Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 35,330 24 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 35,250 - 36,000
  • 169.590 Gem. (3M) 274,5K

Forum Alfen geopend

5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 299 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Toxiedriver 26 augustus 2020 13:48
    Ik denk dat het punt is dat ING etc al in een volwassen markt opereren met heel beperkte groei mogelijkheden. Sterker nog, met een beetje pech wordt het alleen maar minder. Niet voor niets dat banken in permanente reorganisaties zitten om de kosten te verlagen. Bij Alfen staan we juist nog maar aan het begin van de transitie van een enorme bestaande markt naar een nieuwe technologie standaard, met alle kansen van dien.

    Als je ziet dat we nu in Europa qua nieuw verkochte electrische auto's nog maar op 7,5% marktaandeel zitten (check ACEA voor de data) van het totaal van nieuwe registraties (in q1 2020) en qua totaal wagenpark veel lager, dan heb je dus 90%+ van de markt nog te gaan. Dat in combinatie met investeringen in het net, aansluitingen van duurzame energie bronnen en alle achterliggende programma's daarvoor, en het feit dat NL relatief voorop loopt (op EV vlak) en dat er dus nog een enorme internationale kans zit, verklaart mijns inziens het enthousiasme in de koers.

    Als management dan ook nog eens laat zien dat ze die kansen verzilveren en Alfen een van de weinige "pure play" bedrijven zijn in de sector, krijg je dit soort momentum op de beurs. Stop er nog wat overname fantasie in en je hebt een soort "put" op de huidige koersniveaus.

    Dus ja, hard opgelopen, vast een beetje volatiel op deze niveaus, maar de omzet groei (en door operational leverage daarmee sterkere winstrgroei) vooruitzichten lijken me logische verklaringen voor wat er nu gebeurt.
  2. [verwijderd] 26 augustus 2020 13:49
    quote:

    NELU1952 schreef op 26 augustus 2020 13:23:

    Met mijn opmerking over Alfen wil ik onder andere zeggen dat : tot ALFEN naar de netto winst van
    ING van 4-5 -6 miljard per jaar zal komen , moet de belegger nog 100 jaar wachten .
    Als belegger, moet men te naieve zijn om te denken , dat de markt van olie en gas zo maar binnen
    een paar jaar zal overstappen naar elektrische systeem . Dat is een process van tientalle jaren.
    De olie landen zullen hun zwarte goud (olie ) niet zomaar aan de kant latten zetten.
    Beste,

    Uit Uw opmerking dat Alfen duur is en ING goedkoop, omdat Alfen op 50 (nu zelfs al iets meer) en ING op 6 staat, blijkt dat U niet zo goed op de hoogte bent van waarderingsmodellen van bedrijven.

    Best eerst wat inlezen. Mocht U de engelse taal machtig zijn kan ik U zeker de site Investopedia aanraden. Er zijn ook wel een aantal nederlandstalige boekjes te vinden. Balans lezen, inkomsten, aantal aandelen (het regeltje van drie is hier heel interessant, een echte aanrader), cash flows lezen, begrijpen wat een k/w, een EV/EBITDA, een PEG, liquiditeit, solvabiliteit, moat en zo verder...

    Veel studieplezier gewenst,
    Toert.
  3. forum rang 5 RW1963 26 augustus 2020 15:00
    Ik heb maar een klein plukje (helaas) Alfen, maar toch al een leuk bedrag aan "papieren winst" opgebouwd. Zal het nu slim zijn om een stoploss in te stellen om toch verzekerd te zijn van deze "winst"? Eigenlijk vind ik een stoploss best gevaarlijk, het wordt namelijk aangetikt en daarna stijgt de koers weer.
  4. forum rang 6 boem! 26 augustus 2020 15:04
    quote:

    boem! schreef op 26 augustus 2020 08:34:

    Prachtige cijferset met 1 grote dissonant: de FCF uit operations.

    Het is teleurtstellend om te zien dat Alfen ook bij deze geweldige groeicijfers geen positieve FCF kan tonen.
    Zij hebben al wel het middel in huis om daar wat aan te doen met hun kassaldo terwijl ook het beslag op werkkapitaal dit kwartaal wel erg groot is.

    Op basis van IFRS cijfers vol op stoom , op basis van FCF cijfers enige reserve.

    IK verwacht dat de markt op basis van deze twee invalshoeken geen grote wijziging zal toepassen op de koers.
    De markt heeft vandaag overduidelijke taal gesproken.

    De IFRS cijfers zijn leidend en bepalen het verwachtingsbeeld waardoor de koers vandaag al 20% op kon lopen.

    Men neemt de verlieslatende operationele FCF voor lief.
    Het door Alfen aangebrachte excuus dat het werkkapitaal extra moest worden gevoed ter beveiliging van de voortgang van projecten en dat opex nadelig is beinvloedt door het Corona-virus is volledig geaccepteerd door de markt.

    De omzetontwikkeling is er , men heeft de marge op peil weten te houden in deze moeilijke Coronatijden en daarnaast heeft men de centen in huis om de noodzakelijke investeringen te plegen.

    Indien men erin slaagt om de operationele FCF naar positief te draaien liggen mooie tijden in het verschiet voor de aandeelhouders.
    FELI voor de zittende aandeelhouders.

    Ik kijk met meer dan gemiddelde belangstelling uit of men bij de 3q cijfers het laatste maar ook meest belangrijke onderdeel te weten een positieven operationele FCF weet te bewerkstelligen.
  5. Dizer 26 augustus 2020 16:18
    quote:

    RW1963 schreef op 26 augustus 2020 15:00:

    Ik heb maar een klein plukje (helaas) Alfen, maar toch al een leuk bedrag aan "papieren winst" opgebouwd. Zal het nu slim zijn om een stoploss in te stellen om toch verzekerd te zijn van deze "winst"? Eigenlijk vind ik een stoploss best gevaarlijk, het wordt namelijk aangetikt en daarna stijgt de koers weer.
    Ik heb zelf best wel een stevig postie in Alfen, maar ik blijf mooi zitten. Voor de lange termijn zie ik nu geen geen reden tot verkoop. Stel je verkoopt het vandaag, ga je het morgen dan weer kopen als het 15% zakt?
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 26 augustus 2020 16:21
    Ik heb ze vandaag verkocht. Wel veel te vroeg en te laag? ergens wel spijt van me eigen actie, maar tenminste winst gemaakt en nu maar iets anders weer zoeken ;-) ik hoorde duidelijk de bel niet van hoogste of laagste punt ;-) 59 euro bijna pfff Wie hoort die bel wel? ik denk de koper die weet tot die prijs koop ik alles haha. Is geen kleintje denk ik en heeft vast veeeeeeeeeel meer pecunia dan ik ;-)
  7. forum rang 4 lanciared 26 augustus 2020 16:22
    Inderdaad heeft de markt ivm Alfen overduidelijke taal gesproken. Dit is duidelijk. We hebben een winnaar, met betrekking tot de energie transitie die er wereldwijd zit aan te komen, en steeds maar harder verder uitgerold gaat worden.
    Maar waar alfen spreekt over de energie opslag-systemen hiervoor nodig, dan lijkt het me ongelooflijk hoe laag nog de aandelen (of aandeel hier in Amsterdam- ASCX index) van de producenten van deze benodigde grondstoffen hiervoor nodig.
    Ja, ik heb het over AMG, met een leidende positie in Amerika van productie van Vanadium (en FerrovanadiumRedox Flow Batteries - dit zijn de containers die je op de plaatjes ziet staan)
    (en gaan in de toekomst ook Vanadiumpentoxide leveren voor deze opslag)
    Koers is onder invloed van de wereldwijde groeivertaging die zich liet zien vanaf midzomer 2018 gedaald van 53 euro naar nu 16,5 euro.
    Lijkt me toch achtergebleven in relatie tot de ondernemingen die zich aan het andere eind van de energie-transitie bevinden. En kandidaat om in de toekomst terug flink hoger te gaan.
    Tijd komt ook nog wel, dat grondstof gerelateerde aandelen ook hiervan gaan profiteren.
    LR
  8. forum rang 5 RW1963 26 augustus 2020 16:29
    quote:

    Dizer schreef op 26 augustus 2020 16:18:

    [...]

    Ik heb zelf best wel een stevig postie in Alfen, maar ik blijf mooi zitten. Voor de lange termijn zie ik nu geen geen reden tot verkoop. Stel je verkoopt het vandaag, ga je het morgen dan weer kopen als het 15% zakt?
    Ja, dat zou ik wel doen en dan een paar meer :-)
  9. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 augustus 2020 17:25
    Nog een aantal van dit soort dagen en dit "technisch installatiebedrijfje" dat per 30 juni jl. "maar liefst" 563 FTE's telt is rijp om in de AEX te worden opgenomen (beetje gechargeerd gesteld misschien ;-))!

    Het is twintig jaar geleden dat ik dit soort gekte heb gezien...

    Een buitengewoon beangstigende ontwikkeling wat mij betreft!!
  10. [verwijderd] 26 augustus 2020 18:00
    quote:

    Bruxist schreef op 26 augustus 2020 16:55:

    Ik ga zwaar ontgoocheld zijn als we vandaag de 70 niet halen.
    Oej, Sterkte gewenst.

    Ik zie op Bolero dat er 0.43 wpa verwacht wordt voor 2020. Voor 2021 verwachten ze 0.74
    De ene geeft een k/w van 137, de andere amper 80.

    Niks aan de hand dus.

    Neen, alle gekheid op een stokje, zelfs als ze nu wat zouden terugzakken en tegen het einde van het jaar op 50 zouden stokken, dan is het nog altijd een boerenjaar geweest.

    En zakken ze naar 40, dan kunnen we terug bijkopen.
  11. Bruxist 26 augustus 2020 21:14
    Stel dat EV minder snel gaat, of verdrongen wordt door hydrogen op termijn, dan zal er nog steeds grote vraag zijn naar smart grids en opslag. Remember, we willen af van fossils. En in een hydrogen economie is electriciteit gewoon niet weg te denken. Er zullen kleinere types electrolysers geinstalleerd staan hier en daar en Alfen zal die slimme netwerken leveren. Mij staat hun academy erg aan. Zo kunnen ze inspelen op de momentele gigantische vraag en eraan voldoen omdat ze genoeg volk goed kunnen opleiden. Voor laadpalen zitten ze nog een decade veilig denk ik, nadien zal het groeiverhaal hopelijk vervolgen met smart grids. En misschien opslag (onduidelijk wat hun marges hier zijn).
5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 299 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links