Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,400 17 apr 2024 17:35
  • -0,050 (-0,48%) Dagrange 10,000 - 10,450
  • 8.451 Gem. (3M) 2,1K

AJAX IN 2020

988 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 augustus 2020 10:01
    quote:

    jan6307 schreef op 20 augustus 2020 09:45:

    wie gaat dat betalen???????

    Veel succes met dit aandeel en de idiote uitgaven aan de spelers.

    Er gaat nu eenmaal veel geld in om en dus gaan de bedragen omhoog.
    Je kan niet in een alleen al 10 miljard tv rechten business zitten en dan de beste poppetjes een transfer laten maken voor 50.000 euro.

    Automatisch gaan die bedragen mee omhoog en soms inderdaad zit er wat idioots tussen zoals met Neymar en Mbappe die even beide gesteund door de eigenaar van PSG, Qatar, worden gekocht maar ook daar zit een gedachte achter behalve voetbal ook commercieel.

    De transfer van Ronaldo naar Real betaalde zich tijdens de asia tour die Real daarna hield aan shirtjes verkopen al terug.

    Het is gewoon business, alleen omdat het om mensen gaat lijkt het op mensenhandel.

    Dat 5 hedgefund managers het afgelopen jaar meer dan 1 miljard verdienden terwijl een paar daarvan niet eens beter presteerden dan het beurs gemiddelde, dat is pas idioot.

    Wat in de voetballerij gebeurt is gewoon meegaan met de hoeveelheid geld die er om gaat en dat nam tot corona alleen maar verder toe en met het nieuwe normaal is de TV alleen maar belangrijker geworden dus qua tv rechten verwacht ik na corona alleen maar weer nieuwe records ook omdat steeds meer mensen wereldwijd het top voetbal willen zien.

    Het mooie van Ajax is juist dat zij een erg sterke opleiding hebben en een heel goede naam en dus bedrijfsmatig gezegd spelers produceren en dan tegen de tegenwoordig veel hogere prijs kunnen verkopen en niet alleen maar hoeft te kopen.
    Natuurlijk gaan ook de kosten van dit productie proces omhoog en de inkoopkosten van nieuwe talenten gaan omhoog maar Ajax vist ook op een hoger niveau tegenwoordig en als er dan een keer iets net niet net wel doorbreekt dan kost een speler nog steeds al snel rond de 10 miljoen, je hoeft niet eens in het eerste te hebben gestaan zoals Botman en het is al 8 miljoen, verhuur je spelers die op het randje zitten met nog 2 jaar contract gewoon aan een andere club en kan hij zich daar nog in de kijker spelen en dan weg voor een paar miljoen.

    Ja het is niet normaal, maar ipv mij daar aan irriteren en er over klagen zie ik de potentie er van financieel voor Ajax, zeker op de huidige koers in het aandeel.

    Voor de langere termijn verwacht ik dat het voorlopig alleen nog maar meer wordt na een dip door corona natuurlijk.
    Door de positie van Nederland op de club ranglijst door Ajax vooral natuurlijk gaat de kampioen komend jaar ook weer rechtstreeks de CL in en is het halen van punten voor die lijst juist makkelijker omdat je die bonus al krijgt van het meedoen aan de CL.
    Hopen dat de rest van de ploegen ook goed scoort en Nederland minimaal 10de blijft maar gezien de scores van de jaren die afvallen de komende 3 jaar tov de landen om ons heen op de lijst is er zeker uitzicht op plek 9 en bij redelijke scores al op plek 8, dat scheelt allemaal net weer even een voorronde meer of minder voor een CL of EL plek, alles is meegenomen.

    Wat verder op de horizon komt de nieuwe TV rechten deal die flink omhoog mag en zeker ook niet weer voor 10 jaar getekend moet worden maar voor een paar jaar slechts zodat die tzt weer verder verhoogd kan worden, het aantal partijen dat de rechten wil kopen neemt ook alleen maar toe, het is big business.
  2. Peter2meter 20 augustus 2020 15:15
    quote:

    PeterForm schreef op 20 augustus 2020 14:56:

    Volume is uitstekend, maar de koersstijging dramatisch...
    Heb ik me in het verleden ook al vaak over verbaasd maar doordat er weinig handel is komen mensen die willen verkopen niet van hun aandeel af. Op een dag als vandaag is er wat meer vraag en wordt er even aan de boom geschut. Vervolgens kunnen we weer voorzichtig hoger, uiteindelijk gaat het financieel weer de goede kant op.
  3. [verwijderd] 22 augustus 2020 01:00
    Sevilla de EL gewonnen.

    Voorwaarde 2 van 3 om Ajax in pot 2 te krijgen nadat voorwaarde 1 al was voldaan nu psg of bayern de cl gaat winnen.

    Nu voorwaarde 3 nog; Benfica moet niet 2 voorrondes CL overleven en de CL poulfase bereiken.

    Alleen dan komt Ajax in pot 2 anders is dat Benfica en komt Ajax in pot 3.

    Op papier is pot 2 natuurlijk net ff gunstiger.

    Morgen 15u halve finale youth league

    Morgen 16u Salzburg vs Ajax vriendschappelijk in Oostenrijk.
  4. Peter2meter 25 augustus 2020 14:15
    quote:

    Flapappel schreef op 25 augustus 2020 13:23:

    Mike Verweij twitterde vanochtend het volgende:

    De transfer van #Marin naar #Cagliari nadert zijn ontknoping. Het betreft verkoop. #Ajax krijgt een (flink) deel van de 12,5 miljoen euro die het aan Standard Luik betaalde terug én een percentage doorverkoop.
    lekker, voegt te weinig toe en de schade valt mee.
    Johnson naar Venezia
    Nu nog Bande en Magallan verkopen dan hebben we de echte miskopen gehad.

    Verder nog Eiting verhuren
  5. [verwijderd] 26 augustus 2020 09:38
    Marin is een prima speler maar past gewoon niet bij Ajax. Zet wel je vraagtekens bij de scouts die toen hebben geadviseerd hem te halen voor een flink bedrag. Je krijgt er bijna Sulejmani vibes bij.

    Magallan is nog wel een dingetjes, die krijgt Ajax gewoon niet verhuurd of verkocht.

    Eiting is denk ik ook te licht bevonden voor Ajax1. Aaardige speler, alleen niet wat je zoekt. Een verhuur zou wel goed zijn, want voetballen kan ie wel.
  6. [verwijderd] 26 augustus 2020 10:15
    quote:

    Flapappel schreef op 26 augustus 2020 09:38:

    Marin is een prima speler maar past gewoon niet bij Ajax. Zet wel je vraagtekens bij de scouts die toen hebben geadviseerd hem te halen voor een flink bedrag. Je krijgt er bijna Sulejmani vibes bij.

    Magallan is nog wel een dingetjes, die krijgt Ajax gewoon niet verhuurd of verkocht.

    Eiting is denk ik ook te licht bevonden voor Ajax1. Aaardige speler, alleen niet wat je zoekt. Een verhuur zou wel goed zijn, want voetballen kan ie wel.
    Eiting moet je zeker nog niet afschrijven, vd Vaart en Sneijder waren ook letterlijk geen zwaargewichten maar konden zich met voetbal en inzicht duidelijk onderscheiden.

    Misschien dat een tijdelijke verhuur dan wat is maar zeker niet verkopen en nog minimaal 2 jaar laten rijpen want met wat meer volwassenheid in zijn spel en wat meer vertrouwen kan hij nog zoveel meer laten zien, zoveel meer bepalend zijn.

    Bij vd Beek zag je ook eerst alleen maar dat hij goed kon voetballen maar dat enorm bepalende dat zal voor een aantal toch ook een verrassing zijn geweest.
    Zoals die nu over het veld loopt tov 2 jaar geleden.

    En De Ligt dan....

    1 grote overeenkomst, bij al deze spelers zit het in het koppie goed en dat is heel belangrijk.
  7. Peter2meter 26 augustus 2020 10:59
    Nee ik vind niet dat je Eiting met vd vaart, sneijder en de Ligt mag vergelijken.
    Eiting heeft talent maar ontwikkelt veel te langzaam en ik vind hem er ook gewoon niet echt afgetraind uitzien, zit een soort babyvet op.
    1 tempo voetballer, mist drive, pit en explosiviteit. Als de knop bij hem niet snel omgaat ( iets wat nu bij Gravenberch wel gebeurd ) dan gaat hij het niet redden.
    Verhuren is echt de beste optie maar zelfs dan zie ik het niet gebeuren.

    Wel geschrokken van Daley....
  8. [verwijderd] 26 augustus 2020 11:21
    quote:

    Peter2meter schreef op 26 augustus 2020 10:59:

    Wel geschrokken van Daley....
    Ja ik ben ook in afwachting van een verdere update, was wel heftig ja.

    Het apparaatje, ICD geloof ik, deed zijn ding maar dat betekend dus ook dat het nodig was en dat is toch ook nooit een lekker teken.

    Als de conclusie gewoon veilig is ok maar moet niet gekker worden natuurlijk en dat hij dadelijk niet meer op staat na weer zo een voorval.

    De impact voor hemzelf en zijn directe naasten natuurlijk gigantisch maar iedereen kan zich natuurlijk Nouri nog wel herinneren en wat voor een impact dat had op alles en iedereen van Ajax.

    Dan is het misschien toch verstandig om aan stoppen te denken ook al wil je als prof voetballer natuurlijk altijd alleen maar door....

    100% veilig kan de dokter ook nooit zeggen en wil je dan op deze leeftijd in deze situatie van je leven, vrouw, kind, financieel onafhankelijk, 30 jaar jong....
  9. forum rang 8 Wilbar 29 augustus 2020 15:22
    Ajax zoekt opvolger Tagliafico: ‘Volgens mij is er bod op mij uitgebracht’
    Robin Bruggeman 4 uur geleden

    Ajax houdt stevig rekening met een vertrek van Nicolás Tagliafico en heeft als de Argentijn inderdaad de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dichttrekt, enkel Lisandro Martínez achter de hand voor de positie links achterin. De Amsterdammers lijken dan ook in de markt voor een nieuwe linksback en de naam van Braian Cufré werd al enkele malen in verband gebracht met een verhuizing naar de Eredivisie.

    De 23-jarige verdediger speelt nu nog voor Vélez Sarsfield en hij heeft tegenover Rincon Fortinero Radio bevestigd dat er inderdaad het een en ander speelt: “Ajax heeft eerder al naar mij geïnformeerd, maar dat werd niet concreet. Volgens mij is er nu ook een bod op mij uitgebracht, maar die zaken worden afgehandeld door mijn zaakwaarnemer”, laat hij optekenen.

    www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/ajax-...
  10. NadalAFCA 30 augustus 2020 23:13
    Tja, ondanks de 10% stijging van de laatste maand is er nog steeds maar 1 mogelijkheid waar de koers heen kan bewegen, met het aankomende CL seizoen en transfers is er nog genoeg opwaarts potentieel.

    Voor sluiting van de transfermarkt tikken we nog de EUR 20,00. Wederom: mis de boot niet, want voor je het weet is ie vertrokken.
  11. [verwijderd] 31 augustus 2020 12:04
    quote:

    Flapappel schreef op 31 augustus 2020 10:28:

    Geen onaardige transferperiode. Nodige versterkingen zijn gehaald of ontwikkelingen zich goed, toch veel geld opgehaald voor Ziyech en Donny. Belovend!
    Inderdaad.

    Ziyech valt nog in het vorige boekjaar wat nog bekend moet worden gemaakt eind komende maand.
    2de helft van het jaar natuurlijk flink geraakt door vroege uitschakeling in Europa en Corona waardoor toch een hoop inkomsten er niet zijn.
    De kosten tikken wel flink door want die zijn hoog tegenwoordig, ook door de contracten om juist spelers nog even een jaar te houden waarbij dan ook een betere deal kan worden gemaakt zoals bij Ziyech die origineel weg kon voor 30 miljoen, je houd hem nog een jaar en wat hebben we er van genoten, en je kan hem een jaar later voor ruim 40 verkopen, dat is pure winst natuurlijk.

    Al met al zal operationeel H2 natuurlijk slecht zijn en de verkoop van Ziyech veel goed maken.

    Er stond natuurlijk nog een enorme plus uit de eerste helft waar de verkopen van De Ligt en Dolberg onder andere nog in zaten en er natuurlijk gewoon een complete eerste seizoenshelft is gespeeld en de voorrondes en poulfase champions league.

    Dus per saldo zullen de resultaten van afgelopen seizoen gewoon prima zijn.

    ====
    Dit boekjaar, zoals al eerder aangegeven, zullen spelers verkopen het jaar goed moeten maken want operationeel ondanks plaatsing voor de Champions league en het wegvallen van het salaris van Ziyech gaat het zonder publiek en toch ook minder merchandising een stuk minder worden.
    Omdat iedereen nu TV gaat kijken zullen we van TV helaas wel niet meer krijgen maja dat moet in 2023/2024 ergens dan maar verbeterd worden met het nieuwe TV contract.

    Maar nu dus met de verkopen van Donny vd Beek uit de eigen opleiding en ook Botman, beide spelers staan niet vanwege een aankoop nog op de balans is het gat alweer gedicht en is het afwachten wie er evt nog meer gaat als bonus al moet daar evt ook weer iemand voor aangetrokken worden en dat geld natuurlijk ook voor spelers die evt komende wintertransfer periode nog vertrekken of vroeg komende zomer, in ieder geval voor 30 juni, die tellen nog allemaal in dit boekjaar weer mee.

    Een geruststellende gedachte financieel.

    Marin verkoop neem ik niet mee omdat die aangekocht was en nog voor een groot deel op de balans stond en dan nu met klein verlies verkopen met alle kosten zal dat een 0 geval zijn per saldo maar je bent wel weer, met alle respect naar Marin, een overtollige speler kwijt omdat gelukkig andere spelers zich prima ontwikkelen en ook een nieuwe aanwinst als Kudus een uitstekende indruk maakt.

    Ook Anthony laat veel goede dingen zien.

    En de derde aanwinst voor het eerste, Maarten Stekelenburg, laat ook nog steeds zien dat hij goed kan keepen en kwam natuurlijk transfervrij over.

    Zeer netjes gedaan door Overmars en de scouts tot nu toe.

    Nog even afwachten met de ontwikkelingen rond Tagliafico natuurlijk, die gaat vrij zeker ook.
    Martinez was origineel gehaald met het oog op een vertrek van Tagliafico voor die plek, maar met de problemen rond Blind zal hij vooral eerste vervanger op links centraal achterin zijn.
    Het middenveld krijg je met het wegvallen van Martinez daar wel prima opgelost getuige de voorbereiding.
    Devyne Rensch heeft goede dingen laten zien tijdens de voorbereiding maar wordt waarschijnlijk nog niet doorgeschoven als eerste keuze op die plek en dus, als Martinez die plek niet full time kan vervullen zal Ajax extern gaan kijken.
    AZ zal Wijndal niet zomaar laten gaan en zeker niet naar Ajax dus die valt af en dan is Ajax aan het kijken naar een speler uit zuid Amerika maar dat is altijd weer afwachten natuurlijk.

    Onana is natuurlijk ook een moeilijke plek om zomaar even te vervangen. Stekelenburg is goed maar geen Onana en Scherpen en Kotarski zijn nog niet zo ver om meteen eerste keeper van het eerste te worden dus zal Ajax wel aan het kijken zijn maar geen idee wie dat zou moeten worden.
    Ik snap wel dat Ajax graag nog een jaar wil verlengen en Onana zal niet in prijs dalen, zeker niet als na komend seizoen er weer met volle stadions gespeeld kan worden en clubs dus weer meer te besteden hebben en dan kunnen Scherpen bij Jong Ajax en Kotarski evt verhuurd nog een jaar groeien.

    Ondanks corona ziet het er goed uit voor Ajax.
988 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links