Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Kinepolis BRU:KIN.BL, BE0974274061

  • 40,800 18 apr 2024 17:37
  • +0,600 (+1,49%) Dagrange 40,200 - 40,800
  • 11.507 Gem. (3M) 19,3K

Kinepolis 2020

626 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cris 30 augustus 2020 09:13
    Gisteren naar Tenet gaan kijken in een vrij volle zaal. Ik zag het graag gebeuren. Voorheen kon je enkel op voorhand snacks kopen, terwijl je nu toch ook ter plaatse nog kan kopen. Tickets moeten nog wel steeds op voorhand gereserveerd worden.

    Ook qua seating lijkt het erop dat je dichter bij elkaar kan dan voorheen. Onze rij met twin seats zat gewoon vol, terwijl er voorheen plaats tussen moest worden gehouden.
  2. [verwijderd] 31 augustus 2020 15:11
    Het was op de valreep, maar dankzij ‘Tenet’ liep er deze zomervakantie toch nog een blockbuster in de cinemazalen. Corona of niet: het publiek had duidelijk zin in de nieuwste prent van Christopher Nolan. Na een week is de mysterieuze actieprent al goed voor een opbrengst van 53 miljoen dollar. “Dit bewijst dat mensen nog steeds naar de cinema willen als het de moeite waard is”, klinkt het bij filmkenner en regisseur Jan Verheyen.
    Een budget van 200 miljoen dollar, een sterrencast met onder andere ‘Twilight’-vampier Robert Pattinson, Michael Caine en Elizabeth Debicki en met Christopher Nolan - het brein achter ‘Inception’, ‘Dunkirk’ en ‘The Dark Knight’ - een absolute topregisseur aan de knoppen. Onder normale omstandigheden zou niemand twijfelen aan het wereldwijde box office-succes van ‘Tenet’. De coronacrisis zorgde echter voor een ravage in de filmindustrie en liet de hele sector tot stilstand komen. Nolan wilde Covid-19 geen spelbreker laten zijn, werkte toch z’n film af en eiste vervolgens dat ‘Tenet’ in de bioscoopzalen - en dus niet via een of andere streamingdienst - werd vertoond.

    Een gedurfde zet, maar wel eentje die z’n vruchten afwerpt. Na een week is de nieuwste worp van Nolan goed voor een opbrengst van 53 miljoen dollar, waarmee de film 13 miljoen dollar meer binnenrijft dan aanvankelijk werd vooropgesteld. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zuid-Korea en Duitsland was ‘Tenet’ een waar kassasucces. Voor producent Warner Bros. is deze goede start alvast een opsteker. “We beseffen dat ‘Tenet’ een marathon zal lopen in de cinemazalen en geen sprint”, klinkt het bij studiobons Toby Emmerich. “Maar Christopher Nolan heeft andermaal een film afgeleverd die je op het grote scherm moet zien.”

    Naar omstandigheden een succes
    Daar sluit ook regisseur en filmkenner Jan Verheyen zich bij aan. “Het is geweldig goed nieuws dat ‘Tenet’ zo scoort bij het kijkerspubliek”, klinkt het. “Binnen enkele weken - wanneer de film wereldwijd te zien is - zal het echte succes van deze zogenoemde marathon pas ingeschat kunnen worden. Al is dit natuurlijk een zeer goed begin. Voor de film in de zalen kwam, zaten heel wat mensen op het puntje van hun stoel. Want ja, niemand wist of dit wel zou aanslaan. Het lijkt erop dat die gok goed uitgepakt, al moet je deze eerste cijfers ook wel wat interpreteren. Ze zijn zeer goed... in de huidige context. Een opbrengst van 53 miljoen dollar is ongeveer de helft van wat deze film normaal de eerste week had binnengehaald als er geen pandemie was.”

    Dat het ‘maar’ een bedrag van 53 miljoen dollar was, heeft met een heel aantal factoren te maken. Zo zijn de bioscoopzalen in een heel aantal landen nog steeds gesloten en mag je op flink wat andere plekken slechts met een beperkt aantal mensen de bioscoopzaal in. “Als je dat allemaal mee in overweging neemt, dan is die 53 miljoen dollar wel een heel sterk resultaat. Komende week gaat ‘Tenet’ ook in première in Amerika, Rusland en China. Het is afwachten wat de film daar zal doen, maar ik ben daar behoorlijk optimistisch over. De huidige opbrengst bewijst dat mensen nog steeds naar de cinema willen, als ze het de moeite waard vinden. Mensen hebben een bioscoopbezoek duidelijk nog niet afgeschreven.”

    Complexe film
    Toch moet de echte test voor ‘Tenet’ nog komen, benadrukt Verheyen. “Bij iedere film is het zo dat veel afhangt van de zogenaamde word of mouth. De mensen die nu naar de bioscoop geweest zijn, zijn voor het grootste stuk de échte filmfans. Als zij ‘Tenet’ goed vinden en hun enthousiasme over weten te brengen, dan steken ze anderen aan om ook een ticketje te kopen.”

    (lees hieronder verder)

    Elizabeth Debicki & John David Washington in 'Tenet'.
    AP Elizabeth Debicki & John David Washington in 'Tenet'.
    Of ‘Tenet’ erin slaagt om dat effect uit te buiten, is echter nog geen zekerheid. Filmfans die de prent al zagen, omschrijven ‘Tenet’ vaak als een moeilijk verhaal. De prent - die begint met een aanslag op de Nationale Opera in Kiev, waarbij enkel ‘The Protagonist’ (John David Washington) de aanval overleeft en vervolgens een ultrageheime missie krijgt waarbij hij de Russische schurk Andrei Sator (Kenneth Branagh) moet uitschakelen en zo Wereldoorlog III moet verhinderen -goochelt heel erg met het begrip ‘tijd’, waardoor je als kijker goed moet blijven opletten. Heden, verleden en toekomst zijn bij ‘Tenet’ zodanig met elkaar verweven dat past, present and future selves elkaar soms letterlijk voor de voeten lopen. “Dit is een extreem interessante, maar ook erg moeilijke film”, vertelde VRT-journalist en filmkenner Ward Verrijcken onlangs nog aan deze krant. “Het is geen evidente blockbuster, maar eentje die je als kijker uitdaagt. Met als centrale vraag: ‘Kan je het verleden herstellen om het heden beter te maken?’ Het was ongetwijfeld niet zo gepland, maar dat is exact de vraag waar de hele wereld momenteel mee bezig is. Hierdoor wint het verhaal van ‘Tenet’ alleen maar aan belang. Dit is niet zomaar een of ander hersenloos verhaaltje met een clichéromance en een hoop actiescènes.”

    “Ik kan alleen maar hopen dat dit andere filmmaatschappijen ook het vertrouwen geeft om hun films niet te laten verstoffen tot 2021”, besluit Verheyen. “Ik geloof dat ‘Tenet’ echt het begin kan zijn van een nieuwe, mooie periode vol films. Dat rimpeleffect in onze sector: daar ben ik benieuwd naar. Laten we hopen op het beste.”
    bron: www.hln.be/showbizz/film/eerste-resul...
  3. [verwijderd] 31 augustus 2020 23:19
    De releaseweek van Christopher Nolans actiethriller Tenet is meteen ook de eerste echte topweek van Kinepolis sinds de heropening begin juli 2020.

    Tenet lokte van woensdag 26 augustus tot zondag 30 augustus meer dan 27.000 bezoekers bij Kinepolis in België en in Luxemburg.

    “Mensen vinden de weg terug naar de bioscoop en daar zijn we bij Kinepolis ontzettend blij mee,” zegt woordvoerder Anneleen Van Troos.

    “Onze medewerkers zorgen ervoor dat klanten telkens opnieuw kunnen genieten van een veilig en ontspannend bioscoopbezoek,” vervolgt ze.

    “We hopen tevens dat de resultaten van een blockbuster zoals Tenet filmstudio’s aanmoedigt om opnieuw films te lanceren.”

    bron: vertigoweb.be/tenet-zorgt-voor-succes...
  4. volger_DS 10 september 2020 16:27
    miljardair, sorry, biljonair: H.Marks:

    De kansen liggen volgens hem op dit moment in beleggingen die uit de gratie zijn, waaronder winkel- en kantoorvastgoed, evenals aandelen in de entertainmentsector en de horeca, aldus Marks.

    Volgens de biljonair is er een tweedeling ontstaan tussen bedrijven die duidelijk succesvol maar duur zijn en ondernemingen die er laaggeprijsd uitzien maar voor zakelijke uitdagingen staan. Marks voorspelt dat de grote beleggers de tweede categorie zullen gaan kopen. En terecht, zo meent hij.
  5. Becb 10 september 2020 17:07
    Eerste positie genomen enkele dagen geleden, op 35. Kinepolis heeft een grote kapitaalbuffer, dus ik verwacht geen faillisement (of aandelenuitgifte om aan geld te komen)
    En eens de coronacrisis eindelijk achter ons zal zijn, ga ik ervan uit dat er een hele reeks blokbusters, die nu half afgewerkt zijn, of die hun release uitstellen tot betere tijden, klaar zullen staan om de filmindstrie een boost te geven. Misschien dat de winst binnen dit en pakweg 2 jaar iets lager zal staan dan pre-corona omwille van alternatieven ala Netflix en Disney+, maar ik hoop/verwacht dat dat nog wel mee zal vallen, want het blijft het gemakkelijkste avondje weg.
    42 euro (Berenberg) lijkt me in dat opzicht redelijk conservatief.
    En nu maar hopen dat ik de bal niet volledig missla, of dat er geen covid-20 klaar staat.
  6. Ditismijnalias 11 september 2020 13:29
    quote:

    captain slow schreef op 11 september 2020 12:45:

    enig idee waarom de daling vandaag ? ik dacht net dat we zouden stijgen met al die nieuwe films in de zalen
    Er kwam gisteren een kleine koersdoelverlaging van Berenberg. Wel nog steeds met een koopavies. Kan misschien een kleine reactie zijn daarop.
    Ik verwacht echter dat het beperkt blijft tot één dag, maandag zien we weer groen vermoed ik.
  7. Ditismijnalias 11 september 2020 17:08
    quote:

    Tellen schreef op 11 september 2020 16:39:

    Hupla, terug naar de 31
    Neen, dat is kort door de bocht. De laatste keer dat we de grens van 31 zagen was 20 augustus. Niet toevallig want de - gezien de situatie! - vrij stabiele resultaten waren reden tot een koopadvies voor veel watchers. De kans dat we nu terug naar 31 is nihil. Het aandeel kan ergens wel nog de ondergrens van 33 raken maar het zal niet veel lager zijn ALS (grote als) de situatie rond Covid vrij stabiel blijft.
626 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Gaat Dune 2 Kinepolis een topjaar bezorgen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links