Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HAL geraakt door lagere beurskoersen GrandVision en Boskalis

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2020 19:02
    "Volgens EssilorLuxottica heeft GrandVision tijdens de coronacrisis zijn koers sterk gewijzigd, zonder dat met de beoogde nieuwe eigenaar te overleggen. Zo werden bijvoorbeeld veel winkels tijdelijk gesloten tijdens de pandemie."

    Wat moet dat moet daar hoeft je niet over te overleggen lijkt mij.
  2. forum rang 6 jonas 27 augustus 2020 21:01

    Tja en Pim het grote Carnival heeft net schepen moet en verkopen voor een habbekrats aan de Noren.

    Heeft HAL niet veel meer mee te maken. Wel zitten ze nu met een soort renteniersmentaliteit in afwachting van geld uit dat Grandvision waarin ze overdreven zwaar in zaten.

    Waar is het ondernemen bij HAL gebleven! Er zijn zoveel kansen, maar ze pakken niks. Ja een bouwbedrijfje.

    Misschien moet HAL na verkoop Grandvision maar opgeheven! De Van de Vormpjes hun geld en stoppen met deze initiatief loze handel.

    Het echte ondernemen is gewoon weg bij deze renteniersfamilie. Papa heeft de centen verdiend en nu maar opmaken. Gelukkig doet een deel van de familie dat nog zinvol in Rotterdam en dat is het dan ook.

    Groet, Jonas
  3. twinkletown 27 augustus 2020 22:05
    quote:

    wiegveld schreef op 27 augustus 2020 21:25:

    Ze zitten nog in echt bedrijf.
    Houthandel TABS Holland Erg goed eerste halfjaar!

    tabsholland.nl/category/persbericht/

    TABS Holland (o.a. PontMeyer en Jongeneel) is inderdaad een prachtbedrijf waar HAL al vanaf 1999 inzit. Het HAL-belang hierin is inmiddels ruim 95%. Gisteren de halfjaarcijfers van TABS: De winst per aandeel over HJ1-2020 is 4,39 euro (bij een beurskoers van 53,60). Het leuke is dat deze aandelen ook voor de particulier te koop zijn, niet op Euronext maar via NPEX.
    www.npex.nl/effectenbeurs/timber-and-...
  4. forum rang 4 Charlemagne 28 augustus 2020 06:45
    HAL is al jaren een drama als alternatief beleggingsfonds, van 188 een paar jaar geleden naar 115 nu , maar nog veel te veel bewierookt.... vergelijk het eens met Buffet''s Berkshire dan worden de jongens van de mannen gescheiden - het is te veel olie, olie, en nog eens olie, en o ja olie, lezen ze geen kranten in Rdam? Helemaal als de brillen uiteindelijk toch de deur uit gaan,.....
    Ik kan er werkelijk geen enkele aantrekkelijkheid in ontdekken, ondanks het dividend dat al een paar keer verlaagd is, maar wens iedereen veel succes met dit fonds...
  5. taurus86 28 augustus 2020 08:30
    quote:

    Charlemagne schreef op 28 augustus 2020 06:45:

    HAL is al jaren een drama als alternatief beleggingsfonds, van 188 een paar jaar geleden naar 115 nu , maar nog veel te veel bewierookt.... vergelijk het eens met Buffet''s Berkshire dan worden de jongens van de mannen gescheiden - het is te veel olie, olie, en nog eens olie, en o ja olie, lezen ze geen kranten in Rdam? Helemaal als de brillen uiteindelijk toch de deur uit gaan,.....
    Ik kan er werkelijk geen enkele aantrekkelijkheid in ontdekken, ondanks het dividend dat al een paar keer verlaagd is, maar wens iedereen veel succes met dit fonds...
    Lokale kennis is een sterk punt bij de HAL. Ze weten meer van hun Olie beleggingen dan 95% van de analisten. Kennis is macht.
    Maar als wiskundigen aantonen, dat Olie niet meer nodig is voor de beleggingen van pensioenfondsen, dan blijf ik maar dicht bij Olie i.p.v. de verbeelding die regeert bij genoemde wiskundigen.
  6. forum rang 6 jonas 28 augustus 2020 14:48
    Backward ik denk dat je het goed ziet.

    Je moet wat tegendraads zijn voor het profiteren van kansen. Onroerend goed lag toen op zijn kont en dan moet je erin. Helaas doen dan de financiers vooral de banken ook weer het moeilijkst. En ja ik had toen wat anders aan mijn kop dan nieuw appartement kopen en renoveren.

    Voorlopig zullen olie en gas heel belangrijk blijven en blijf ik met mijn paar duizend Shell , SBM rustig zitten. Voor de moderniteit AMG bijvoorbeeld er wat bij. Heb ook winstje op Plug Power is waterstof, maar eigenlijk mis dat waterstof ook weer niet alleen water.

    Groet, Jonas
  7. forum rang 4 Charlemagne 28 augustus 2020 17:27
    Ik denk ook dat olie nog heel lang nodig, en alles uiteindelijk uitdraait op kernenergie, (heel veel kern energie, afval in een raket, enkele reis zwarte gat) maar in oliegerelateerde bedrijven beleggen is een heel andere zaak. Olie is nog zeker 40 jaar nuttig en nodig, maar als je er niet meer in beleggen mag ( pensioenfondsen, overheden, boze-antieolieburgers -etc.) dan houdt het op. Kijk maar naar de koers van Shell en andere oilmajors.... het is niet anders.....en HAL zou zich ook wat meer kunnen aanpassen aan veranderde denkwijze en een meer technologische maatschappij, waar de komende decennia echt alles anders wordt, dan kom je er niet met vop bosk sbm fugro etc. Zelfs de CEO van Boskalis zei vanochtend in de Telegraaf dat olie nog lang nodig is en wind en zon alleen additioneel een kleine rol kunnen spelen; valt dus ook niets te verdienen voor Boskalis, als dat er allemaal staat gebeurt er 15 jaar niets meer...hoewel....... in 2080 ligt dat vliegveld zeker midden in de leeg gepompte Noordzee ( werk voor Boskalis!) , met dijk Noorwegen/Schotland en Dover/Calais en 40 miljoen inwoners , met 1 buis Brussel, 2 buizen Parijs, 2 buizen Londen en 1 buis Haarlemmermeer, tja en dan spreekt iedereen Frans want Merkel weg en Macron de baas in Europa....helaas ben ik er dan niet meer, dus ik schiet er weinig mee op... succes !
  8. Toddemij 31 augustus 2020 14:57
    Je mist bij HAL een aantal investeringen in de tech wereld. laat ze daar nu eens goed mee beginnen en een venturegedeelte starten die in veelbelovende techbedrijven investeert of startups. maar men komt nu niet verder dan "oude industrie". Coolblue naar de beurs brengen..daar wacht ik ook nog op en dan opbrengst in zo'n venturefonds doen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,600 17:35
+0,400 +0,32%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links