Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,660 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts
Pagina: «« 1 ... 447 448 449 450 451 ... 489 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2020 23:20


    Volgens sommige zeer gerespecteerde posters alhier zou na evaluatie met de FDA de 100 milligram variant alsnog weleens versneld kunnen worden goedgekeurd en "losgekoppeld" van de aanvullende benodigde "MANTA data" met betrekking tot de 200 milligram variant.

    In de huidige situatie zou dit absoluut mijn zegen krijgen wanneer dit over een tweetal weken bekend zou worden gemaakt en de koers weer omhoog doen vliegen. Dan nog maar even niet onderscheidend op de US markt met een tweetal dosissen, maar wel alsnog reeds op de markt in de US met daarbij een hernieuwde kans voor de 200 milligram in 2021/2022 na o.a. evaluatie MANTA data in H1 2021.

    Ik teken er voor
  2. [verwijderd] 25 augustus 2020 23:28
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 25 augustus 2020 23:20:

    Volgens sommige zeer gerespecteerde posters alhier zou na evaluatie met de FDA de 100 milligram variant alsnog weleens versneld kunnen worden goedgekeurd en "losgekoppeld" van de aanvullende benodigde "MANTA data" met betrekking tot de 200 milligram variant.

    In de huidige situatie zou dit absoluut mijn zegen krijgen wanneer dit over een tweetal weken bekend zou worden gemaakt en de koers weer omhoog doen vliegen. Dan nog maar even niet onderscheidend op de US markt met een tweetal dosissen, maar wel alsnog reeds op de markt in de US met daarbij een kans voor de 200 milligram in 2021/2022 na o.a. evaluatie MANTA data in H1 2021.

    Ik teken er voor
    Het moet hier niet gekker worden?! Zit je nu gewoon mijn tekst van het inhoudelijk light draadje hier te kopiëren en te plakken?! Kun je zelf niets bedenken haha
  3. [verwijderd] 25 augustus 2020 23:31
    quote:

    Reply schreef op 25 augustus 2020 23:28:

    [...]

    Het moet hier niet gekker worden?! Zit je nu gewoon mijn tekst van het inhoudelijk light draadje hier te kopiëren en te plakken?! Kun je zelf niets bedenken haha
    Jij plakt toch ook alles aan elkaar
    Delen om een groot publiek te bereiken niks verkeerd aan
    Als de koers er maar door omhoog gaat
  4. forum rang 7 ketchup 26 augustus 2020 07:12
    quote:

    Misschien schreef op 25 augustus 2020 20:04:

    Hoi Wies,

    Ik dacht niet dat jij iets in Bio deed, had je een positief advies in je betaalde rapporten?
    k hoop voor jou dat het je brengt wat je hoopt, ik weet dat je geduld hebt en dat heb je in deze branche wel nodig.

    geluk,
    Tini
    Hi Tini
    hoop alles goed met jou & family in deze onzekere tijden

    klopt, beperk me meer tot echt zeer lange termijn wat Pharma betreft en heb altijd de voorkeur gegeven aan Roche en Novartis die ik als goede established defensieve waardes zie en opteer minder voor groei en rollercoaster performances

    echter mijn aandacht werd een tijd geleden door Holenbeer naar Galapagos gebracht en ben het toen gaan volgen, maar zag enkel de waarde oplopen van in de 100 euro naar 250 euro en kon mezelf er niet toebrengen op te betalen, buiten een zeer beperkte positie en korte rit van 170 naar 190 , ontbrak mij het lef om er echt goed long in te gaan

    ben wel de comments op dit forum gaan volgen
    over t algemeen zeer goede posts van oa woman in chain, voor mij van echt grote kwaliteit

    had nooit gedacht nog een kans te kunnen krijgen dit aandeel tegen de 100 euro te kunnen kopen,
    nu komt dit zomaar uit de lucht vallen en dat kan enkel omdat dit aandeel over-hyped was, de afwijzing voor nu van de FDA is een domper, maar dat komt wel meer voor
    de afstraffing op dit aandeel is de leegloop van de hype premie en die was al ingezet lang voordat de afkeuring kwam

    dit is m.i. een 'kans' en die ben ik bereid te nemen, je ziet dit wel meer bij succesvolle ondernemingen die nog in een sterke groeifase zitten, ze over-hitten en pieken, je krijgt een soort van kerstboom formatie op het aandeel een steile piek naar boven en die verdampt compleet in snel tempo om daarna van een veel solidere basis, met minder speculatieve inbreng van voornamelijk gelukzoekers, in een nieuwe fundamenteel gezondere uptrend te gaan

    zolang fundamenteel de basis van dit bedrijf gezond blijft en de pipeline divers, is dit mi een belegging voor een 5 jaar horizon en dan zien we wel hoe ver het kan gaan en uiteindelijk onder wiens dak het eindigt en aan welke prijs.

    succes, blijf veilig.
  5. forum rang 7 Dividend Collector 26 augustus 2020 07:14
    quote:

    moneypocket schreef op 25 augustus 2020 22:58:

    [...]

    Dividend; een beetje humor moet toch kunnen? Niet zo snel opgefokt raken! Ik kan mij voorstellen dat je gefrustreerd bent vanwege de flinke daling die Galapagos voor haar kiezen heeft gekregen, maar de humor houdt je op de been! Misschien heeft het te maken met het aantal actieve beleggersjaren...
    Oh het was grappig bedoeld? Dat kwam niet over op het forum, sorry.
    Gefrustreerd? Nee hoor ik had maar een kleine positie en alles verkocht omdat na de afkeuring fundamenteel het plaatje niet meer klopt vergeleken met toen ik erin stapte. En op je laatste opmerking kan ik beter niet ingaan. Laten we het constructief houden.
  6. forum rang 4 Misschien 26 augustus 2020 07:35
    Goedemorgen Ketchup (Wies),

    Met mij alles goed dank je.
    Er zit hier inderdaad veel kennis en net als op elk forum ook mensen die de kennis die gedeeld wordt kunnen waarderen. Ooit had ik een paar duizend Galapagos voor 14 euro, maar had absoluut geen kennis van de materie en de moeilijke tijden waar deze bedrijven doorheen moeten en het geduld dat daarbij verreist is. Achteraf is het een koe in de kont kijken, maar natuurlijk had ik toen moeten blijven zitten.

    Ik ben in het bedrijf gestapt voor een goede prijs waar jij mij op attendeerde en dat heeft mij een mooie winst gegeven. Ik blijf daarin en heb er vertrouwen in.

    Ik wens jou een mooie tijd toe in dit fonds waarvan je blij bent met de aankoop, dat is het enige dat telt.

    groet,
    Tini

    ,
  7. Ownzorr 26 augustus 2020 07:57
    Galapagos presenteert tijdens virtueel congres
    Gepubliceerd op 26 August 2020 07:52

    MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos gaat nieuwe inzichten in idiopathische longfibrose (IPF) en gerelateerde klinische ontwikkelingen presenteren tijdens het virtuele European Respiratory Society (ERS) International Congress 2020.

    IPF is een zeldzame en progressieve ziekte die het fysieke en emotionele welzijn van patiënten aanzienlijk kan beïnvloeden, aldus de onderneming in een verklaring. De presentaties van Galapagos tijdens het congres tonen nieuwe inzichten in de behoefte aan verbetering van het ziektemanagement met behulp van zogeheten real-world data, gericht op klinische belasting, de beleving van IPF-patiënten bij diagnose en behandelingen, en de levenskwaliteit van IPF-patiënten.
  8. forum rang 4 Beursgeslagen 26 augustus 2020 08:10
    quote:

    slei schreef op 26 augustus 2020 08:02:

    Benieuwd of dit bericht de koers wat steun zal geven
    Als we steun moeten vinden in dit soort berichten dan is het nog triester dan al gedacht. Het presenteren van data is toch routine voor elk farmabedrijf. Wat een onzinnig bericht.
  9. [verwijderd] 26 augustus 2020 08:15
    quote:

    Beursgeslagen schreef op 26 augustus 2020 08:10:

    [...]

    Als we steun moeten vinden in dit soort berichten dan is het nog triester dan al gedacht. Het presenteren van data is toch routine voor elk farmabedrijf. Wat een onzinnig bericht.
    Ja, maar als ze niet berichten is het ook niet goed.

    Klopt wel dat dit de geleden schade niet opeens goed zal maken, maar GLPG kan op dit moment elke positieve publiciteit goed gebruiken om de negatieve spiraal ietwat te doorbreken en koopjesjagers te lokken.
  10. LVT1 26 augustus 2020 08:25
    @WiC
    Vooreerst proficiat met het niveau van uw posts!
    Ik kijk altijd uit om deze te lezen en ze zijn verrijkend.
    Ikzelf bezit deze medisch achtergrond niet, ik ben wel juridisch en economisch geschoold.

    Ik stel vast dat de "poetsdienst" op het forum op volle toeren draait en dat het merendeel van mijn postings uit het forumarchief verdwenen zijn. Hoe kan dat?
    Bij gebrek aan tijd op dit moment ga ik je later antwoorden op uw antwoord van 25/0/ 23:19

    Ik ga je nu 2 postings plaatsen, die al een gedeeltelijk antwoord geven

    Op 13 juli 2020 15:04 heb ik een analyse geplaatst (gewist uit het forumarchief): met het advies VERKOPEN

    13 juli 2020 15:04
    auteur info: LVT1
    What’s happening?
    Enkele feiten op een rijtje:

    1. Zwak koersverloop van het aandeel, zeker tov de AEX.
    De underperformance begint grote vormen aan te nemen.
    Dit is een feit en geen luide kreet.
    Daar komt nog bij dat we de volgende weken een zwak resultatenseizoen tegemoet kunnen gaan.
    2. Twijfel over de op hand zijnde goedkeuring.
    Ik weet het, geduld is een mooie deugd, maar nu beginnen er toch twijfels te ontstaan.
    Dat er een BBW komt dat is een feit, maar of Filgo zulk een revolutionair beter product zal zijn, dat is stilaan de hamvraag aan het worden.
    Zeker nu blijkt dat bij de EMA de volgende berichtgeving binnen kwam:
    “We kunnen bevestigen dat filgotinib werd besproken op de CHMP-vergadering van mei 2020, maar een conclusie over het al dan niet aanbevelen van dit geneesmiddel voor een vergunning voor het in de handel brengen werd niet bereikt. We verwachten wel dat de beoordeling van filgotinib relatief snel zal worden afgerond, maar kunnen niet specifieker zijn, omdat dit afhangt van de discussies tussen de wetenschappelijke comités van het Geneesmiddelenbureau en het bedrijf.”

    “Op 11, 12 of 13 mei jl. heeft de PRAC filgotinib op haar vergadering besproken”
    Het minimale besluit dat je hieruit kan trekken is dat er geen meerderheid was om een positief advies tot toelating te geven en dat men verder met het bedrijf (GILD en GLPG) discussies gaat voeren.
    Ik ben er 100% zeker van dat in deze discussies Walid betrokken was en nog steeds is. Hij is uiteindelijk CMO!!!

    3.Historiek van de koers in tijd- en koersperspectief: Ik probeer te kijken hoe insiders kopen en verkopen en wanneer zij dat doen.
    Op 28 mei verschijnt er een PB op de website van GLPG:
    “Galapagos increases share capital through subscription right exercises”
    De beslissing tot verkoop van bijna alle nieuwe aandelen werd door het voltallige directiecomité genomen. Uit de meldingen bij de FSMA op 3/6/2020 blijkt dat alle verkopende directieleden een prijs kregen van 200.09 euro.(uitgezonderd Hoekema)
    Ik ben niet geïnteresseerd in de omvang van deze transacties, ik wil enkel het juiste verloop kennen.
    Op 28/05/2020 was de high 189.15 en de low 179.50 en het slot 186.60.
    Inschrijvingsrechten ontvangen maakt dat je juridisch eigenaar wordt na betaling op 28/05/2020 van het inschrijvingsrecht.

    Je kunt dus moeilijk voor 28/05 verkopen en toch gebeurt het. Ik weet het , je gaat naar een groot beurshuis en die regelen dat voor u, common practice ……..
    De verkoop is dus onmiskenbaar in de eerste 14 dagen van mei gebeurd (gebaseerd op de beurskoersen), anders konden ze nooit 200.09 euro gemiddeld vangen voor hun aandelen.
    Tot daar geen enkel probleem voor mij.
    De hamvraag is dan of zij iets wisten dat wij niet wisten?
    En dan komen er wel een paar rare dingen tevoorschijn:
    * Op 20 mei volgt er een persbericht dat ons niet omver heeft geblazen van vreugde!
    * Nu blijkt ook dat men op de PRAC vergadering van 11-12-13 mei nog niet tot een besluit kon komen en dat de directie van GLPG hiervan op de hoogte zou kunnen zijn.( zou kunnen zijn = was)
    Uit de chronologie kan ik besluiten dat men aandelen die juridisch pas eigendom worden op 28/05/2020 toch verkoopt in de periode die aan deze datum vooraf gaan.
    Dat werpt een ander licht op deze “anticiperende verkoop”. Immers enkel de directieleden waren op de hoogte van de conclusies van PRAC en het PB van 20/05/2020. Hoewel Onno 20000 van zijn 40000 rechten omzette (tegen 14.19euro) en als aandelen aanhield, was het bij Walid anders.
    Die verkocht alles en kreeg voorlopig het gelijk aan zijn kant.
    Dit vertelt mij dat je altijd “insiders” au serieux moet nemen. Walid vertelt mij dat hij niet gelooft in substantieel hogere koersen op KT. Ik denk dat hij het beter weet dan wie dan ook hier op het forum. Zijn advies was heel duidelijk: Verkopen.
    Ik hoor de mensen weer afkomen met: Die moet belastingen betalen enz….. Ik ga u voor zijn. Volgens de Belgische wetgeving betaal je geen belasting over de meerwaarde op aandelen. Ook niet op inschrijvingensrechten of de vroegere opties (als ze at the money uitgegeven worden).
    Ik heb niet gezegd dat GLPG gaat imploderen. Persoonlijk heb ik nog meer aandelen dan Walid

    26/08:
    Op 13 juli had ik het uitlenen van aandelen door Onno aan zijn collegae directieleden en aan zichzelf nog niet gevonden!
    Je kunt moeilijk stellen dat Onno niet de middelen heeft om die 40000 aandelen tegen 15 euro te betalen.
9.775 Posts
Pagina: «« 1 ... 447 448 449 450 451 ... 489 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links