Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Mogelijke Midkap-uitbraak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 16 apr ASML oogt wispelturig 100
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

265 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 easy56 9 augustus 2020 21:20
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 9 augustus 2020 18:58:

    Wat ik aan de forumgenoten zou willen meegeven is het volgende..

    Hoewel ik al een weekje of 7 van dit forum weg ben zie ik dat er geregeld een aantal opmerkingen rondom mijn persoon worden geplaatst. Er zijn twee punten die ik kort zou willen verhelderen.

    Punt 1: Nut van overzichtjes posten

    Af en toe wordt op het forum een overzicht van mij geplaatst. Dit wordt geïnterpreteerd alsof het bewijs van winstgevendheid zou zijn. Dat kan het niet zijn en het is ook nooit zo bedoeld. Hoe dan wel? Om inzicht te geven dat consistent winstgevend handelen echt wel kan. Hoe kun je dit laten zien? Individuele trades en live posten zeggen in principe niks.

    Consistentie gaat altijd over een langere reeks. Voor het aantonen van een 60/40-edge heb je statistisch gezien als snel zo’n 120 trades nodig. Daarom geloof ik alleen in het posten van grotere reeksen aaneengesloten trades, al zegt ook dat niet alles. Daarnaast laat het iets zien over omvang, duur van een trade, position sizing en risk management en dus voor de nieuwsgierigen onder ons is er veel uit te halen over iemands handelsstijl en prestatie.

    De negativiteit rondom het posten daarvan lijkt me onnodig. Het voegt namelijk alleen maar transparantie toe, die verder niemand hier geeft. Ik vermoed dat een deel van het forum niet onder ogen wil zien dat iemand anders wél succesvol handelt, het confronteert ze denk met hun eigen tekort oi.d… Er is ook altijd wat. De ene zegt dat ik trades filter - echter ik handel Eurex van een andere account dan CME - dan weer iemand die zegt dat mijn commissies niet zichtbaar zijn - die moet je in Sierrachart handmatig instellen, het is namelijk geen broker statement. Allemaal simpel. En zo bedenkt men iedere keer wel weer wat. De mensen met oprechte interesse heb ik vermoedelijk allang in mailbox of app zitten, ik correspondeer daar ook liever mee dan dat ik zou moeten reageren op het toch wat naïeve en beperkte niveau van dit forum.

    Punt 2: handelen vs gokken.

    Traden is ook meten = weten. Kijk je naar een langere reeks trades van jezelf en je zult verbaasd zijn hoeveel patronen erin zitten: wat doe je na een paar verliestrades, wanneer vergroot je size wel / niet, het optimaler bepalen van je exit loss etc., wat zijn de triggers waardoor je onterecht snel winst/verliest pakt, wat zijn consistent verlies- of winstgevende momenten etc. Waarom je prestaties inzichtelijk maken en monitoren? Het laatst wat ik zelf wil is eindigen als een beursgokker. Het exploiteren van een edge, het goed kunnen spotten van vraag/aanbod-disbalans en dat treffend uitbuiten, dat is enige wat telt m.i. en daar heb je ook feedback voor nodig.

    Speculeren is m.i. een zeer uitdagend spelletje en als je niet on-top-of-game bent zit je voor je het weet wat te gokken.

    Dat is mijn tweede punt dus, wat ik dan niet begrijp. Het propageren van gokken op dit forum i.t.t. prudent handelen.

    Beleggingsverslaving en gokken zijn m.i. problemen van maatschappelijke orde. Bij een verslaafde schakelt het brein in de hogere versnelling, zeggen ze wel eens: de praatjes, de excuses, de leugentjes waarmee de omgeving wordt misleidt. Altijd weer een of andere reden om ondanks continu falen toch door te mogen gokken. Lees eens tussen de regels door bij de posts hier alleen al. Hoeveel mensen hier herkennen dit bij zichzelf?

    Dat gokken is niet te onderschatten. Het laatste wat ik wil is een beursgokker zijn/worden. Dat lijkt me het begin van het einde. Voor je het weet heb je meer geld nodig, verhuis je naar een goedkopere woning in een dorp in the middle of nowhere om daar de overwaarde van je huis te vergokken, en verkoop je bij wijze van spreken het huis van moeder de vrouw nog om nog maar weer een paar jaar te kunnen doorgokken en waar eindigt dat allemaal. Niks om stoer over te doen op een forum, met een schijt-aan-de-wereld-houding in te zwelgen, of het mannetje over uit te hangen. Ik pas er liever voor. Je verliest je menselijkheid, je persoonlijkheid wordt 1 met je verslaving.

    Gokken op de beurs, net als alcohol, maakt meer kapot dan je lief is.

    Socialer wordt je er niet van. Daar zouden brokers etc, wat mij betreft, wel eens wat meer voor mogen waarschuwen.

    Groeten en succes allen.

    Baudolino

    en morgen gewoon maar weer naar de bewegende cijfertjes kijken met zn allen:-)
  2. forum rang 4 ONN 9 augustus 2020 22:04
    quote:

    Valse beer schreef op 9 augustus 2020 12:14:

    @onn zullen we elkaar maar negeren prettiger voor het forum.Dit was naar jou mijn laatste reactie en ik ga geen Heintje doen:):):):)
    Een paar dagen geleden was je er ook al klaar mee dus dat gaat je toch niet lukken. Jij doet alleen maar Heintjes.

    Wie weet tot morgen. Ciao!
  3. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 9 augustus 2020 22:54
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 9 augustus 2020 22:38:

    17 AB’s
    Als liefhebber van cijfers en statistieken vraag je je dan natuurlijk meteen af wat de meest geabeede of zo u wilt meest aanbeden post ooit is op iex, maar dat zal wel niet na te gaan zijn.
  4. [verwijderd] 9 augustus 2020 22:59
    quote:

    ren-je-dement schreef op 9 augustus 2020 22:50:

    [...]

    Met dit weer moet je ook je dak repareren.
    Zeg jij. Ik heb al twee sixpacks wit biertjes in de koeling. Wat meneer de vakman morgen ook oppert, die gaan om half drie ‘s middags open. Meneer wil morgenvroeg om half zeven al beginnen.
  5. [verwijderd] 9 augustus 2020 23:29
    quote:

    ren-je-dement schreef op 9 augustus 2020 22:54:

    [...]

    Als liefhebber van cijfers en statistieken vraag je je dan natuurlijk meteen af wat de meest geabeede of zo u wilt meest aanbeden post ooit is op iex, maar dat zal wel niet na te gaan zijn.
    Dat is een opening van Voda geweest een aantal maanden geleden.
  6. [verwijderd] 10 augustus 2020 00:10
    Goed verhaal oboema.. nr 18 van mij..

    Herkende wat 'kritiekpunten' en die wilde ik graag even toelichten.. ;)

    Volop vakantietijd hier en in avonduren scroll ik vaak dagdraad op telefoon even door...Zag de staatjes en bekijk die dan wel even met aandacht, gewoon omdat het ook mijn interesse heeft...
    Zag bv commissies 0,00 en idd ook op contract gefilterde staatjes...ken ONN verder niet persoonlijk maar weet inmiddels wel dat hij Excel sheets lijkt bij te houden om inconsistenties en onvolledigheden op te sporen..(eidetisch geheugen my ass... ;))) maar kennelijk gaat dat dus niet zonder aanzien des persoons.. ;)

    Was eigenlijk vooral benieuwd naar zijn reactie hierop... verder niet.. ook geen kritiek op jou ofzo..

    Kernpunt uit jouw verhaal is m.i..het bereiken van consistentie...

    Succes!
265 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links