Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,620 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 154 155 156 157 158 ... 208 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 september 2020 14:46
    Video: beursexperts kiezen voor Galapagos

    (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn voor september minder somber gestemd en dichten Galapagos de beste kansen toe. Dit blijkt uit de maandelijkse enquête van Actiam.

    Van de experts is 44 procent somber gestemd, terwijl 27 procent wel vertrouwen heeft in september.

    "Sommige experts vrezen dat de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen voor wat reuring zullen zorgen", aldus analist Corné van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête.

    "Daarnaast heeft september een slecht trackrecord. Het is de enige kalendermaand die gemiddeld een verlies op heeft geleverd", vervolgde Van Zeijl.

    "De optimisten wijzen echter op het blijvend ruime monetaire en fiscale beleid in de diverse landen. Als obligaties als alternatief niets blijven opleveren, gaan beleggers naar aandelen. Andere wijzen erop dat het aantal [corona]besmettingen in de Verenigde Staten duidelijk aan het afnemen is."

    "De experts zijn duidelijk een stuk minder somber geworden. Het pessimisme blijft echter overheersen", concludeerde Van Zeijl.

    www.youtube.com/watch?v=o61W7TGnf-Y

    Top & flop

    Voor september denken de experts dat beleggers vooral weg moeten blijven van ABN AMRO, Adyen, Randstad en ASML.

    Wel zien zij kansen in Galapagos. Dat aandeel daalde afgelopen maand bijna 30 procent, omdat de FDA niet akkoord ging met sommige onderzoeksresultaten. Ook Royal Dutch Shell is volgens de experts kansrijk, en in mindere mate Prosus en Ahold Delhaize.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 4 Wall Street Trader 3 september 2020 19:18
    The Market cap for Galapagos is very low at the moment.

    Market Cap Range, Past 5 Years

    Minimum $ 1.485B Feb 09 2016

    Maximum $ 17.72B Feb 21 2020

    Today's Market Cap $ 8,275B Sept. 3, 2020

    Since February 2020 Galapagos tumbled by more than $9 billion in Market Cap, that's ridiculous!

    Gilead can easily make a knock out bid at this price point.

    Onno van de Stolpe;


    As proud as we are of filgotinib, let’s not forget that there is so much more to the Galapagos story: driven by our unique drug discovery platform, we boast an exceptionally broad and deep pipeline of early to late stage programs. While the focus remains on our key franchises in inflammation and fibrosis, we have promising programs in additional indications with high unmet medical needs.

    This exciting platform and rich pipeline is precisely what attracted Gilead to engage in a long-term collaboration with us last year, and both companies remain fully committed to the partnership.

    Thanks to our very strong balance sheet, ending June 2020 with cash & current financial investments of €5.7 billion, we are well positioned to further ramp up our internal pipeline and seize smart opportunities. We strongly believe that we have the science, the people, and the funding to continue to discover and develop molecules with novel modes of action, in our unwavering ambition to bring much needed medicines to patients worldwide.

    For all Long-term investors: Galapagos faced challenges before in their 20 year history, and they came out stronger, time and again!

  3. [verwijderd] 4 september 2020 07:49
    Good read

    Humira Battles: AbbVie's Upa Versus Gilead's Filgo-Redux

    - AbbVie's upa (now RINVOQ) has lived up to my expectations.
    - Filgo, which many had pegged as the superior of the two, has faltered on the way to the bout.
    - RINVOQ and filgo, once approved, will compete in a crowded market.
    - RINVOQ and filgo's roles in the current scheme of things for AbbVie and Gilead have recently diverged.

    seekingalpha.com/article/4372548-humi...
  4. Mr Greenspan 4 september 2020 22:17
    quote:

    Wall Street Trader schreef op 9 augustus 2020 13:44:

    2 Coronavirus Stocks Robinhood Investors Love. Should You?

    Prosper Junior Bakiny
    Aug 7, 2020

    During Gilead Sciences' second-quarter earnings call, CEO Daniel O'Day said that the company's Biktarvy drug has become the "gold standard in HIV treatment." The company boasts other top-performing products in this segment as well.

    Lastly, Gilead Sciences boasts a rich pipeline; in particular, it is awaiting a decision from regulators in the U.S. and Europe on filgotinib, a potential treatment for rheumatoid arthritis (RA).

    I think it's likely that this drug will be approved and will go on to become a key growth driver for the company, especially considering its edge over its competitors, including AbbVie's (NYSE:ABBV) Humira and Johnson & Johnson's (NYSE:JNJ) Remicade. As Gilead's chief commercial officer, Johanna Mercier, said: "Despite currently available treatment options, many patients are still living with symptoms of inadequately controlled RA around the world. In fact, only one out of five patients living with RA achieve complete remission at year one, which means four to five do not. Filgotinib has a compelling and differentiated clinical profile that we believe may uniquely address the significant unmet need for patients with RA."

    www.fool.com/investing/2020/08/07/2-c...

    Zijn bewering zou dus betekenen dat Amerikaanse vrouwen met reuma waar nu dus nog geen geschikte medicatie voor op de markt is, en die mogelijk wel met Jyceleca geholpen kunnen worden, nog 1 1/2 jaar wachten. Terwijl, als er al invloed is op de sperma, dat totaal niet voor hun van toepassing is.
    Anderzijds zou het betekenen dat er tegen die tijd ook nog steeds marktaandeel valt te winnen.
    1 op de 5 is wel bizar weinig trouwens.
  5. Stultis 4 september 2020 23:23
    Wat een week was het weer. Nog murw van de klappen van de anderhalve week ervoor dachten we dat het rond de 110-115 wel zou bodemen, en in het begin van de week leek er inderdaad een zekere rust te komen. Maar donderdagmiddag en vrijdag bleek er in 24 uur tijd nogmaals 10% vanaf te kunnen en kwamen we zelfs even onder de 100. Is de gifbeker nu eindelijk leeggedronken of kan dit gewoon nog verder doorgaan?

    Ik ben weer 'gewoon' blijven zitten, hoewel ik moet toegeven dat ik me soms afvraag of dit nu een staaltje koelbloedigheid is of dat ik zo versteend ben dat ik als versuft alles over me heen laat komen en het reusachtige (papieren) verlies alleen maar erger maak. Het punt is dat ik niet wil verkopen omdat ik het gewoon niet begrijp: want zelfs als filgotinib niets meer waard is, wat niet het geval kan zijn, staat de koers te laag. Maar hoe kan die koers dan met een miljoen stuks onder de 100 komen? Is dat werkelijk alleen maar de combinatie van paniek, shorters die hun kans schoon zien, algoritmes en een flinke dip op de Nasdaq? Of is er iets dat we niet weten?

    @Rekyus, @WiC32, @WST, @Barbet01 en enkele anderen: ik geloof nog steeds dat wat jullie schrijven de stem van de redelijkheid en nuchterheid is. Jullie hoeven je argumenten niet nogmaals te herhalen, we kunnen ze allemaal teruglezen. Wel ben ik benieuwd of jullie niet ook momenten hebben van twijfel: want hoe goed de argumenten ook zijn, het is altijd mogelijk je te vergissen of verrast te worden door iets totaal onvoorziens. Hebben jullie niet soms ook momenten waarop je geneigd bent er een punt achter te zetten?

    Ik blijf afwachten wat er in de komende weken gebeurt. Als de goedkeuringen in Europa en Japan in orde komen en er eindelijk een duidelijk statement van Galapagos (en Gilead) komt, dan zal hopelijk een zekere rust terugkeren, waarna we misschien van daaruit weer langzaam naar boven kunnen gaan kijken. Goede IPF resultaten zouden daar zeer bij helpen, maar op dit moment zou ik al blij zijn als de vrije val eindelijk eens ophoudt en iedereen bij zinnen komt. Of ben ik zelf degene die bij zinnen moet komen en moet ingrijpen voordat het nog erger wordt? Op dit moment kan ik dat nog niet opbrengen en blijf ik geloven dat alles er over een tijd weer veel beter uit zal zien.
  6. C200 5 september 2020 11:45
    Weet niet of het waar is maar onderstaande berichten komen van twitter.
    Vertaald uit Japans:

    5e JAKi Filgotinib goedgekeurd in Japan. Zorgwekkend is het verschil in de voordelen / risico's van elke JAKi. Elk bedrijf heeft verschillende in vitro resultaten met verschillende selectiviteiten, maar wat is de impact in de praktijk? Overigens zijn er ook off-targets ...

    Als u een grootschalige registratie uitvoert, zult u in het algemeen merken dat er geen verschil is in de bruikbaarheid in observationele onderzoeken onder reële klinische omstandigheden. Lachend gezicht met open mond en angstzweet

    Volgens de rapporten van de academische verenigingen die er nu zijn, is dat grotendeels waar. Indruk dat in feite het effect van de klasse JAKi enkele verschillen kan veroorzaken. Als persoon die is veranderd van fundamenteel onderzoek, is het best interessant dat er geen groot verschil is.

    twitter.com/OZ_pharma/status/13021697...
  7. C200 5 september 2020 12:00
    Farmaceutica tweede sectie op de 4e. Goedgekeurde goedkeuring van het geneesmiddel reumatine (RA) behandeling diseleca tabletten (filgotinib). Het is de vijfde JAK-remmer tegen RA en remt voornamelijk JAK1.

    Het ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn heeft de inhoud van de gegevens en de manier van denken van PMDA over zaken waarover de FDA zich zorgen maakte uitvoerig uitgelegd, en de leden van de subcommissie waren er niet tegen.

    twitter.com/IPI_editors/status/130203...
  8. forum rang 4 Lang 5 september 2020 12:03
    quote:

    C200 schreef op 5 september 2020 12:00:

    Farmaceutica tweede sectie op de 4e. Goedgekeurde goedkeuring van het geneesmiddel reumatine (RA) behandeling diseleca tabletten (filgotinib). Het is de vijfde JAK-remmer tegen RA en remt voornamelijk JAK1.

    Het ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn heeft de inhoud van de gegevens en de manier van denken van PMDA over zaken waarover de FDA zich zorgen maakte uitvoerig uitgelegd, en de leden van de subcommissie waren er niet tegen.

    twitter.com/IPI_editors/status/130203...
    knap gevonden, man
  9. andelopendeband 5 september 2020 12:34
    Japan and Korea have the highest incidence rates of zoster reactivation equal to 8.1/100 PY (95% CI: 7.0–9.4), followed by Australia, New Zealand and other Asian countries.

    Filgotinib monotherapy was associated with a low rate of herpes zoster infection, with 1 mild case out 211 patients (0.5%) treated up to 24?weeks.38 A low rate of mild herpes zoster infection, 4 cases out of 508 (<1%) patients, was reported in patients treated with various doses of filgotinib in combination with MTX for 24?weeks.39 Filgotinib 100?mg and 200?mg in combination with csDMARDs for 24?weeks were associated with zoster infection rates of 1.4% (2/147) and 1.3% (2/153)

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

    Mogelijk van invloed voor wat betreft de goedkeuring van Filgotinib in Japan.

  10. forum rang 4 harvester 5 september 2020 14:25
    [quote alias=andelopendeband id=12711445 date=202009051234]
    Japan and Korea have the highest incidence rates of zoster reactivation equal to 8.1/100 PY (95% CI: 7.0–9.4), followed by Australia, New Zealand and other Asian countries.

    Filgotinib monotherapy was associated with a low rate of herpes zoster infection, with 1 mild case out 211 patients (0.5%) treated up to 24?weeks.38 A low rate of mild herpes zoster infection, 4 cases out of 508 (<1%) patients, was reported in patients treated with various doses of filgotinib in combination with MTX for 24?weeks.39 Filgotinib 100?mg and 200?mg in combination with csDMARDs for 24?weeks were associated with zoster infection rates of 1.4% (2/147) and 1.3% (2/153)

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

    Mogelijk van invloed voor wat betreft de goedkeuring van Filgotinib in Japan.

    [/quote

    Dat zal dan ook het voorschrijfgedrag denk ik positief beïnvloeden in Japan. Mogelijk kon daarom ook Gilead de huidige distributeur van humira contracteren voor filgo distributie.
  11. [verwijderd] 5 september 2020 14:26
    @Stultis,

    De recente (koers)ontwikkelingen stelden ook mij teleur. De CRL besmette me zelf even met het negatieve sentiment wegens zo onvoorzien en wanneer ik de Q2 conference call er op na las kreeg ik bij bepaalde uitspraken toch een dubbel gevoel. Ook de onduidelijke communicatie mbt timing readouts vind ik telkens jammer (al jaren) maar dat ben ik wel gewend bij GLPG en neem ik voor lief.

    Los van het feit dat ik net als Rekyus ook (sterk) geloof in Filgotinib, ben ik er door de CRL wel minder positief over dan vroeger. Niet omwille van Filgotinib, maar de omstandigheden (FDA) dwingen me er toe omdat VS winstgevendste markt is. Daarom benieuwd naar path forward of meer info.

    Over dinsdag:
    Enige wat -mijn bescheiden mening- voor kentering kan zorgen is dat we voordien nieuws uit pipeline / FDA path forward krijgen door middel van een PB maandag, of dinsdag voorbeurs. Anders draait dat moment uit op een teleurstelling voor velen vrees ik, aangezien ze verder niets nieuws kunnen zeggen. Persoonlijk kijk ik wel uit naar dat moment want ik heb best veel vragen uitgestuurd.

    Ik had gedacht dat deze toelichting sneller zou volgen dus ik hoop wel dat we eerst officiële informatie tot ons zien komen, anders draait dit mogelijk uit op een sisser vrees ik.

    De readouts in de komende maanden kunnen -indien positief- voor ondersteuning zorgen. Phase 2 readouts zijn bij Biotech bedrijven doorgaans verantwoordelijk voor de meeste verwachtingswaarde en potentieel. Tellen enerzijds nog (bijna) niet mee in de som der delen en kunnen nadien een aanzienlijk % toegewezen krijgen. Persoonlijk ben ik ongeduldig / benieuwd voor de Ph2B Roccella (1972) want dit zou volgens mij (owv first in class) een grotere blockbuster dan Filgotinib kunnen worden ALS de resultaten goed/uitstekend zijn.

    Naar mijn aanvoelen zijn het belangrijke maanden voor Galapagos en die gaan maken dat 2020 een zeer volatiel maar mooi dan wel vreselijk jaar zal worden voor GLPG.

    Tot slot: we wachten al lang op meer informatie mbt Toledo. Ik ben altijd de eerste geweest om GLPG hun voorzichtig beleid mbt partnerships en potentieel dure overnames te verdedigen (en gelukkig zo blijkt nu na de CRL) maar als ze de markt dan al langer dan een jaar doen watertanden naar een zeer prematuur maar veelbelovend target dan mogen ze stilaan wel eens kleur bekennen en dringend. Al was het maar om hun perceptie van grootspraak te counteren.

    Al bij al: nog steeds positief gestemd, maar wel stevig met de voeten op de grond gezet.
  12. forum rang 4 Wall Street Trader 5 september 2020 17:46
    @Stultis

    Selling your stocks now at this price point would be insane.

    The CRL ofcourse was a let-down for me as well. Also the communication from both company's could be a lot better. As I said before the market hates uncertainty.

    In my opinion, there's nothing wrong with Filgotinib but the FDA has taken a different view.

    I have to say the Open call on 8th September is a nice gesture here to the shareholders.
    For the time being we just have to wait what Onno and Bart have to say in the Open call but don't get your hopes up too high. The call is taking place during trading hours so they can't reveal information what the market doesn't already know.

    But again the long-term upside potential outweighs the downside risk at this price point.

    GLPG is sitting on over € 5.6 billion in net cash.
    Strip that out of today’s market value and you get a valuation of ~ 1.2 billion euros for a pipeline of over 40 experimental drugs.

    Maybe we can expect a press release this Sunday night or Monday morning about the Japan approval or NOVESA ziritaxestat Ph2a SSc Data.

    Just hang in there, things can only improve from here!

  13. BLOO7 7 september 2020 16:32
    quote:

    Barbet01 schreef op 5 september 2020 14:26:

    @Stultis,

    De recente (koers)ontwikkelingen stelden ook mij teleur. De CRL besmette me zelf even met het negatieve sentiment wegens zo onvoorzien en wanneer ik de Q2 conference call er op na las kreeg ik bij bepaalde uitspraken toch een dubbel gevoel. Ook de onduidelijke communicatie mbt timing readouts vind ik telkens jammer (al jaren) maar dat ben ik wel gewend bij GLPG en neem ik voor lief.

    Los van het feit dat ik net als Rekyus ook (sterk) geloof in Filgotinib, ben ik er door de CRL wel minder positief over dan vroeger. Niet omwille van Filgotinib, maar de omstandigheden (FDA) dwingen me er toe omdat VS winstgevendste markt is. Daarom benieuwd naar path forward of meer info.

    Over dinsdag:
    Enige wat -mijn bescheiden mening- voor kentering kan zorgen is dat we voordien nieuws uit pipeline / FDA path forward krijgen door middel van een PB maandag, of dinsdag voorbeurs. Anders draait dat moment uit op een teleurstelling voor velen vrees ik, aangezien ze verder niets nieuws kunnen zeggen. Persoonlijk kijk ik wel uit naar dat moment want ik heb best veel vragen uitgestuurd.

    Ik had gedacht dat deze toelichting sneller zou volgen dus ik hoop wel dat we eerst officiële informatie tot ons zien komen, anders draait dit mogelijk uit op een sisser vrees ik.

    De readouts in de komende maanden kunnen -indien positief- voor ondersteuning zorgen. Phase 2 readouts zijn bij Biotech bedrijven doorgaans verantwoordelijk voor de meeste verwachtingswaarde en potentieel. Tellen enerzijds nog (bijna) niet mee in de som der delen en kunnen nadien een aanzienlijk % toegewezen krijgen. Persoonlijk ben ik ongeduldig / benieuwd voor de Ph2B Roccella (1972) want dit zou volgens mij (owv first in class) een grotere blockbuster dan Filgotinib kunnen worden ALS de resultaten goed/uitstekend zijn.

    Naar mijn aanvoelen zijn het belangrijke maanden voor Galapagos en die gaan maken dat 2020 een zeer volatiel maar mooi dan wel vreselijk jaar zal worden voor GLPG.

    Tot slot: we wachten al lang op meer informatie mbt Toledo. Ik ben altijd de eerste geweest om GLPG hun voorzichtig beleid mbt partnerships en potentieel dure overnames te verdedigen (en gelukkig zo blijkt nu na de CRL) maar als ze de markt dan al langer dan een jaar doen watertanden naar een zeer prematuur maar veelbelovend target dan mogen ze stilaan wel eens kleur bekennen en dringend. Al was het maar om hun perceptie van grootspraak te counteren.

    Al bij al: nog steeds positief gestemd, maar wel stevig met de voeten op de grond gezet.
    Niet vergeten hé,
    voor ons ben je hier nog maar vanaf 14 juli... ;-)
    Of spreek je uit naam van je alter ego. :-)
  14. BLOO7 7 september 2020 18:02
    quote:

    holenbeer schreef op 7 september 2020 16:46:

    [...]
    Laten we het hier even inhoudelijk houden. Z*iken graag op het maanddraadje. Of ergens 2 juli 2019.
    We zien wel binnen enkele maanden wie gelijk heeft. ;-)
    Galapagos moet gaan leveren en snel.
    Het blijft langere tijd een shorters paradijs.
    Ik vind jouw reactie tevens beneden alle peil.
  15. [verwijderd] 8 september 2020 09:51
    Gilead’s Filgotinib also OK’d

    The Second Committee also endorsed Gilead Sciences’ oral selective JAK1 inhibitor filgotinib for the treatment of rheumatoid arthritis (RA) inadequately controlled with existing treatments. All-case PMS will be required as a condition for approval.

    The drug was submitted in Japan, the US, and Europe based on the results of a PIII program called FINCH. Regulators’ views on its approval differ between the US and EU. In July, the European Medicine Agency’s (EMA) Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) backed approval of the drug, and the final decision by the European Commission will be issued during the third quarter of 2020.

    Meanwhile, the US FDA issued a complete response letter, rejecting its approval. The agency expressed concerns for the risks and benefits of the 200 mg tablet and requested Gilead submit additional data from two ongoing PII studies assessing “testicular toxicity,” and “semen test parameters.” At the Second Committee meeting, the Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA) explained its views on the US regulator’s concerns, and the committee members concluded that there will be no problem with its approval.

    pj.jiho.jp/article/242804?searched_ke...

    Nu ook op de officiele website !! Toegang via een trial account.
4.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 154 155 156 157 158 ... 208 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links