Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,900 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 76,240 - 77,100
  • 330.946 Gem. (3M) 376,4K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 470 471 472 473 474 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Ron-tron system 19 augustus 2020 21:58
    quote:

    Meneer TINA schreef op 19 augustus 2020 21:30:

    [...]

    Je zou toch denken dat er wel een uiterste terugkoopdatum moet zijn.

    Bij short gaan wordt er pas achteraf betaald (bij het terugkopen). Als er geen einddatum is, zouden ze nooit verlies hoeven maken. Dan kopen ze gewoon pas terug als de koers wel lager staat.
    Dit gebeurt met cfd s direct op de markt met goudposities in garantie.
    Dezelfde dag is er nul kosten enkel een spread van 0,2% misschien nog lager bij hun.
    Als de goudprijs grote dalingen maakt zoals vandaag zijn ze zeer actief bezig.
  2. [verwijderd] 19 augustus 2020 22:01
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 19 augustus 2020 21:45:

    [...]

    Valt wel mee hoor,
    Ik denk dat ik verwoord wat anderen niet durven zeggen, dat men toch meer door emotie wordt geleid dan men wil toegeven.
    Als ik zo lees en om me heen kijk zie ik gewoon veel particuliere beleggers die ondanks het uitstippelen van een strategie toch anders acteren..
    (vaak door toch mee te gaan met de waan van de dag (dat noem ik emotie))

    overall sta ik niet zo slecht in mijn portefeuille, alleen als je kijkt naar de discounted cashflow methodiek
    en dan kijk op het rendement van aandelen t.o.v. vastzetten op de bank over de afgelopen 17 jaar, dan sta ik nu inderdaad zo'n 35% in de min.
    ( veelal door SNS, Imtech, logica, Fortis),
    volgens mijn broker sta ik 'slechts' 9% in de min, maar je moet blijven kijken naar wat heb je ooit ingelegd en wat zou het nu waard zijn als je het weg had gezet tegen een vaste rente..

    Ik heb ook mijn goede momenten, Ahold D, Eon, Deutsch telekom etc..
    portefeuille is een kwart speculatief en driekwart LT gericht.

    URW is een stukje speculatie, (ben pas in april ingestapt) maar dat maakt het ook weer leuk, een beetje druk ervaren is niet verkeerd, anders wordt het ook weer zo saai.. ( nu besloten op ECP over te stappen op LT, URW is nog een twijfel gevalletje.)
    ECP is ook een prachtig fonds zeker mooi long term.

    unibail valt mij meer in de smaak vanwege diversificatie en kwaliteit van de gebouwen en een mooie pijplijn.

    is wel even door een zure appel heen bijten bij vastgoed

  3. [verwijderd] 19 augustus 2020 22:07
    quote:

    Fezpatrick schreef op 19 augustus 2020 21:00:

    [...]

    Toch knap...afgelopen maandag op 45,- verkopen terwijl de hoogste koers 42,91 is geweest.
    .......
    42.7* ipv 44.7 wat ik afrond op 45.

    Vrijdag heb ik al gemeld dat ze maandag de deur uitgaan. Feit blijft dat Bloomberg de aanleiding is dat de technische steun is doorbroken dat dit aandeel alleen iets te bieden heeft voor speculeerders.
  4. forum rang 6 gbakl 19 augustus 2020 22:17
    quote:

    krakras schreef op 19 augustus 2020 14:02:

    Wat zou het kosten om Bloomberg een artikel te laten plaatsen, dat een overname binnenkort op handen is.
    het lijkt hier soms wel een samenscholing uit de oude doos qua
    ali-jassen.
    uit Paulus en Sesamstraat en een met een vleugje back to the future...
  5. forum rang 5 Bart Meerdink 19 augustus 2020 22:30
    quote:

    HogerOfLager schreef op 19 augustus 2020 01:33:

    [...]

    Het zijn altijd de shorters.
    Als je een koers wilt drukken, moet je veel aandelen aanbieden. Dat kost geld.
    Als je dan meer claims terug koopt, stijgt die koers. En dat moeten zij dan ook neertellen. Het is allemaal minder lukratief dan het lijkt. Bovendien ligt het rendement van veel hedgefunds zeer laag en gaat er regelmatig eentje kopje onder. Meer risico, betekent ook een mogelijk hoger rendement. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. Die paar keer dat het lukt, hangen ze dat uiteraard aan de grote klok.

    Zoals je zelf al aangeeft. De beurs is niet te voorspellen. De koers wordt vnl bepaalt door handelaren, die leven in de waan van de dag. Dus ook met veel ervaring weet je nog echt niet waar de bodem ligt.

    Velen kijken naar het verleden. Hoe is het eerder gegaan. Dat zou iets zeggen over hoe het straks zal gaan. Helaas doet bijna iedereen dat en heeft dus ook weer invloed op de koers.

    Kortom. Dat shorters verhaal geloof ik niet. Ik geloof meer in paniek, zoals nu bij URW. De koers gaat naar nivo's alsof ze binnenkort omvallen. Het bloed loopt nu door de straten.
    Door de 40? Oh jee. Nog nooit eerder vertoont. Nee, 50 en 60 ook niet bij het huidige bedrijf. Vroeger hebben ze trouwens ook op 12 gestaan. Onvergelijkbare grootheden, maar voor TA ws een aanknopingspunt. Het bedrijf stond in recent verleden boven de 200 en nu onder de 40. Trek je conclusies. De beurs overdrijft altijd!

    Asset waardering, rentestand, NAV en LTV zijn de zaken waarom het draait.
    Buffet zegt altijd. Bestudeer de kernwaarden en beoordeel het management.

    Geduld in deze en een eigen visie is de beste oplossing. En laat de rest maar steunen en verlies nemen.
    Ik gaf gewoon antwoord op een vraag over wat er bij een claim emissie i.h.a. gebeurt, gebaseerd op een voor de hand liggende strategie waarmee in die situatie geld verdiend wordt (ten koste van de kleine belegger).

    Dat is een realistische inschatting en geen oordeel over het verschijnsel shorten (ik vind shorten gelegaliseerde fraude, dwz iets verkopen wat je geleend hebt en dus niet bezit).

    De koers van de claims wordt afgeleid van de ex-claim koers van het aandeel (en de verkoopdruk van beleggers die van de claims af willen wegens geen zin om extra geld in het aandeel te stoppen). Daarom is shorten met het plan om later de claims terug te kopen zo'n populaire strategie. Als de koers vrij zeker gaat dalen is het rationeel om te verkopen. En eventueel later terug te kopen als je toch positief bent op het aandeel. Anders ben je een dief van je eigen portemonnee. En als de meeste beleggers die gedachtegang volgen is het effect zelf-versterkend. Daarbij is er ook nog de wetmatigheid dat waar het aanbod groter wordt (van aandelen URW) en de vraag niet, de prijs de neiging heeft om te dalen.

    Omdat inderdaad op de beurs niets zeker is hield ik wel een slag om de arm.

    Overigens, de koersdaling alleen al op basis van het gerucht van een claim emissie zegt eigenlijk al genoeg. Voor de opbrengst van de emissie (en hoeveel geld er dus bij moet per aandeel) maakt de koers niets uit. Wat je dus ziet is dat er nu al geanticipeerd wordt op het door mij beschreven effect.
  6. [verwijderd] 19 augustus 2020 22:30
    quote:

    Dirk diggler schreef op 19 augustus 2020 21:30:

    [...]

    Is het dan zo dat er dus vandaag 12,65-12,26=0,39% van het totaal uitstaande aandelen verkocht zijn op de pof zeg maar? Plusminus 800.000 aandelen zeg maar? En dat op een totale transacties vandaag van 2.900.000?
    Op dit moment heeft Unibail 138,472,385 aandelen uitstaan * 0,39% = 540,042 aandelen....slordige ± 21 Mio er tegen aan gegooid.

    Zou mij rotlachen als URW zelfstandig een emissie kan voorkomenj (door verkoop activa, hetgeen moeilijk zal zijn) en dat voor een totaal van 15,94% van de posities gesloten moeten worden....lijkt mij dat 22, miljoen aandelen gesettled (teruggekocht) moeten worden in de loop der tijd....als dit geen hausse geeft weet ik het ook niet meer.....Gezien de hoeveelheid shorters lijkt mij dat een emissie onafwendbaar is...

    Anyway, dromen mag :-)
  7. [verwijderd] 19 augustus 2020 22:40
    quote:

    System Overhaul schreef op 19 augustus 2020 22:30:

    [...]

    Op dit moment heeft Unibail 138,472,385 aandelen uitstaan * 0,39% = 540,042 aandelen....slordige ± 21 Mio er tegen aan gegooid.

    Zou mij rotlachen als URW zelfstandig een emissie kan voorkomenj (door verkoop activa, hetgeen moeilijk zal zijn) en dat voor een totaal van 15,94% van de posities gesloten moeten worden....lijkt mij dat 22, miljoen aandelen gesettled (teruggekocht) moeten worden in de loop der tijd....als dit geen hausse geeft weet ik het ook niet meer.....Gezien de hoeveelheid shorters lijkt mij dat een emissie onafwendbaar is...

    Anyway, dromen mag :-)
    mag ik vragen waarom een hoog shorters% een emissie onafwendbaar maakt?

    shorters veranderen nog niks aan de balans en ik denk niet dat ze de emissie op deze koers zouden doen.

    de meer shorters de sneller de koers omhoog kan. zeker omdat urw een illiquide fonds is gaat het lastig zijn veel te kopen zonder koers verschil.
  8. [verwijderd] 19 augustus 2020 23:18
    quote:

    Hendrik Roo schreef op 19 augustus 2020 22:58:

    Kan je stellen dat de aandelen die voor het shorten zijn gebruikt (>15%) nu niet meer voor dit doel 'beschikbaar' zijn ? Met andere woorden: wordt het aantal aandelen dat hiervoor beschikbaar is steeds schaarser ?
    Niet als diegene die deze aandelen gekocht hebben deze ook weer uitlenen.
  9. forum rang 5 Bart Meerdink 19 augustus 2020 23:21
    quote:

    Hendrik Roo schreef op 19 augustus 2020 22:58:

    Kan je stellen dat de aandelen die voor het shorten zijn gebruikt (>15%) nu niet meer voor dit doel 'beschikbaar' zijn ? Met andere woorden: wordt het aantal aandelen dat hiervoor beschikbaar is steeds schaarser ?
    Nee. De shorter verkoopt de geleende aandelen. De koper krijgt ze gewoon bijgeschreven en die aandelen kunnen ook weer uitgeleend worden. Enzovoort. In principe kunnen er zo onbeperkt veel aandelen in omloop komen zonder dat het bedrijf daar controle over heeft.

    Degene die de aandelen uitgeleend heeft (of liever: wiens aandelen door de broker uitgeleend zijn) krijgt 'in lieu of' dividend dat betaald wordt door degene die de aandelen geleend heeft.

    Er zijn dus meer aandelen in omloop dan er uitgegeven zijn, maar het bedrijf betaalt alleen dividend over de uitgegeven aandelen natuurlijk. Dus de rest van het dividend moet ergens anders vandaan komen.

    Zoals ik al schreef, ik vind shorten fraude.
  10. [verwijderd] 19 augustus 2020 23:37
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 19 augustus 2020 23:21:

    [...]
    Zoals ik al schreef, ik vind shorten fraude.
    Ik zit zelf short in vijf bedrijven, waaronder Galapagos. Shorten is geen fraude, het is efficiënte prijsvorming omdat shorters vaak de prijs zetten naar waar die hoort.

    Overigens zijn indexen van landen zoals Italië harder gedaald dan andere landen, terwijl in Italië een verbod is op short selling, terwijl bedrijven ook buiten Italië actief zijn.

    Shorters kun je niet de schuld geven van een claimemissie, daarvoor moet je bij het bestuur zijn.
    En toch plaats je je vertrouwen in het bestuur door in URW te beleggen.
  11. Stephan010 19 augustus 2020 23:39
    quote:

    JMeister schreef op 19 augustus 2020 20:33:

    [...]

    Bij de giro is dat wel zo met standaard profiel. Wel goed idee ik zal mijn restant morgen ook te koop zetten voor +19% alle beetjes helpen zeg maar.
    Alleen bij de giro kan je geen €70,- invoeren. Geloof max. 10% van huidig koers.
    Rot broker doet dat bewust omdat ze anders niet veel kunnen uitlenen.
    Bij LYNX, Binck en ABN lukt dat wel.
  12. forum rang 9 Ron-tron system 19 augustus 2020 23:48
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 19 augustus 2020 23:21:

    [...]
    Nee. De shorter verkoopt de geleende aandelen. De koper krijgt ze gewoon bijgeschreven en die aandelen kunnen ook weer uitgeleend worden. Enzovoort. In principe kunnen er zo onbeperkt veel aandelen in omloop komen zonder dat het bedrijf daar controle over heeft.

    Degene die de aandelen uitgeleend heeft (of liever: wiens aandelen door de broker uitgeleend zijn) krijgt 'in lieu of' dividend dat betaald wordt door degene die de aandelen geleend heeft.

    Er zijn dus meer aandelen in omloop dan er uitgegeven zijn, maar het bedrijf betaalt alleen dividend over de uitgegeven aandelen natuurlijk. Dus de rest van het dividend moet ergens anders vandaan komen.

    Zoals ik al schreef, ik vind shorten fraude.
    Shorten via cfd s doe ik soms bij een goud/dj daling op bv ing of abn amro en dit gaat met hefboomsysteem met stoploss op bepaalde % boven verkoop.
    Het is seconde werk omdat aandelen iets later reageren dan de toonaangevende dj index.
    De volumes liggen lager dan het aantal geshorte cfd s aandelen bij bv opening beurs wat wil zeggen dat er geen kopers nodig zijn je kan bijna onbeperkt shorten.
  13. forum rang 5 Bart Meerdink 20 augustus 2020 00:17
    quote:

    Namy schreef op 19 augustus 2020 23:37:

    [...]

    Ik zit zelf short in vijf bedrijven, waaronder Galapagos. Shorten is geen fraude, het is efficiënte prijsvorming omdat shorters vaak de prijs zetten naar waar die hoort.

    Overigens zijn indexen van landen zoals Italië harder gedaald dan andere landen, terwijl in Italië een verbod is op short selling, terwijl bedrijven ook buiten Italië actief zijn.

    Shorters kun je niet de schuld geven van een claimemissie, daarvoor moet je bij het bestuur zijn.
    En toch plaats je je vertrouwen in het bestuur door in URW te beleggen.
    Je sleept er van alles bij wat ik niet gezegd heb.

    Het principe is toch niet moeilijk: als iets niet van jou is kun je het niet verkopen.

    Dus of het nu al of niet voordelen heeft (ik geloof er niets van) is niet eens relevant.
  14. forum rang 5 Bart Meerdink 20 augustus 2020 00:27
    quote:

    Carl2-8 schreef op 19 augustus 2020 23:48:

    [...]

    Shorten via cfd s doe ik soms bij een goud/dj daling op bv ing of abn amro en dit gaat met hefboomsysteem met stoploss op bepaalde % boven verkoop.
    Het is seconde werk omdat aandelen iets later reageren dan de toonaangevende dj index.
    De volumes liggen lager dan het aantal geshorte cfd s aandelen bij bv opening beurs wat wil zeggen dat er geen kopers nodig zijn je kan bijna onbeperkt shorten.
    Derivaten die zich (ongeveer) gedragen als een short positie vind ik geen fraude, dat heeft meer het karakter van een 'side bet', hoewel ze soms nog wel enige invloed uitoefenen op de koers (bv. bij optie-expiraties).

    Overigens, ook derivaten zijn m.i. overbodig, met misschien enkele uitzonderingen die je zou motiveren. Dat geldt dus ook voor opties. Hefboom producten zoals turbo's zijn helemaal schadelijk (voor de retail belegger dan, niet voor de uitgevende bank...).
  15. forum rang 5 NLvalue 20 augustus 2020 08:23
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 20 augustus 2020 00:17:

    [...]

    Het principe is toch niet moeilijk: als iets niet van jou is kun je het niet verkopen.

    Dus of het nu al of niet voordelen heeft (ik geloof er niets van) is niet eens relevant.
    Bart.. Bij het “ uitlenen“ van effecten Wordt juridisch gezien, het Volle eigendom gesplitst in Juridisch eigendom, en Econimisch eigendom.

    Worden je aandelen uitgeleend door DG, Binck, dan ben je als uitlenende partij niet meer de juridische eigenaar van je aandelen (je hebt nog wel het economische eigendom) Daar heb je voor getekend bij het accepteren van hun voorwaarden.

    Omdat je geen juridisch eigenaar bent - kun je ook niet meer de rechten uitoefenen die bij het aandeel horen (div, stemrecht) -

    Binck etc laten het er optisch uitzien alsof je het volle eigendom hebt. Keren je ook gewoon dividend uit ( dat in de uitleen vergoeding verwerkt zit (en houden de rest grotendeels zelf))

    Uitlenen wordt vaak als synoniem voor shortgaan gebruikt - maar er zijn ook andere doelen waarvoor aandelen in/uitgeleend worden:

    www.eumedion.nl/nl/public/kennisbank/...

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 470 471 472 473 474 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links