Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • -0,060 (-0,18%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2735 2736 2737 2738 2739 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Patjakkert 2 september 2020 15:57
    quote:

    Jestbread schreef op 2 september 2020 15:53:

    Net als elke dag gaan we weer verder naar beneden zodra US opent. Wat een frustraties echt ongelofelijk.
    Als je hier niet eens tegen kan heb je in mijn ogen niks op de beurs te zoeken...????? Beleggen is lange termijn visie hebben.
  2. forum rang 4 tmaster 2 september 2020 16:00
    quote:

    Patjakkert schreef op 2 september 2020 15:57:

    [...]

    Als je hier niet eens tegen kan heb je in mijn ogen niks op de beurs te zoeken...????? Beleggen is lange termijn visie hebben.
    Ik beleg al meer dan 25 jaar.. maar de dagelijks koersvorming is zeker wel frustrerend te noemen..
    Geen herstel en elk klein herstel wordt de grond ingestampt. Elke dag rode koersen te zien is gewoon niet leuk, ook al kan ik over de horizon heen kijken en laat ik alles gewoon rustig staan, dit is zeker wel frusterend te noemen.
  3. ViroPower 2 september 2020 16:00
    quote:

    Franfran1000 schreef op 2 september 2020 15:50:

    [...]

    Dit snap ik nog steeds niet, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.

    Ik heb deze vraag ook al eerder gesteld, maar tot op heden helaas geen antwoord gekregen. Zou misschien iemand deze kunnen beantwoorden?

    Een lage dollar is toch juist gunstig voor Shell, aangezien zij in dollars rapporteren en tevens een groot deel van hun omzet buiten Amerika halen. Zo zijn Euro's bijvoorbeeld ook meer dollars waard dan een paar weken terug.
    De valuta waarin wordt gerapporteerd is niet het enige wat van belang is voor het bepalen of een hoge of lage dollarkoers gunstig is voor een bedrijf. Veel belangrijker is in welke valuta de termijncontracten zijn gesloten. Dit is voor zover mij bekend grotendeels in USD, dus de invloed van een hogere of lagere dollarkoers wordt daarmee minder groot. Bovendien maakt het ten opzichte van de concurrentie ook niet uit, aangezien die allemaal met deze zelfde omstandigheden zitten.
    Voor je dividenduitkering maakt het overigens wel ietsjes uit, aangezien deze in USD wordt uitgekeerd en in euro's dus minder groot is.
  4. forum rang 4 Yes we can 2 september 2020 16:00
    quote:

    wizz schreef op 2 september 2020 15:51:

    [...]

    Waterstof door gasleiding

    Netbeheer Nederland heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het gebruiken van de gasleidingen voor de gassen waterstof en biomethaan.

    Volgens dit onderzoek is het goed mogelijk om de leidingen hiervoor te gebruiken. De leidingen moeten dan wel gecoat worden of iets dergelijks omdat waterstof lichter is dan aardgas. Ook moeten de meters in de huizen van mensen vervangen worden zodat ze deze gassen ook kunnen meten. Daarbij moeten ook apparaten die gas gebruiken (zoals de cv-ketel), geschikt zijn voor gebruik van waterstof of biomethaan.

    Ook moet waterstof een specifieke geur krijgen zodat een lek geroken kan worden en moet er extra bij graafwerkzaamheden worden gecontroleerd omdat waterstof makkelijker ontploft.
    Kosten aanpassingen

    Volgens bovenstaand onderzoek zouden de aanpassingen 700 miljoen euro kost. Voor huishoudens komt het neer op 5 à 10 euro voor het ombouwen. Er zal wel eerst nog heel wat onderzoek aan vooraf moeten gaan. Netbeheer Nederland geeft aan dat dit pas na 2030 werkelijkheid zou kunnen worden.

    De waterstofmogelijkheden zouden bijvoorbeeld ook alleen ingezet kunnen worden voor wijken die niet geschikt zijn voor gasloze oplossingen (warmtenetten en warmtepompen). Dat is bijvoorbeeld het geval bij oudere boerderijen en historische binnensteden.
    Je berichtje klopt, maar we spreken dan over biomethaan, zoals ik zonet heb gepost. Uitleg: aardgasleidingen coaten ?? Geen beginnen aan en onbetaalbaar. Alle meters vervangen, wat kost dat denk je ? 700 miljoen euro dus... de 5 a 10 euro ombouwkost, ja kan kloppen. Maar de 700 miljoen komt daar wel boven op. Wie gaat dat of wil dat betalen ?
    Miliieuvriendelijk, ja uiteraard iedereen wil dat, maar het mag niets kosten
    Het verhaal gaat over biomethaan en dat is vooralsnog een toekomstdroom, waarmee ik niet wil zeggen dat dit nooit zal kunnen...
  5. [verwijderd] 2 september 2020 16:10
    quote:

    bp5ah schreef op 2 september 2020 15:59:

    [...]
    Daar is de raketgeleerde ook weer ..., kan je ook al rekenen ? Meet de lengte van je neus, heb je meteen je IQ.
    Twee getallen naast elkaar zetten is geen rekenen... zucht.. grappig dat je over IQ begint, maar de subtekst van yes we can en jou zijn emoties die door de koers komen.. jullie eigen keuzes.. niet die van mij. Ik heb het al vaak gezegd.. Microsoft; stelt niet teleur en gaat dat op de lange termijn ook zeker niet doen.

    De redenaties dat Shell omhoog gaat in de toekomst omdat ze zo goed zijn met in een onbekend verdienmodel is ook een drogreden. Succes verder.
  6. forum rang 4 Yes we can 2 september 2020 16:16
    quote:

    tmaster schreef op 2 september 2020 16:00:

    [...]
    Ik beleg al meer dan 25 jaar.. maar de dagelijks koersvorming is zeker wel frustrerend te noemen..
    Geen herstel en elk klein herstel wordt de grond ingestampt. Elke dag rode koersen te zien is gewoon niet leuk, ook al kan ik over de horizon heen kijken en laat ik alles gewoon rustig staan, dit is zeker wel frusterend te noemen.

    Als je inderdaad 25 jaar belegt zoals ik zelf ook doe, begrijp ik niet dat je je hierin opwindt... de koers van vandaag, morgen, overmorgen en volgende maand laat me eigenlijk koud. Ik kijk gewoon nuchter realistisch naar juiste bijkoopmomenten in functie van mijn beschikbare reserve en koersevolutie. De rest is irrelevant, behalve dan feitelijk bedrijfsnieuws vanuit Shell. Wat een aantal mensen hier op het forum post heeft in wezen ook nul belang tenzij er feiten worden aangebracht. En die krijgen we hier niet veel :) voor mij is dit forum een graadmeter om te voelen hoe de gemiddelde belegger zich voelt en dat bepaalt mee hoe ik vervolgens inkoop. Ik weet niet alles, maar 1 dingetje heb ik geleerd: met wat gezond verstand maak je altijd winst, met emoties altijd verlies.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2735 2736 2737 2738 2739 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links