Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-2,60%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 4.203.859 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 257 258 259 260 261 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 september 2020 08:13
    Sanofi wil beursgang farmaceutische bestanddelen in komende maanden

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    GlaxoSmithKline PLC
    £ 14,96 0,00 0,00 % London Stock Exchange
    GlaxoSmithKline PLC
    16,768 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Sanofi
    85,53 0,00 0,00 % Euronext Paris
    Sanofi
    85,71 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
    Sanofi nominatif adm
    85,53 0,00 0,00 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Sanofi zal zijn coronavaccin voor minder dan 10 euro gaan verkopen en liet tevens weten plannen te hebben om de divisie farmaceutische ingrediënten in de komende maanden naar de beurs te brengen. Dit kondigde CEO Olivier Bogillot aan op de radiozender France Inter.

    Bogillot liet weten dat het vaccin, waar Sanofi samen met GlaxoSmithKline aan werkt, vermoedelijk minder dan 10 euro per dosis zal kosten, maar dat de definitieve prijs nog moet worden vastgesteld. Sanofi hoopt in de eerste helft van volgend jaar goedkeuring te krijgen voor het vaccin.

    Verder wil Bogillot de tak farmaceutische bestanddelen binnenkort naar de beurs brengen. De activiteiten worden gewaardeerd op 1 miljard tot 2 miljard euro, aldus bronnen tegenover Reuters in juli. Begin dit jaar werd al duidelijk dat Sanofi een beursgang voor het onderdeel ambieerde.

    Tegen 2022 moet de divisie een notering hebben op Euronext Parijs.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. [verwijderd] 8 september 2020 14:37
    Aytu BioScience Announces Global Agreement to Distribute Pinnacle IVD Corporation's 15-Minute COVID-19 Antigen Test

    September 08, 2020

    Since Release

    $0.9810

    0.0072

    0.74%

    Pinnacle Plans to Scale U.S. Manufacturing Capacity to 25 Million Tests Per Month

    Cost-Effective 15-Minute Rapid Antigen Test Demonstrates 100% Specificity for COVID-19 Detection When Compared with RT-PCR

    ENGLEWOOD, CO / ACCESSWIRE / September 8, 2020 / Aytu BioScience, Inc. (NASDAQ:AYTU), a specialty pharmaceutical company (the "Company") focused on commercializing novel products that address significant patient needs announced today that the Company has signed an agreement to distribute the Pinnacle CovID RAD Rapid Antigen Detection Test worldwide. The rapid antigen test, which delivers results in fifteen minutes, tests for the presence of the SARS-CoV-2 virus antigen via a nasopharyngeal sample and can be conducted without the use of laboratory equipment.

    Pinnacle IVD Corporation plans to scale U.S. manufacturing capacity for the CovID RAD Rapid Antigen Detection Test to 25 million tests per month.

    The CovID RAD Rapid Antigen Detection Test was developed by U.S.-based Pinnacle IVD Corporation, a leader in colon cancer screening and other in-vitro diagnostics. The Pinnacle CovID RAD Rapid Antigen Detection Test is a lateral flow immunoassay intended for the qualitative detection of nucleocapsid protein antigens from SARS-CoV-2 in nasopharyngeal swab specimens from individuals who are suspected of COVID-19 by their healthcare provider.
  3. [verwijderd] 8 september 2020 18:44
    Was een zeer goed, integer webinar:

    Galapagos houdt vertrouwen in filgotinib
    18:17

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos houdt vertrouwen in filgotinib ondanks de opgelopen vertraging in de Verenigde Staten die leidde tot een flinke waardedaling van het aandeel. Dit bleek dinsdag uit een bijpraatsessie met het management van het Belgisch-Nederlandse bedrijf.

    Volgens CEO Onno van de Stolpe kwam het besluit van de Amerikaanse toezichthouder FDA om filgotinib als behandeling tegen reuma niet zonder meer goed te keuren "volkomen onverwacht." De FDA stuurde Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences een zogeheten complete response letter en wil meer informatie over eventuele bijwerkingen.

    Tijdens de voorbereidingen van de filing in de eerste helft van 2019 leek de FDA akkoord te gaan met indiening zonder de data van de zogeheten MANTA-studies, maar blijkbaar is de FDA in de periode die volgde toch van gedachten veranderd. Daar hebben geen inhoudelijke discussies over plaatsgevonden tussen Gilead en de FDA, volgens CFO Bart Filius van Galapagos. De toezichthouder heeft het recht om dit te doen, maar frustrerend is het wel, zei de financieel directeur.

    Volgens Van de Stolpe zal Gilead op niet al te lange termijn weer in gesprek gaan met de FDA over de vervolgstappen.

    Sinds het FDA oordeel bekend werd, is het aandeel Galapagos fors in waarde gedaald. Het aandeel kreeg te maken met advies- en koersdoelverlagingen, omdat het oordeel leidt tot een vertraging van de goedkeuring van de marktaanvraag in de VS.

    Toch staat Galapagos nog vol achter filgotinib en de werkzaamheid van de 200 milligram dosis waarover bij de FDA twijfels zijn.

    "Dat gezegd hebbende; de FDA is conservatief dus er is geen garantie om de 200 milligram dosis over de streep te trekken", aldus Filius.

    Indien dit niet lukt en alleen de 100 milligram dosis wordt goedgekeurd in de VS, dan is het de vraag hoe competitief Gilead, die filgotinib in de VS zal vermarkten, dan is.

    Galapagos en Gilead verwachten de MANTA-data in de eerste helft van 2021 en rekenen na de herindiening van de marktaanvraag voor filgotinib op een beoordelingsperiode van 2 tot 6 maanden. De definitieve beslissing van de FDA zou dan eind volgend jaar moeten volgen.

    De bedrijven voelen zich in elk geval gesterkt door de positieve adviezen in Europa en Japan, waar de goedkeuring van het middel als behandeling tegen reuma daarmee een formaliteit lijkt.

    Mochten Europa en Japan onverwacht toch oordelen zoals de FDA, dan zou dat ongekend zijn, volgens CEO Van de Stolpe.

    Samenwerking Gilead niet in gevaar

    Ondanks de ontstane onzekerheid rond filgotinib, blijft partner Gilead achter de samenwerking met Galapagos staan. En een vervroegde overname is niet aan de orde.

    Op basis van de samenwerkingsdeal die is gesloten, kan Gilead het belang in Galapagos tot maximaal 29,9 procent uitbreiden, maar zal er in de komende 9 jaar geen overname plaatsvinden. Dat betekent dat de zelfstandigheid van Galapagos is gegarandeerd.

    "Galapagos staat als een huis en de pijplijn staat als een huis", aldus de topman die dinsdag zei niet van plan te zijn om zijn aandelen te verkopen.

    Het aandeel Galapagos sloot dinsdag 2,4 procent in het rood op 103,45 euro maar stond eerder nog zo'n 5 procent lager. Dit had niet alleen te maken met de onzekerheid rond filgotinib, maar ook met de recente verkoopgolf van techaandelen waardoor het algehele beursklimaat is verslechterd.

    Ondanks dat het aandeel zo sterk in waarde is gedaald, zal Galapagos de aandeelhouders niet tegemoet komen via een inkoopprogramma, simpelweg omdat dit onder de voorwaarden van de deal met Gilead niet kan en omdat het bedrijf zelf geen winst maakt.

    "Pas als we dusdanige winst maken, zou dat in de toekomst iets zijn. Maar voorlopig is dit niet aan de orde", aldus Van de Stolpe.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 9 september 2020 07:31
    AstraZeneca zet studie naar coronavaccin stil

    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft het onderzoek naar een nieuw coronavaccin stilgelegd. Dit maakte de farmaceut dinsdagavond bekend.

    Dit gebeurde nadat een Britse proefpersoon onverklaarbare klachten meldde.

    De pauze moet een onafhankelijke commissie de tijd geven om de klachten te bekijken en de veiligheid van het vaccin vast te stellen. Volgens AstraZeneca is dit de gebruikelijke routine bij onverklaarbare klachten.

    Het onderzoek moet uiteindelijk 30.000 mensen omvatten.

    AstraZeneca werkt samen met de universiteit van Oxford.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 9 september 2020 11:08
    AstraZeneca legt testen met veelbelovend coronavaccin stil

    De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca AZN$54,71+2,11% heeft klinische testen met een coronavaccin stilgelegd, nadat ernstige bijwerkingen waren geconstateerd bij een deelnemer in het Verenigd Koninkrijk (VK). Dat meldt de medische website Stat News.

    AstraZeneca werkt samen met de universiteit van Oxford aan een vaccin. Het wordt als een van de koplopers beschouwd in de race naar een vaccin voor de pandemie die de wereld sinds dit voorjaar in haar greep heeft. Onder meer Nederland en de Europese Commissie hebben afspraken gemaakt over de afname van honderden miljoenen vaccins.

    Standaardprocedure
    Het bedrijf onderzoekt momenteel waarom de deelnemer ziek is geworden, voordat het klinisch onderzoek wordt voortgezet. De hoop is dat dit niet tot grote vertraging leidt. 'Ons standaard controleproces, dat deel uitmaakt van het lopende wereldwijde testwerk met het Oxford-coronavaccin, heeft geleid tot een pauze in de toediening van het vaccin om veiligheidsgegevens te checken', aldus een verklaring.

    Volgens het bedrijf is dit de standaardprocedure, zodra er sprake is van een onverklaarbare ziekte tijdens de uitvoering van klinisch onderzoek. De ziekte kan een andere oorzaak hebben, maar dit moet onafhankelijk worden vastgesteld. Het is niet bekend welke verschijnselen de patiënt vertoont. Volgens Stat News zal de proefpersoon herstellen.

    Forse tegenvaller
    Hoewel het niet ongebruikelijk is dat klinisch onderzoek om deze redenen wordt stilgelegd, is de opschorting van de klinische test een forse tegenvaller. De hele wereld kijkt reikhalzend uit naar een vaccin. De aanpak van het virus zal naar verwachting ook een belangrijke rol spelen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

    De Amerikaanse regering zou hebben overwogen het normale goedkeuringsproces voor een vaccin opzij te schuiven. Het middel van AstraZeneca zou dan een voorrangsbehandeling krijgen, uitsluitend op basis van de resultaten van het klinisch onderzoek in het VK, waar 10.000 vrijwilligers aan meedoen. Normaal zou de FDA eisen dat een vaccin op 30.000 proefpersonen is getest.

    Niet per se vertraagd
    Volgens de Britse minister van volksgezondheid, Matt Hancock, is het besluit van AstraZeneca op de testen tijdelijk te stoppen een tegenslag is, maar leidt dit niet noodzakelijkerwijs tot vertraging bij de ontwikkeling van een vaccin. 'Het hangt ervan uit wat het nader onderzoek uitwijst', zei hij in een reactie tegen Sky News.

    Het is volgens Hancock trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt met met Oxford-vaccin. Het VK heeft dertig miljoen vaccins bij AstraZeneca besteld.

    fd.nl/ondernemen/1356611/astrazeneca-...
  6. forum rang 10 voda 9 september 2020 13:10
    Pfizer en BioNTech gaan Europa coronavaccins leveren

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BioNTech SE -ADR-
    $ 59,80 1,23 2,10 % NASDAQ
    Pfizer Inc
    $ 35,92 -0,44 -1,21 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Farmaceuten Pfizer en BioNTech gaan de Europese Unie een coronavaccin leveren. Dit maakten Pfizer woensdag bekend, nadat de gesprekken met de EU werden afgerond..

    Afhankelijk of het vaccin werkt en veilig is en de goedkeuring door de desbetreffende autoriteiten wordt verstrekt, kan aan het einde van dit jaar een begin worden gemaakt met de levering van 200 miljoen doses met een optie op nog eens 100 miljoen doses.

    De vaccins worden geproduceerd door BioNTech in Duitsland en door Pfizer in België.

    Financiële details werden niet vermeld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. [verwijderd] 9 september 2020 13:55
    Heat Biologics CEO to Participate in Virtual Panel: "New Approaches to COVID-19: Hidden Breakthroughs," on Thursday, September 10th
    Download as PDF
    September 09, 2020

    DURHAM, NC / ACCESSWIRE / September 9, 2020 / Heat Biologics, Inc. ("Heat") (NASDAQ:HTBX), a clinical-stage biopharmaceutical company focused on developing first-in-class therapies to modulate the immune system, including multiple oncology product candidates and a novel COVID-19 vaccine, today announced that Jeff Wolf, CEO of Heat Biologics, will participate on a virtual panel, entitled, "New Approaches to COVID-19: Hidden Breakthroughs," being held on Thursday, September 10, 2020 at 1:00 p.m. ET.

    The virtual panel discussion will also include: Tom Equels, CEO of AIM ImmunoTech Inc. (AIM); Dr. David Jin, President and CEO of Avalon GlobloCare Corp. (AVCO); Dr. Jennifer Bath, CEO of ImmunoPrecise Antibodies Ltd. (IPA) (IPATF) (TQB2) and Vered Caplan, CEO of Orgenesis Inc. (ORGS).

    The event brings together executives from leading biopharmaceutical companies to discuss how their companies are helping address the COVID-19 pandemic. The panel will be moderated by broadcast journalist Christine Corrado of Proactive Investors. Investors interested in attending the event can register at: zoom.us/webinar/register/821599055154...

  8. forum rang 10 voda 10 september 2020 13:40
    AstraZeneca: vaccin kan nog steeds klaar zijn voor eind 2020

    Gepubliceerd op 10 september 2020 12:25 | Views: 1.469

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vaccin tegen het coronavirus dat wordt ontwikkeld door de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford kan nog steeds voor het einde van dit jaar klaar zijn, ondanks dat testen met het middel zijn stilgelegd vanwege medische problemen met een proefpersoon. Dat zei topman Pascal Soriot van AstraZeneca.

    Woensdag werd bekend dat de vergevorderde proeven in het Verenigd Koninkrijk met een experimenteel vaccin zijn onderbroken in verband met mogelijke ongewenste bijeffecten bij een proefpersoon. Naar verluidt kreeg die persoon last van een ontsteking aan het ruggenmerg. Volgens Soriot is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is en moet eerst goed worden uitgezocht of dit door het vaccin komt, voordat de testen weer worden hervat. Hij kon niet zeggen hoe lang de onderbreking gaat duren.

    Meerdere farmaceuten werken aan een mogelijk vaccin om besmetting met het coronavirus te voorkomen. AstraZeneca en Oxford zijn momenteel het verst in die ontwikkeling. Ze zitten in de zogenoemde klinische testfase 3. Dat is de laatste stap voordat toezichthouders moeten beslissen of een middel op de markt mag worden gebracht. Nederland en andere Europese landen hebben alvast miljoenen doses gereserveerd bij AstraZeneca.
  9. [verwijderd] 10 september 2020 15:05
    BioCryst to Present at 22nd Annual H.C. Wainwright Global Investment Conference
    [GlobeNewswire]
    BioCryst Pharmaceuticals, Inc.
    ,GlobeNewswire•September 8, 2020

    RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C., Sept. 08, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq:BCRX) today announced that the company will present at the 22nd annual H.C. Wainwright Global Investment Conference on Monday, September 14, 2020 at 9:30 a.m. ET. The conference is being conducted as a virtual event.

    Links to a live audio webcast and replay of the presentation may be accessed in the Investors section of BioCryst’s website at www.biocryst.com.
  10. [verwijderd] 10 september 2020 15:07
    U.S. Government Exercises Option To Purchase Additional RAPIVAB® from BioCryst for Delivery to Strategic National Stockpile
    [GlobeNewswire]
    BioCryst Pharmaceuticals, Inc.
    ,GlobeNewswire•September 3, 2020

    RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C., Sept. 03, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq:BCRX) today announced that the U.S. Department of Health and Human Services (HHS) has exercised its option to purchase an additional 10,000 doses of BioCryst’s approved antiviral influenza therapy, RAPIVAB® (peramivir injection), for approximately $7 million.

    The RAPIVAB purchase by the HHS Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response will supply the Strategic National Stockpile (SNS), the nation’s largest supply of life-saving pharmaceuticals and medical supplies for use in a public health emergency.

    “There is great concern for the potential impact on the healthcare system in general, and hospitals in particular, of the upcoming influenza season in the midst of the COVID-19 pandemic. RAPIVAB is an important antiviral with proven benefits for influenza patients, and we appreciate the opportunity to deliver more RAPIVAB to the SNS to hold as a supplement for public health authorities and healthcare facilitites that might need it at this critical time,” said Jon Stonehouse, chief executive officer of BioCryst.

    The order is part of a $34.7 million contract (Contract No. 75D301-18-C-02984) the Centers for Disease Control and Prevention awarded in 2018 for the procurement of up to 50,000 doses of RAPIVAB (peramivir injection) over a five-year period for the SNS.

    About RAPIVAB (peramivir injection)
    RAPIVAB (peramivir injection) is approved in the United States for the treatment of acute uncomplicated influenza in patients 2 years and older who have been symptomatic for no more than two days. It is administered via an intravenous infusion for a minimum of 15 minutes at recommended doses of 600 mg/kg for adults and adolescents and 12 mg/kg for pediatric patients ages 2 to 12 years. Efficacy of RAPIVAB is based on clinical trials of naturally occurring influenza in which the predominant influenza infections were influenza A virus and a limited number of patients infected with influenza B virus. Visit www.rapivab.com to learn more.

  11. [verwijderd] 10 september 2020 15:20
    alphastocknews.com/satsuma-pharmaceut...

    Satsuma Pharmaceuticals Inc (NASDAQ: STSA) is falling like a brick thrown from the Empire State Building this morning, and for good reason. The company released topline data from a Phase 3 study that missed the mark. Here’s what’s happening:

    Stop wasting your time! Start finding winning trades in minutes with Trade Ideas!
    STSA Stock Falls Hard On Clinical Data

    In a press release issued this morning, Satsuma Pharmaceuticals provided topline results from its Phase 3 Emerge efficacy trial. The trial assessed STS101 powder as a potential treatment for migraine headaches.

    The trial failed to meet its co-primary efficacy endpoints.

    In the release, STSA said that the treatment did show improvement over placebo in both pre-specified co-primary endpoints, but that the differences were not statistically significant. The measures of efficacy included freedom from pain and freedom from most bothersome symptom at two hours post-administration.

    The company said that while the co-primary endpoints were missed, the treatment did show significant effects in terms of freedom from pain and most bothersome symptom by three hours post-dose and at later time points.

    In a statement, John Kollins, President and CEO at STSA, had the following to offer:

    We are surprised and disappointed that STS101 did not achieve statistical significance on the co-primary endpoints in our EMERGE trial. On behalf of everyone at Satsuma, I’d like to thank the many people with migraine who participated in EMERGE as well as the staff at the trial sites for their dedication and diligence in completing the trial, despite the challenges posed by the ongoing COVID-19 pandemic.
  12. forum rang 10 voda 10 september 2020 17:08
    Ooit nog een "parade paardje" van Pharming.

    FrieslandCampina breidt fors uit in gewild melkeiwit lactoferrine

    Zuivelcoöperatie FrieslandCampina breidt de productiecapaciteit van lactoferrine in Veghel in 2022 met 60 ton uit. De totale capaciteit komt daarmee op 70 ton per jaar. Dit maakt FrieslandCampina de grootste producent van lactoferrine ter wereld, zo heeft de zuivelcoöperatie donderdag bekendgemaakt. Vorig jaar raamde het bedrijf de benodigde investering voor deze uitbreiding op €50 mln tot €70 mln.

    IJzerbindend eiwit
    Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit. Het is van nature aanwezig in koemelk en moedermelk. De mondiale vraag naar dit ingrediënt is tussen 2014 en 2019 bijna verdubbeld. Vorig jaar was er wereldwijd een tekort. Lactoferrine wordt onder meer aan sommige babyvoeding toegevoegd, waaronder aan babyvoeding van het FrieslandCampina-merk Friso. Dat is een van de belangrijkste merken waaronder FrieslandCampina actief is in China.

    Lactoferrine is populair omdat toevoeging hiervan aan levensmiddelen ontstekingsremmend zou werken. De corona-uitbraak deed de vraag naar lactoferrine nog verder stijgen. Onder meer in China en in de westerse natuurgeneeskunde is er een stroming die overtuigd is van de gezondheidsvoordelen van de consumptie van lactoferrine. Sommige sceptici menen dat hard bewijs ontbreekt voor de beweerde gezondsheidsvoordelen.

    'Potentiële gezondheidsvoordelen'
    Herman Ermens, president van FrieslandCampina Ingredients houdt het er op dat 'lactoferrine een belangrijk ingrediënt is in kindervoeding en [het] toont daarnaast potentiële gezondheidsvoordelen voor volwassenen gerelateerd aan het immuunsysteem1-9'. Volgens FrieslandCampina is dat in 'een aantal wetenschappelijke onderzoeken vastgesteld'. Het zuivelconcern meldt dat 'onder andere antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende activiteit is waargenomen alsook bevorderde ijzerabsorptie' onder invloed van lactoferrine.

    Uitbreiding van de lactoferrineproductie beschouwt FrieslandCampina als 'strategische groei' in zuivelspecialiteiten voor kindervoeding en voeding voor volwassenen. De marges in zuivelspecialiteiten zijn hoger dan in bulkzuivel. Ermens: 'We willen als bedrijf groeien in ingrediënten met toegevoegde waarde. Dankzij onze technologische positie, onze kennis en ervaring kunnen wij onze afnemers een kwaliteitsproduct aanbieden dat aan de strenge eisen en wereldwijde regelgeving voldoet.' Het capaciteitstekort voor de lactoferrineproductie voerde FrieslandCampina vorig jaar aan als een van de oorzaken voor de druk op de omzet.

    Een van de eerste
    Anne Peter Lindeboom, managing director Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients: 'FrieslandCampina begon ruim 25 jaar geleden met de productie van lactoferrine en was daarmee een van de eerste producenten. De aangekondigde uitbreiding laat opnieuw zien dat wij voortdurend op zoek zijn naar mogelijkheden om onze klanten van ingrediënten te voorzien die voor hun producten en gebruikers van enorme waarde zijn.”

    De lactoferrine van FrieslandCampina heeft een zuiverheidsgraad van 96%. De zuivelcoöperatie wint dit rechtstreeks uit rauwe melk in de productielocatie in Veghel. Het product wordt gesproeidroogd en staat volgens FrieslandCampina bekend om de consistente samenstelling en dat het uitstekend droog kan worden gemengd. De productielocatie in Veghel wordt volgens FrieslandCampina voorzien van de nieuwste technologie en maakt gebruik gemaakt van 100% groene energie om de CO2-voetafdruk van FrieslandCampina te verlagen.

    fd.nl/ondernemen/1356794/frieslandcam...
  13. forum rang 10 voda 11 september 2020 08:09
    Galapagos meldt positieve onderzoeksresultaten ziritaxestat

    Gepubliceerd op 11 september 2020 07:40 | Views: 1.521

    Galapagos 10 sep
    107,95 0,00 (0,00%)

    MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos meldt positieve resultaten in het onderzoek naar het medicijn ziritaxestat (GLPG1690). Het is getest bij 33 patiënten met diffuse cutane systemische sclerose (dcSSc), een auto-immuun ziekte met een van de hoogste sterftecijfers onder reumatische aandoeningen.

    Ziritaxestat werd tijdens een tweede klinische studie over het algemeen goed verdragen en bereikte statistische significantie. Het ging om een onderzoek dat de werkzaamheid, veiligheid en tolerantie van het middel onderzocht. In deze studie zijn geen sterfgevallen gerapporteerd.

    Er zijn momenteel geen goedgekeurde medicijnen om het volledige ziektebeeld van DcSSc te behandelen. DcSSc is een immuunziekte en dat betekent dat het immuunsysteem schade aan een deel van de eigen cellen van het lichaam veroorzaakt.
  14. [verwijderd] 11 september 2020 11:32
    China authorises trials of first nasal spray vaccine against Covid-19
    11th September 2020 (Last Updated September 11th, 2020 08:26)

    China has granted approval to conduct human clinical trials of the country's first nasal spray Covid-19 vaccine candidate developed by a team of researchers led by the University of Hong Kong.

    China has granted approval to conduct human clinical trials of the country’s first nasal spray Covid-19 vaccine candidate developed by a team of researchers led by the University of Hong Kong.

    The Phase I trials, scheduled to launch in November this year, will enrol 100 participants, reported Global Times.

    This nasal Covid-19 vaccine candidate is said to be the first of its kind to secure authorisation from the China National Medical Products Administration.

    The University of Hong Kong developed the vaccine in alliance with Xiamen University, and Beijing Wantai Biological Pharmacy.

    According to the researchers, the nasal spray vaccine is designed to trigger the natural infection pathway of respiratory viruses to activate the immune response.

    It is expected that the vaccine could produce double protection against influenza and Covid-19, if it also consists of influenza viruses, including H1N1, H3N2 and B.

    The clinical trials of the vaccine candidate are expected to take at least one year to complete.

    A nasal spray vaccination is expected to be easier to administer, as well as mass-produce and distribute as it leverages the mature influenza vaccine production technology.
  15. [verwijderd] 11 september 2020 12:34
    Beursblik: KBC Securities zet Galapagos op kooplijst
    09:22

    (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Galapagos verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 140,00 naar 144,00 euro.

    Galapagos kwam vannacht met positief nieuws over een medicijn in ontwikkeling voor systemische sclerose.

    Ziritaxestat werd tijdens een studie over het algemeen goed verdragen en er werd volgens Galapagos een significant resultaat voor het primaire eindpunt gehaald.

    "Goed nieuws", oordeelde KBC. In 2020 volgt ook nog nieuws over een Pinta-studie en Novella-studie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
6.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 257 258 259 260 261 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links