Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accell Group AEX:ACCEL, NL0009767532

  • 57,550 19 aug 2022 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Accell 2020

463 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 7 augustus 2020 17:35
    Deelcitaat:
    "Deze snelle fietsen waren in tegenstelling tot scootermodellen met bromfietskenteken wel in trek. Waar de scooterverkoop in de eerste zeven maanden met 3 procent naar beneden ging, werd de speed pedelec 40 procent meer verkocht. De teller staat dit jaar al op zo'n drieduizend exemplaren."

    Bron: www.nu.nl/auto/6069382/snorfietsverko...
  2. forum rang 5 maci 20 augustus 2020 18:37
    Uit het FD van vandaag excl. de statistiek figuren door Pim Kakebeeke, Jeroen Segenhout:

    "Fietsen naar het werk kan steeds makkelijker, maar doen we het ook?
    Met e-bikes is het mogelijk om meer woon-werkverkeer per fiets af te leggen. Toch zijn er voor forensen nog obstakels om uit de auto te stappen.

    In het kort
    De verkoop van elektrische fietsen is dit jaar sterk gestegen.Forensen zoeken vanwege het coronavirus naar alternatieven voor het openbaar vervoer.Met e-bikes en goede fietspaden zijn grotere afstanden te overbruggen.De auto blijft echter ook populair als uitwijkmogelijkheid.
    De animo om meer te fietsen is er. In de eerste vijf maanden van dit jaar verkocht de vakhandel liefst 149.000 elektrische fietsen. Dat betekende een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In mei was er zelfs een absoluut record met 58.000 verkochte e-bikes.
    De angst voor besmetting met het coronavirus leverde daar een belangrijke bijdrage aan. Volgens brancheorganisatie Bovag keken potentiële kopers in maart en april nog de kat uit de boom, maar kwam er een run op gang toen ze vaststelden dat ze in beweging wilden blijven of een alternatief zochten voor het openbaar vervoer.
    De fiets heeft veel potentie, zo blijkt uit data die het adviesbureau Goudappel Coffeng heeft verzameld over de mogelijkheden om per fiets woon-werkverkeer af te leggen rond grote steden. Dat kan onder meer via het uitdijende netwerk van fietssnelwegen.

    Het uitgangspunt is dat de forens hooguit ongeveer een half uur moet fietsen. Dat kan met een stadsfiets binnen een bereik van 7,5 kilometer, terwijl een e-bike en een zogenoemde speed pedelec (een elektrische fiets die een snelheid van 45 kilometer per uur haalt) dan 15 en 25 kilometer kunnen afleggen. Daarbij is geen rekening gehouden met stoplichten, drukte op fietspaden en eventuele omleidingen.

    Uit de data komt naar voren dat het centrum van Amsterdam met een e-bike voor een 1,6 keer zo grote populatie bereikbaar wordt. Zo kan vanuit Zaandam en Amstelveen prima naar de Dam worden gefietst. Met de pedelec (kostprijs: €4000 tot €9000) neemt de bereikbaarheid nog sterker toe, tot Haarlem, Purmerend en zelfs een deel van Almere.

    Voor Rotterdam is de winst nog groter. Met een pedelec is forensenverkeer vanuit Den Haag, Zoetermeer en Dordrecht naar het Hofplein goed te doen, terwijl de e-bike het plein al vanuit Delft, Nieuwerkerk aan de IJssel en Ridderkerk bereikbaar maakt.
    De cijfers zijn koren op de molen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Zij heeft herhaaldelijk benadrukt dat meer dan de helft van de autoritten korter is dan 7,5 kilometer. Ritten tot 15 kilometer kunnen volgens haar met de fiets worden afgelegd.

    Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), onderdeel van het ministerie, meldde een maand geleden dat meer dan 35% van de ov-reizigers de fiets nu vaker als alternatief vervoersmiddel gebruikt. Van deze mensen verwacht 52% dat ook te doen na de coronacrisis.

    Het onderzoek wijst echter ook op iets anders: de aanhoudende populariteit van de auto. Meer dan 40% zegt nu vaker in de auto te stappen in plaats van in de bus, trein of metro. Voor 46% is de auto hét alternatief voor de trein, terwijl maar 14% dat zegt voor de fiets.

    'Mensen zijn gewoontedieren', zegt hoogleraar verkeersveiligheid Marjan Hagenzieker (TU Delft), tevens gedragswetenschapper. 'Er wordt meer gelopen en meer gefietst, maar ook meer auto gereden. Veel mensen zijn erg gehecht aan hun auto. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen snel weer terugvallen naar oude patronen na grote gebeurtenissen zoals nu met de coronacrisis. Als er al iets verandert, dan gebeurt dat in kleine stapjes.'

    Staatssecretaris Van Veldhoven sprak in 2017 de ambitie uit om 200.000 extra forensen op de fiets te krijgen. In dat jaar bleek dat maar 6% van de forensen de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer.

    Eind 2019 was het doel in zicht met 120.000 tot 140.000 extra mensen die minimaal één keer per week met de fiets naar hun werk gingen. Maar omdat veel werknemers vanwege corona vanuit huis moesten werken, daalde het aantal fietsforensen het afgelopen kwartaal met zo'n 40%, zo zegt het ministerie.
    De overheid stelt dat werkgevers 'een belangrijke sleutel' in handen hebben om werknemers over te laten stappen. Zij verwijst naar gedragsonderzoek waaruit blijkt dat mensen het meest bereid zijn om vaste gewoontes aan te passen als er iets verandert in hun leven. Dat kan een verandering van baan zijn. Werkgevers kunnen dan nieuwe werknemers over de streep trekken met een kilometervergoeding of een leasefiets en goede mogelijkheden om fietsen te stallen en kleedruimtes.

    Fietsfabrikant Accell, bekend van de merken Batavus en Sparta, vindt dat de overheid kansen laat liggen. Topman Ton Anbeek typeert de huidige fietsleaseregeling, die op 1 januari is ingevoerd, als 'onvoldoende'. 'Medewerkers die voor een leasefiets kiezen, verliezen de vergoeding voor woon-werkverkeer op de dagen dat ze met de fiets naar het werk komen. Terwijl ze geen eigenaar van de fiets worden. Tevens moet alles worden geadministreerd. Dit is voor veel medewerkers een reden om af te zien van een leasefiets.'
    'Daarnaast draaien werkgevers voor 100% op voor de kosten van de leasefiets', zegt Anbeek. 'Zeker met de huidige economische omstandigheden zijn er weinig bedrijven die deze extra kosten kunnen of willen betalen.'

    De Belastingdienst stelt juist dat het voor werkgevers gemakkelijker is geworden 'om werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak'. Inmiddels zou zeker 10% van de werkgevers al de leasefietsregeling aanbieden.
    Volgens de ANWB moet de infrastructuur ook nog verbeteren. De wielrijdersbond was vorig jaar kritisch bij een test van een aantal fietssnelwegen. Sommige waren te smal, te slecht verlicht of hadden krappe bochten. Provincies, gemeenten en waterschappen investeren er volop in, zegt Rolf Willems, projectleider bij het programma Fiets van de provincie Zuid-Holland. Doel is om een 'hoogwaardig netwerk' aan te leggen, waarbij fietsers 'weinig stops moeten maken, door veilige fietstunnels kunnen rijden en op goed verharde wegen met een lekkere breedte en met vloeiende bochten hun route kunnen afleggen'.

    Volgens Willems heeft de coronapandemie het verhaal van de fiets als alternatief vervoersmiddel 'completer gemaakt'. 'De fiets is daardoor duidelijker voor het voetlicht gekomen als gezond alternatief in de buitenlucht.'
    Uiteindelijk is het zaak zoveel mogelijk praktische obstakels weg te nemen voor mensen, zegt hoogleraar Hagenzieker. Zij wijst naar een bekende psychologische term: cognitieve dissonantie. Daarbij voelen mensen een onaangename spanning tussen wat zij willen (meer fietsen) en wat ze doen (autorijden). 'Het gaat erom die akelige dissonantie weg te werken, dat mensen geen excuses meer kunnen verzinnen en ze daadwerkelijk meer gaan fietsen.'

    Snelfietsen naar Den Bosch
    Met een speed pedelec kunnen bijna vijf keer meer mensen de Markt in Den Bosch
    bereiken dan met de stadsfiets (populatie bij stadsfiets = 100%)
  3. forum rang 10 voda 31 augustus 2020 13:31
    Beursblik: ABN AMRO plaatst Accell op kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Accell Group
    25,00 1,40 5,93 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is begonnen met het volgens van Accell en plaatste de fietsenfabrikant op zijn kooplijst met een koersdoel van 28,50 euro. Dit blijkt uit een rapport van analist Martijn den Drijver maandag.

    Accell ligt volgens de analist op koers om zijn EBIT-marge-doelstelling van 8 procent in 2022 te realiseren, wat in combinatie met een verbetering van het werkkapitaal een aantrekkelijk rendement op de vrije kasstroom oplevert van circa 10 procent.

    Geoptimaliseerde ontwerpen, planning en productie moeten volgens Den Drijver tevens waarde toevoegen. "De trends in de markt zijn zeer positief, aangejaagd door het coronavirus, wat zorgt voor een positieve verkoopmix en verdere waardecreatie, hoewel de resultaten in de tweede helft van het jaar gedrukt worden door problemen in de toeleveringsketen", zei de analist.

    Het aandeel Accell noteerde maandag op een groen Damrak 5,3 procent hoger op 24,85 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 4 Charlemagne 31 augustus 2020 16:13
    De hele wereld moet op de fiets, overal worden fietspaden aangelegd New York Parijs Londen Berlijn en nog 100 steden... je ziet alleen maar reclame van Stella en Amslod, maar Accell verkoopt elke keer minder fietsen, trekt zich terug uit de VS terwijl het nu pas goed gaat beginnen..... de CEO wist ook niet hoe hij bedden moest verkopen en nu weet hij het met fietsen weer niet, het ligt altijd aan een ander, supply chain, China, geen frames, corona .... succes met Accell...
  5. Paulon 31 augustus 2020 23:46
    Accell heeft een aantal hele sterke merken in huis. Velen vergeten dat het Europees marktleider is in E-bikes en heel sterk is in het verkopen van fietsonderdelen. De stap om zich daarop te focussen is naar mijn mening een verstandige. Accell heeft de VS niet perse nodig om verder te groeien.

    Door de sterke vraag dit jaar zal het werkkapitaal weer op orde gebracht kunnen worden (mensen kopen wat op voorraad is en nemen daar genoegen mee). Het management hield bij de cijferpresentatie rekening met nieuwe lock-downs die er vooralsnog niet lijken te komen. Ofwel de aanvoer zal beter zijn dan verwacht wat terug te zien moet zijn in de cijfers.

    De trend die de Europese unie nu inzet met (fiets)mobiliteit gaat de komende jaren doorzetten. Dit is iets wat PON ook ziet. Gezien de ruime keus voor de consument naast de merken van Accell en PON moet een samengaan mogelijk zijn. Het zal mij niet verbazen als PON eind dit jaar weer een poging gaat wagen Accell in te lijven. Er zijn veel synergievoordelen te realiseren. Deze voordelen hadden juist in deze periode veel kunnen opleveren. Het nadeel is dat PON met haar 20% belang andere partijen kan afschrikken om een overnamepoging te doen.

    Ik onderschrijf Martijn den Drijver dat de 2e helft van dit jaar niet sterk zal zijn. Er zal naar verwachting eind september / begin oktober pas weer beperkte aanvoer zijn van nieuwe fietsen(onderdelen). Dat heeft niks met de vraag te maken maar puur met de aanvoer van materialen. De hele wereld schreeuwt om onderdelen en kloppen bij dezelfde partijen aan. Mist er 1 onderdeel dan kunnen de fietsen niet richting de retailers.

    Dat Ton Anbeek geen goed trackrecord heeft klopt. Maar bij een eventuele overname maakt dit vrij weinig uit. Daarnaast is een bedrijf niet geheel afhankelijk van 1 persoon. De in 2018 toegetreden CFO lijkt de juiste stappen te zetten.

    Veel mensen verwachten dat ze volgend jaar weer op de ouderwetse wijze op vakantie kunnen / gaan. Maar wie zegt dat dit zo is? Overheden lijken te wachten met een vaccin totdat alle grenzen weer open mogen. Naar mijn idee zal ook de komende periode de bewegingsruimte qua reismogelijkheden hierdoor heel beperkt blijven. Zolang dat het geval is zal de vraag naar fietsen bovengemiddeld hoog blijven. Daarnaast moet Accell in de huidige markt instaat zijn om de hogere materiaalkosten te kunnen doorbelasten aan de consument. Ik verwacht dan ook een hogere omzet en vergelijkbare marges voor het eerste halfjaar van 2021.

  6. forum rang 4 Charlemagne 2 september 2020 14:57
    Wel niet overnemen dat speelt al zo lang ze Pon de deur uitgegooid hebben. De trend van fietsen etc. is ook al veel langer bezig, dus waarom zou Pon ineens nu gaan overnemen terwijl ze de afgelopen maanden/ jaren voor 12, 15, 20, 22, etc. ook een bod hadden kunnen doen. Als ze nu ineens >26 toehappen + premie zijn het wel heel slechte koopmannen, en dat zijn ze niet..... Eens afgewezen is vaak 'forever' en niet alleen bij bedrijven; bij Unilever ook nooit meer iemand gezien....
  7. Paulon 2 september 2020 22:59
    quote:

    Charlemagne schreef op 2 september 2020 14:57:

    Wel niet overnemen dat speelt al zo lang ze Pon de deur uitgegooid hebben. De trend van fietsen etc. is ook al veel langer bezig, dus waarom zou Pon ineens nu gaan overnemen terwijl ze de afgelopen maanden/ jaren voor 12, 15, 20, 22, etc. ook een bod hadden kunnen doen. Als ze nu ineens >26 toehappen + premie zijn het wel heel slechte koopmannen, en dat zijn ze niet..... Eens afgewezen is vaak 'forever' en niet alleen bij bedrijven; bij Unilever ook nooit meer iemand gezien....
    Vergeet niet dat ze al 20% hebben gekocht op 19 euro. Je moet daarnaast kijken hoe PON veelal opereert. Het neemt veel bedrijven geheel over waar het eerst een minderheidsbelang in heeft. Daarnaast zijn er weinig bedrijven die een overname doen in de onzekere Coronatijd.
  8. Rikky007 4 september 2020 00:57
    quote:

    Charlemagne schreef op 2 september 2020 14:57:

    Wel niet overnemen dat speelt al zo lang ze Pon de deur uitgegooid hebben. De trend van fietsen etc. is ook al veel langer bezig, dus waarom zou Pon ineens nu gaan overnemen terwijl ze de afgelopen maanden/ jaren voor 12, 15, 20, 22, etc. ook een bod hadden kunnen doen. Als ze nu ineens >26 toehappen + premie zijn het wel heel slechte koopmannen, en dat zijn ze niet..... Eens afgewezen is vaak 'forever' en niet alleen bij bedrijven; bij Unilever ook nooit meer iemand gezien....
    Volledig mee eens.

    Pon heeft het geld op dit moment zelf hard nodig, niet iedere tak draait nu goed. Investeringen alleen de hoog nodige en verder cash binnen houden. Als ze al toeslaan wat ik niet verwacht is het einde van het jaar, zeker niet nu. Er zal zeker een premie betaald moeten worden die niet gering is en afhankelijk van de marktomstandigheden bepaald wordt. Er zijn andere partijen ingestapt.

    De trend van fietsen is al 20 jaar bezig zeker in Nederland, Duitsland een aantal jaar later door de introductie van de elektrische fiets. Er was/is altijd wel een excuus bij Accell waarom de winst gedrukt wordt (helaas). Accell zou veel betere cijfers neer kunnen zetten door meer integratie wat ik dacht dat altijd de kracht was, maar helaas niet waar was en m.b.v. een duur programma gerealiseerd moet worden.
  9. Huppelkatje 4 september 2020 15:34
    Wat nou overname door Pon? Het lijkt me beter dat Accel zelf aan groei gaat denken door bv overname van de Belgische start-up Cowboy of het Amsterdamse vanMoof. Of wellicht beide, 2 vliegen in 1 klap, 2 concurrenten, die beide een zeer goed product leveren voor een scherpe prijs, waar je geen last meer van hebt en die gaan bijdragen aan groei. Maar helaas heeft, volgens mij, onze CEO daar de ballen niet voor.
  10. forum rang 4 Chessplayer1992 4 september 2020 16:10
    quote:

    Huppelkatje schreef op 4 september 2020 15:34:

    Wat nou overname door Pon? Het lijkt me beter dat Accel zelf aan groei gaat denken door bv overname van de Belgische start-up Cowboy of het Amsterdamse vanMoof. Of wellicht beide, 2 vliegen in 1 klap, 2 concurrenten, die beide een zeer goed product leveren voor een scherpe prijs, waar je geen last meer van hebt en die gaan bijdragen aan groei. Maar helaas heeft, volgens mij, onze CEO daar de ballen niet voor.
    Hmm - ik heb certificaten van aandelen VanMoof - en nee, ik wil echt niet dat Accell die overneemt ;) Over 5 jaar kan ik daar een mooi rendement ophalen, misschien wel 10x de huidige waarde ;)
  11. Huppelkatje 5 september 2020 13:15
    [quote alias=Chessplayer1992 id=12709666 date=202009041610]
    [...]

    Hmm - ik heb certificaten van aandelen VanMoof - en nee, ik wil echt niet dat Accell die overneemt ;) Over 5 jaar kan ik daar een mooi rendement ophalen, misschien wel 10x de huidige waarde ;)

    Aha, ik wist niet dat deze certificaten bestonden. Zijn deze vrij verhandelbaar? Gezien uw verwachtingen zou een overname dus een goede zet zijn van Accel. Natuurlijk gun ik u ook de winst. Maak t u zich nog maar geen zorgen, zolang de heren op de lauweren rusten gebeurt er echt niks. Gezien de verwachtingen voor de fietsen (e-bikes) handel mag ik toch wat meer actie verwachten om groei te realiseren. Heeft meer waarde dan bv dividend of aandeleninkoop.]
463 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links