Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,900 24 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,13%) Dagrange 76,240 - 77,100
  • 330.946 Gem. (3M) 376,4K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 498 499 500 501 502 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 augustus 2020 18:14
    quote:

    8ball schreef op 29 augustus 2020 16:51:

    Als je aandelen noteren op 20% van de intrinsieke waarde, je LTV op 40% zit terwijl je convenanten tot 60% toestaan, de marktrente op een all time low staat en de centrale banken de wereld overspoelen met gratis geld en je dan geen paar honderd miljoen vrij kunt maken om eigen aandelen in te kopen en daarmee alle shorters de stuipen op het lijf te jagen en je winst per aandeel omhoog te jagen dan durf ik wel te stellen dat je hele balans van peperkoek is en alle vastgoedfondsen in een parallel universum leven waarbij ze stuk voor stuk roepen dat ze er sterk voor staan maar handelen alsof ze morgen failliet kunnen gaan.
    Wat is de 'intrinsieke waarde' als je de onderliggende assets niet tegen de intrinsieke waarde kunt verkopen? Tot dusver is er nog geen persbericht om iets positiefs te melden.
  2. hvb 29 augustus 2020 18:37
    quote:

    keffertje schreef op 29 augustus 2020 17:18:

    Wat bedoelt Nico Inberg met de inleidende opmerking in het premium stuk dat de shorters in Unibail kunstliefhebbers zijn?
    Dat slaat op Daniel Sundheim. Dat is de baas van D1, de grootste shorter in URW.

    www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
  3. tietatovenaar 29 augustus 2020 19:14
    matad,

    ik ben het niet altijd met je eens, maar je stukken zijn goed.

    waar ik het wel mee eens ben: de winkels gaan open, de mensen gaan terug komen.
    in dezelfde of grotere aantallen dan pre corona.

    maar....of de WAARDE van het vastgoed terugkomt op de prijzen waarvoor ze in de boeken stonden of staan is vraag 2.

    denk ook dat het iets te hoog gewaardeerd wordt.

    maar dan nog. 40 euro voor unibail is dan wel erg laag. tussen de 60 en 90 is dan toch ook een mooie prijs en niet overbetaald lijkt mij.
  4. [verwijderd] 29 augustus 2020 19:59
    think.ing.com/snaps/eurozone-retail-s...

    Het lijkt er toch op dat retail verkopen weer gestaag richting index van 100 gaat. Inderdaad een lange periode waarbij vastgoed minder waard wordt alhoewel verschillende rapporten aangeven dat stenen in deze crisis nog steeds waarde houden (- niet winkel). Je zou nu toch verwachten dat de koers wel iets zou herstellen richting 55 Euro, vanaf 144 Euro nog steeds een extreme afwaardering.
  5. [verwijderd] 29 augustus 2020 20:16
    quote:

    matad schreef op 29 augustus 2020 14:30:

    Doch dan zet ik uiteindelijk URW toch maar onderaan het lijstje van coronagevoelige fondsen. Waarom? Omdat er m.i. iets structureels gewijzigd is in de retail. Bij vliegmaatschappijen, cruismaatschappijen, banken en olie is het na corona gewoon back to normal.

    Hallo Matad,

    Vliegtuigmaatschappijen hebben miljarden geleend (met de vloot als onderpand) om personeel uit te betalen en nog meer miljarden schuld opgebouwd aan vliegtuigtickets aan klanten (die toch echt voldaan moeten worden).

    Vakantieschepen plaatsen miljarden aan bonds met meer dan 8% interest.

    Oliemajors hebben naast covid-19 al jaren te maken met een dalende gasprijs. Ik hoef ze niet in mijn portefeuille, zeker niet voor de lange termijn.

    Mijn lijstje van goed naar slecht zou zijn; vakantieschepen, urw, olie en als laatste airlines.
  6. Japeternine 2.0 29 augustus 2020 21:06
    quote:

    matad schreef op 27 augustus 2020 04:14:

    Bij jullie is het toch nacht ergo nu iets anders dan al die saaie LTV-, marketcap- en shortersverhalen en humor maakt het leven meer leefbaar.
    Je verhaal doet me aan het volgende denken. Vrouwen en kaartlezen is als water en vuur. Op weg naar Italië rijdend op de autobahn in Duitsland net voor Frankfurt vroeg ik aan vrouwlief wat de volgende grote plaats was waar we naartoe moesten. Aangezien mevr. Matad niet goed met al die opvouwbare kaarten overweg kon had ik het beste boek van de weg van de ANWB aangeschaft. Toen een kleine honderd gulden. Zenuwachtig zat ze in dit boek te bladeren. Na een poosje toen ik zei dat ik toch wel een richting moest gaan kiezen merkte ik dat ze steeds zenuwachtiger werd. Toen ik iets beter keek merkte ik op dat ze het waarschijnlijk beter kon vinden als ze het boek niet onderste boven zou houden. Stilte alom. Toen werd het boek dichtgeklapt, het raampje omlaag gedraaid en het gloednieuwe boek naar buiten gezwiept. Zo zei vouwlief als jij nu voortaan voor het wegrijden wat plaatsen op een briefje noteert dan hebben wij het fijn met elkaar en blijft je een dure echtscheiding bespaart. Leve de TomTom.

    Groet en proost op die onbegrijpelijke dames.

    Zou bijna mijn excuses aanbieden dat dit hier niet thuishoort doch denkend aan de vele posts die eigenlijk ook hier niet thuishoren.........
  7. forum rang 6 Eagle1959 29 augustus 2020 21:48
    quote:

    Namy schreef op 29 augustus 2020 18:14:

    [...]

    Wat is de 'intrinsieke waarde' als je de onderliggende assets niet tegen de intrinsieke waarde kunt verkopen? Tot dusver is er nog geen persbericht om iets positiefs te melden.
    Je zou je ook kunnen afvragen Namy wat het verschil zou zijn indien het 40:of 50% vd intrinsieke waarde zou zijn. De kasstromen, daar waar het om draait, veranderen niet. Alles draait om kasstromen creatie, niets om de papieren waarde van de assets. Als Unibail met deze LTV van 40, 50 of 60% de financiering niet rond kan krijgen gaat minstens 50% van BV Nederland failliet inclusief alle banken. Het 4 of 5 x kunnen betalen vd rente op VV zegt veel meer over de gezondheid van een bedrijf. Unibail heeft enkele miljarden afgewaardeerd, kasstroom verandering daardoor was er niet. Ja toch, maar positief omdat er nu geen dividend hoeft te worden uitgekeerd.
  8. [verwijderd] 29 augustus 2020 22:00
    Het fonds heeft toch te maken met financiele ratio's die de financierders meer zekerheid geven.

    Aandeelhouders zijn er overigens ook bij gebaat, omdat deze ratio's een soort KPI zijn voor de bestuurders en het fonds zo gezond blijft en er zekerheid is. Zo worden er geen dure overnames gedaan die verkeerd uitpakken en dividend uitgekeerd tijdens bijvoorbeeld een pandemie. Dit voorkomt ook dat aandeelhouders een prooi worden van grote hedgefondsen die het fonds dan als speelbal gebruiken omdat er onzekerheid is.

    Ik snap je punt, want er is een positieve cashflow.. maar URW heeft nog 25 mrd schuld openstaan bij financierders. De LTV blijft belangrijk om de financierders zekerheid te geven.
  9. [verwijderd] 30 augustus 2020 01:18
    Mensen bestellen veel via het Internet. Wil men het fysiek winkelen stimuleren dan moet URW winkelcentra bouwen of verbouwen waar een groot aanbod en entertainment is, anders wil deze generatie niet meer de deur uit :-) . Uitgestorven winkelcentra kan men misschien ook ombouwen tot appartementen om te verhuren. Het parkeren in een binnenstad is vaak ook al niet meer mogelijk of heel erg kostbaar. URW is een mooi aandeel, maar m.i. moet URW fors van koers veranderen om de winstgevendheid te bevorderen. Maar in deze tijd van Corona, is elk bedrijf aan het worstelen om het hoofd boven water te houden.
  10. forum rang 6 Eagle1959 30 augustus 2020 08:38
    Men heeft de LTV gekoppeld aan de waarde vd Assets. Die waarde is met de huidige onzekerheid over online verkopen, afloop pandemie , toekomstig consumenten gedrag etc lastig te bepalen. De banken zullen daarom Unibail ook niet snel tot een emissie dwingen, tenzij men aandeelwaarde creatie ziet. Ze zijn immers voor 40% eigenaar. Mbt waarde vd assets: probeer in een centrum van een grote stad maar eens een top winkelcentrum te creeeren, wat zou dat kosten met de huidige grondprijzen en bouwkosten. Als de VS ook nog inflatie toestaat (is onvermijdelijk zelfs met manipulatie) en Unibail heeft lage rentes de komende jaren dan ontstaat er een mooi hefboom mbt LTV. We moeten even doormodderen tot de sectordraaiing, weglopen hedgefunds, controle op pandemie en mogelijk een. Emissie (waarvan ik de waarde voor de banken cq aandeelhouders niet zie, maar de waarde voor de hedgefunds wel). Als die 2 partijen samenwerken wordt het lastig, want met meer dan een half miljard short zijn de belangen groot. Uitsmijter: stenen en grond In centra van steden zijn niet bij te printen
  11. [verwijderd] 30 augustus 2020 09:31
    Westfield malls zullen pas profiteren van inflatie als het aantal sales in dollars toeneemt door inflatie. Door de pandemie is het nu echter eerder uitverkoop in malls dan prijzen die de inflatierate volgen. Het aantal sales in Amerika kwam in 2019 uit op geloof ik minus 1%. Met alle lockdowns, voornamelijk in CA, verwacht ik dat dat alleen maar gaat oplopen in de komende jaren door meer leegstand. Dit gecombineerd met uitgestelde investeringen..

    De malls van Amerika staan daarnaast in euro's gewaardeerd in de boeken, maar de waarde is in dollars.
    URW waardeert dus ook af door de dollar die daalt. Een kleine meevaller is dat US bonds ook minder waard worden, maar in zijn totaliteit verliest URW op een dalende dollar.

    De inflatie is voor de komende jaren alleen een doekje voor het bloeden.
  12. forum rang 6 matad 30 augustus 2020 15:13
    quote:

    Namy schreef op 29 augustus 2020 20:16:

    [...]
    Hallo Matad,

    Vliegtuigmaatschappijen hebben miljarden geleend (met de vloot als onderpand) om personeel uit te betalen en nog meer miljarden schuld opgebouwd aan vliegtuigtickets aan klanten (die toch echt voldaan moeten worden).

    Vakantieschepen plaatsen miljarden aan bonds met meer dan 8% interest.

    Oliemajors hebben naast covid-19 al jaren te maken met een dalende gasprijs. Ik hoef ze niet in mijn portefeuille, zeker niet voor de lange termijn.

    Mijn lijstje van goed naar slecht zou zijn; vakantieschepen, urw, olie en als laatste airlines.
    Beste Namy,

    Lees graag je goed onderbouwde posts.

    Op bovenstaande post het volgende commentaar. Is deels van een leek en waardeer het als je erop schiet.
    Ik ben het eens dat de vliegtuigmaatschappijen behoorlijk getroffen zijn doch uiteindelijk is het enkel een kwestie van geld. En dat wordt genoeg bijgedrukt. Men zal gewoon blijven vliegen. Hier verandert structureels niets.
    Cruisemaatschappijen hebben zich inderdaad diep in de schulden gestoken om te overleven. Carnival heeft zelfs ruim boven de 10% moeten lenen. Met dank aan de zich nu tegen hen kerend fiscaal vriendelijk vestigingsland. Doch varen zullen ze. Men (passagiers) staat te poppelen om weg te kunnen. Structureel verandert hier dus niets.
    Olie. Ik beleg in Shell omdat o.a. Rusland, Saoedi Arabië, Texas etc. gewoon niet met een lage olieprijs kunnen leven. Aangezien ze toch de markt bepalen zal de prijs omhoog gaan. Dat olie en gas vervangen gaan worden door zon en wind lijkt me belachelijk omdat de toename van het stroomverbruik vele malen groter is. Kernenergie zit in het verdomhoekje. Las deze week in de Telegraaf het bericht dat de nieuwste dieselauto minder CO2 uitstoot dan een jogger. Geloof niet dat dit helemaal waar is doch .........
    Banken gaan het voor mij maken. Zolang men een opslag van 2% op een lening zet maakt het niet uit of de markrente min 10% of plus 10% is. De winst blijft 2%. Vroeg of laat zal er een fusiegolf komen waarvoor Hammers m.i. onterecht werd afgestraft.
    In het winkellandschap verandert er echter wel structureel iets. Online zal blijven stijgen ten koste van steen. Veroorzaakte de mededeling van Amazon dat men levensmiddelen ging verkopen (een paar jaar geleden) een behoorlijk overdreven schok die weer geleidelijk wegebde dan ziet men nu toch een geleidelijke toename in deze online verkoop. Heel geleidelijk maar toch.

    Sta overigens nergens meer van te kijken.
    Als ik morgen heel eenvoudig laadpalen ga produceren iets dat elke dorpssmid kan stroomt het geld binnen. Te gek maar blijkbaar behorend bij deze tijd.

    Met vriendelijke groet.
  13. [verwijderd] 30 augustus 2020 16:25
    The Cheesecake Factory, Rituals, Inditex, Mediamarkt, H&M, Apple, Starbucks, McDonalds, Footlocker, Rolex etc. Er zijn grote merken die niet zonder fysieke winkels kunnen.

    Retailers verschillen onderling. Nike kan gemakkelijker online hun Air Max kwijt dan Zara hun nieuwe fashion line.
    Kleine retailers gaan failliet en zullen geen doorstart maken. Onderpresterende winkels gaan gesloten worden, vaak is dat niet bij Unibail het geval (Unibail outperformed de KPI's van commercieel vastgoed).

    Unibail gaat ook last krijgen van meer leegstand, voornamelijk in de USA. Drie grote warenhuizen in een mall, waarom hebben aandeelhouders de Westfield flop goedgekeurd? Maar verder heeft Unibail ook mooie bezittingen. Oost-Europa hoeft helemaal niets te hebben van ecommerce. Als je het treinstation van Warschau uitloopt, zie je Zlote Tarasy, een mall met 200 winkels waarvan de winkels vol zijn.

    Momenteel heb ik relatief weinig posities Unibail omdat ik een beleggingspand heb aangeschafd en ik niet vol in vastgoed wil zitten, maar Unibail blijft een leuke gok. A1-locaties = cashflow... maar er zitten ook 'junk' assets tussen. Stel, uiteindelijk valt het allemaal mee.. dan heeft de dorpssmid een gouden koe die tweemaal per jaar witgoud geeft. De dorpssmid kan dan leuke sieraden maken voor zijn vrouwtje, om een dure scheiding te voorkomen en 50% in de booming laadpalen business op te geven. Daar kan de Amazon chief nog wat van leren.
  14. hvb 30 augustus 2020 17:16
    quote:

    Namy schreef op 30 augustus 2020 16:25:

    Unibail gaat ook last krijgen van meer leegstand, voornamelijk in de USA. Drie grote warenhuizen in een mall
    URW zal hiervoor vast wel oplossingen bedenken?

    Ik heb begrepen dat die warenhuizen een relatief lage huur betalen.

    Bijvoorbeeld: vervang er eentje door een hypermarkt, en een ander door een Amazon premium shop annex sercicecenter.

    Wellicht vangen ze daarvoor dan ook nog meer huur.
  15. [verwijderd] 30 augustus 2020 19:42
    quote:

    Namy schreef op 30 augustus 2020 16:25:

    The Cheesecake Factory, Rituals, Inditex, Mediamarkt, H&M, Apple, Starbucks, McDonalds, Footlocker, Rolex etc. Er zijn grote merken die niet zonder fysieke winkels kunnen.

    Retailers verschillen onderling. Nike kan gemakkelijker online hun Air Max kwijt dan Zara hun nieuwe fashion line.
    Kleine retailers gaan failliet en zullen geen doorstart maken. Onderpresterende winkels gaan gesloten worden, vaak is dat niet bij Unibail het geval (Unibail outperformed de KPI's van commercieel vastgoed).

    Unibail gaat ook last krijgen van meer leegstand, voornamelijk in de USA. Drie grote warenhuizen in een mall, waarom hebben aandeelhouders de Westfield flop goedgekeurd? Maar verder heeft Unibail ook mooie bezittingen. Oost-Europa hoeft helemaal niets te hebben van ecommerce. Als je het treinstation van Warschau uitloopt, zie je Zlote Tarasy, een mall met 200 winkels waarvan de winkels vol zijn.

    Momenteel heb ik relatief weinig posities Unibail omdat ik een beleggingspand heb aangeschafd en ik niet vol in vastgoed wil zitten, maar Unibail blijft een leuke gok. A1-locaties = cashflow... maar er zitten ook 'junk' assets tussen. Stel, uiteindelijk valt het allemaal mee.. dan heeft de dorpssmid een gouden koe die tweemaal per jaar witgoud geeft. De dorpssmid kan dan leuke sieraden maken voor zijn vrouwtje, om een dure scheiding te voorkomen en 50% in de booming laadpalen business op te geven. Daar kan de Amazon chief nog wat van leren.
    En vergeet niet dat veel vrouwen de weg een stuk makkelijker vinden als je de schoenenwinkels, kleding shops en tassen outlets in de beschrijving opneemt. Alleen daarom al blijft URW bestaan :)))
  16. [verwijderd] 30 augustus 2020 19:53
    Ik heb vorige week wel een flinke positie genomen. Inhoudelijk blijft hun model degelijk op alle terreinen. Wellicht met overname Westfield een beetje zijn hand overspeeld en moeten ze de schulden hiervoor terugdringen. Heb zelf ook beleggingspanden in financiële crisis rond 2013 gekocht voor echt een appel en een ei. Iedereen wilde in die tijd van hun appartementen af en inmiddels zijn de huren in oa Rdam waar ik zit exponentieel met de waarde van de appartementen gestegen. Ik denk dat Unibail het voordeel heeft dat eventuele leegstand opgevuld zal worden door merken die nu in B en C locaties zitten en door kunnen schuiven. Daarnaast zijn er altijd nieuwe merken die mbt fysieke aanwezigheid hun brand willen versterken.

    2 persoonlijke ervaringen:
    - vroeger ging ik even winkelen in Utrecht of Den Bosch...tegenwoordig ga ik 4 keer per jaar naar Roermond om bij de designers outlet. En altijd bomvol met bezoekers waarbij er ook veel gegeten wordt rondom de winkels. Het concept van naar een mooi winkelcentrum
    - een maand geleden was ik in hartje Parijs Les Halles van Westfield en flink druk. Was een woensdag namiddag en geen teken van leegte of leegstand. Wel vond ik zelf dat het shoppen met een mondkapje in een winkelcentrum wat benauwend was. Maar verder goede voorzieningen. Buiten Les Halles overal restaurantjes maar amper grote winkels buiten het centrum. Het was duidelijk voor uit eten ging je rondom Les Halles en voor je reguliere merk ging je het centrum in.

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 498 499 500 501 502 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links