Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het rommelt in Frankrijk

2.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 september 2020 10:23
    Franse economie op koers voor krimp van 9 procent in 2020

    Gepubliceerd op 8 september 2020 10:03 | Views: 286

    PARIJS (AFN/AFP/RTR) - De economie van Frankrijk is aan het opveren van de coronacrisis, maar zal dit jaar naar verwachting wel met 9 procent krimpen. Dat meldde het Franse statistiekbureau Insee, dat daarmee een eerdere prognose bevestigt.

    Insee zegt dat de economie van Frankrijk aan het profiteren is van het opheffen van de strikte lockdownmaatregelen, maar dat het herstel wat minder sterk verloopt dan verwacht. In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de economie nog in een recordtempo van 13,8 procent.

    Het bureau stelt dat de economische activiteit in het derde kwartaal zal verbeteren naar 95 procent van het niveau van voor de virusuitbraak en naar 96 procent aan het einde van dit jaar. In het tweede kwartaal was dit nog 81 procent.

    De werkloosheid in Frankrijk stijgt eind dit jaar naar verwachting tot ongeveer 9,5 procent. Dat was 7,1 procent in het tweede kwartaal.
  2. forum rang 10 voda 9 september 2020 13:14
    LVMH ziet af van overname Tiffany

    (ABM FN-Dow Jones) LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton heeft besloten niet door te gaan met de overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany. Dit maakte het Franse luxemerk woensdag bekend.

    LVMH wijst op een brief van de Franse overheid. Vanwege de importheffingen die de VS dreigen in te voeren op Franse goederen, zou Parijs LVMH hebben gevraagd de deal uit te stellen tot volgend jaar. Ook wees de beoogde koper naar Tiffany zelf, dat zou hebben gevraagd om de deadline te verplaatsen van 24 november naar 31 december. Dit heeft volgens het Franse bedrijf tot gevolg dat de fusie niet kan doorgaan binnen de afgesproken termijn die loopt tot november.

    LVMH was bereid om 135 dollar per aandeel Tiffany neer te tellen, wat de juweliersketen waardeert op ruim 16 miljard dollar.

    In reactie liet Tiffany weten en rechtszaak tegen LVMH te starten. De Amerikanen willen dat het luxemerk het overnameplan doorzet, zoals afgesproken. Bestuursvoorzitter Roger Farah van Tiffany noemt het spijtig dat het zo ver moet komen, maar zegt dat LVMH het bedrijf geen andere keuze laat.

    Prestaties

    CEO Alessandro Bogliolo van Tiffany zei bij de laatste halfjaarcijfers dat de bemoedigende trends die eind eerste kwartaal zichtbaar werden op het Chinese vasteland en online, tijdens het tweede kwartaal duidelijk doorzetten waardoor Tiffany weer winstgevend werd.

    Tiffany voorspelde voor de rest van 2020 een verdere verbetering en rekent erop dat de omzetdaling tegen het vierde kwartaal van boekjaar 2020 nog slechts 5 procent op jaarbasis zal zijn, terwijl de aangepaste winst per aandeel tegen die tijd licht zal zijn verbeterd op jaarbasis.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. [verwijderd] 9 september 2020 15:57
    Laat mij u als inwoner van Frankrijk het ware verhaal vertellen. De economie is hier ingestort toen Marcron iedereen thuis liet blijven. Bedrijven hebben daarom enorm veel mensen op straat geschopt. Thans is het omgekeerde het geval. Gouden tijden voor uitzendkrachten en omdat we het niet slechter kunnen doen, gaat het alleen maar vooruit. Ik merk het op straat, er heerst een soort van optimisme. Just saying en uit ervaring.
  4. forum rang 10 voda 10 september 2020 13:33
    Franse industriële productie stijgt minder sterk

    (ABM FN-Dow Jones) De Franse industriële productie is in juli gestegen, maar wel in een lager tempo dan gedacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

    De productie steeg in juli met 3,8 procent op maandbasis. Een maand eerder steeg de productie echter nog met 13,0 procent. Dit was overigens een bijstelling van de eerder gemelde stijging van 12,7 procent.

    Er werd voor juli door economen een stijging voorzien van 5,0 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 11 september 2020 08:44
    Sodexo waarschuwt voor afschrijvingen door crisis

    Gepubliceerd op 11 september 2020 08:05 | Views: 390

    PARIJS (AFN) - De Franse cateraar Sodexo rekent door de crisis op een paar stevige tegenvallers in de tweede helft van zijn gebroken boekjaar dat loopt tot en met eind augustus. Zo verwacht de onderneming een non-cash afschrijving van 250 miljoen euro te moeten doen, terwijl het ook 160 miljoen euro kwijt zal zijn aan herstructureringskosten.

    Het bedrijf heeft last van de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie tegen te gaan. Evenementen worden afgeblazen en er zijn ook minder mensen op het werk en die bezoeken daarmee ook niet de bedrijfskantines. Daardoor is er minder vraag naar de caterings- en schoonmaakdiensten van Sodexo.

    Eerder had Sodexo al gewaarschuwd dat de omzet een klap zou krijgen door de crisis en werden de jaarprognoses ingetrokken. Voor boekjaar 2020 wordt ook rekening gehouden met een tegenvaller van 100 miljoen euro met betrekking tot belastingen. Ook dit is een non-cash afschrijving.

    De prestaties in het slotkwartaal van het boekjaar waren volgens het bedrijf als verwacht. Dan gaat het om omzet en onderliggende winsten. Sodexo, dat actief is in 67 landen en 470.000 werknemers telt, presenteert zijn jaarresultaten op 29 oktober.
  6. forum rang 10 voda 15 september 2020 09:02
    Franse consumentenprijzen dalen fractioneel

    (ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in augustus op maandbasis fractioneel gedaald. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

    De prijzen daalden afgelopen maand met 0,1 procent, tegen een stijging van 0,4 procent in juli.

    Op jaarbasis stegen de prijzen in augustus wel, met 0,2 procent. Dat was nog 0,8 procent in juli.

    De cijfers over augustus komen overeen met de voorlopige ramingen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 18 september 2020 13:46
    'Franse 'ecotaks' op luchtvaart heeft nauwelijks effect'

    Gepubliceerd op 18 september 2020 12:45 | Views: 598

    Air France-KLM 13:22
    3,61 -0,12 (-3,16%)

    GENÈVE (AFN) - Het Franse plan om nieuwe milieubelastingen in te voeren zal er niet voor zorgen dat de luchtvaartsector koolstofvrij wordt. Daarbij zal de invoering ervan zorgen voor het verlies van nog eens 150.000 banen in een sector die al onder grote druk staat. Dat stelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA in een reactie.

    Het Franse milieuorgaan CCC, dat onder president Emmanuel Macron werd ingesteld, heeft een reeks voorstellen gedaan om de uitstoot van de luchtvaartsector te verminderen. Een van de plannen is een ecotaks op in Frankrijk uitgegeven vliegtickets die jaarlijks 4,2 miljard euro moet opleveren. De IATA benadrukt dat Frankrijk al enkele van de zwaarste luchtvaartbelastingen in Europa heeft.

    De IATA wijst op een eerder raming van de Franse burgerluchtvaartautoriteit (DGAC). Die raamde het banenverlies van het CCC-voorstel op 150.000. Daarbij zou het negatieve effect op de Franse economie 5 miljard tot 6 miljard euro bedragen. De maatregelen zouden uiteindelijk zorgen voor 3,5 miljoen ton minder uitstoot per jaar. Dat komt neer op 1 procent van de totale uitstoot van Frankrijk.

    Samenhangend beleid

    IATA-baas Alexandre de Juniac zegt het voorstel niet serieus te kunnen nemen. Zeker niet in de huidige tijd waarbij de sector al keihard wordt geraakt door de crisis. Verder wijst De Juniac op de 160.000 banen die de regering probeert te creëren met een budget van 100 miljard euro. " In deze tijd van crisis hebben we een samenhangend beleid nodig dat banen zal redden, niet een beleid dat banen zal vernietigen, zei hij.

    Hij benadrukt verder dat de luchtvaartindustrie wereldwijd verplichtingen heeft om te verduurzamen. De sector streeft vanaf volgend jaar naar een uitstoot-neutrale groei. Daarnaast willen maatschappijen hun uitstoot tegen 2050 hebben gehalveerd ten opzicht van het niveau van 2005. Verder wijst de IATA-topman erop dat luchtvaartmaatschappijen zijn onderworpen aan de Europese regeling voor de handel in emissierechten voor activiteiten binnen Europa.
  8. forum rang 10 voda 19 september 2020 09:36
    LVMH vraagt toch toestemming voor overname Tiffany

    (ABM FN-Dow Jones) LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton heeft vrijdag de Europese Commissie om goedkeuring gevraagd voor de overname van Tiffany & Co. Dit bevestigde het Franse concern, dat onlangs juist bekendmaakte af te willen zien van de 16 miljard dollar bedragende overname van de Amerikaanse juweliersketen.

    LVMH gaf in een persbericht aan dat het altijd beloofd heeft om de goedkeuringsaanvraag in Brussel in te dienen. Acht van de tien goedkeuringen van internationale mededingingsautoriteiten zijn nu binnen en LVMH verwacht de laatste twee, waaronder die van de Europese Commissie, voor de overname deadline van 24 november 2020.

    Eerder deze maand verklaarde het bedrijf achter merken als Louis Vuitton en Dior dat de Franse overheid zou hebben gevraagd de overname van Tiffany uit te stellen vanwege de dreigende importheffingen van de VS op Franse goederen. Ook de juweliersketen zelf zou LVMH om een paar weken uitstel hebben gevraagd, tot het eind van het jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 23 september 2020 09:31
    Franse economie krimpt weer

    (ABM FN-Dow Jones) De economie van Frankrijk is in september weer gekrompen, na een onverwachte terugval van de dienstensector, terwijl de industrie juist weer een kleine groei liet zien. Dit meldde Markit woendag op basis van voorlopige cijfers.

    De samengestelde index daalde van 51,6 in augustus naar 48,5 deze maand, het laagste niveau in vier maanden.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg wel, van 49,8 naar 50,9 deze maand. Er werd door economen een stand van 50,5 verwacht.

    De dienstenindex kwam evenwel uit op 47,5 tegen 51,5 in augustus. Er werd door economen vooraf juist op een iets hogere stand van 51,7 gerekend.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 24 september 2020 09:43
    Beursblik: clubs Basic-Fit sluiten in grote Franse steden

    (ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit moet in Frankrijk clubs gaan sluiten in de negen grootste steden, maar dit vormt geen problemen voor de schuldratio en liquiditeitspositie van de uitbater van fitnessclubs. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

    De Franse overheid kondigde aan dat fitnessclubs per 28 september dicht moeten in Parijs en in acht andere grote steden. Volgens de analisten van Kepler zijn de maatregelen minstens twee weken lang van kracht en betreft het 80 clubs van Basic-Fit, ofwel 9 tot 10 procent van het totale aantal clubs van het bedrijf.

    "Het is moeilijk om leden een alternatief te bieden, dus Basic-Fit zal vermoedelijk een compensatie moeten bieden", aldus de marktvorsers. Kepler schat de impact van het sluiten van 80 clubs voor een periode van twee weken en van een volledige compensatie op de omzet circa 2 tot 3 miljoen euro zal zijn. Kepler merkte op dat er nog geen zicht is op eventuele steunmaatregelen vanuit de overheid.

    Desondanks ziet Kepler geen liquiditeitsproblemen ontstaan voor Basic-Fit met een kas van naar schatting 169 tot 179 miljoen euro tegen het einde van het derde kwartaal. Ook de schuldratio van 2,3 per eind derde kwartaal is volgens Kepler geen probleem.

    "Maar het is geen goed nieuws, gezien meer landen kunnen volgen en de maatregelen verlengd kunnen worden", aldus de analisten.

    Basic-Fit koerste kort na de beursgong in Amsterdam krap 3 procent lager. De AEX noteerde 1,4 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 25 september 2020 04:44
    LVMH en Tiffany negeren advies rechter - media

    (ABM FN-Dow Jones) LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

    In plaats daarvan bereiden de bedrijven zich voor op een rechtszaak over de afgeketste overname van Tiffany door LVMH die begin januari 2021 plaatsvindt.

    Eerder deze maand verklaarde het bedrijf achter merken als Louis Vuitton en Dior dat de Franse overheid zou hebben gevraagd de 16 miljard dollar overname van Tiffany uit te stellen vanwege de dreigende importheffingen van de VS op Franse goederen. Ook de Amerikaanse juweliersketen zelf zou LVMH om een paar weken uitstel hebben gevraagd, tot het eind van het jaar.

    Tiffany spande daarop een rechtszaak aan tegen LVMH. Een rechter in Delaware adviseerde de partijen deze week bij het vaststellen van een zittingsdatum om weer om tafel te gaan om een juridisch gevecht te vermijden.

    De ddeadline voor de overname loopt op 24 november af en LVMH zou de deal hoe dan ook willen opzeggen, in afwachting van de rechtsaak in januari, aldus Bloomberg.

    Vorige week vroeg LVMH de Europese Commissie nog formeel om de overname van Tiffany te beoordelen. LVMH hoopt hiermee aan te tonen dat het alles gedaan heeft om te voldoen aan de voorwaarden van de overnamedeal. Het oordeel van Brussel wordt voor 26 oktober verwacht.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 25 september 2020 10:56
    'Nieuwe Franse lockdownmaatregelen raken Basic-Fit'

    Gepubliceerd op 25 september 2020 10:35 | Views: 507

    AMSTERDAM (AFN) - Fitnessketen Basic-Fit heeft er veel last van dat de Franse overheid nieuwe lockdownmaatregelen heeft aangekondigd. Dat zeggen analisten van ING. In grote Franse steden zullen ongeveer tachtig sportscholen twee weken dicht moeten. Het is nog onduidelijk of de maatregelen verder worden uitgebreid.

    De kenners schatten dat de financiële impact van de lockdownmaatregelen in de grote steden neerkomt op 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro aan gemiste omzet. "Maar de vrees is dat het hier niet bij blijft", aldus de marktvorsers. De balans van Basic-Fit ziet er solide uit, dus dat zou het probleem niet zijn. Maar de schuldpositie zou wel in het geding kunnen komen als de hernieuwde lockdown grote vormen aanneemt en het omzetverlies 20 miljoen tot 25 miljoen euro zou bedragen.

    Het advies voor Basic-Fit blijft bij ING staan op buy, met een koersdoel van 30,50 euro. Het aandeel ging donderdag al bijna 9 procent omlaag op de beurs door de vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen en de bijkomende maatregelen. Vrijdag noteerde het bedrijf rond 10.15 uur 0,3 procent in de plus op 20,30 euro.
  13. forum rang 10 voda 28 september 2020 07:56
    Veolia komt met verbeterd bod op Suez

    (ABM FN-Dow Jones) Veolia komt uiterlijk 30 september met een beter bod op het belang van 29,9 procent dat energiebedrijf Engie houdt in de Franse water- en afvalverwerker Suez. Dit meldde het Franse waterzuiverings- en afvalverwerkingsbedrijf maandag voorbeurs.

    Veolia maakte dit bekend, nadat duidelijk werd dat raad van bestuur van Engie afgelopen vrijdag niet bijeen is gekomen.

    Eind augustus bood Veolia 15,50 euro per aandeel Suez in contanten. Het bod is geldig tot 30 september, maar kon op weinig bijval rekenen bij Suez, vanwege de vrees voor banenverlies.

    Als de transactie toch slaagt, wil Veolia vervolgens een bod doen op de resterende aandelen Suez, inclusief de 1,8 procent die Engie dan nog bezit.

    Het Franse waterbedrijf van Suez zal worden verkocht aan het Franse Meridiam.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 september 2020 09:16
    Basis-Fit naar rechter over coronasluiting Franse sportscholen

    Gepubliceerd op 28 september 2020 09:08 | Views: 0

    Basic-Fit 25 sep
    20,20 0,00 (0,00%)

    HOOFDDORP (AFN) - Fitnessketen Basic-fit moet tijdelijk 148 sportscholen in Frankrijk sluiten vanwege de coronamaatregelen in dat land. Zelf is het Nederlandse bedrijf het niet eens met die beslissing van de Franse overheid. Daarom heeft Basic-Fit meteen een juridische procedure aangespannen om de clubs zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

    De gedwongen sluiting geldt in eerste instantie twee weken en betreft fitnesscentra in grote steden als Parijs, Bordeaux, Lille, Lyon en Marseille. In totaal heeft de keten 445 sportscholen in Frankrijk.

    Eerder dit jaar moest Basic-Fit in het land ook al filialen tijdelijk sluiten in verband met de coronalockdown. Sinds de heropening in juni hanteert het bedrijf strikte maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Onderzoek zou aantonen dat de locaties veilig zijn, vandaar dat Basic-Fit de hernieuwde sluiting door de Franse overheid betwist. In Frankrijk kreeg Basic-Fit de afgelopen maanden al weer 11 miljoen bezoekers over de vloer, naar eigen zeggen zonder enige uitbraak van het coronavirus.

    De onderneming is overigens niet bang dat de nieuwe ontwikkelingen voor financiële problemen zorgen. Basic-Fit stelt over voldoende middelen te beschikken om de impact van de sluitingen op te vangen.
  15. forum rang 10 voda 30 september 2020 09:35
    Franse consumentenprijzen dalen meer dan voorzien

    (ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in september op maandbasis sterker gedaald dan verwacht. Dit bleek woensdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

    De prijzen daalden afgelopen maand met 0,5 procent, tegen een daling van 0,1 procent in augustus.

    Op jaarbasis stegen de prijzen in september nog wel, met 0,1 procent. Dat was nog een plus van 0,2 procent in augustus.

    De verwachting lag op een daling van de prijzen met 0,3 procent op maandbasis en op een stijging met 0,2 procent op jaarbasis.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 5 oktober 2020 10:14
    Franse dienstensector krimpt hard

    (ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in september duidelijk gekrompen. Dit meldde Markit maandag.

    De index daalde van 51,5 in augustus naar 47,5 afgelopen maand. Dit was conform de gemiddelde verwachting van economen.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg vorige week nog van 49,8 in augustus naar 51,2 afgelopen maand.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 6 oktober 2020 09:53
    Veolia koopt groot belang in nutsbedrijf Suez

    Gepubliceerd op 6 oktober 2020 09:44 | Views: 26

    PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Franse nutsbedrijf Veolia neemt voor 3,4 miljard euro een groot belang in zijn Franse branchegenoot Suez. Het belang van bijna 30 procent wordt gekocht van het Franse energieconcern Engie. Veolia wil nu een bod op heel Suez gaan uitbrengen.

    De prijs voor het belang bedroeg 18 euro per aandeel Suez. Veolia wil een vergelijkbaar bod gaan doen op de rest van Suez. Overigens zit Suez helemaal niet te wachten op een overname door Veolia en noemt de toenadering "vijandig". Er zijn onder meer zorgen over banenverlies bij een eventuele overname. Veolia heeft gezegd enkel door te zetten met een volledige overname als het bestuur van Suez daarachter staat.

    De Franse overheid is een grote aandeelhouder van Engie en stemde tegen een verkoop van het belang in Suez aan Veolia. De Franse staat wil graag dat beide bedrijven op vriendschappelijke manier met elkaar praten en hun meningsverschillen bijleggen voordat een overname plaatsvindt.

    Veolia en Suez zijn actief met bijvoorbeeld waterzuivering en afvalverwerking. Door samen te gaan zou een wereldspeler ontstaan op dat gebied.
  18. forum rang 10 voda 6 oktober 2020 10:54
    Danone verkoopt resterende belang Yakult

    Gepubliceerd op 6 oktober 2020 10:40 | Views: 117

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Franse zuivelproducent Danone zet het resterende belang in zijn Japanse branchegenoot Yakult in de etalage, een belang van 6,61 procent. In maart 2018 verkocht de zuivelproducent al het grootste deel van zijn belang (21,29 procent) in het bedrijf, voor 1,3 miljard euro.

    De bedrijven bevestigen dinsdag "hun toewijding aan de strategische samenwerking op lange termijn om probiotica te promoten". Bestaande commerciële partnerschappen, waaronder joint-ventures in India en Vietnam, blijven bestaan.

    Danone gebruikte de opbrengst van de eerdere verkoop in 2018 onder meer om schuld af te lossen. Voor die verkoop probeerden de Fransen hun belang in Yakult juist uit te breiden, maar de Japanners verzetten zich tegen die stap.
  19. forum rang 10 voda 7 oktober 2020 10:14
    Danone rondt verkoop belang Yakult af

    (ABM FN-Dow Jones) Danone heeft de verkoop van zijn belang in Yakult afgerond. Dit maakte de Franse onderneming dinsdagavond bekend.

    Met de verkoop, die via een versnelde boekprocedure plaatsvond, is circa 470 miljoen euro gemoeid.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 8 oktober 2020 10:30
    Herstel Franse economie hapert

    Gepubliceerd op 8 oktober 2020 10:25 | Views: 0

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het herstel van de Franse economie hapert. Momenteel ligt de economisch productie van het land zo'n 5 procent onder het niveau van voor de crisis en de vooruitzichten zijn allerminst rooskleurig.

    Een maandelijkse enquête van de Franse centrale bank onder zo'n 8500 bedrijven leert dat er in de maanden augustus en september nauwelijks sprake was een groei van de economische activiteiten in sectoren als de bouw, de dienstensector en de industrie. Ook de vooruitzichten voor oktober wijzen niet op een opleving.

    Eerder dit jaar was wel sprake van een groeispurt. Dat was na het opheffen van de lockdownmaatregelen die het land en de economie goeddeels plat hadden gelegd.

    Tweede golf

    De Franse economie wordt nu ook geraakt door de tweede golf van coronabesmettingen en maatregelen om verdere verspreiding in te dammen. Het maakt dat consumenten ook voorzichtiger zijn geworden. De Franse president Emmanuel Macron zal naar verwachting donderdag meer maatregelen aankondigen.

    De preses van de Europese Centrale Bank, de Française Christine Lagarde, waarschuwde eerder al dat het gehoopte V-vormige herstel in de eurozone er waarschijnlijk anders uit komt te zien. Daarbij bestempelde ze de situatie in Frankrijk en Spanje als bijzonder zwak.

    Groei

    Ondanks het haperende herstel rekent de Franse centrale bank in het derde kwartaal op een groei van de economie met 16 procent. De verschillen per sector zijn daarbij aanzienlijk. De meeste zorgen leven in de auto-industrie, de horeca en recreatiesector.

    Het Franse statistiekbureau Insee zei onlangs voor het vierde kwartaal dit jaar op een stagnatie van de economische groei in het land te rekenen.
2.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links