Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel B&S Group SA AEX:BSGR.NL, LU1789205884

  • 4,740 24 apr 2024 17:35
  • +0,130 (+2,82%) Dagrange 4,585 - 4,745
  • 109.363 Gem. (3M) 72,7K

B&S Group 2020

782 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 18 augustus 2020 09:55
    Toch maar even terug komen op de voorraad B&S had ultimo 2019 375M aan voorraad liggen daarvoor hadden ze 280M kort geld bij banken geleend en hadden ze 50M aan liquide middelen.
    Ze lenen iets meer om leveranciers snel te kunnen betalen en daarvoor extra goedkoop te kunnen inkopen. Nu de omzet daalt daalt de cash-out ook omdat er minder wordt ingekocht.
    Als de totalen korte schulden 450M en de lease schulden 9 M blijft er 161M schuld bij leveranciers over die worden prima gedekt door 201M die ze van debiteuren te goed hebben.
    Eerlijkheid gebied te zeggen dat er op die debiteuren wel iets zal moeten worden afgeschreven omdat sommige klanten (cruise) het ook lastig hebben.
    Maar omdat ze meer richting online gaan heb je daar ook sneller geld bestellingen op websites zijn meestal niet op rekening maar worden vooraf voldaan en dan geleverd.
  2. Shlomo 18 augustus 2020 10:06
    quote:

    Bob777 schreef op 17 augustus 2020 23:15:

    [...]
    In de Q1 update is vermeld dat de problemen bij dit onderdeel er ook nog zijn in Q4 dus dat wisten ze al en denk je niet dat ze vanaf eind maart zijn gestopt met inkopen en nog wel de mogelijk hadden om de voorraden kwijt te raken en ik denk dat het verse spul ook wel een hoge doorloopsnelheid heeft. Je wilt op een cruise van 5000 euro toch geen visje eten die al een paar maand in de diepvries heeft gelegen.
    je hebt helemaal gelijk maar de kwaliteit vis wat op een cruiseschip wordt geserveerd komt niet bij B&S vandaan en dat geldt ook voor de verse groente en fruit. De bevroren vis, vlees etc deze worden aan de shipchandlers, vrachtschepen, en offshore etc geleverd. Ik denk daarom ook dat er een verkeerde voorstelling van omzetcijfers wordt gegeven van die tak van sport bij B&S. En op je laatste punt ik denk niet dat Hello Fresh diepvries vis en vlees wil verkopen aan zijn klanten laat staan inkopen tegen een zwaar gereduceerde prijs. Dat doet dan wel afbreuk aan de naam HELLO FRESH!!!
  3. forum rang 4 Louis Pasciuto 18 augustus 2020 11:03
    Ik geloof wel in B&S, zit al jaren in JD.com, natuurlijk niet echt te vergelijken, maar net als de Chinezen heeft B&S een uitstekende gerobotiseerde distributie, vraag me alleen af hoe snel Taco de Haan de focus nog meer naar internet verlegd krijgt.

    Helaas geen Hello Fresh in portefeuille gehad, wel al jarenlang klant -;
  4. Shlomo 18 augustus 2020 13:31
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 18 augustus 2020 11:03:

    Ik geloof wel in B&S, zit al jaren in JD.com, natuurlijk niet echt te vergelijken, maar net als de Chinezen heeft B&S een uitstekende gerobotiseerde distributie, vraag me alleen af hoe snel Taco de Haan de focus nog meer naar internet verlegd krijgt.

    Helaas geen Hello Fresh in portefeuille gehad, wel al jarenlang klant -;
    uitstekende gerobotiseerde distributie dat is maar de vraag bij mijn weten hebben ze daar grote problemen mee. hier hebben ze veel geld ingestopt en het werkte in het begin van geen meter. opstart problemen en kinderziektes zeiden ze. ze zijn er nu angstvallig stil over. ik denk dat Taco de Haan deze problemen moet op lossen.ik vindt het ook geen goede zaak dat de meeste aandelen bij enkele groot aandeelhouders/eignrs zitten die weten altijd alles eerder als wij aandeelhouders. en voor een AVA moet je altijd naar Luxemburg waarom houden ze het niet gewoon in Dordrecht de hoofdzetel van B&S.
  5. Shlomo 18 augustus 2020 22:03
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 18 augustus 2020 16:45:

    Dat ze alles eerder weten wil nog niet zeggen dat dat altijd in hun voordeel is, Meulman kocht meer dan een half jaar geleden nog fors aandelen bij van ik meen rond de 10.
    (ABM FN-Dow Jones) Topman Bert Meulman van B&S Group is per direct vertrokken en wordt vervangen door Tako de Haan. Dit maakte B&S vrijdag bekend.

    Meulman vertrekt onder meer vanwege persoonlijke redenen. Hij was 28 jaar in dienst bij het bedrijf en sinds 2004 als CEO.

    "Vanwege persoonlijke omstandigheden en de tech-georiënteerde strategische richting, is het nu de tijd om een stap terug te doen", verklaarde Meulman.

    B&S wil de 59-jarige Tako de Haan voordragen als nieuwe CEO en lid van het uitvoerend bestuur. De Haan komt van TOMS Shoes in Los Angeles, waar hij operationeel directeur was.

    Aandeelhouders moeten nog akkoord geven voor de benoeming. De Haan zou dan in de eerste instantie benoemd worden voor een periode van vier jaar.

    Meulman kocht toen inderdaad rond de 10 euro een beetje als dat vergelijkt met wat hij heeft verkocht toen ze naar de beurs gingen euro 14,50. Hij kocht dit m.i. alleen om het vertrouwen in het aandeel te laten terugkeren. Maar ze hadden toen grote problemen met de robot/computerisering waar hij volgens mij naderhand op is afgerekend en zich niet kon verenigen met de tech-georiënteerde strategische richting die B&S ingegaan was. Trouwens als dat soort mensen weg gaan gaat dat meestal met de slogan van in goed overleg, persoonlijke omstandigheden/redenen etc. En Tako de Haan (ex straaljager piloot) moet de lekkage gaan dichten. Ik hoop bij de Q2 rapportage dat het hosanna is en dat ik ongelijk heb.
  6. Shlomo 19 augustus 2020 09:05
    quote:

    Bob777 schreef op 19 augustus 2020 08:55:

    Levert b&s ook aan shop apotheke? Iemand die dit weet ? Maken een groei door van 42% op de duitse markt
    Ik weet het niet voor 100% zeker maar de apotheek Lagaay die ze toendertijd hebben overgenomen leverde ook aan apotheken, shipchandlers etc.De moederholding/groothandel zat bij mijn weten in Zwitserland.
782 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

B&S presteert beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links