Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 21,100 24 apr 2024 11:26
  • -0,250 (-1,17%) Dagrange 21,050 - 21,350
  • 7.774 Gem. (3M) 43,6K

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 129 130 131 132 133 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 13 augustus 2020 12:57
    quote:

    Chessplayer1992 schreef op 13 augustus 2020 11:50:

    Ja interessant. En of ze de expertise hebben. De enige - goed of niet - die ik heel actief management zie voeren is spg. Geruchten met Amazon, meer supermarkten huisvesten ten koste van grote warenhuizen en fulfillment stores. Maar ze gaan verder: failliete ketens met waarde worden samen met een andere partner opgekocht. Brook brothers lijkt er nu definitief te komen. En het belang komt in een separaat fonds dus is gemakkelijk te verkopen of kunnen ze failliet laten gaan. Maximale kosten is de investering. En zo zitten er nog diverse in de pijplijn. Dit is wel het moment voor een actieve strategie als je meer wilt dan met dozen schuiven in de centra en wilt wachten wat er op je afkomt.
    Ik kijk er als volgt tegen aan : doe je als directie van ECP niets (dan alleen goed panden uitbaten) dan duurt het veel te lang voor de beurskoers gaat reageren. Door actief beleggers te informeren, aan te geven dat inkoop eigen aandelen overwogen / uitgevoerd wordt, verkoop van panden nadrukkelijk onderzocht wordt blijf je niet als een mak schaap zitten.
  2. forum rang 4 Gaston Lagaffe 13 augustus 2020 13:16
    quote:

    MFCons schreef op 13 augustus 2020 12:21:

    [...]
    Ik denk dat je het hele financieringsprobleem dat veroorzaakt wordt door veranderde omstandigheden in de markt in ieder geval niet a la Wereldhave moet oplossen door nu assets te gaan verkopen of nog erger (Wereldhave) nu gaat investeren in assets.
    Over Wereldhave (=WHA en niet Wereldhave Belgie=WHB) kunnen we duidelijk zijn. Of de nieuwe directie is geniaal en beleggers maken een prachtig rendement of het blijft een ellende met tegenvallers die maar blijven komen. Het lijkt mij dat dit soort kwalitatief minder OG beter past bij een niet beursgenoteerde onderneming die in alle rust (en stilte) zaken probeert om- en af te bouwen. Op de langere termijn komt het wel weer deels goed maar het gaat verschrikkelijk traag. Van een negatieve sfeer heb je weinig last want je bent niet beursgenoteerd.
  3. forum rang 4 Gaston Lagaffe 13 augustus 2020 13:20
    quote:

    Marco19 schreef op 13 augustus 2020 12:57:

    Overigens vind ik dat het aandeel in Frankrijk we behoorlijk groot is...
    Ligt eraan in welk landje een hele gunstige deal voorbij komt.
    Heeft Hammerson of Intu niets moois voor een prikkie..?
    Hammerson is eigenlijk al gered en Intu lijkt mij naar een Private Equity partij te gaan. In ieder geval ECP heeft geen geld voor een aankoop, hoe mooi die ook zou kunnen zijn. Emitteren op deze koers zie ik ze niet doen. Daar zijn ze (gelukkig / waarschijnlijk) te conservatief voor.
  4. Harm Wijk 13 augustus 2020 13:23
    Uiteindelijk gaat het maar om een ding: Hoe veel geld uit verhuur komt er binnen en wat is de verwachting voor de toekomstige huur inkomsten.

    Mijn verwachting is nog steeds dat er over 2 weken een interim dividend van 1 euro wordt aangekondigd. En dat Ecp zal proberen het dividend over het verlengde boekjaar gelijk te houden aan het vorige normale boekjaar, of in ieder geval dicht in de buurt.

    Wat heb je liever: 1 euro dividend of inkoop van 10% vd eigen aandelen of een LTV verlaging met 50 miljoen? Mijn voorkeur gaat uit naar dividend. En als we rond de 10% interim dividend krijgen dan gaat de koers wel weer stijgen.

    Wel heel vervelend dat het nu weer slechter gaat met de nieuwe virus gevallen. In Italie gaat het nu gelukkig juist heel goed. Maar voor Frankrijk en Belgie duidelijk een minpunt.
  5. Harm Wijk 13 augustus 2020 14:19
    Alleen maar stockdividend is een sigaar uit eigen doos, of anders uitgedrukt een verkapte vorm van emissie. Het is wel denkbaar dat er een verplicht / vast percentage stock dividend komt. Dus bijvoorbeeld 50% cash en 50% stock.

    Ik weet niet of hierover voorschriften zijn i.v.m. de fbi status. Weet iemand dit?
  6. forum rang 4 Chessplayer1992 13 augustus 2020 14:25
    Het lijkt erop dat we op deze fora niet de expertise hebben omtrent de FBI statussen. Het mooiste zou zijn dat het zou gaan om te voorkomen dat er geen winstbelasting is --> dus als er geen winst is, dat het niet nodig is om cash de onderneming te laten onttrekken. Dat scheelt een hoop ...
  7. Harm Wijk 13 augustus 2020 14:45
    Aan het einde van het derde kwartaal stond er toch echt gewoon 87 miljoen direct investment result in de boeken. Dat wordt wel heel creatief boekhouden om dat te laten verdwijnen. Zelfs als we de meest zuinige prognoses aanhouden dan komt er, mede door de supermarkten en door Zweden, voldoende geld binnen om alle rekeningen te betalen. Dus het grootste deel van die 87 miljoen is er nog gewoon. Ik kan me niet voorstellen dat dit volledige bedrag opeens als voorziening wordt weggeboekt. Dat zou bovendien een heel slecht signaal zijn voor de toekomst verwachtingen van het management.
  8. forum rang 4 Chessplayer1992 13 augustus 2020 16:11
    quote:

    Harm Wijk schreef op 13 augustus 2020 14:45:

    Aan het einde van het derde kwartaal stond er toch echt gewoon 87 miljoen direct investment result in de boeken. Dat wordt wel heel creatief boekhouden om dat te laten verdwijnen. Zelfs als we de meest zuinige prognoses aanhouden dan komt er, mede door de supermarkten en door Zweden, voldoende geld binnen om alle rekeningen te betalen. Dus het grootste deel van die 87 miljoen is er nog gewoon. Ik kan me niet voorstellen dat dit volledige bedrag opeens als voorziening wordt weggeboekt. Dat zou bovendien een heel slecht signaal zijn voor de toekomst verwachtingen van het management.
    Winst wordt betaald over het netto resultaat. Niet het direct resultaat. Kortom, als er negatieve herwaarderingen zijn dan is het leuk dat er huur geïnd wordt, maar dan maak je simpelweg verlies ...
  9. forum rang 4 Chessplayer1992 13 augustus 2020 16:14
    Eigenlijk is het raar dat wereldhave vast heeft gehouden aan de FBI status en dividend is blijven uitkeren. Ze hadden allang moeten stoppen met dividend betalen ... Dan was de pijn genomen en kon je verder. Shell en cohorten prijzen meteen een lagere langdurige olie en gasprijs en waarderen alle assets navenant af. Een giga slecht kwartaal. Dividend enorm omlaag. Maar uitgangspunt zal zijn dat je nu niet de komende jaren beleggers moet teleurstellen. Dat is kracht van management...
  10. Harm Wijk 13 augustus 2020 16:46
    Jullie hebben gelijk, de afboekingen gaan in mindering. Maar in de praktijk baseren vastgoedfondsen de dividend uitkering op het directe resultaat. En mijn verwachting is dat dit bij Ecp ook zo blijft. Behalve wanneer er meerdere kwartalen met zeer lage huur inkomsten aan zitten te komen. Dan zal daar voor gereserveerd worden ten laste van het al behaalde directe resultaat.

    Als de waardering van de panden stijgt, dan ben je als fbi niet verplicht om die extra winst uit te keren, dus dat zit toch nog wel wat ingewikkelder in elkaar. Ik zou denken dat als je een waarde stijging niet uit hoeft te keren, dat een waarde daling je dan niet opeens ontheft van uitkeringsplicht.

    Zoals ik al eerder schreef, ik ben niet goed thuis in de details van de fbi regeling. Iemand die dit weet?

    Als er conform de verwachtingen van de analisten jaren lang stevige afwaarderingen komen, dan is de fbi discussie dus sowieso voorlopig niet relevant want dan wordt er voorlopig geen winst gemaakt.
  11. Harm Wijk 13 augustus 2020 17:46
    Ik ben even op zoek gegaan naar wat betere info over de fbi status. Best lastig te vinden, maar hieronder wat tekst van Jongbloed fiscaal juristen:

    De fiscale beleggingsinstelling (hierna FBI) hoeft geen winstbelasting (VPB) te betalen. De B.V. mag geen onderneming drijven, maar enkel beleggen. Actief beleggen mag, maar handel in onroerende zaken niet. De voorwaarde is wel dat de FBI binnen 8 maanden na het boekjaar (veelal vóór 1 september) haar winst aan de aandeelhouders uitkeert. De vermogenswinsten (bijvoorbeeld bij verkoop van activa) mogen gedoteerd worden aan een herbeleggingsreserve. In de wet is de FBI opgenomen in de Wet op de Vennootschapsbelasting 1968 en een speciaal besluit over beleggingsinstellingen, dit voor de liefhebber!

    Ook op andere plekken heb ik wat info gevonden. De indirecte resultaten mogen (lees worden) dus in een zogenaamde "herbeleggingsreserve" gestopt. Vervolgens blijft het directe resultaat over als grondslag voor de verplichte winstuitkering aan de aandeelhouders.

    De basis gedachte hierachter is dat de aandeelhouders en de fbi niet ten opzichte van elkaar gediscrimineerd mogen worden. Ook prive hoef je immers geen inkomstenbelasting te betalen over de waardestijging van je huis en je aandelen. Dit zit in box 3. Daarom mag een fbi een herbeleggings reserve toepassen. Tenslotte zou het natuurlijk onwerkbaar zijn als een stijging van de waarde van de panden verplicht aan de aandeelhouders uitgekeerd zou moeten worden.

    Beetje ingewikkeld, maar hopelijk is hiermee mijn visie verduidelijkt.
  12. forum rang 4 Chessplayer1992 13 augustus 2020 18:35
    Je hebt nog separate fiscale en commerciële balans. Het kan zo zijn dat fiscaal de herwaarderingen in het eigen vermogen komen, maar commercieel mag dat niet altijd. Onder dutch gaap als verskaggevingsstelsel is dit wat ruimer. Maar alle beursgenoteerde bedrijven in Nederland moeten verplicht ifrs toepassen. Die kent geen herwaarderingsreserve als ik het goed zeg (externe verslaggeving is alweer een tijdje geleden voor me).
  13. Harm Wijk 13 augustus 2020 19:37
    Klopt allemaal als een bus. En de fbi uitkeringsverplichting is dus op basis van de fiscale netto winst. En die staat dus idd los van de verplichtingen omtrend de publicatie van de jaarstukken.

    In de praktijk is dit ook helder. Je ontvangt nooit extra dividend omdat de waarde van de panden is gestegen. En je krijgt ook niet minder dividend als de waarde van de panden is gedaald.

    Wel wordt het tricky als de LTV door de 60% schiet, want dat is ook een fbi voorwaarde. Dit is bijvoorbeeld in het verleden gebeurt bij NSI en dat werd toen opgelost met een zeer vervelende emissie. En dat is dus ook precies waar junkyard vaak voor waarschuwt.
  14. forum rang 8 Branco P 13 augustus 2020 20:03
    quote:

    Chessplayer1992 schreef op 13 augustus 2020 16:14:

    Eigenlijk is het raar dat wereldhave vast heeft gehouden aan de FBI status en dividend is blijven uitkeren. Ze hadden allang moeten stoppen met dividend betalen ... Dan was de pijn genomen en kon je verder. Shell en cohorten prijzen meteen een lagere langdurige olie en gasprijs en waarderen alle assets navenant af. Een giga slecht kwartaal. Dividend enorm omlaag. Maar uitgangspunt zal zijn dat je nu niet de komende jaren beleggers moet teleurstellen. Dat is kracht van management...
    Precies, ze hadden een paar jaar geleden de FBI status moeten opgeven en dan maar 25% winstbelasting moeten betalen. Hadden ze met de resterende 75% gewoon netjes kunnen aflossen om de LTV laag te houden.
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 129 130 131 132 133 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links