Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 2020

732 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jbds 21 augustus 2020 20:06
    quote:

    voda schreef op 21 augustus 2020 14:05:

    [...]
    Toeval of Niet? Gaat de claim aan Boskalis toegekend worden, en hebben ze geld nodig?

    Vattenfall gaat belang in windpark op Noordzee verkopen

    Gepubliceerd op 21 augustus 2020 13:29 | Views: 650

    STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall wil een belang in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid verkopen. Met die stap wil het bedrijf, dat ook in Nederland actief is, zorgen dat het geld vrij heeft om verdere investeringen te doen. De aanleg van een windpark op zee kost namelijk veel geld.

    De verkoopplannen bevinden zich nog in een beginstadium. Wel heeft Vattenfall al een financieel adviseur in de arm genomen om de verkoop te begeleiden. Hoe groot het belang is dat het energiebedrijf van de hand wil doen, is nog niet bekend.

    Investeerders staan de laatste tijd echter in de rij om geld in die parken te steken. Ze passen uitstekend in het groene profiel dat investeerders steeds vaker zoeken en er is doorgaans een stabiele inkomstenbron. Hollandse Kust Zuid wordt echter zonder overheidssubsidie aangelegd, waardoor er geen gegarandeerde opbrengst is voor de geleverde stroom.
  2. forum rang 10 voda 22 augustus 2020 08:09
    Uitgelicht: Boskalis geeft brevet van vermogen af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    18,29 -0,30 -1,61 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft deze week met de resultaten over het eerste halfjaar en de hervatting van de aandeleninkoop de handen op elkaar weten te krijgen.

    Het bedrijf maakte donderdag dan ook beter dan verwachte resultaten bekend, ook al had het dan een eenmalige buitengewone boekhoudkundige post van bijna 148 miljoen euro negatief in de boeken staan. Als die post nu even buiten beschouwing wordt gelaten, oversteeg het operationeel resultaat (EBITDA) met 204,1 miljoen euro de prognose van analisten die vooraf op 156 miljoen euro lag. De raad van bestuur toonde zich in een toelichting ook zeer in zijn nopjes met dit resultaat. De omzet bleef min of meer gelijk met een lichte daling van 5 miljoen euro naar 1.261 miljoen euro en ook dat was beter dan verwacht.

    Het bedrijf gaf ook een verwachting prijs: uitgaande van de vlootplanning en werken in portefeuille, en onvoorziene omstandigheden voorbehouden in het bijzonder gerelateerd aan COVID-19, verwacht Boskalis dat het EBITDA-niveau van 2019 zal worden geëvenaard, gecorrigeerd voor de bijzondere lasten uit het eerste halfjaar 2020. Dat zou een niveau van 350 miljoen euro betekenen.

    KBC Securities verhoogde vrijdag maar vast het koersdoel met 1,50 euro naar 20,00 euro, omdat de cijfers in de ogen van de analisten zeer solide waren en waarbij zij vooral te spreken waren over een sterk orderboek, een hogere bezettingsgraad van HMT voor 2021 en 2022 en de divisie offshore energie die beter presteerde.

    De orderportefeuille stond op 30 juni van dit jaar op 4.661 miljoen euro tegen 4.363 miljoen euro een jaar eerder op 30 juni. IEX-analist Nico Inberg gaf in een commentaar op de cijfers aan dat "enigszins logischerwijs in de afgelopen maanden niet al te veel opdrachten werden verleend: tijdens de coronacrisis hielden de meeste partijen het geld op zak", aldus Inberg.

    Inberg keek voor Boskalis ook alvast maar wat verder vooruit: "Boskalis krijgt in de toekomst voldoende werk uit klimaatverandering en verstedelijking. Financieel zit de groep uitstekend in zijn jasje en met deze balans kan topman Berdowski op zijn gemak rondkijken naar aanvullingen op de portfolio, met een oorlogskas van 900 miljoen euro."

    De aandeleninkoop kwam onderwijl toch een beetje als een verrassing. Boskalis zelf motiveerde de stap als volgt: "Gelet op de vooruitzichten en de robuuste financiële positie van Boskalis zal het eerder opgeschorte aandeleninkoopprogramma vanaf 21 augustus worden hervat."

    ING zag in de hervatting een 'bewijs van de sterke financiële positie', met een nettokaspositie van 190 miljoen euro tegen 26 miljoen euro aan het eind van 2019, en een solvabiliteit van 51 procent.

    De inkoop van 10 miljoen euro kende een start in maart vorig jaar, maar werd begin april een halt toegeroepen door de ontwikkelingen op mondiaal vlak en de onzekerheden die voortvloeiden uit de coronacrisis. Er was toen op de kop af 61,6 procent van de aandelen ingekocht.

    ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 19,00 euro op het aandeel, IEX zit op een Kopen in de hoogste graad en met een koersdoel van 23,00 euro en KBC Securities hanteert nog altijd het advies Accumuleren.

    Donderdag na de cijfers sloot het aandeel Boskalis al 10,7 procent hoger en vrijdag restte op een slotkoers van 18,29 euro, een plus van 9 procent op weekbasis.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. [verwijderd] 24 augustus 2020 09:18
    quote:

    Profitmaker schreef op 20 augustus 2020 14:04:

    [...]

    PM gaat er maar niet op in. Soms is dat beter!

    Wat PM wel denkt is dat we aanstaande maandag net bij B&S een soortgelijke koersbeweging als vandaag kunnen verwachten als bij Boskalis.
    Ook daar zijn de verwachtingen erg laag en is het aandeel recent fors teruggevallen. B&S koopt PM dus ook!

    Waarvan akte!

  4. forum rang 6 RJ 80 24 augustus 2020 16:11
    quote:

    Profitmaker schreef op 24 augustus 2020 09:18:

    [...]

    Waarvan akte!

    Eenzaam in je ego-strelerij? Is vermoeiend je op dit soort onzin zo regelmatig op de verschillende fora te betrappen. En nog spreken in 3e persoon ook. *zucht*

    Vraag jij je bij zulke posts af wie er wat aan heeft (behalve je eigen behoefte je gelijk te bevestigen?).

    Veel success verder
  5. forum rang 6 Plein777 27 augustus 2020 21:35
    Boskalis-topman: ’Plannen in de prullenbak’

    Door YTEKE DE JONG
    Updated 3 min geleden
    16 min geleden in FINANCIEEL Telegraaf

    Maritiem concern Boskalis is weer op stoom na een heftige coronatijd, waarin alle verloven werden ingetrokken. De onzekerheid was groot, waardoor topman Peter Berdowski moest ingrijpen. Werken werden stilgelegd en bemanningen moesten afgelost worden onder zeer moeilijke omstandigheden. Strenge procedures moesten voorkomen dat er corona aan boord van schepen uitbrak.

    Topman Peter Berdowski van Boskalis Westminster.

    Vorige week publiceerde Boskalis boven verwachting goede halfjaarcijfers. Met de rust van nu lijkt het allemaal overzichtelijk, maar dat is het niet, aldus Berdowski.

    Hoe heeft u de afgelopen tijd beleefd?

    „In maart wisten we niet of we door konden met de projecten. Frankrijk, het land van het grote gebaar, legde in de eerste week alle infrastructuurprojecten stil, terwijl we daar op zee verbleven bij werk aan een haven. Na contact met minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur bleek dat wij geen kritische bedrijfstak waren. Als er een lockdown in Nederland zou komen, moesten wij ook stoppen.”

    Dat was even slikken?

    „Nou, dan kijk je wel even om je heen en kom je erachter dat je dan zo’n €10 tot 20 miljoen per week verbrandt. En als er dan verdomd weinig tegenover staat, dan zie je het geld het bedrijf uitstromen. Gelukkig is Boskalis een hands-on bedrijf.”

    Gingen al deze beslissingen u makkelijk af?

    „Het is raar om te zeggen, maar het is bekend terrein. In mijn eerdere carrière als turn-around manager heb ik reorganisaties gedaan bij bedrijven die op omvallen stonden, dus kon ik op die ervaring terugvallen. Daar heb ik geleerd om te sturen op de bankrekening, en op dagbasis. We zijn maximaal terug gaan trimmen qua investeringen en toeleveranciers. Communicatie is heel belangrijk, want er zijn vele vragen. De meeste medewerkers hebben zoiets nog nooit meegemaakt.”

    Hoe ging het met de aflossingen van bemanningen?

    „In samenwerking met het Erasmus MC konden we snel een coronatest breed aanbieden aan de eigen collega’s. We hebben veel ervaring met vliegtuigcharters vanwege onze bergingsklussen in allerlei uithoeken in de wereld. De schepen gingen voor aflossingen naar een bepaalde haven en wij vlogen daar naar toe met de bemanningen, die getest worden op Schiphol. Ambassades hebben ons erg geholpen met landingsrechten. Het is een enorm gedoe en gepuzzel, maar onze reismedewerkers hebben goud werk verricht. Dat heeft enorm geholpen om de operatie gaande te houden, en werden we zelfs benaderd door externen, bijvoorbeeld door de ambassade van Canada, of we een gezin konden meenemen uit Bangladesh.”

    Wat heeft u gedaan om het werk in Frankrijk weer op te starten?

    „Het heeft uiteindelijk enkele weken stilgelegen en in die periode zijn we blijven bellen, ook met hulp van de ambassade. Blijven sjouwen, dat is de aard van de ’Animalis Boskalis’. Als er een probleem is dan leeft hij op, want dan gaan wij het oplossen. In deze tijd is dat een kracht. Onze mensen zijn niet al te snel uit het lood geslagen. Er zat tot drie keer toe een bemanning klaar op Schiphol, na quarantaine, getest en wel, om vervolgens te horen dat de reis naar Indonesië werd afgeblazen. Ze verloren de moed niet. ”

    Boskalis kwam in februari met een herijkte strategie. Wat is daar van over?

    „Dat strategisch plan voor de korte termijn ligt in de prullenbak, want dat is achterhaald. We zullen dat herijken op het moment als er meer rust in de markt ontstaat. Alles is momenteel nog sterk in beweging. De ontwikkelingen op de lange termijn zijn onverminderd positief.”

    Is de Green Deal van de Europese Commissie een kans?

    „Het is vooralsnog een abstract plan. Wij zijn geïnteresseerd in eventuele windprojecten. Maar als het gaat om het sluiten van bruinkoolcentrales in Polen, hebben we er niet veel aan.”

    In 2050 draait Nederland op zon en wind volgens eurocommissaris Timmermans.

    „Dat is makkelijk, want hij is er dan niet meer. Prietpraat. In een van de kleinste, dichtstbevolkte landjes van Europa, gaan wij zelfvoorzienend worden terwijl we ook veel energie-intensieve industrie hebben? Dat kan helemaal niet, maximaal tot 20% als je alles vol zou zetten met zonnepanelen en windmolens.”

    Overheden zullen toch wel blijven investeren?

    „Die hebben ook geld nodig. Op de lange termijn blijft er natuurlijk behoefte bestaan aan onze diensten, door de mondiale bevolkingsgroei en de trek naar de kusten. Miljoenensteden als Jakarta en Manilla willen droge voeten. Maar hoe zich de crisis zich conjunctureel vertaalt naar de komende 24 maanden is volstrekt onduidelijk. Gelukkig hebben we een bodem met een stabiel orderboek.”

    ’Aandeleninkoop hoort bij het palet’

    Boskalis heeft het aandeleninkoopprogramma weer opgestart. In maart werd dat in verband met corona stopgezet. Een snelle hervatting, zeker omdat de coronacrisis niet voorbij is en alle focus ligt bij het bewaken van de kasstroom. Volgens topman Berdowski is de beslissing te billijken.

    „Boskalis keert geen dividend uit en heeft een stevige balans. Gezien de kasstroom denken we dat we dit voor de aandeelhouders kunnen doen. Het is een overzichtelijk bedrag van €40 miljoen dat uitgegeven wordt over een periode van zes tot twaalf maanden”, zegt de topman, die zelf 100.000 aandelen bezit.

    Volgens de ceo wordt de aandeleninkoop gewaardeerd bij Angelsaksische aandeelhouders. „Die moeten we als beursgenoteerde vennootschap niet vergeten, nu er ook €200 miljoen naar investeringen gaat. Ik vind het evenwichtig in het palet van geven en nemen in deze crisis en een signaal van vertrouwen naar de buitenwereld.”
  6. forum rang 7 ff_relativeren 27 augustus 2020 21:44
    quote:

    Plein777 schreef op 27 augustus 2020 21:35:

    Boskalis-topman: ’Plannen in de prullenbak’

    Door YTEKE DE JONG
    Updated 3 min geleden
    16 min geleden in FINANCIEEL Telegraaf

    Maritiem concern Boskalis is weer op stoom na een heftige coronatijd, waarin alle verloven werden ingetrokken. De onzekerheid was groot, waardoor topman Peter Berdowski moest ingrijpen. Werken werden stilgelegd en bemanningen moesten afgelost worden onder zeer moeilijke omstandigheden. Strenge procedures moesten voorkomen dat er corona aan boord van schepen uitbrak.

    Topman Peter Berdowski van Boskalis Westminster.

    Vorige week publiceerde Boskalis boven verwachting goede halfjaarcijfers. Met de rust van nu lijkt het allemaal overzichtelijk, maar dat is het niet, aldus Berdowski.

    Hoe heeft u de afgelopen tijd beleefd?

    „In maart wisten we niet of we door konden met de projecten. Frankrijk, het land van het grote gebaar, legde in de eerste week alle infrastructuurprojecten stil, terwijl we daar op zee verbleven bij werk aan een haven. Na contact met minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur bleek dat wij geen kritische bedrijfstak waren. Als er een lockdown in Nederland zou komen, moesten wij ook stoppen.”

    Dat was even slikken?

    „Nou, dan kijk je wel even om je heen en kom je erachter dat je dan zo’n €10 tot 20 miljoen per week verbrandt. En als er dan verdomd weinig tegenover staat, dan zie je het geld het bedrijf uitstromen. Gelukkig is Boskalis een hands-on bedrijf.”

    Gingen al deze beslissingen u makkelijk af?

    „Het is raar om te zeggen, maar het is bekend terrein. In mijn eerdere carrière als turn-around manager heb ik reorganisaties gedaan bij bedrijven die op omvallen stonden, dus kon ik op die ervaring terugvallen. Daar heb ik geleerd om te sturen op de bankrekening, en op dagbasis. We zijn maximaal terug gaan trimmen qua investeringen en toeleveranciers. Communicatie is heel belangrijk, want er zijn vele vragen. De meeste medewerkers hebben zoiets nog nooit meegemaakt.”

    Hoe ging het met de aflossingen van bemanningen?

    „In samenwerking met het Erasmus MC konden we snel een coronatest breed aanbieden aan de eigen collega’s. We hebben veel ervaring met vliegtuigcharters vanwege onze bergingsklussen in allerlei uithoeken in de wereld. De schepen gingen voor aflossingen naar een bepaalde haven en wij vlogen daar naar toe met de bemanningen, die getest worden op Schiphol. Ambassades hebben ons erg geholpen met landingsrechten. Het is een enorm gedoe en gepuzzel, maar onze reismedewerkers hebben goud werk verricht. Dat heeft enorm geholpen om de operatie gaande te houden, en werden we zelfs benaderd door externen, bijvoorbeeld door de ambassade van Canada, of we een gezin konden meenemen uit Bangladesh.”

    Wat heeft u gedaan om het werk in Frankrijk weer op te starten?

    „Het heeft uiteindelijk enkele weken stilgelegen en in die periode zijn we blijven bellen, ook met hulp van de ambassade. Blijven sjouwen, dat is de aard van de ’Animalis Boskalis’. Als er een probleem is dan leeft hij op, want dan gaan wij het oplossen. In deze tijd is dat een kracht. Onze mensen zijn niet al te snel uit het lood geslagen. Er zat tot drie keer toe een bemanning klaar op Schiphol, na quarantaine, getest en wel, om vervolgens te horen dat de reis naar Indonesië werd afgeblazen. Ze verloren de moed niet. ”

    Boskalis kwam in februari met een herijkte strategie. Wat is daar van over?

    „Dat strategisch plan voor de korte termijn ligt in de prullenbak, want dat is achterhaald. We zullen dat herijken op het moment als er meer rust in de markt ontstaat. Alles is momenteel nog sterk in beweging. De ontwikkelingen op de lange termijn zijn onverminderd positief.”

    Is de Green Deal van de Europese Commissie een kans?

    „Het is vooralsnog een abstract plan. Wij zijn geïnteresseerd in eventuele windprojecten. Maar als het gaat om het sluiten van bruinkoolcentrales in Polen, hebben we er niet veel aan.”

    In 2050 draait Nederland op zon en wind volgens eurocommissaris Timmermans.

    „Dat is makkelijk, want hij is er dan niet meer. Prietpraat. In een van de kleinste, dichtstbevolkte landjes van Europa, gaan wij zelfvoorzienend worden terwijl we ook veel energie-intensieve industrie hebben? Dat kan helemaal niet, maximaal tot 20% als je alles vol zou zetten met zonnepanelen en windmolens.”

    Overheden zullen toch wel blijven investeren?

    „Die hebben ook geld nodig. Op de lange termijn blijft er natuurlijk behoefte bestaan aan onze diensten, door de mondiale bevolkingsgroei en de trek naar de kusten. Miljoenensteden als Jakarta en Manilla willen droge voeten. Maar hoe zich de crisis zich conjunctureel vertaalt naar de komende 24 maanden is volstrekt onduidelijk. Gelukkig hebben we een bodem met een stabiel orderboek.”

    ’Aandeleninkoop hoort bij het palet’

    Boskalis heeft het aandeleninkoopprogramma weer opgestart. In maart werd dat in verband met corona stopgezet. Een snelle hervatting, zeker omdat de coronacrisis niet voorbij is en alle focus ligt bij het bewaken van de kasstroom. Volgens topman Berdowski is de beslissing te billijken.

    „Boskalis keert geen dividend uit en heeft een stevige balans. Gezien de kasstroom denken we dat we dit voor de aandeelhouders kunnen doen. Het is een overzichtelijk bedrag van €40 miljoen dat uitgegeven wordt over een periode van zes tot twaalf maanden”, zegt de topman, die zelf 100.000 aandelen bezit.

    Volgens de ceo wordt de aandeleninkoop gewaardeerd bij Angelsaksische aandeelhouders. „Die moeten we als beursgenoteerde vennootschap niet vergeten, nu er ook €200 miljoen naar investeringen gaat. Ik vind het evenwichtig in het palet van geven en nemen in deze crisis en een signaal van vertrouwen naar de buitenwereld.”

    Interessant. Dank dat je het hebt geplaatst.
  7. radfahrt 28 augustus 2020 00:29
    quote:

    Plein777 schreef op 27 augustus 2020 21:35:

    Boskalis-topman: ’Plannen in de prullenbak’

    Door YTEKE DE JONG
    Updated 3 min geleden
    16 min geleden in FINANCIEEL Telegraaf

    Maritiem concern Boskalis is weer op stoom na een heftige coronatijd, waarin alle verloven werden ingetrokken. De onzekerheid was groot, waardoor topman Peter Berdowski moest ingrijpen. Werken werden stilgelegd en bemanningen moesten afgelost worden onder zeer moeilijke omstandigheden. Strenge procedures moesten voorkomen dat er corona aan boord van schepen uitbrak.

    Topman Peter Berdowski van Boskalis Westminster.

    Vorige week publiceerde Boskalis boven verwachting goede halfjaarcijfers. Met de rust van nu lijkt het allemaal overzichtelijk, maar dat is het niet, aldus Berdowski.

    Hoe heeft u de afgelopen tijd beleefd?

    „In maart wisten we niet of we door konden met de projecten. Frankrijk, het land van het grote gebaar, legde in de eerste week alle infrastructuurprojecten stil, terwijl we daar op zee verbleven bij werk aan een haven. Na contact met minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur bleek dat wij geen kritische bedrijfstak waren. Als er een lockdown in Nederland zou komen, moesten wij ook stoppen.”

    Dat was even slikken?

    „Nou, dan kijk je wel even om je heen en kom je erachter dat je dan zo’n €10 tot 20 miljoen per week verbrandt. En als er dan verdomd weinig tegenover staat, dan zie je het geld het bedrijf uitstromen. Gelukkig is Boskalis een hands-on bedrijf.”

    Gingen al deze beslissingen u makkelijk af?

    „Het is raar om te zeggen, maar het is bekend terrein. In mijn eerdere carrière als turn-around manager heb ik reorganisaties gedaan bij bedrijven die op omvallen stonden, dus kon ik op die ervaring terugvallen. Daar heb ik geleerd om te sturen op de bankrekening, en op dagbasis. We zijn maximaal terug gaan trimmen qua investeringen en toeleveranciers. Communicatie is heel belangrijk, want er zijn vele vragen. De meeste medewerkers hebben zoiets nog nooit meegemaakt.”

    Hoe ging het met de aflossingen van bemanningen?

    „In samenwerking met het Erasmus MC konden we snel een coronatest breed aanbieden aan de eigen collega’s. We hebben veel ervaring met vliegtuigcharters vanwege onze bergingsklussen in allerlei uithoeken in de wereld. De schepen gingen voor aflossingen naar een bepaalde haven en wij vlogen daar naar toe met de bemanningen, die getest worden op Schiphol. Ambassades hebben ons erg geholpen met landingsrechten. Het is een enorm gedoe en gepuzzel, maar onze reismedewerkers hebben goud werk verricht. Dat heeft enorm geholpen om de operatie gaande te houden, en werden we zelfs benaderd door externen, bijvoorbeeld door de ambassade van Canada, of we een gezin konden meenemen uit Bangladesh.”

    Wat heeft u gedaan om het werk in Frankrijk weer op te starten?

    „Het heeft uiteindelijk enkele weken stilgelegen en in die periode zijn we blijven bellen, ook met hulp van de ambassade. Blijven sjouwen, dat is de aard van de ’Animalis Boskalis’. Als er een probleem is dan leeft hij op, want dan gaan wij het oplossen. In deze tijd is dat een kracht. Onze mensen zijn niet al te snel uit het lood geslagen. Er zat tot drie keer toe een bemanning klaar op Schiphol, na quarantaine, getest en wel, om vervolgens te horen dat de reis naar Indonesië werd afgeblazen. Ze verloren de moed niet. ”

    Boskalis kwam in februari met een herijkte strategie. Wat is daar van over?

    „Dat strategisch plan voor de korte termijn ligt in de prullenbak, want dat is achterhaald. We zullen dat herijken op het moment als er meer rust in de markt ontstaat. Alles is momenteel nog sterk in beweging. De ontwikkelingen op de lange termijn zijn onverminderd positief.”

    Is de Green Deal van de Europese Commissie een kans?

    „Het is vooralsnog een abstract plan. Wij zijn geïnteresseerd in eventuele windprojecten. Maar als het gaat om het sluiten van bruinkoolcentrales in Polen, hebben we er niet veel aan.”

    In 2050 draait Nederland op zon en wind volgens eurocommissaris Timmermans.

    „Dat is makkelijk, want hij is er dan niet meer. Prietpraat. In een van de kleinste, dichtstbevolkte landjes van Europa, gaan wij zelfvoorzienend worden terwijl we ook veel energie-intensieve industrie hebben? Dat kan helemaal niet, maximaal tot 20% als je alles vol zou zetten met zonnepanelen en windmolens.”

    Overheden zullen toch wel blijven investeren?

    „Die hebben ook geld nodig. Op de lange termijn blijft er natuurlijk behoefte bestaan aan onze diensten, door de mondiale bevolkingsgroei en de trek naar de kusten. Miljoenensteden als Jakarta en Manilla willen droge voeten. Maar hoe zich de crisis zich conjunctureel vertaalt naar de komende 24 maanden is volstrekt onduidelijk. Gelukkig hebben we een bodem met een stabiel orderboek.”

    ’Aandeleninkoop hoort bij het palet’

    Boskalis heeft het aandeleninkoopprogramma weer opgestart. In maart werd dat in verband met corona stopgezet. Een snelle hervatting, zeker omdat de coronacrisis niet voorbij is en alle focus ligt bij het bewaken van de kasstroom. Volgens topman Berdowski is de beslissing te billijken.

    „Boskalis keert geen dividend uit en heeft een stevige balans. Gezien de kasstroom denken we dat we dit voor de aandeelhouders kunnen doen. Het is een overzichtelijk bedrag van €40 miljoen dat uitgegeven wordt over een periode van zes tot twaalf maanden”, zegt de topman, die zelf 100.000 aandelen bezit.

    Volgens de ceo wordt de aandeleninkoop gewaardeerd bij Angelsaksische aandeelhouders. „Die moeten we als beursgenoteerde vennootschap niet vergeten, nu er ook €200 miljoen naar investeringen gaat. Ik vind het evenwichtig in het palet van geven en nemen in deze crisis en een signaal van vertrouwen naar de buitenwereld.”

    Dank hiervoor. Interessant artikel.
  8. [verwijderd] 28 augustus 2020 10:49

    ORDERBOEK BAGGERAAR DEME OP RECORDNIVEAU
    Gepubliceerd op 28 augustus 2020 07:34 | Views: 1.322

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten
    Boskalis 10:29
    17,52 -0,23 (-1,30%)

    BRUSSEL (AFN) - De Belgische baggeraar DEME heeft zijn orderboek in de eerste helft van het jaar tot recordniveau zien aandikken. Dat kwam onder meer door het binnenhalen van een aanzienlijk contract in Rusland, zo valt op te maken uit een handelsbericht van moederbedrijf Ackermans & Van Haaren.

    De orderportefeuille groeide tot 4,3 miljard euro per eind juni, van 3,4 miljard eind maart. In december vorig jaar lag het niveau van het orderboek nog op 3,7 miljard euro. De omzet van het bedrijf kwam in de eerste helft van het jaar uit op iets meer dan 1 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 1,3 miljard euro. De winst kelderde fors, van ruim 44 miljoen euro naar 15,5 miljoen euro.

    DEME had flink last van de coronapandemie. Dat leidde, net zoals bij branchegenoten, vooral tot moeilijkheden bij het wisselen van bemanningen. Projecten verliepen minder efficiënt en er was sprake van vertragingen met leveringen. DEME benadruk dat "bijna geen enkel project" werd stopgezet of uitgesteld. Ook de sterk gedaalde olieprijzen en een ongeval met een installatieschip, dat daardoor niet meer kon worden ingezet, drukte op de prestaties.
  9. forum rang 10 voda 1 september 2020 08:56
    Milieuclub sleept Boskalis voor de rechter om zandwinning

    Gepubliceerd op 1 september 2020 07:44 | Views: 858

    Boskalis 31 aug
    17,56 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Milieu- en mensenrechtenorganisatie Both ENDS sleept Boskalis voor de rechter. De baggeraar en maritiem dienstverlener werd meermaals verzocht om informatie over een zandwinningsproject in Zuid-Sulawesi te geven. Dat gebeurde niet, waarop een kort geding is aangespannen. Volgens de klagers zou Boskalis onder meer de milieu-effectrapportage moeten kunnen laten zien.

    Boskalis wint voor de kust voor Sulawesi zand voor de uitbreiding van de haven van de Indonesische stad Makassar. Both ENDS stelt dat het bedrijf visgronden aantast en dat het voor lokale vissers onmogelijk wordt om nog in hun dagelijks levensonderhoud te voorzien. "De vissers voelen zich genegeerd, want ze hebben geen informatie gekregen over de sociale, economische en milieurisico’s van het project of inspraak gehad bij de uitvoering", zegt Both ENDS.

    Het is volgens Both ENDS voor zover bekend de eerste keer dat een Nederlandse rechter zich zal buigen over de vraag of een Nederlands bedrijf dat actief is in het buitenland, verplicht kan worden informatie daarover voor direct betrokken belanghebbenden beschikbaar te stellen omdat hun rechten worden geschonden.

    De milieu- en mensenrechtenorganisatie wijst erop dat vissers ook bij een vorig zandwinningsproject in de regio niet betrokken zijn geweest. Dat project leidde voor sommige vissers tot 80 procent daling van hun visvangst, aldus de organisatie. Ook zou de zandwinning tot kustafslag hebben geleid, waardoor een begraafplaats en diverse huizen in zee verdwenen.

    Het kort geding dient op 2 september voor de rechtbank in Rotterdam. Een woordvoerder van Boskalis was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.
  10. forum rang 10 voda 2 september 2020 08:15
    PERSBERICHT: Boskalis' veelzijdige en gespecialiseerde vloot benodigd voor twee uitzonderlijke transport- en installatieprojecten

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    17,38 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Papendrecht, 2 september 2020

    Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft onlangs twee
    uitzonderlijke projecten aangenomen. Het eerste project omvat het
    transport en de installatie van vijf drijvende windturbines voor het
    Kincardine windpark voor de kust van Aberdeen in Schotland. Het tweede
    project omvat de installatie van brugsecties van 's werelds langste
    hangbrug, de Çanakkale 1915-brug in Turkije. Doorslaggevende
    factoren voor de toekenning van beide contracten zijn Boskalis'
    veelzijdigheid op het gebied van offshore transport- en installatiewerk
    en de grote variëteit aan gespecialiseerd Boskalis-materieel
    waarmee het de projecten integraal kan uitvoeren.

    Kincardine drijvend windpark

    Voor Cobra Wind International Ltd gaat Boskalis het transport en de
    installatie verzorgen van vijf drijvende windturbines voor het
    Kincardine offshore windpark, vijftien kilometer voor de kust van
    Aberdeen. Voor Boskalis wordt dit het eerste drijvend windpark project.
    De turbines met een vermogen van elk 9,525 megawatt zullen worden
    verankerd op een diepte van zestig tot tachtig meter. In september 2020
    start de zware anchor handling tug (AHT) BOKA Falcon met de installatie
    van de ankers en kettingen op de zeebodem. Ondertussen vindt het
    transport van de drijvende fundaties plaats vanuit Ferrol in Spanje naar
    Rotterdam, waarvoor Boskalis de Fjord als half-afzinkbare bak inzet. In
    Rotterdam worden de fundaties voorzien van de windturbine, waarna de
    drijvende windturbines naar het windpark worden gesleept. Naast de BOKA
    Falcon en Fjord worden voor dit project drie Boskalis AHT's ingezet.

    Çanakkale 1915-brug

    Voor de 4.600 meter lange Çanakkale 1915-brug in Zuidwest-Turkije
    gaat Boskalis twintig brugdeelsecties installeren. Voor het hijsen en
    installeren wordt de drijvende bok Asian Hercules III ingezet, een van
    de weinige bokken ter wereld met voldoende reikwijdte. Bij deze
    werkzaamheden die in 2021 zullen plaatsvinden, zal tevens een eigen AHT
    assistentie verlenen.

    In 2019 was Boskalis reeds betrokken bij de bouw van de brug met de
    installatie van de funderingen van de brugpijlers en diverse andere
    hijs- en transportoperaties van stalen en betonnen brugelementen.
    Opdrachtgever is DSLY; een consortium van het Zuid-Koreaanse Daelim en
    SK Group, en de Turkse partners Limak Holding en Yapi Merkezi.

    VOOR MEER INFORMATIE

    Investor relations:

    Martijn L.D. Schuttevâer

    ir@boskalis.com

    Pers:

    Arno Schikker

    press@boskalis.com

    T +31 786969310
  11. forum rang 10 voda 2 september 2020 08:36
    Boskalis haalt twee projecten binnen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Boskalis
    17,38 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft twee opdrachten in de wacht gesleept, één voor de kust van het Schotse Aberdeen en één in Turkije. Dit maakte de maritieme dienstverlener woensdag voorbeurs bekend, zonder daar verdere financiële gegevens bij te vermelden.

    In de Schotse wateren gaat het bedrijf over het vervoer en de installatie van 5 drijvende windturbines en in Turkije gaat het om de installatie van delen voor een hangbrug.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
732 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0622 -0,03%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.784,90 -1,34%
Gold spot 2.390,92 +0,33%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links