Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 794 795 796 797 798 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 augustus 2020 13:23
    Laten we aub ingaan op de inhoud en niet op personen. Wie iets zegt is alleen van belang alles er duidelijke belangenverstrengeling kan worden aangetoond maar zelfs dan ondergeschikt aan de inhoud. Voorzover ik weet is bij niemand aangetoond dat andere persoonlijke belangen invloed hebben op wat wordt gezegd.
  2. forum rang 9 josti5 16 augustus 2020 13:27
    quote:

    Kleintje66 schreef op 16 augustus 2020 13:23:

    Laten we aub ingaan op de inhoud en niet op personen. Wie iets zegt is alleen van belang alles er duidelijke belangenverstrengeling kan worden aangetoond maar zelfs dan ondergeschikt aan de inhoud. Voorzover ik weet is bij niemand aangetoond dat andere persoonlijke belangen invloed hebben op wat wordt gezegd.
    Daar zijn ze te slim voor...
  3. Buyandhold2020 16 augustus 2020 13:31
    quote:

    rationeel schreef op 11 augustus 2020 15:48:

    [...]

    Waarom neemt hij het zelf niet?
    Misschien doet hij dat wel, of niet. Geen idee. Dat staat niet in de bronnen die ik tegenkom, zowel niet bevestigend als ontkennend. Dus dat blijft voorlopig gissen.

    Zelf maak ik me er ook niet zo druk om, want ik denk dat de impact door hongersnood van Corona/Covid-19 vele malen erger is dan het virus/de ziekte zelf. Hier maak ik mezelf veel drukker om.
    Het is wel heel interessant, nu kan je voor het eerst in de moderne geschiedenis berekenen wat een Westers leven vs. een niet-Westers leven waard is (hoeveel van ''hen'' voor 1 van ''ons''). Let wel, we staan ''hier'' beperkt levensjaren te verlengen van mensen met een relatief zwakke gezondheid, terwijl we ''daar'' jonge gezonde mensen dood laten gaan van de honger (!!). Zelf vind ik dat nogal wat en dit blijft naar mijn idee veel te onderbelicht in deze discussies, juist omdat het een pandemie is en dus de hele wereld raakt.
  4. whammy 16 augustus 2020 13:36
    quote:

    josti5 schreef op 16 augustus 2020 12:35:

    [...]

    Ratio heeft 10 jaar in Crucell belegd, dus dat zegt wel iets :-)
    Crucell is overigens óók een aantal jaren één van de 'josti s' (Just One Share There Is) geweest!

    Wellicht kan ratio zo vriendelijk zijn, zijn alias uit die tijd te onthullen...???
    Ik had ook in Crucell belegd dat neemt niet weg dat ik geen verstand heb van medische zaken en miss dat Rationeel voor zichzelf kan spreken of werken we hier met zoveel aliassen? :-)
  5. forum rang 9 josti5 16 augustus 2020 13:40
    quote:

    whammy schreef op 16 augustus 2020 13:36:

    [...]

    Ik had ook in Crucell belegd dat neemt niet weg dat ik geen verstand heb van medische zaken en miss dat Rationeel voor zichzelf kan spreken of werken we hier met zoveel aliassen? :-)
    Hopelijk gaan we het vandaag nog beleven: de Grote Rationele Onthulling ;-)
  6. forum rang 4 s.lin 16 augustus 2020 13:46
    15 Aug. 2020. While the U.S. government, drug makers, and biotech companies pour billions of dollars into vaccines against Covid-19 infections, a large percentage of the American public is still not ready to be vaccinated. Results from a recent Gallup Poll show one in three American adults (35%) would not get a Covid-19 vaccine, even if free and approved by the FDA.

    The Gallup data, compiled by the business research company Statista, show two-thirds of U.S. respondents (65%) would agree to be vaccinated against Covid-19. Younger, urban, and White Americans are somewhat more likely to get the vaccine than their older, rural, and non-White counterparts. But the greatest predictor is political affiliation: eight in 10 Democratic respondents (81%) would get the vaccine, while Republicans are divided about evenly — 47 percent say yes, while 53 percent say no.

    Gallup asked the question 20 July to 2 Aug. of 7,632 adults, aged 18 and older, taking part in the Gallup Panel, recruited through probability-based random methods.

    Poll questions of this kind are, of course, speculative, since Covid-19 vaccines in Western countries are only now reaching late-stage, large-scale clinical trials. Yet the responses indicate the need for a large-scale education campaign and public health policies encouraging the public to get vaccinated.

    More from Science & Enterprise:

    sciencebusiness.technewslit.com/
  7. forum rang 10 luchtschip 16 augustus 2020 13:48
    quote:

    rob77 schreef op 14 augustus 2020 12:31:

    Weer een video met o.m. de volstrekte onbruikbaarheid van de covid19-testen:

    www.youtube.com/watch?v=plCeaKuJxq0

    Een video van Cafe Weltschmerz, waarin Pierre Capel uitleg geeft.

    Hier het commentaar van Daniel Tuijnman op deze video.

    2/
    Capel zegt dat hij emeritus-hoogleraar is en vervolgens dat hij al 45 jaar met wetenschap bezig is. Dat laatste is onzin, sinds zijn emeritaat heeft hij geen wetenschappelijke arbeid meer verricht.

    3/
    Vervolgens claimt Capel dat er van alles misgaat, en als eerste voorbeeld noemt hij (1m:57s) dat de "ze" (nou, gewoon de Nederlandse wetgever) COVID-19 op lijst A van infectieziekten hebben gezet.

    4/
    Dat zijn ziektes, aldus Capel, "waarbij iemand die dat oploopt 50-80% kans heeft om te overlijden. Dat is zoiets als de pest, pokken, ebola, antrax".
    www.rivm.nl/meldingsplicht-infectiezi...

    5/
    Daar fantaseert hij er al op los. Pest staat in groep B1, Antrax in groep C. De overlijdenskans die hij noemt geldt ook alléén voor ebola, niet eens voor andere virale hemorragische koortsen zoals Marburg of gele koorts.

    6/
    Zulke overlijdenskansen gelden al helemaal niet voor polio dat ook in groep A staat, en waar de kans op verlamming 0,5-1,0% is, en daarbinnen weer de kans op overlijden 2-10%.

    7/
    Vervolgens gooit Capel er de stropop bovenop dat COVID-19 als "de meest dodelijke ziekte aller tijden" zou worden afgeschilderd en moppert ook dat de WHO de criteria om iets een pandemie te noemen heeft versoepeld.

    8/
    Moet ik hieruit opmaken dat, 21.358.101 geregistreerde gevallen en 763.390 doden verder, Capel er nog steeds niet van overtuigd is dat we met een pandemie te maken hebben?

    9/
    Capel laat dan een tekst zien (zonder ons de bron te geven) die zegt dat de WHO-richtlijn van 1 meter (of 3 voet) afstandhouden afkomstig is van onderzoek van Wells uit de jaren 1930, en beweert dat dat onderzoek het omgekeerde uitwees.

    qz.com/1831100/where-does-the-six-fee...

    10/
    Vervolgens fantaseert hij dat hij als deskundige hierover zou getuigen voor de rechtbank, en laat een clipje zien van het #viruswaanzin-kortgeding, waar de rechter tegen hem zegt "mijnheer, zo werkt het niet".

    11/
    Inderdaad: in een kort geding werkt het zo niet, daar is geen plaats voor getuigen of deskundigen. Capels protestaties dat er in de rechtspraak in het algemeen geen plaats is voor wetenschap zijn weer een grote verdraaiing van de werkelijkheid.

    12/
    Vervolgens gaat Capel vertellen hoe je wetenschappelijke artikelen op Pubmed kan vinden en vindt er ruim 3.000 op de zoektermen "aerosol" en "transmission". Hij vertelt er niet bij dat dat alle artikelen zijn waar die woorden voorkomen in de tekst.

    13/
    Capel vertelt ook niet dat daar ook artikelen bij zitten die helemaal niet gaan over transmissie van virussen, maar bijvoorbeeld over luchtvervuiling in Peking.

    14/
    Capel vertelt ook niet dat dit niet allemaal peer-reviewed artikelen zijn, maar ook errata, brieven met commentaar, retraction notices en niet gereviewde artikelen. Daarvoor moet je wat intelligenter zoeken en zonodig handmatig door de lijst heenbladeren.

    15/
    Capel vertelt ook niet dat als je "COVID" toevoegt als zoekterm, je nog maar 439 resultaten hebt. Daarvoor gelden dezelfde voorbehouden als hierboven: je vindt dus ook bijvoorbeeld een artikel over Italiaans beleid in de tandheelkunde.

    16/
    Capel vist uit de lijst resultaten één artikel van het RIVM uit 2010, waarin transmissie per aerosol dan wel droplet bediscussieerd wordt voor influenza A. Vervolgens beweert hij dat het RIVM het belang van aerosolen allang wist.

    17/
    Maar de ene ziekte is de andere niet. Je kan niet zomaar zeggen dat resultaten over influenza ook gelden voor COVID-19. In extremo: mazelen is een ziekte die per aerosol wordt overgedragen. Je kan nog mazelen krijgen als er een uur eerder een mazelenpatiënt in de kamer was.

    18/
    Capel gaat verder de mist in door het artikel voor te stellen als oorspronkelijk onderzoek. Het betreft hier echter een literatuurstudie van eerdere experimenten en modelleringen. Dat maakt de resultaten niet zo heel betrouwbaar.

    19/
    De conclusies van dit artikel zeggen dus niet zoveel over het gedrag van COVID-19 omdat het over een andere ziekte gaat. De conclusies zijn ook niet zo heel betrouwbaar, en geven ook niet een duidelijk voordeel aan de aerosol-route zoals Capel beweert.

    20/
    Op 18m15s zegt Capel dan plotseling: "Maar nu hebben we het over de tweede golf, en dan praten we over besmettingen".

    De uitspraken van deze verwarde man zijn hoogst curieus. Waren er tijdens de eerste golf dan géén besmettingen? Hoe moeten we dit opvatten?

    threadreaderapp.com/thread/1294702053...

    vervolg zie volgende posting
  8. forum rang 10 luchtschip 16 augustus 2020 13:48


    Vervolg commentaar Daniel Tuijnman op de Cafe Weltschmerz video van Prof Pierre Capel

    21/
    Vervolgens gaat Capel kwaadspreken over de PCR-test. Op 18m40s: "een klein stukje DNA (sic) van een virus, en dat hoeft nog niet eens intact te zijn, is al genoeg voor een positieve test".

    22/
    In theorie is dat inderdaad het geval, met de kanttekening dat het om twee stukjes RNA moet gaan omdat de PCR-tests op twee regio's werken. Je kan, in een individueel geval, inderdaad een positieve PCR-test krijgen door achtergebleven "dood" virus.

    23/
    Dit draadje van Bert Slagter ontzenuwt de mythe dat er er grote aantallen van dergelijke positieve tests zouden zijn:

    threadreaderapp.com/thread/1294628016...

    24/
    Capel vervolgt op 18m50s: "er hoeft maar één kleine vervuiling te zijn en je hebt een vals-positieve". Dit is apert onjuist. Een beetje ruis op de PCR-test geeft niet de karakteristieke S-curve. Zie voor uitleg deze video:
    www.youtube.com/watch?time_continue=5...

    25/
    Dit draadje van Roel Griffioen ontzenuwt ook de hardnekkige mythe dat er veel false positives mogelijk zouden zijn:

    klik op "deze collectie weergeven"
    twitter.com/roelgrif/status/128801896...

    26/
    Capel vervolgt op 18m55s: "bij de tweede golf die zogenaamd aanwezig is, wordt helemaal niet gekeken naar besmetting, naar infectieuziteit, naar ziekte, maar of een fragment van RNA in de neus te vinden is"

    Dat is een drogreden.

    27/
    Er is geen verschil tussen wat er nu gedaan wordt of wat er in maart/april gebeurde. Mensen worden getest. De aantallen positieve tests worden gerapporteerd. Maar bij een individu is de PCR-test één diagnostisch hulpmiddel om te bepalen of hij COVID-19 heeft.

    28/
    Deze drogreden haalt Capel weer van stal op 24m40s, waar hij een grafiekje laat zien "van zeer betrouwbare bron" - waarschijnlijk hemzelf dus - met een stippellijn op ca. 1 juli met links de tekst "aantal zieken" en rechts "aantal positieve tests".

    29/
    Maar die teksten zijn misleidend. In beide gevallen zijn door het RIVM positief getesten gerapporteerd. Er is geen enkel verschil, en in beide gevallen kan er een klein deel van de positieve testen het gevolg zijn van achtergebleven "dood" virus.

    30/
    Vervolgens doet Capel verongelijkt dat hij zelf de leeftijd van de positief-getesten er niet bij gezet heeft, hetgeen wel cruciaal is voor de interpretatie. De huidige golf van positief-getesten is véél jonger dan die in maart/april, waardoor er minder overlijden.

    31/
    Wel zie je inmiddels dat het aantal ziekenhuisopnamen ook aardig weer aan het stijgen is, maar die opnames heeft Capel uit zijn grafiekje weggelaten, om de kijker te misleiden.

    32/
    En met al die manoeuvres schetst Capel heel misleidend een beeld alsof de huidige golf van positieve PCR-tests bedacht zou zijn, een complot zou zijn om ons een tweede golf aan te praten. Op 28m20s vraagt hij zich zelfs af of er wel een tweede golf is.

    33/
    Hij vergeet er, natuurlijk, bij te zeggen dat dit niet alleen een patroon is in Nederland maar in all Europese landen en ook in de VS. Hoe groot wil Capel het complot hebben dat ons allemaal een tweede golf "aanpraat"?

    34/
    Van Capel mag tante Lien van 103 jaar rustig doodgaan maar een frisse jonge vent van 20 niet. Dat is het "normale verloop" volgens deze corpulente vent van pensioengerechtigde leeftijd.

    35/
    Op diverse plekken in zijn betoog lijkt Capel de begrippen "besmet" en "besmettelijk" door elkaar te halen. Een mens is besmet als hij "levend" virus bij zich draagt, maar hij is alleen besmettelijk als hij dat virus ook kan overdragen op een ander.

    36/
    Besmettelijkheid wordt aangenomen vanaf 1-3 dagen vóór het aanbreken van symptomen bij mensen die klinisch ziek worden; bij asymptomatisch verloop is dit nog niet duidelijk.

    37/
    Bijvoorbeeld op 29m30s zegt Capel: "de test zegt niet of iemand infectieus is, zo wordt het wel gebracht". Dat is apert onjuist. Maar je kan beter doen alsof je besmettelijk bent, want je kan niet in de toekomst kijken wanneer dat zal gebeuren.

    38/
    Het is ondoenlijk om alle drogredenen en foutieve mededelingen van Capel te ontzenuwen in zo'n draadje. Tot slot wil ik er nog één behandelen die ik overgeslagen heb, omdat hij zo absurd is.

    39/
    Op 19m20s zegt hij: "het RIVM heeft alles in huis om al die vragen over wie is besmettelijk, hoe lang, is er een tweede golf, alle techniek hebben ze in huis om in een paar weken tijd alle problemen op te lossen"

    40/
    Capel doet daarbij voorkomen dat het RIVM door iedereen een PCR-test af te nemen en vervolgens een blaastest om te kijken of iemand besmettelijk is, COVID-19 zou kunnen uitbannen. Dit is aperte onzin.

    41/
    Ten eerste is het principieel onmogelijk. Iemand die PCR-positief is maar niet besmettelijk, kan morgen besmettelijk worden en dan familieleden en buren aansteken. Je weet niet of dat gaat gebeuren; die blaastest voegt dus niets toe.

    42/
    Ten tweede is het ondoenlijk. Het RIVM, of de GGDs, zouden dan op één dag bij 17 miljoen Nederlanders een swab moeten afnemen, die swabs met PCR behandelen, en ondertussen zouden al die mensen moeten binnenblijven in afwachting van de uitslag.

    43/
    Capel spelt dit scenario uiteraard niet uit omdat dan zou blijken hoe volstrekt onzinnig zijn opmerking is. Dit tekent hoe moreel en intellectueel corrupt zijn hele praatje is.

    44/
    Ik laat het graag aan een psychiater over of dit de waanideeën van een ontoerekeningsvatbare gek zijn, of dat dit berekende manipulatie is. In ieder geval zou er opgetreden moeten worden tegen Capel en zijn desinformatie.

    45/
    PS. Overigens kunnen Capels fans, met al zijn uitleg hoe je in Pubmed kijkt, nog steeds niet het hoofdstuk van Wells uit 1934 lezen, want die zit achter een paywal

    threadreaderapp.com/thread/1294702053...
  9. [verwijderd] 16 augustus 2020 13:51
    “We weten niet wat de efficiëntie zijn zal, 50 procent of 60 procent. Ik zou willen dat het 75 procent wordt of meer. Maar de kans is niet groot dat het succes van het middel 98 procent zal zijn. Daarom mag je nooit de aanpak via de volksgezondheid verwaarlozen”, aldus Fauci tijdens een internetcollege van Brown University.

    www.skipr.nl/nieuws/immunoloog-fauci-...

    Als minder mensen zich laten vaccineren wordt de effectiviteit heel belangrijk om de verspreiding van het virus te beperken en uiteindelijk te stoppen.
  10. [verwijderd] 16 augustus 2020 14:41
    Wat ik trouwens nog steeds heel vreemd vind is dat er geen beleidsrichtlijnen van dit kabinet lijken te zijn. Er is sprake van een situatie waarbij de gevolgen van het virus moeten worden afgewogen tegen de gevolgen van de te nemen maatregelen en het is aan het kabinet om te bepalen welke doelen moeten worden nagestreefd en dat hoort in de tweede kamer besproken te worden. Als men bijv. alleen overbelasting van de IC wil voorkomen krijg je andere maatregelen dan als men het totale aantal sterfgevallen wil beperken, als men de economische schade wil beperken krijg je nog heel ander beleid en ook andere mensen die moeten adviseren. In mijn ogen is er nu veel discussie over maatregelen terwijl het doel van de maatregelen onbekend is.
  11. forum rang 6 Chiddix 16 augustus 2020 15:23
    [quote alias=josti5 id=12656956 date=202008161340]
    [...]

    Hopelijk gaan we het vandaag nog beleven: de Grote Rationele Onthulling ;-)
    [/quote

    Kan mij herinneren, dat dit aandeel(Crucell) op 3 euro stond en als een raket gelanceerd werd naar 25 euro. Zakte daarna tot 15 euro, dacht ik.
  12. forum rang 10 rationeel 16 augustus 2020 16:39
    quote:

    whammy schreef op 16 augustus 2020 12:31:

    [...]

    Rationeel, als ik het zo allemaal lees bekruipt mij het gevoel dat je een medische achtergrond hebt en in die professie ontzettend gefrustreerd bent geraakt?
    Ik ben heel erg geinteresseerd geweest in de biotechnologie, en heb in heel wat bedrijven aandelen gehad, niet altijd met veel succes, omdat ik in de veronderstelling verkeerde met fundamentele analyse een bedrijf wel te kunnen doorgronden. Je verdiepen in TA was er in die tijd eigenlijk nog niet bij. Nu kan iedereen de TA informatie tot zich nemen.

    Nu nog vind ik het interessant, vooral de wetenschap om in de toekomst de mens een gezonder wezen te maken, naar lichaam en geest;)

    Ben je gefrustreerd? Misschien kun je dat zo noemen. Ik had niet verwacht dat de maatschappij in veel opzichten zo ten nadele van vroeger zou veranderen.
    Ik vind de politiek de verkeerde kant zijn opgegaan, en wat het ergste is, ik ben er van overtuigd dat de bevolking in de maling wordt genomen.

    In mijn persoonlijk leven ben ik niet gefrustreerd, ik heb altijd wel mijn eigen weg kunnen gaan. En dat gun ik ook de mensen die na ons komen. Maar daarvoor zijn wel bepaalde voorwaarden noodzakelijk.

    Vrijheid, toegankelijkheid tot elkaar, goed onderwijs, gezonde leefomgeving, eerlijkheid, een man een man een woord een woord:)

    De gewone oude waarden:)
  13. forum rang 10 rationeel 16 augustus 2020 16:52
    quote:

    josti5 schreef op 16 augustus 2020 13:19:

    [...]

    Dat zijn er vele, vele tientallen: teleurgesteld afgehaakt, opgezegd, weggetreiterd, de mond gesnoerd, niet meer onder ons...
    De tijd gaat snel.

    Bepaalde mensen verdwijnen soms opeens. Maar soms komen ze ook opeens weer terug. Maar dan zijn de tijden veranderd en ben je zelf veranderd, en is het niet meer zoals het eens was.

    Nostalgia;)
  14. forum rang 10 rationeel 16 augustus 2020 16:55
    quote:

    Buyandhold2020 schreef op 16 augustus 2020 13:31:

    [...]

    Misschien doet hij dat wel, of niet. Geen idee. Dat staat niet in de bronnen die ik tegenkom, zowel niet bevestigend als ontkennend. Dus dat blijft voorlopig gissen.

    Zelf maak ik me er ook niet zo druk om, want ik denk dat de impact door hongersnood van Corona/Covid-19 vele malen erger is dan het virus/de ziekte zelf. Hier maak ik mezelf veel drukker om.
    Het is wel heel interessant, nu kan je voor het eerst in de moderne geschiedenis berekenen wat een Westers leven vs. een niet-Westers leven waard is (hoeveel van ''hen'' voor 1 van ''ons''). Let wel, we staan ''hier'' beperkt levensjaren te verlengen van mensen met een relatief zwakke gezondheid, terwijl we ''daar'' jonge gezonde mensen dood laten gaan van de honger (!!). Zelf vind ik dat nogal wat en dit blijft naar mijn idee veel te onderbelicht in deze discussies, juist omdat het een pandemie is en dus de hele wereld raakt.
    Het gaat er niet om wat een statistisch leven waard is, maar wat jouw leven, jou waard is. Ik neem aan heel erg veel, alles?
  15. [verwijderd] 16 augustus 2020 17:11
    quote:

    rationeel schreef op 16 augustus 2020 16:55:

    [...]
    Het gaat er niet om wat een statistisch leven waard is, maar wat jouw leven, jou waard is. Ik neem aan heel erg veel, alles?
    Daar denkt de overheid anders over, die gebruiken de QALY om keuzes te maken.
    www.cpb.nl/sites/default/files/public...
  16. [verwijderd] 16 augustus 2020 18:16
    Prof. Udi Qimron: 'History will judge the hysteria'

    Top Tel Aviv U prof says "There is a great interest for anyone who supported the draconian measures in saying Sweden's policy has failed."

    16/08/20 12:47

    Prof. Udi Qimron will soon head the Department of Microbiology and Clinical Immunology at Tel Aviv University.

    In an interview with Yediot Ahronot, Qimron shed further light on the coronavirus. "There is a very great interest for anyone who has supported the draconian measures taken around the world to say that Sweden's policy has failed. Because if it succeeded, and trillions went down the drain for no reason, someone will have to answer for it.”

    “That is why all over the world they prefer to claim that [Sweden] was wrong. But in the end, the truth came to the surface. In a world where decision makers, their advisers and the media were able to admit their mistake and the initial panic that gripped them, we would have long since returned to routine. The ongoing destruction due to the inability to admit this mistake, despite the epidemic’s small mortality numbers, is outrageous. History will judge the hysteria."

    "If we had not been told that there was an epidemic in the country, you would not have known there was such an epidemic and you would not have done anything about it," he said emphatically. "The fact that this issue runs all day in the media inflates it beyond its natural dimensions. If black death had raged here, as in the 14th century, you would not have had to follow the situation in the news, the bodies would have piled up in the streets. We were not and we are not in this situation today."

    Prof. Qimron noted that the total number of coronavirus deaths does not exceed 0.1% of the total population in any country, and the death rate from coronavirus is less than 0.01% of the total world population, meaning that 99.99% of the world's population so far has survived the epidemic and the virus is negligibly lethal.

    He said smart behavior would be the opposite of what we do today; Populations not at risk should become infected and create chains of immunity, which will protect the sick and the elderly. We are currently working for sweeping social distancing, which prevents such differential immunity, he said.

    He went on to explain that infection of children is a welcome thing, because it protects at-risk populations. "For the same reason, I would open up the whole education system, because the vast majority is made up of people who are not at risk. Of course a solution needs to be found for teachers suffering from diabetes or other background diseases, but I see no reason to prevent activities that encourage the economy. Not only because it allows parents to go to work, but also because it lowers mortality in the long run. I would also ask children and young people to take off their masks. Of course, it is impossible to force a child to take off a mask, but proper information will do the job."

    "At the same time, I would call on at-risk populations, our parents and people with background illnesses, to avoid social gatherings in the coming months until we reach the appropriate immune depth. It is possible and desirable to recommend at-risk populations to wear masks. I would also open the skies and abolish the isolation obligation for those returning from abroad. With the situation of carriers abroad compared to within Israel, there is no reason to isolate tourists, just as you and I are not isolated even though we have an even higher probability than that of a random tourist from abroad to be a carrier. These are things that got into our minds four months ago and we do not understand that their time has passed," he added.

    www.israelnationalnews.com/News/News....
  17. [verwijderd] 16 augustus 2020 18:19
    Coronavirus: Test for Covid-19 T cells immunity developed

    A company in Cardiff has developed a test for coronavirus T cells - which can potentially provide longer-term immunity to the virus than antibodies.

    The body develops T cells when fighting an infection and they can create more antibodies if a person is exposed again.

    This means the immune system could remember how to fight Covid-19 even after original antibodies have faded.

    Indoor Biotechnologies is "hopeful" the test will help in vaccine development.

    It has received almost £50,000 in funding from Innovate UK, a research scheme supported by the UK Government.

    The company's trials found some people who had coronavirus but tested negative for antibodies went on to test positive for T cells - meaning more people may have some immunity than previously thought - and for longer.

    It is working with Cardiff University's School of Medicine on the test and is now approaching vaccine developers, pharmaceutical companies and public health bodies with the product.

    Dr James Hindley, executive director of Indoor Biotechnologies and leading the T cell project, said: "A lot of the focus so far as been on antibodies and that's important because they provide us some memory to our immune system, but T cells are just as important."

    He said the company had been testing hundreds of people who tested positive for coronavirus in the past - with a focus on healthcare workers - to check whether they had developed T cells.

    It has also tested people who have never had coronavirus, to ensure its accuracy.

    Some T cells create antibodies if a person is exposed to the virus again, while others can fight the virus directly themselves.

    How long do T cells last?

    Dr Hindley, whose PhD was in T cells, said: "They can live for a long time after the infection and give you that immune response.

    "We don't know with this virus how long they will last, but it might be for many years.

    "That's the basis of vaccination and vaccination development.


    "We have found some situations where people have tested negative for antibodies and positive for T cells, but the significance of that we can only really determine with longer-term studies."

    Currently only a handful of laboratories across the world are equipped to test for T cells, and it is a "laborious" process with a lot of complex machinery, Dr Hindley said.

    His test has "stripped back everything to the bare bones" so the test can be performed by any lab with a single vial of blood, with results within 24 hours.

    Currently the focus of the company's efforts are how the test can help with vaccine development, but Dr Hindley said it could eventually be rolled out to the public as a more sensitive method of testing for immunity.

    "It is something the general public could find useful," he said.

    Dr Ian Campbell, executive chair at Innovate UK which is supporting the project with funding, said: "This will give clinicians an extra tool, in addition to antibody tests, as we seek to develop treatments and vaccines."

    Dr Martin Scurr, a post-doctorate researcher in Cardiff's School of Medicine, is working with Indoor Biotechnologies on the test.

    "The aim is to develop a T cell test that can be easily used by labs across the world, enabling mass testing of Covid-19 T cell immunity to be performed," he said.

    www.bbc.com/news/uk-wales-53764640
  18. [verwijderd] 16 augustus 2020 18:32
    Het blijft een grappig idee van die professor: "Ga nu maar gewoon aan het werk, het is goed dat u besmet raakt, de kans dat u sterft is aanwezig maar zeer klein, de kans dat u in het ziekenhuis komt is iets groter en de kans dat u twee of drie weken behoorlijk ziek wordt bestaat ook." "P.S. we weten eigenlijk ook nog niet zeker of u wel immuun wordt en wat de lange termijn gevolgen zijn voor uw gezondheid". "Het is trouwens wel goed als u niet allemaal snel achter elkaar ziek wordt want dan kunt u geen behandeling in het ziekenhuis meer krijgen".

    Vraag is wel wat we doen met mensen die weigeren besmette raken.
  19. rob77 16 augustus 2020 18:34
    Nog een video over de totale onbruikbaarheid van de PCR-test om besmettingen vast te stellen:

    www.youtube.com/watch?v=Sc981R72pis

    DE PCR-test is uiterst gevoelig en kan op tot een molecuul een virusdeeltje detecteren maar dit zegt niets over de nauwkeurigheid om een specifiek virusdeeltje levend te detecteren. Het deeltje kan ook van andere (corona)virussen zijn. De essentie de test is als deze toegepast wordt om een covid19-besmetting vast te stellen dat deze test dat doet met een gespecificeerde specificiteit voor covid19. Tot op heden is er nog geen fabrikant die deze specificiteit claimt.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 794 795 796 797 798 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0653 -0,17%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.761,80 -0,05%
Gold spot 2.388,31 +1,16%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links