV
    --- --- --- Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ESG Core Investments heeft 250 miljoen euro opgehaald met zijn beursgang. Dit maakte ESG vrijdagochtend bekend.

    De aandelen werden verkocht voor 10,00 euro per stuk.

    Met dit geld wil ESG een bedrijf overnemen dat actief is in de hoek van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

    ESG wordt gedragen door investeringsmaatschappij Infestos, dat eerder al Alfen naar het Damrak bracht. Infestos beheert weer het vermogen van zakenman Bernard ten Doeschot.

    De handel in het aandeel start vrijdag.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 9 september 2021 10:52
    IPO Scholt Energy beschikbaar voor klanten van DEGIRO
    Beste belegger,

    Graag informeren we u over het volgende. Scholt Energy heeft haar beursgang aangekondigd op Euronext Amsterdam. Naar verwachting zal de eerste handelsdag op 16 september 2021 zijn. Via DEGIRO kunt u zich kosteloos inschrijven voor deze Nederlandse IPO.

    Het aanbod
    Scholt Energy heeft aangekondigd dat de indicatieve prijs per aandeel tussen de 16,00 en 19,00 euro zal liggen. Het is ook mogelijk dat de vastgestelde koers buiten deze prijsrange ligt. Als dat zo is stellen wij u op de hoogte door middel van een mededeling in het platform.

    Manier van inschrijven
    Het is vanaf nu mogelijk om een order in te geven via het platform. U doet dat door de onderstaande stappen te volgen:
    Zoek het product "Scholt Energy - IPO Subscription" via de zoekfunctie in het platform
    Plaats een kooporder voor dit product
    Selecteer orderduur 'Doorlopend'
    Geef een limietprijs op van 19,00 euro
    Geef het aantal stukken op waarvoor u zich wenst in te schrijven
    Bevestig uw order
    Uiteraard is het van belang dat u tijdens het plaatsen van de order over voldoende vrije ruimte beschikt om de aankoop van de aandelen te kunnen faciliteren. Heeft u onvoldoende vrije ruimte, dan zal de order geweigerd worden.

    Verwachte tijdslijn
    Start inschrijvingsperiode - 8 september 2021 - 09:00 CET
    Sluiting inschrijvingsperiode - 15 september 2021 - 17:30 CET
    Verwachte bekendmaking IPO prijs en allocatie - 16 september 2021
    Eerste handelsdag op Euronext Amsterdam - 17 september 2021

    Deadline
    U heeft tot 15 september 2021 om 17:30 uur de mogelijkheid om een aankooporder voor de IPO van Scholt Energy te plaatsen.
    Meer informatie over de beursgang en de hieraan verbonden voorwaarden kunt u vinden in het uitgegeven prospectus en op de website van Scholt Energy. Klik hier voor meer informatie.

    Heeft u vragen over de aanmeldingsprocedure, neem dan contact op met onze Service Desk.
  8. forum rang 10 voda 10 september 2021 12:14
    Zwitserse horlogeverkoper Chronext plant beursgang
    Van onze redacteur 09:01

    Het Zwitserse luxehorlogeplatform Chronext plant een beursgang aan de Zwitserse beurs SIX. Daarmee wil het bedrijf ongeveer ZFr 250 mln (€230,6 mln) ophalen. Daarbovenop zijn bestaande aandeelhouders van plan een deel van hun aandelen te verkopen. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

    Chronext, opgericht in 2013, verkoopt online zowel nieuwe als tweedehands luxe horloges. Daarbij profiteert het bedrijf ervan dat hier vooral onder jongeren veel vraag naar is en dat de online markt voor luxe horloges in de komende jaren naar verwachting flink zal groeien. Zelf spreekt Chronext van een 'grotendeels onaangeboorde miljardenmarkt met aanzienlijk groeipotentieel'.

    De opbrengst van de beursgang wil Chronext gebruiken voor technologische verbeteringen, het vergroten van het productaanbod en het uitbreiden naar nieuwe markten, zoals de Verenigde Staten en Azië, bijvoorbeeld door overnames te doen. Op dit moment richt het bedrijf zich nog vooral op Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

    Groeimarkt
    Uit een rapport van McKinsey dat uitkwam in juni van dit jaar, blijkt dat de markt voor luxe horloges in 2019 €49 mrd bedroeg. Het grootste deel daarvan wordt in fysieke winkels verkocht. Slechts 5% wisselt online van eigenaar, aldus het rapport. De verwachting is echter dat dit percentage in 2025 is toegenomen tot 15% en dat de omzet dan €6 mrd zal bedragen.

    Chronext had vorig jaar een omzet van €101 mln. Het bedrijf maakt nog geen winst omdat alle inkomsten weer worden geïnvesteerd. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei van ongeveer 40%.

    Volgens het bedrijf had Chronext sinds het eerste volledige jaar van exploitatie een samengesteld jaarlijks groeipercentage van ongeveer 104% en is dat sinds 2018 47%.

    De beursgang zou in het vierde kwartaal afgerond moet zijn.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1412213/zwit...
  9. forum rang 10 voda 24 september 2021 07:31
    Majorel prijst beursgang Amsterdam
    Naar de beurs voor 33,00 euro per aandeel.

    (ABM FN-Dow Jones) Majorel Group heeft de uitgifteprijs van zijn beursgang in Amsterdam vastgesteld op 33,00 euro per aandeel. Dit werd vrijdag door de callcenter-jointventure bekendgemaakt.

    Het betreft een private plaatsing van 20 miljoen aandelen, goed voor 20 procent van het aandelenkapitaal van het bedrijf en een waarde van 660 miljoen euro. Bij uitoefening van de overtoewijzingsoptie worden er nog eens 3 miljoen aandelen geplaatst en stijgt de waarde van de beursgang naar 759 miljoen euro.

    Alle opbrengsten uit de plaatsing gaan naar de verkopende aandeelhouders.

    Majorel is met deze introductieprijs circa 3,3 miljard euro waard.

    Na afronding van de transactie hebben het Bertelsmann-concern en het Marokkaanse callcenterbedrijf Saham elk een belang van 39,5 procent in Majorel, of 38,0 procent bij uitoefening van de overtoewijzingsoptie.

    De beursgang werd inmiddels al meerdere keren overschreven, aldus Majorel. Het aandeel zal vanaf vandaag verhandelbaar zijn op Euronext Amsterdam.

    Onder meer BNP, Citigroup en JPMorgan begeleiden Majorel.

    Majorel, een in 2018 gefuseerde combinatie van Bertelsmann-dochter Arvato en het Marokkaanse callcenterbedrijf Saham, heeft meer dan 63.000 medewerkers in 31 landen op 5 continenten. Zij ondersteunen onder andere openbare instellingen in Duitsland en Marokko.

    Bertelsmann en Saham spraken al eerder de intentie uit om strategische aandeelhouders te blijven in het na de beursgang zelfstandige bedrijf.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 7 hirshi 24 september 2021 09:45
    quote:

    voda schreef op 24 september 2021 07:31:

    Majorel prijst beursgang Amsterdam
    Naar de beurs voor 33,00 euro per aandeel.

    (ABM FN-Dow Jones) Majorel Group heeft de uitgifteprijs van zijn beursgang in Amsterdam vastgesteld op 33,00 euro per aandeel. Dit werd vrijdag door de callcenter-jointventure bekendgemaakt.

    Het betreft een private plaatsing van 20 miljoen aandelen, goed voor 20 procent van het aandelenkapitaal van het bedrijf en een waarde van 660 miljoen euro. Bij uitoefening van de overtoewijzingsoptie worden er nog eens 3 miljoen aandelen geplaatst en stijgt de waarde van de beursgang naar 759 miljoen euro.

    Alle opbrengsten uit de plaatsing gaan naar de verkopende aandeelhouders.

    Majorel is met deze introductieprijs circa 3,3 miljard euro waard.

    Na afronding van de transactie hebben het Bertelsmann-concern en het Marokkaanse callcenterbedrijf Saham elk een belang van 39,5 procent in Majorel, of 38,0 procent bij uitoefening van de overtoewijzingsoptie.

    De beursgang werd inmiddels al meerdere keren overschreven, aldus Majorel. Het aandeel zal vanaf vandaag verhandelbaar zijn op Euronext Amsterdam.

    Onder meer BNP, Citigroup en JPMorgan begeleiden Majorel.

    Majorel, een in 2018 gefuseerde combinatie van Bertelsmann-dochter Arvato en het Marokkaanse callcenterbedrijf Saham, heeft meer dan 63.000 medewerkers in 31 landen op 5 continenten. Zij ondersteunen onder andere openbare instellingen in Duitsland en Marokko.

    Bertelsmann en Saham spraken al eerder de intentie uit om strategische aandeelhouders te blijven in het na de beursgang zelfstandige bedrijf.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Majorel wordt op dit moment van schrijven verhandeld op een koers van € 31,-

    Een groot succes kan ik de beursgang nog niet noemen.
  11. forum rang 10 voda 5 oktober 2021 08:00
    OVHcloud bepaalt prijsvork voor beursgang
    Aandelen aangeboden voor 18,50 tot 20,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) OVHcloud heeft de prijsvork voor de aanstaande beursgang vastgesteld. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van het Franse cloudbedrijf.

    De aandelen zullen voor 18,50 tot 20,00 euro per stuk geplaatst worden.

    Met de verkoop van 18,9 miljoen nieuwe aandelen hoopt OVHcloud zo minimaal 350 miljoen euro op te halen.

    Ook worden er 2,7 miljoen bestaande aandelen verkocht.

    Franse beleggers hebben tot en met 13 oktober om in te schrijven op de emissie. Internationaal wordt het boek een dag later gesloten, waarna de definitieve prijs zal worden vastgesteld.

    Het aandeel zal naar verwachting vervolgens op 15 oktober verhandelbaar worden op Euronext Paris.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 7 oktober 2021 08:15
    Ebusco wil naar Amsterdamse beurs
    Wil 300 miljoen euro ophalen.

    (ABM FN-Dow Jones) Ebusco is van plan een beursnotering aan te vragen op Euronext Amsterdam. Dit maakte de ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen donderdagochtend bekend.

    De opbrengsten van de beursgang wil Ebusco gebruiken voor zijn internationale expansie- en groeistrategie, die is gericht op de elektrificatie van de wereldwijde busvloot.

    Voor de beursgang wil het bedrijf enkel nieuwe aandelen uitgeven aan institutionele beleggers en het bedrijf hoopt daarmee circa 300 miljoen euro op te halen.

    FondsbeheerderTeslin en Alychlo van de Belgische miljardair Marc Coucke hebben al aangegeven in te willen schrijven op de beursgang.

    ING Corporate Investments Participaties heeft momenteel een belang van 25 procent in de onderneming. Ook ING heeft laten weten mee te doen aan de beursgang voor een bedrag van 32,5 miljoen euro. Ook enkele andere institutionele beleggers en family offices hebben hun interesse getoond, aldus Ebusco.

    Naar verwachting zal de beursgang in de komende weken plaatsvinden, onder voorbehoud van onder meer marktomstandigheden.

    Ebusco werd opgericht in 2012 en leverde al 346 emissievrije bussen in zeven Europese landen. Het bedrijf groeit naar eigen zeggen snel met een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 116 procent van 2018 tot 2020. In 2020 werd nog een omzet geboekt van 100 miljoen euro met een EBITDA-marge van 27 procent.

    De coronacrisis leidde wel tot een afname van het aantal orders van openbaarvervoerbedrijven, als gevolg van minder OV-gebruik. Ebusco ziet inmiddels een herstel, wat zich vertaalt in een sterk en snelgroeiend orderboek, dat circa 66 procent steeg van 140 bussen in juni 2021 naar 232 bussen per 30 september. Daarnaast nam de aanbestedingspijplijn met 627 procent toe van 331 in juni tot 2.405 in september.

    Onder meer ING, Morgan Stanley en Barclays staan Ebusco bij in aanloop naar de beursgang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,86 +0,10%
EUR/USD 1,0726 +0,27%
FTSE 100 8.094,60 +0,67%
Germany40^ 17.966,90 -0,67%
Gold spot 2.326,96 +0,47%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,60%
Flow T...
+5,38%
NX FIL...
+3,24%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,81%

Dalers

ADYEN NV
-11,91%
VIVORY...
-4,92%
WDP
-4,62%
Alfen ...
-2,12%
BAM
-1,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links