Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,868 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 37.599.271 Gem. (3M) 6,9M

Pharming Augustus 2020

10.441 Posts
Pagina: «« 1 ... 356 357 358 359 360 ... 523 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 augustus 2020 05:42
    quote:

    Totzo schreef op 19 augustus 2020 23:10:

    Ik wens jullie allemaal het beste toe. Voor mij persoonlijk haal ik niet zoveel waardevolle info hier vandaan die ik ten gunste van mijn eigen beleggingstrategie kan gebruiken.

    Wat ik jullie ook toe wens is dat er hier op het forum met meer respect over elkaar of over Pharming's CEO wordt gesproken.

    Ik ben erg enthousiast over Pharming en heb er geen behoefte aan om dagelijks te horen wat voor een waardeloos bedrijf het is, of hoe er veelal op een ongefundeerde wijze kritiek geleverd wordt.

    Ieder zijn ding, dit forum is niet mijn ding. Laten we het daar maar bij houden.

    Sommigen hoop ik ooit eens op een aandeelhoudersvergadering te ontmoeten. Dat zou me leuk lijken. Wellicht dat we dan onder het genot van een Karmeliet onze interesses (beleggen) kunnen delen.

    Succes allen.

    1

    Goedemorgen,
    Het is ook niet mijn ding, ik lees vaak alleen en sla de meeste posters over, op de AVA heb ik idd leuke medebeleggers leren kennen dus wie weet? Succes en hartelijke groet,
    Loes
  2. forum rang 7 Kaviaar 20 augustus 2020 06:57
    quote:

    Pommeke schreef op 19 augustus 2020 22:38:

    tesla 1881 usd

    boekwaarde : 26,28 usd

    redement op eigen vermogen : -33,97%

    ??????????

    doe dat een keertje met ph :) :) :)

    verkoop, short, ... ik koop wel op :) voor LT

    waar zit ik nu fout ???????????

    Tesla is nergens mee te vergelijken.
    Koers wordt stelselmatig opgepompt.
    Het aandeel is gigantisch overgewaardeerd.
    Na vandaag wordt 1 aandeel, vijf aandelen, om de koers naar beneden te krijgen zodat personeel etc. ook aandelen kunnen kopen.

    Heeft ook met de weging van het aandeel te maken. Maar van $ 200 naar ruim $ 1800 op een schamel winstje is en blijft absurd.
    Maar zo gaat alles (nog) overzee.
  3. Metaphor 20 augustus 2020 07:01
    quote:

    fanaat schreef op 19 augustus 2020 21:10:

    Een bedrijfje van 200 man, een omzet van 180 miljoen en een winstje van 30 miljoen is niet zomaar 1 miljard waard. 1.000,000,000. Onmogelijk!!

    Het aantal fte’s zegt nauwelijks iets over de waarde. Ik denk dat er veel grote jongens zijn die jaloers zijn op die 30 miljoen bij 180 m omzet....

    “Niet zomaar” inderdaad het kan even duren...
    1.000.000.000 ? nee...inderdaad heel veel meer denk ik

    Goedemorgen allemaal!!!!
  4. Metaphor 20 augustus 2020 07:10
    quote:

    Totzo schreef op 19 augustus 2020 23:10:

    Ik wens jullie allemaal het beste toe. Voor mij persoonlijk haal ik niet zoveel waardevolle info hier vandaan die ik ten gunste van mijn eigen beleggingstrategie kan gebruiken.

    Wat ik jullie ook toe wens is dat er hier op het forum met meer respect over elkaar of over Pharming's CEO wordt gesproken.

    Ik ben erg enthousiast over Pharming en heb er geen behoefte aan om dagelijks te horen wat voor een waardeloos bedrijf het is, of hoe er veelal op een ongefundeerde wijze kritiek geleverd wordt.

    Ieder zijn ding, dit forum is niet mijn ding. Laten we het daar maar bij houden.

    Sommigen hoop ik ooit eens op een aandeelhoudersvergadering te ontmoeten. Dat zou me leuk lijken. Wellicht dat we dan onder het genot van een Karmeliet onze interesses (beleggen) kunnen delen.

    Succes allen.

    Jammer en deels begrijp ik het ook wel. Het spreekwoordelijke gal spugen, over elkaars rug gelijk halen, persoonlijk worden etc is niet fatsoenlijk noch professioneel. Ik heb ook op het punt gestaan en een soortgelijke post geplaats maar ben er op terug gekomen. Overweeg het nog eens....

    Een enkele AVA bezoek ik die van Pharming eigenlijk nooit. Had ik nooit tijd voor maar net met pensioen dus wie weet :-)

    Veel succes winst en wijsheid gewenst!

    Peter
  5. forum rang 4 Beursgoeroe 20 augustus 2020 08:09
    quote:

    Gelano schreef op 20 augustus 2020 07:54:

    Goedemorgen!

    Ik kijk uit naar 2 euro, 5 euro en dan de 10 euro.
    Geduld is een schone zaak ladies and gentleman.
    Beleg met geld wat u niet direct nodig heb, zou ik zeggen.

    De groeten aan je voeten!
    hebbie effe ............. duurt al 18 jaar of meer ........... maar geeft niet .......... we hebben de zwarte cijfers nog / nu .....
  6. forum rang 4 s.lin 20 augustus 2020 08:18
    Een nieuwe Beursgenoten podcast met Geert Schaaij en Rick van Zelst. Ze bespreken de huidige ontwikkelingen op de beurs en zoomen in op de bank-, olie- en vastgoedsector. Natuurlijk passeren ook weer vele aandelen de revue, waaronder Pharming, Galapagos, ABN AMRO, Unilever, Adyen, OCI, Berkshire Hathaway, Merck, Danone, Nikola en andere.

    Aug 19, 2020

    www.podcastluisteren.nl/ep/Beursgenot...
  7. Luifel 20 augustus 2020 09:03
    telegraaf deel 1
    Een biotechnologiebedrijf kan na de introductie van een innovatief medicijn veelal jarenlang sterk stijgende omzetten met goede winstmarges tegemoet zien. De weg daar naartoe is echter lang en vol hobbels. Gewoonlijk gaat er meer dan tien jaar overheen voordat een medicijn de markt bereikt en veruit de meeste onderzoekstrajecten stranden voortijdig. De kosten lopen in de vele honderden miljoenen tot soms zelfs enkele miljarden dollars.
  8. Luifel 20 augustus 2020 09:04
    deel 2
    Logisch dus dat beleggers en analisten heel veel waarde hechten aan de resultaten in de verschillende onderzoeksfases. Een tegenvaller kan voor een enorme vertraging zorgen. Met het dichterbij komen van de marktlancering wordt de rol van de toezichthouders steeds groter. De EMA vervult deze in Europa en de FDA in de VS.

    Amerikaanse markt

    Voor het winstpotentieel van een medicijn is het essentieel dat het op de Amerikaanse markt wordt toegelaten, omdat dit veruit de grootste en meest lucratieve in de wereld is. Van de Nederlandse beursgenoteerde biotechbedrijven is het tot dusverre alleen Pharming gelukt, maar daar gingen vele jaren van tegenslagen aan vooraf. Ondanks de successen in de afgelopen paar jaar staat de beurskoers van Pharming nog steeds fors onder die van tien jaar geleden. Bij kleinere in Amsterdam genoteerde biotechbedrijven, zoals Kiadis Pharma, was dat niet anders.

    Galapagos heeft het in deze periode juist fantastisch gedaan. Wie tien jaar geleden voor €1000 aandelen kocht, bezat op de top in februari zo’n €25.000. De continue stroom aan positieve onderzoeksresultaten van filgotinib, met een onovertroffen veiligheidsprofiel, deed vermoeden dat het een groot marktaandeel in anti-reumamiddelen zou kunnen veroveren.

    Uitstel

    Woensdag werd echter duidelijk dat filgotinib niet zoals gehoopt eind dit jaar op de Amerikaanse markt komt. De FDA wil pas met een beoordeling komen na bestudering van de uitkomsten van twee onderzoeken naar de gevolgen van het gebruik van het middel voor de zaadproductie. En dat terwijl de toezichthouder vorig jaar aangaf dat het middel eerder op de markt kon komen, zolang in de bijsluiter maar deze mogelijke bijwerking gemeld stond.

    Topman Onno van de Stolpe van Galapagos is zwaar teleurgesteld. „In het optimistische scenario komt het middel eind volgend jaar op de Amerikaanse markt, maar het kan ook begin 2022 worden.”

    Hij gelooft niet in afstel en in deze visie wordt hij gesteund door vrijwel alle analisten. Maar dat wil niet zeggen dat zij het allemaal eens zijn met de mening van analist Jos Versteeg van InsingerGilissen dat de koersval van een kwart op woensdag overdreven was.

    Op achterstand

    Zo is Alex Cogut van zakenbank Kempen terughoudender geworden over Galapagos. „Ik denk dat het commerciële potentieel van filgotinib aanzienlijk is afgenomen. Er is namelijk minder kans dat het middel zich qua veiligheid positief weet te onderscheiden van AbbVie’s concurrerende middel Rinvoq. Zeker omdat de lancering van Rinvoq een half jaar geleden heel succesvol was en dat middel nu meer tijd heeft om marktaandeel te veroveren. Ik ben ook minder positief geworden over het potentieel van filgotinib voor andere aandoeningen.”

    Van de Stolpe bestrijdt dat laatste, maar denkt wel dat andere onderzoeken, onder meer naar de werking van filgotinib bij een darmziekte, vertraging zullen oplopen. Volledig terneergeslagen is hij niet. „De beslissing van de FDA heeft geen gevolgen voor de introductie in de Europese Unie. Ik verwacht over een maand toestemming van de EMA, waarna we meteen in Duitsland en Nederland zullen starten en vervolgens elders gaan uitrollen.”

    Spreiding essentieel

    Hoewel analisten de domper aangrepen om hun koersdoelen stevig te verlagen, bleven de meesten bij hun veelal positieve adviezen. Zo ook Versteeg. Hij benadrukt wel dat waar spreiding bij beleggen gewoonlijk al essentieel is, dat helemaal geldt voor biotechnologiebedrijven. Een tegenvaller wordt op de beurs immers genadeloos afgestraft. Terwijl aandeelhouders van Galapagos half februari nog de koning te rijk waren, hebben ze in een half jaar tijd deze belegging de helft minder waard zien worden.

    DFT Dagelijks

    Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

    Inschrijven
    Lees hier ons privacybeleid.
  9. [verwijderd] 20 augustus 2020 09:20
    quote:

    Dekkie schreef op 20 augustus 2020 00:04:

    [...]
    Zo kun je overal wel iets achter zoeken.
    Begint zorgelijke vormen aan te nemen.
    Natuurlijk voor 99% zeker gevuld
    Het is zorgelijker om alles aan te grijpen een zo positief mogelijk verhaal te schrijven rond het aandeel.
    In zeer korte tijd zijn redelijk wat vacatures van de site verdwenen. Of deze allemaal ingevuld zouden zijn valt daardoor te betwijfelen.

    Jouw 99% zekerheid kennen we inmiddels, en duidt vaker op naïviteit dan realiteit.
10.441 Posts
Pagina: «« 1 ... 356 357 358 359 360 ... 523 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links