Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 730 731 732 733 734 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:05
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 11:52:

    Immuniteit bouw je niet op en dat heeft China in januari reeds bewezen. Doktoren die besmet waren met het virus, na weken weer virusvrij waren, kregen het virus vervolgens weer.
    Verdiep je nu eens in immuniteit. We zijn al voor een groot deel immuun anders lagen de ziekenhuizen vol.

    Hillegom: 40 mensen in café, niemand naar ziekenhuis, niemand dood, dus 40 mensen immuun. etc.

    Dit virus heeft heel veel weg van SARS-COV-1, daar weten we heel veel van. Ook in dit draadje heb ik daar veel over gepost. De laatste weken horen we helemaal niemand meer over dit gebrek aan immuniteitsopbouw, we zijn namelijk ondertussen voor een groot deel immuun.

    Andres Tegnell zei het een week geleden nog, hij kent geen enkel geval van opnieuw ziek worden!

    www.youtube.com/watch?v=xh9wso6bEAc

    fc
  2. forum rang 5 Kees1 5 augustus 2020 12:09
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 11:32:

    [...]

    Draagvlak?

    We hebben met een pandemie te maken.

    Als mensen geen zin hebben in maatregelen, waar zijn we dan mee bezig?
    We zijn bezig om deze periode zo goed mogelijk door te komen.
    Draagvlak moet er zijn. Als er geen draagvlak is, dan krijg je dat mensen zich niets aantrekken van de ingestelde maatregelen. Dus: geen afstand houden, gaan feesten in woningen, in de natuur, en dan wordt het pas echt oncontroleerbaar en niet te handhaven.
    In bepaalde delen van Rotterdam en Amsterdam geldt een mondkapjesplicht. Als weinigen zich daar iets van aan trekken, is het niet te handhaven en bestaat de verplichting in feite niet.
    Voor boa's is dat dan niet te doen.
  3. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:10
    quote:

    rob77 schreef op 5 augustus 2020 12:07:

    VWb Zweden:

    www.unz.com/mwhitney/sweden-the-one-c...

    Als die chart redelijk juist is komt daar geen 2e golf.
    Nog veel mooier is de FOHM (Zweedse RIVM) website:

    experience.arcgis.com/experience/09f8...

    Toename van testen in juni, enorme piek in positief geteste mensen, ziekenhuisopnamen en dodental bleven zakken.

    Een uiterst bemoedigend plaatje!!!!

    fc
  4. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:14
    quote:

    izdp schreef op 5 augustus 2020 11:45:

    [...]

    In 4 weken tijd? In 2 weken zal je bedoelen.
    Een waanzinnige stijging als beloning voor hun stupiditeit.
    Helemaal goed zegt Ed, want er zijn ergere plekken.

    Vergeet niet dat er nog onvoldoende zicht is op welke mensen aan welke ziekte exact zijn overleden, wat hun volledige medische achtergrond was, zoals bij een deel van de mensen zonder zorgverzekering, en dat iedereen nu als stempel Covid-19 krijgt.

    Voorbeeld: Donald die morgen zou overlijden, maar vandaag mogelijk (!) vanwege Covid-19 overlijdt is dus een Covid-19 overlijden, terwijl men dat helemaal niet zeker weet en als dusdanig zou moeten registreren. Toch gebeurt het.

    In Amerika overlijden dagelijks ongeveer 7500 personen, waarvan hartfalen en kanker de belangrijkste oorzaken zijn. Daar lezen we vrijwel nooit iets over, omdat het ingeburgerd is. Verder is de gemiddelde leeftijd van overlijden in Amerika plus minus 78,5 jaar.

    Gisteren werden 1265 Covid-19 doden geregistreerd in Amerika. Dat cijfers zegt onvoldoende over de werkelijke datum van overlijden en of Covid-19 daadwerkelijk de doodsoorzaak was.

    Gelet op een recent verschenen onderzoek naar 10.000 Covid-19 overlijdens in Amerika via www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6928..., blijkt:

    - 74,8% van de overledenen Covid-19 patiënten in Amerika ouder dan 65 jaar.
    - Ruim 76% blijkt bij een ziekenhuis bekend (!) onderliggend gezondheidsprobleem te hebben gehad.
    - 62% van de Covid-19 patiënten overleed in een ziekenhuis, 38% daarbuiten.
    - Bij de groep overleden jonger dan 65 jaar was diabetes vaak het probleem.
    - Onder de groep <65 overleed 7,8% aan het niet hebben van een zorgverzekering en dus zonder het recht op hulp.
    - Blanke overleden hadden een gemiddelde leeftijd van 81 jaar (hoger dan gemiddelde leeftijd bij een normale sterfte)!
    - Hispanics stierven gemiddeld 10 jaar jonger.

    Dit alles dienen we op korte termijn af te zetten tegen de cijfers van andere ziektes om een totaalbeeld te kunnen vormen over hoe extreem Covid-19 daadwerkelijk in Amerika was.

    Ik kijk uit naar het vervolgonderzoek.
  5. forum rang 5 Ed Verbeek 5 augustus 2020 12:19
    quote:

    luchtschip schreef op 4 augustus 2020 21:58:

    Florida ;
    22 juli 242 doden per miljoen
    4 augustus 345 doden per miljoen

    Een stijging van 103 is 42% meer doden per miljoen in ca 4 weken tijd in Florida
    Maak eerst je cijfers eens in orde, dan praten we verder.

    Van 22 juli t/m 4 augustus is immers niet "ca 4 weken"

    Dus welke periode bedoel je? En hoeveel weken zijn dat ongeveer?

    PS
    Waar kan ik het aantal doden per miljoen inwoners op een oude datum (bijv. 22 juli) vinden in de bron die je noemt ( www.worldometers.info/coronavirus/cou... ) ?
    Of moet ik daarvoor op een andere site kijken?
  6. rob77 5 augustus 2020 12:22
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 11:52:

    [...]

    Immuniteit bouw je niet op en dat heeft China in januari reeds bewezen. Doktoren die besmet waren met het virus, na weken weer virusvrij waren, kregen het virus vervolgens weer.

    Immuniteit wordt dikwijls in een golfbeweging opgebouwd. Weleens een stevige griep gehad ? ( denk je dat je hersteld ben en daarna slaat het nog een 2e keer toe ...)
  7. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:25
    quote:

    Kees1 schreef op 5 augustus 2020 12:09:

    [...]
    We zijn bezig om deze periode zo goed mogelijk door te komen.
    Draagvlak moet er zijn. Als er geen draagvlak is, dan krijg je dat mensen zich niets aantrekken van de ingestelde maatregelen. Dus: geen afstand houden, gaan feesten in woningen, in de natuur, en dan wordt het pas echt oncontroleerbaar en niet te handhaven.
    In bepaalde delen van Rotterdam en Amsterdam geldt een mondkapjesplicht. Als weinigen zich daar iets van aan trekken, is het niet te handhaven en bestaat de verplichting in feite niet.
    Voor boa's is dat dan niet te doen.
    We zijn mijns inziens vooral bezig om de carrières van eindbeslissers te redden, niet om als samenleving de juiste keuzes te maken. We kiezen enkel voor veilige keuzes die aan 'het volk' uit te leggen zijn, zonder over de gevolgen van deze keuzes te praten. De gevolgen zijn immers voor hun opvolgers.

    Waarom moet er draagvlak zijn om een pandemie te bestrijden?

    Mijn mening is anders dan die van mijn vriendin en van de buren en van mijn ouders etc. In Nederland zijn inmiddels 18 miljoen verschillende meningen.

    Daar moeten we niet naar willen luisteren en al helemaal niet naar oppositiepartijen die als kleine stampvoetend over van alles en nog wat schreeuwen.

    Overigens haal je een interessant voorbeeld aan. Steeds minder mensen houden zich aan de regels vanwege in mijn beleving drie belangrijke redenen:

    1. De overheid communiceert maatregelen, maar houdt zich er zelf niet aan. Zie alle politici die zomerreces vieren, al dan niet vliegend naar het buitenland. Totaal niet serieus te nemen.
    2. De overheid maakt afspraak met haar burgers, maar treedt niet op als men deze afspraak overtreedt. Opvallend. Als ik zo meteen met 110 km/u langs Utrecht rijd, ontvang ik een week later een prent in de brievenbus. Als 250 man feest vieren, dan zetten we wel onze politiemacht in, maar blijkt het te lastig om foto's van de ID-kaarten te maken. Oftewel, er zijn maatregelen, maar die worden ook niet door de overheid serieus genomen.
    3. Mensen die Covid-19 onder de leden hebben, ervaren meestal geen of zeer minimale klachten. Dat zien mensen natuurlijk ook. De (vaak een) enkeling die in de omgeving van iemand aan Covid-19 komt te overlijden is vaak op leeftijd of heeft onderliggende problemen waardoor het overlijden verklaarbaar is, los van Covid-19.

    Deze combinatie zorgt er m.i. voor dat steeds minder mensen het virus serieus nemen, waaronder ik zelf overigens.

    Daarom is het zo zorgelijk dat de overheid naar ingrepen dreigt om delen van een economie stil te leggen. Het is een uitvloeisel op basis van angst bij eindbeslissers, zoals burgemeesters, om niet in 'het vagevuur' te belanden en hun eigen carrière een deuk te zien oplopen.

    Louter eigenbelang. Geen visie op de toekomst en al helemaal geen begrip voor wat het virus überhaupt betreft.
  8. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:29
    Ook nog over Zweden (van 3/8/2020)

    New infections per 100,000 people in Sweden reported in the past 14 days has dropped 46 percent, compared to that reported in the 14 days prior, according to the latest report Sunday from the World Health Organization (WHO).

    Meanwhile, Spain, France, Germany, Belgium and The Netherlands have each reported a spike between 58 and 206 percent in new cases reported per 100,000 people in the past two weeks, compared to that reported 14 days prior, according to the WHO.

    New cases in Sweden's Scandinavian neighbors (Denmark, Norway and Finland) have increased by as much as around three times the percentage drop in new cases seen in Sweden in the past two weeks, according to the WHO.

    www.newsweek.com/sweden-covid-19-deat...

    Die Zweden lachen zich kapot over een paar maanden; het enige "groene" land van Europa. En Nederland en België hebben Zweden nog op Oranje staan: alleen als je gevaar wilt lopen moet je daar heen gaan. Al een week geen dode meer in Zweden, en nog net zoveel mensen op de IC als in Nederland. Komt alleen praktisch niemand meer bij...

    fc
  9. forum rang 9 josti5 5 augustus 2020 12:31
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 11:32:

    [...]

    Draagvlak?

    We hebben met een pandemie te maken.

    Als mensen geen zin hebben in maatregelen, waar zijn we dan mee bezig?
    Teletekst:

    De GGD'en zien meer positieve tests na
    feestjes,begrafenissen en ontmoetingen
    thuis.Verder weigeren veel mensen om in
    quarantaine te gaan en om hun contacten
    te noemen bij het GGD-onderzoek.
  10. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:35
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 12:25:

    We zijn mijns inziens vooral bezig om de carrières van eindbeslissers te redden, niet om als samenleving de juiste keuzes te maken. We kiezen enkel voor veilige keuzes die aan 'het volk' uit te leggen zijn, zonder over de gevolgen van deze keuzes te praten. De gevolgen zijn immers voor hun opvolgers.
    Helemaal mee eens, uiterst triest allemaal.

    In plaats van jongeren boetes te geven zouden ze de jongeren perspectief moeten geven. Een onvergefelijke fout van Rutte!!!

    fc
  11. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:37
    quote:

    josti5 schreef op 5 augustus 2020 12:31:

    De GGD'en zien meer positieve tests na feestjes,begrafenissen en ontmoetingen thuis.Verder weigeren veel mensen om in
    quarantaine te gaan en om hun contacten te noemen bij het GGD-onderzoek.
    Ja, allemaal binnen, en vandaag moeten we in Rotterdam en Amsterdam met mondkapjes buiten lopen!?! Wanneer gaan ze nu eens over de Japanse drie C's praten?

    De mensen zijn het helemaal zat. Ziek gemaakt (genoemd) worden zonder ziek te zijn is volgens mij al tegen de grondwet.

    fc
  12. forum rang 10 rationeel 5 augustus 2020 12:37
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 5 augustus 2020 10:27:

    [...]
    Als we EERLIJK naar de ernst van corona kijken,
    bijvoorbeeld naar het aantal dagelijlkse ziekenhuisopnames ,
    dan moeten we helemaal niet meer aan een lockdown denken.

    Het aantal ziekenhuisopnames van de laatste 4 dagen is nu : 1 = EEN per dag.
    (vgl. totaal aantal ziekenhuisopnames per dag: 9041)

    Zo, en nu allemaal weer normaal doen.
    Alleen nog wel wat doen aan de ventilatie/bevochtingssystemen voor het a.s. griepseizoen.

    Zie:
    Sowieso iets doen aan de ventilatiesystemen

    Er moet een verplichting komen voor ziekenhuizen enz om gegarandeerd virusvrije systemen aan te brengen en te onderhouden. Daar moet toezicht op komen en een garantiecertificaat.
  13. forum rang 6 izdp 5 augustus 2020 12:38
    quote:

    Yandex schreef op 5 augustus 2020 12:14:

    [...]

    Vergeet niet dat er nog onvoldoende zicht is op welke mensen aan welke ziekte exact zijn overleden, wat hun volledige medische achtergrond was, zoals bij een deel van de mensen zonder zorgverzekering, en dat iedereen nu als stempel Covid-19 krijgt.

    Voorbeeld: Donald die morgen zou overlijden, maar vandaag mogelijk (!) vanwege Covid-19 overlijdt is dus een Covid-19 overlijden, terwijl men dat helemaal niet zeker weet en als dusdanig zou moeten registreren. Toch gebeurt het.

    In Amerika overlijden dagelijks ongeveer 7500 personen, waarvan hartfalen en kanker de belangrijkste oorzaken zijn. Daar lezen we vrijwel nooit iets over, omdat het ingeburgerd is. Verder is de gemiddelde leeftijd van overlijden in Amerika plus minus 78,5 jaar.

    Gisteren werden 1265 Covid-19 doden geregistreerd in Amerika. Dat cijfers zegt onvoldoende over de werkelijke datum van overlijden en of Covid-19 daadwerkelijk de doodsoorzaak was.

    Gelet op een recent verschenen onderzoek naar 10.000 Covid-19 overlijdens in Amerika via www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6928..., blijkt:

    - 74,8% van de overledenen Covid-19 patiënten in Amerika ouder dan 65 jaar.
    - Ruim 76% blijkt bij een ziekenhuis bekend (!) onderliggend gezondheidsprobleem te hebben gehad.
    - 62% van de Covid-19 patiënten overleed in een ziekenhuis, 38% daarbuiten.
    - Bij de groep overleden jonger dan 65 jaar was diabetes vaak het probleem.
    - Onder de groep <65 overleed 7,8% aan het niet hebben van een zorgverzekering en dus zonder het recht op hulp.
    - Blanke overleden hadden een gemiddelde leeftijd van 81 jaar (hoger dan gemiddelde leeftijd bij een normale sterfte)!
    - Hispanics stierven gemiddeld 10 jaar jonger.

    Dit alles dienen we op korte termijn af te zetten tegen de cijfers van andere ziektes om een totaalbeeld te kunnen vormen over hoe extreem Covid-19 daadwerkelijk in Amerika was.

    Ik kijk uit naar het vervolgonderzoek.
    Jet laatste zin onderschrijf ik volledig.
    Alle cijfers zijn als boter.
    Maar vergeet niet dat je met onderliggend lijden, bekend en vaak onbekend, toch heel oud kunt worden.
    Om een doodsoorzaak dan aan bv slechte nieren toe te schrijven ipv covid-19 of een griep, is heel arbitrair en wordt ook volop misbruikt.
    Eigenlijk zou de WHO daar een wereldstandaard voor op moeten stellen, die alle landen dan zouden moeten invoeren.
    Pas dan kan je snel inzicht krijgen door de verschillen.
    Nu totaal niet.
  14. [verwijderd] 5 augustus 2020 12:42
    quote:

    izdp schreef op 5 augustus 2020 12:38:

    Eigenlijk zou de WHO daar een wereldstandaard voor op moeten stellen, die alle landen dan zouden moeten invoeren.
    Op zich geen onsympathiek idee, maar laten we de WHO, als speeltje van Bill Gates, maar opdoeken.

    Dat clubje is alleen maar aerosolen-ontkenners en immuniteit-ontkenners. Daar kunnen we heel goed zonder. Moet Van Dissel en zijn clubje ook weer eens een keer zelfstandig nadenken. En als het nodig is wil ik ze daar wel bij helpen!

    fc
  15. forum rang 6 izdp 5 augustus 2020 12:42
    quote:

    rationeel schreef op 5 augustus 2020 12:37:

    [...]

    Sowieso iets doen aan de ventilatiesystemen

    Er moet een verplichting komen voor ziekenhuizen enz om gegarandeerd virusvrije systemen aan te brengen en te onderhouden. Daar moet toezicht op komen en een garantiecertificaat.
    Virusvrij voor systemen is niet zo belangrijk.
    Dat zijn ze feitelijk al, tenzij ze wel heel achterlijk zijn aangelegd.
    Bacterievrij is veel en veel belangrijker en daar zit veel meer winst te behalen.
  16. forum rang 6 izdp 5 augustus 2020 12:44
    quote:

    FatCool schreef op 5 augustus 2020 12:42:

    [...]
    Op zich geen onsympathiek idee, maar laten we de WHO, als speeltje van Bill Gates, maar opdoeken.

    Dat clubje is alleen maar aerosolen-ontkenners en immuniteit-ontkenners. Daar kunnen we heel goed zonder. Moet Van Dissel en zijn clubje ook weer eens een keer zelfstandig nadenken. En als het nodig is wil ik ze daar wel bij helpen!

    fc
    Kijk aan deze onzin rond Gates doe ik niet mee.
    Dat laat ik aan idioten.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 730 731 732 733 734 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0691 -0,11%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.073,10 -0,36%
Gold spot 2.325,34 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links