Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,160 19 apr 2024 17:21
  • +0,280 (+0,37%) Dagrange 73,980 - 75,440
  • 155.704 Gem. (3M) 375,5K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 450 451 452 453 454 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cproof 18 augustus 2020 18:02
    quote:

    JFvHussen schreef op 18 augustus 2020 17:57:

    [...]

    Hoe kan je nou verdienen door je eigen aandelen te shorten en opkopen, meeste die ze kopen, zijn al in hun bezit hahaha
    Jij snapt het niet ze verkopen aandelen die ze niet bezitten op een hoge koers en kopen de aandelen aan het eind van de dag tegen een lagere koers om zo hun aandelen schuld in te lossen
  2. rene02 18 augustus 2020 18:06
    De pijn is er nog niet uit, zolang de koers zakt koop ik niet bij, met een claimemissie zul je zien dat de koers nog makkelijk naar de 30 euro kan. Het voordeel is wel dat een aandeel nooit meer dan 100% kan zakken, maar wel meer dan 100% kan stijgen. Het komt ooit goed, maar ik ben het wachten een beetje zat aan het worden. En dat allemaal door die f.cking Chinezen
  3. Dickb 18 augustus 2020 18:11
    quote:

    Open denkwijze schreef op 18 augustus 2020 18:02:

    Waarom heeft het aandeel vanochtend op +1,60% gestaan en eindigd het met een -5,02%.

    Iets klopt hier niet voor mijn gevoel.
    het klopt zeker niet, maar dit is een logisch gevolg van shorters die een mogelijkheid zien de koers in elkaar te drukken. Gewoon een tijdje niet kijken. Als een of meerdere shorters gaat indekken krijg je precies het omgekeerde effect. De koers schiet dan omhoog zonder specifieke reden.
  4. tietatovenaar 18 augustus 2020 18:25
    quote:

    tmaster schreef op 18 augustus 2020 17:40:

    [...]
    Ja die emissie waarbij aandeelhouders met korting kunnen kopen hoeft ook al niet meer..
    Ik kan ze nu ook al voor 20 euro per aandeel goedkoper kopen dan mijn initiele aankoop.
    nou met korting kopen....zo zou ik het niet brengen.
    meer van ....betaal 22 euro per aandeel voor een nieuw aandeel anders blijft je met nix achter.

    het is echt geen korting hoor, iedereen moet gewoon flink bijstorten en krijgt er niets voor terug.
  5. [verwijderd] 18 augustus 2020 18:32
    www.lifepr.de/inaktiv/wilmersdorfer-a...

    Ik zoek elke dag altijd even op google naar nieuws van afgelopen 24hrs met de term "unibail". Kom ik gewoon dit bovenstaande PR artikel (in het duits) tegen, vandaag geplaatst. Ik mag hopen dat zulke artikelen niet de marketing strategie zijn. ik heb het door translate gegooid, het gaat over een contest of iets, maar geen mens zou dit toch lezen..

    Maybe een update over footfall/renteinkomen URW?
    Plaats een mooie nieuwe bond voor 1 miljard met relatief lage rente?

    Of helemaal mooi;
    Plannen om samen te werken met een bank voor een 49% private stake in Unibail voor 3 miljard?
    Uitlashen naar de regering voor low interest financial support, omdat jullie veilig de winkels dicht hielden en daarvoor nu de prijs moeten betalen?
    Plannen om een paar US malls te verkopen aan Tesla zodat ze daarmee mega outlets kunnen maken? Tesla heeft tenslotte wat te bewijzen nu.

    Ik verwacht stilte van URW
    Dat gaat niet helpen

  6. [verwijderd] 18 augustus 2020 18:42
    Vergelijk de situatie eens met een geval voor de normale huizenmarkt.
    Het is niet lang geleden het ook heel slecht gegaan met de huizenmarkt even, prijzen gingen duidelijk omlaag.

    Stel je nu eens voor dat er een partij was opgestaan die de hele situatie nog eens veel erger ging maken, allerlei berichten in de media, lobbyen voor nog scherpere verlagingen van de WOZ waarde zodat nog meer huizen onder de kont van gezinnen in een veiling worden verkocht waardoor de waardes nog meer zakken etc etc en dat dan deze partij mooi de hele hap opkoopt en er dan op gaat zitten en de markt hersteld weer en dan hoeft het niet eens tot het oude niveau natuurlijk net als dat niet te verwachten is in de retailmarkt.

    Applaus voor die partij??, zeker het gebruik van media en inspelen op angst, het lobbyen bij wetgevers voor aanscherpingen en dergelijke, goed gespeeld?, jammer voor die gezinnen, hadden ze maar slimmer moeten zijn?

  7. [verwijderd] 18 augustus 2020 18:51
    URW moet nu vasthouden aan het langere termijn beeld.

    Het vaccin komt er aan, daar wordt keihard aan gewerkt en het is een race dus het gaat allemaal zo snel mogelijk,

    Je mag er toch vanuit gaan dat medio 2021 er van alle kanten wel iets op de markt is en de meeste mensen en voor de zwakkeren en diegene in risicovolle beroepen allemaal gevaccineerd kunnen worden.

    Dan zullen zeker ook de 'dagje uit' malls weer zeer populair zijn en de inkomsten stroom goed op gang komen.

    Tov elke euro afschrijving op vastgoed moet met een ltv van 41.5, 41.5 eurocent aflossing zijn uit FCF.

    Dat zal de komende 2 kwartalen misschien niet lukken ondanks dat dan ook nog wat uit Q2 te verwachten is maar Q1 en Q2 2021 wel en Q3 en Q4 2021 helemaal.

    Zeker met nog meer kosten besparingen alleen de reeds afgesproken investeringen nog doen.
    Interim dividend zowiezo overslaan en dan het final gewoon gezien de situatie uitstellen tot later in het jaar, dan voldoe je evengoed maar kun je nog meer afwachten hoeveel en anders gewoon zowiezo het minimum, van mijn part 1ct om maar iets te betalen ivm investeerders die alleen beleggen in aandelen die dividend uitkeren.

    Dan moeten ze dat over een periode van het komende jaar zelfs al per saldo toch wel redden en dan zal de LTV eerst nog wel wat oplopen maar het management moet toch ook wel 6 maanden tot een jaar vooruit kunnen kijken.

    Heb je net het ergste achter de rug, ben je de gevolgen nog aan het verwerken, is alles weer open, wordt je koers overduidelijk door shorters kapot gestampt en dan zou je op het meest slechte moment je aandeelhouders executeren en de shorters die alles uit de kast halen aan adviezen en media gaan belonen.

    Dan moet er wel een deal zijn tussen URW management en de shorters.
    Het is het grote geld, je kan niets uitsluiten.
  8. GC 18 augustus 2020 18:55
    Het probleem is ,dat het bedrijf geen antwoord kan geven. Ze moeten alle mogelijkheden in acht nemen zolang het virus niet uit de wereld is. De huurders blijven het moeilijk houden en op het moment dat een huurder wegvalt staat er niet direct een andere huurder klaar. Alles staat om zo snel mogelijk een vaccin op te markt te brengen zodat het virus onder controle kan worden gebracht. Ik verbaas me alleen hoe asociaal de shorters te werk gaan, Ten koste van alles. Ik vraag me af of iedereen zo gelukkig is als er straks geen fysieke winkel of kantoor nog bestaat en dat we onze collega's alleen nog ontmoeten via beeldbellen. Berouw komt na de zonden zou ik zeggen.
  9. 8ball 18 augustus 2020 19:04
    Er is maar 1 ding erger dan nu in URW zitten en dat is nu nog in URW zitten en geen cash meer hebben voor een claimemissie, de verwatering wordt heel fors als je op deze koersen miljarden op moet halen, reken maar op minimaal verdubbeling uitstaande aandelen (150mio. aandelen) maar kan ook veel meer worden afhankelijk van komende afwaarderingen. Zal het nog even voorrekenen voor de optimisten onder ons;
    60 miljard boekwaarde vastgoed, 25 miljard schuld = LTV 41,5% (stand per 30-6)
    10% afwaardering betekent nog 54 miljard waarde vastgoed, LTV moet zelfde of liever nog onder 40% blijven want dat vind management blijkbaar super belangrijk (dat is namelijk de kern van hun teleurstellende persbericht) dus schuld moet dan naar 22,4 miljard of lager, dus 2,6 miljard op te halen. En 10% afwaardering is echt nog geen rampscenario, 20-30% kan ook nog zomaar.
  10. A_E_Niks 18 augustus 2020 19:07
    Hoe lager de koers.....hoe meer aandeeltjes eruit gegeven kunnen worden m.b.t. die +- 3 miljard die men wil ophalen. (Ik ga ervan uit dat die emissie er komt)
    Ik vermoed dat de grote jongens dezelfde strategie gebruiken als bij Altice&Arcelor.
    Het goede nieuws hierbij is dat de koers meestal vrij vlot meer dan verdubbelt.:) Het slechte nieuws is dat wij slecht kunnen inschatten waar zij de koers heen manoeuvreren.
    Ik houd voor mijzelf rekening dat het wel eens richting de 30-> 25 euro kan gaan.
  11. Switchblade 18 augustus 2020 19:15
    Ik lees iedereen praten over een claimemissie. Stel er komt er 1, en dan is het de bedoeling dat ze 3.5 miljard willen ophalen. Dat zou dan betekenen dat als je niet je aandelen wil verwateren je 23 euro moet bijstorten, uitgaande van 150 miljoen aandelen op dit moment. Dan maakt het dus ook niet uit of ze nou een verhouding van 1 op 2, of 1 op 5 aandelen gaan doen? Het uiteindelijke resultaat blijft dat je 23 euro moet bijstorten om geen verwatering te krijgen?

    Daarnaast, die 3.5 miljard verdwijnt in het bedrijf om schulden af te lossen naar alle waarschijnlijkheid om de LTV in bedwang te houden. Als dat gebeurd, dan is het bedrijf toch 3.5 miljard meer waard, dus dan zou het aandeel, of het totaal aan aandelen dus ook een evenredige stijging moeten laten zien, en kost je dit dus uiteindelijk niets? Even uitgaande van een normale marktwerking?

    Graag hoor ik van de experts of ik dit goed heb, of dat ik compleet wat over het hoofd zie. De uitzonderlijke markt van dit moment buiten beschouwing gelaten :)
  12. Analyse 18 augustus 2020 19:20
    quote:

    GC schreef op 18 augustus 2020 18:55:

    Het probleem is ,dat het bedrijf geen antwoord kan geven. Ze moeten alle mogelijkheden in acht nemen zolang het virus niet uit de wereld is. De huurders blijven het moeilijk houden en op het moment dat een huurder wegvalt staat er niet direct een andere huurder klaar. Alles staat om zo snel mogelijk een vaccin op te markt te brengen zodat het virus onder controle kan worden gebracht. Ik verbaas me alleen hoe asociaal de shorters te werk gaan, Ten koste van alles. Ik vraag me af of iedereen zo gelukkig is als er straks geen fysieke winkel of kantoor nog bestaat en dat we onze collega's alleen nog ontmoeten via beeldbellen. Berouw komt na de zonden zou ik zeggen.

    Eigenlijk best bizar. Je kunt je afvragen of shorten ethisch is het is in ieder geval helaas niet verboden. Op last van de overheid worden shopping centers en horeca gedurende langere periode gesloten vanwege Corona. Vervolgens duiken de shorters bovenop deze aandelen (niet alleen URW staat zwaar onder druk) en de overheid grijpt dan niet in. Overigens ben ik van mening dat Corona niet de enige oorzaak is van de zwarte piste waarop URW zich bevindt. Ook de overname van Westfield hangt als een molensteen om de nek van URW. Snel 22 euro bijlappen om het tij te keren daar URW nu met de rug tegen de muur staat.
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 450 451 452 453 454 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links