Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.132 Posts
Pagina: «« 1 ... 157 158 159 160 161 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 juli 2020 17:55
    Unilever houdt AEX in het groen

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag onder leiding van zwaargewicht Unilever in het groen gesloten. De AEX steeg 0,7 procent naar 576,67 punten.

    Elders in Europa leverden de beurzen in of bleven rond de slotkoers van woensdag.

    Beleggers hebben dan ook te maken met de nodige tegenwinden. Het aantal nieuwe coronabesmettingen stelt verre van gerust, en dit roept vragen op over het economisch herstel.

    Vanmiddag bleek het aantal wekelijkse steunaanvragen in de VS gestegen naar 1,42 miljoen stuks, 109.000 meer dan een week eerder. Deze stijging toont volgens analist Naeem Aslam van AvaTrade opnieuw aan dat de Amerikaanse economie "dringend" nieuwe hulp nodig heeft. Het optimisme over de Amerikaanse economie zal met deze cijfers vervagen, denkt Aslam.

    Onzeker is volgens analisten of de VS nog wel voor het zomerreces met een nieuw steunplan kunnen komen.

    Daarbij liepen ook nog eens de geopolitieke spanningen op in de afgelopen 24 uur op, nu Beijing een Amerikaans consulaat in Wuhan wil sluiten, nadat Washington de deuren van een Chinees consulaat in Houston in het slot wil gooien.

    Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets, is het nu aan de VS om te reageren en is het zien hoe president Donald Trump uit de hoek komt. "Maar hij kan rustig besluiten niets te doen."

    "Het wordt er allemaal niet gezelliger op", concludeerde investment manager Simon Wiersma van ING.

    Een meevaller kwam vanochtend uit Duitsland. De vertrouwensindex van onderzoeksbureau GfK kwam voor augustus uit op 0,3 negatief tegen een herziene stand van 9,4 negatief voor juli. Er werd door economen voor augustus gerekend op een index van 4,8 negatief.

    Het consumentenvertrouwen in de eurozone verslechterde in juli weer iets, na een verbetering in juni. Verder steeg de index voor leidende indicatoren in de VS in juni minder hard dan in mei.

    De euro/dollar handelde op 1,1594. Een vat olie werd een half procent goedkoper.

    Stijgers en dalers

    Unilever won donderdag na het openen van de boeken 7,8 procent. De cijfers waren vooraf door de analisten laag ingeschat, en vandaag bleek veel te laag. "Onze voorzichtigheid rond de halfjaarresultaten van Unilever was ongegrond", schreef ING in een commentaar op de cijfers. "We krabben achter onze oren om erachter te komen hoe Unilever zo’n konijn tevoorschijn wist te toveren, terwijl de wereld in een lockdown zat", aldus de analisten.

    Verder steeg ArcelorMittal 2,5 procent en Philips 1,6 procent.

    RELX, dat net als Unilever met cijfers kwam, leverde 3,3 procent in. De meeste divisies presteerden conform verwachting, zag JPMorgan Cazenove, maar Exhibitions viel flink tegen volgens de zakenbank.

    Verzekeraars lagen er slecht bij. Aegon, ASR en NN verloren elk ruim 1,5 procent. ABN AMRO leverde 1,6 procent in.

    In de AMX ging Signify 4,3 procent hoger. Vrijdag opent de lichtspecialist de boeken. Analisten verwachten rode cijfers door een omzetval.

    Aalberts nam de tweede plek in met een koerswinst van 3,4 procent. Solide cijfers, oordeelde ING. Vanaf eind mei zag Aalberts de orders weer stijgen, en eind juni stond het orderboek hoger dan 12 maanden geleden. Dat stelt volgens ING gerust aan het begin van de tweede jaarhelft.

    Vastgoed noteerde in de Midkap onderaan. NSI daalde 3,0 procent en Eurocommercial Properties verloor 3,5 procent.

    In de AScX was Accell koploper. Net als Signify opent de fietsenfabrikant vrijdag de boeken. Ook hier rekenen de analisten op winstdruk, maar tijdens de coronacrisis is de vraag naar fietsen zo hard gestegen, dat de productie dit niet bij kon benen. Accell steeg 4,4 procent.

    Bij de smallcaps eindigde vastgoed ook onderaan. Wereldhave werd 4,8 procent goedkoper. Avantium daalde 3,5 procent.

    Beter Bed steeg bijna 14 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een positief rapport van ABN AMRO. Core Laboratories steeg 2,7 procent na kwartaalcijfers en bij Marel leverden de kwartaalresultaten een koerswinst van 3,2 procent op.

    Tussenstand Wall Street

    Bij het klinken van de slotgong op het Damrak noteerde Wall Street licht lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  2. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:16
    AEX lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag met een stevig verlies gesloten. De AEX index daalde 2,2 procent tot 563,95 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 1,5 procent.

    Het sentiment werd vrijdag om verschillende redenen gedrukt, waaronder de oplopende spanningen tussen China en de VS, nadat Beijing de sluiting eiste van het Amerikaanse consulaat in Chengdu, in reactie op de sluiting van het Chinese consulaat in Houston eerder in de week.

    Beleggers vrezen dat deze diplomatieke rel de spanningen weer zal aanwakkeren. "Het zou wel verwonderlijk zijn als de twee grootste economieën de spanningen terug zouden opdrijven nu de wereldeconomie COVID-19 te trotseren heeft. Handelsbelemmeringen en economische sancties is het laatste wat de economie nodig heeft om het hoofd boven water te houden", stelden analisten van online broker Lynx.

    "De mark begint steeds beter door te krijgen dat het geen handelsconflict is, maar een nieuwe Koude Oorlog tussen twee grootmachten", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

    "En dat zie je nu ingeprijsd worden", aldus Koopman.

    Daarnaast lijkt de corona-uitbraak weinig tekenen van vertraging te vertonen met alle zorgen van dien voor het wereldwijd economisch herstel. Inmiddels telt het aantal infecties wereldwijd 15,5 miljoen gevallen, terwijl ruim 600.000 personen aan de gevolgen van het virus zijn overleden.

    De markt haalt echter steun uit de verwachting dat Washington met een nieuw steunpakket zal komen om de economie te ondersteunen. Het Amerikaans Congres staat op het punt om een tweede ronde van steunbetalingen aan huishoudens goed te keuren. Een stap die volgens Rabobank ook absoluut noodzakelijk is om grote economische schade te voorkomen.

    Naast het nieuwe overheidspakket zei ING vooruitblikkend op volgende week met name uit te kijken naar de Amerikaanse economische groeicijfers over het tweede kwartaal, wat zal laten zien hoe sterk de grootste kwartaalkrimp ooit uiteindelijk was. "In al deze opwinding zal de Fed-bijeenkomst waarschijnlijk een non-event worden", aldus ING.

    De markt kreeg vrijdag een reeks inkoopcijfers te verwerken. De economische activiteit in de eurozone is in juli duidelijk gestegen. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de muntunie steeg van 48,5 in juni naar 54,8 deze maand. Dat is de hoogste stand in 25 maanden en ruim meer dan de 51,0 die economen hadden voorzien. De separate indexen van de lidstaten lieten eenzelfde beeld zien. Ook in het Verenigd Koninkrijk is de activiteit in juli weer flink gegroeid.

    Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit Economics sprak van een "bemoedigende" start van het derde kwartaal. Het groeitempo ligt op het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd. Alles wijst op een sterk herstel van de economie, aldus Williamson.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de VS het nieuws dat ook daar de economische activiteit is hersteld. De samengestelde inkoopmanagersindex noteerde in juli op 50,0, tegen 47,9 in juni, waarbij de industrie licht groeide en de dienstensector nog een fractionele krimp liet zien.

    De euro/dollar noteerde op 1,1635. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1595 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag licht lager.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten slechts 2 van de 25 aandelen in het groen. DSM won 0,7 procent en Unilever steeg 0,1 procent.

    De techfondsen ASMI, ASML noteerden respectievelijk 4,7 procent en 4,9 procent lager. Adyen was met een verlies van 5,7 procent de sterkste daler van de hoofdfondsen. Amerikaanse tech-aandelen stonden donderdagavond al onder druk en waarschuwingen over vertragingen door Intel deden het sentiment niet goed. Dit sloeg ook over naar de Europese markten.

    Het Committee for Medicinal Products for Human Use van de European Medicines Agency heeft vrijdag een positief advies afgegeven voor filgotinib van Galapagos, dat daarmee samen met partner Gilead een volgende stap zet richting het op de markt mogen brengen van het middel. Desondanks sloot het aandeel 5,2 procent lager.

    In de Midkap werden de cijfers van Signify met applaus ontvangen. Het aandeel klom maar liefst 6,8 procent. Het lichtbedrijf overtrof de verwachtingen ruimschoots, aldus ING. De autonome omzetdaling was flink, maar niet zo fors als gedacht.

    Ook Aalberts noteerde met 5,4 procent in het groen, na een koopadvies van ABN AMRO. Volgens de bank waren de kwartaalcijfers van het bedrijf beter dan verwacht en worden de effecten van de reorganisatie steeds beter zichtbaar en de doelen voor 2022 zijn duidelijk in het vizier.

    Flow Traders steeg 1,5 procent, Arcadis won 1,3 procent en tankopslagbedrijf Vopak sloot 1,0 procent hoger. Besi was met een verlies van 3,0 procent de sterkste daler. Altice Europe daalde 2,6 procent en Pharming verloor 1,5 procent.

    Onder de kleinere aandelen won Acomo na cijfers bijna 2,6 procent.

    Alfen verloor 6,0 procent nadat Berenberg het aandeel van de kooplijst haalde. Na een koerssprong van het aandeel achten de analisten de tijd nu rijp voor het inlassen van een adempauze.

    Accell leverde 3,2 procent in ondanks volgens ING sterke halfjaarcijfers.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 3.224,50 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:16
    Europese beurzen lager het weekend in

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn in mineur het weekend ingegaan. De STOXX Europe 600 index sloot vrijdag 1,7 procent hoger op 367,29 punten en de Duitse DAX eindigde zelfs 2,0 procent lager op 12.838,06 punten. Voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,5 procent op een slot van 4.956,43 punten en de Britse FTSE 100 verloor 1,4 procent tot 6.123,82 punten.

    Zorgelijk zijn de oplopende spanningen tussen de VS en China, door de sluitingen van consulaten over en weer.

    Volgens marktanalist Connor Campbell van Spreadex vrezen beleggers voor een nieuwe escalatie tussen de twee economische grootmachten, iets dat de Amerikaanse president Trump zou willen gebruiken om de aandacht af te leiden van de binnenlandse situatie in Amerika in aanloop naar de presidentsverkiezingen.

    Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat beleggers snel naar de zijlijn zijn gevlucht gezien het feit dat de Duitse DAX eerder deze week nog ruim boven de 13.000 punten stond en de Britse FTSE op ruim 6.300 punten.

    De markt kreeg vrijdag verder een reeks inkoopcijfers te verwerken die positief waren maar het sentiment niet wisten te verbeteren. De economische activiteit in de eurozone is in juli duidelijk gestegen. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de muntunie steeg van 48,5 in juni naar 54,8 deze maand. Dat is de hoogste stand in 25 maanden en ruim boven de indexstand van 51,0 die economen hadden voorzien. De separate indexen van de lidstaten lieten eenzelfde beeld zien. Ook in het Verenigd Koninkrijk is de activiteit in juli weer flink gegroeid.

    Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit Economics sprak van een "bemoedigende" start van het derde kwartaal. Het groeitempo ligt op het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd. Alles wijst op een sterk herstel van de economie, aldus Williamson.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1635.

    De olieprijs daalde licht. Een vat West Texas Intermediate werd rond het Europese slot een circa half procent goedkoper op 40,94 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    De Europese chipsector kwam vrijdag onder druk te staan, nadat Intel waarschuwde voor productieproblemen bij de volgende generatie chips van 7 nanometer. Infineon verloor 4,0 procent en ASML daalde 4,9 procent. STMicroelectronics daalde bijna 3 procent.

    Het Britse Centrica steeg 16,8 procent, na het nieuws dat het gasbedrijf zijn Amerikaanse energie-activiteiten voor 3,6 miljard dollar verkoopt.

    Vodafone sloot 5,2 procent lager, nadat 's werelds op één na grootste telecombedrijf bevestigde dat het volgend jaar zijn zendmastdivisie in Frankfurt naar de beurs wil brengen. De omzet van Vodafone daalde het afgelopen kwartaal met 1,4 procent tot 10,5 miljard euro.

    De resultaten van Equinor stonden afgelopen kwartaal zwaar onder druk door met name lage olie- en gasprijzen. De Noorse energiegigant steeg desondanks 4,6 procent.

    Signify heeft in het tweede kwartaal van 2020 de analistenverwachtingen ruimschoots overtroffen en boekte zelfs meer winst. Het aandeel steeg 5,7 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het Europese slot een procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:17
    AEX neemt gas terug

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs nam afgelopen week duidelijk gas terug na drie weken van stijgingen. Op een slotstand van 563,95 punten op vrijdag restte voor de AEX op weekbasis een verlies van 1,7 procent. Een week geleden eindigde de hoofdindex nog op 573,80 punten, toen een winst op weekbasis van 0,6 procent.

    "Beleggers hebben zich de afgelopen tijd vooral gericht op positieve signalen van bedrijven over hun resultaten en op aantrekkende activiteiten als gevolg van de versoepelingen van de coronamaatregelen. Nieuwe oplevingen van het coronavirus, het weer terugdraaien van de versoepelingen van de maatregelen en de recentelijk weer toenemende spanningen tussen de VS en China hadden niet de voornaamste aandacht", aldus investmentmanager Nathan Levy van ING.

    "De aandelenmarkten zijn zeker niet goedkoop in termen van koerswinstverhoudingen. Bovendien hangen er nog aardig wat risico's boven de markt. Wij denken daarom ook dat we eerder zijwaartse bewegingen zullen zien dan dat de stijging verder zal doorzetten", aldus de marktkenner.

    Richting het eind van de week domineerde vooral de dreigende escalatie tussen Washington en Beijing met het sluiten van Amerikaanse en Chinese consulaten over en weer. De VS zijn vooral ontstemd over de manier waarop China de corona-uitbraak heeft aangepakt en voor de Amerikaanse president Trump is dit een afleidingsmanoeuvre richting de presidentsverkiezingen omdat hij er in eigen land maar niet in slaagt om de corona-uitbraak onder controle te krijgen.

    "De mark begint steeds beter door te krijgen dat het geen handelsconflict is, maar een nieuwe Koude Oorlog tussen twee grootmachten", aldus analist Stefan Koopman van Rabobank.

    Volgens de analist van Rabobank wordt het de markt steeds duidelijker dat dit een langdurig conflict zal worden, en niet één die louter het gevolg is van een wispelturige president. Ook als Joe Biden de verkiezingen wint, zullen Washington en Beijing met de koppen tegen elkaar staan.

    "En dat zie je nu ingeprijsd worden", aldus Koopman.

    Aanvankelijk trokken de aandelenmarkten zich deze week op aan het nieuws dat het vaccin tegen Covid-19 dat AstraZeneca samen met de Universiteit van Oxford ontwikkelt, eerste positieve resultaten laat zien. Ook twee andere bedrijven die aan een coronavaccin werken, BioNTech en Pfizer, maakten deze week bekend dat hun kandidaatmiddel na toediening een hoog niveau aan antistoffen laat zien.

    De financiële markten hebben hun hoop gevestigd op een coronavaccin dat snel beschikbaar komt, zeker nu het aantal Covid-19 gevallen in bepaalde delen van Europa weer oplaait en in de VS momenteel dagelijks 60.000 tot 70.000 gevallen worden geregistreerd.

    "De financiële markten wegen de economische gegevens af tegen de verslechterende cijfers over het aantal Covid-19-besmettingen", aldus hoofdeconoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen. "Beiden hebben een V-achtig verloop. Voor de economie is dat mooi: een snelle daling maar ook een snel herstel. Voor het virus is dat vanzelfsprekend slecht. Het aantal besmettingen loopt nu weer snel op. In Europa overheerst vooralsnog de ‘economische V’. Maar de situatie in de VS met veel nieuwe besmettingen blijft zorgen baren", volgens de econoom van Van Lanschot Kempen.

    Ook is de hoop gevestigd op nieuwe stimuleringsmaatregelen in de VS die de economie moeten ondersteunen. "De Amerikaanse economie en aandelenmarkten raken verslaafd aan stimuleringsmaatregelen en raken te afhankelijk van monetaire stimuleringen en overheidssteun", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Zolang die stimuleringsmaatregelen er komen, zullen beleggers klaarstaan om de aandelenmarkten hoger te zetten", zo denkt Aslam. "Desondanks zijn critici niet blij met de huidige stand van zaken en geloven niet in deze rally." Dit is volgens de marktkenner bijvoorbeeld terug te zien in de forse stijging van de de goudprijs.

    Akkoord over coronafonds EU

    Daar waar de markten wachten op nieuwe overheidsstimulering in Amerika, gaf de Europese Unie deze week alvast het goede voorbeeld door een akkoord over een coronaherstelfonds te sluiten. Daar was overigens wel een marathonoverleg van vier dagen voor nodig.

    De EU zal tot 750 miljard euro mogen lenen op de kapitaalmarkten en dit bedrag louter inzetten voor de gevolgen van de coronacrisis. Daarvan is 360 miljard euro voor leningen en 390 miljard euro voor subsidies. De lidstaten zullen ook een herstelplan samenstellen en aangeven welke hervormingen zij gaan doorvoeren.

    Verder is er een begroting overeengekomen voor zeven jaar voor een bedrag van 1.074,3 miljard euro. Verschillende landen, waaronder Nederland, krijgen een korting op hun bijdragen.

    Het Europees akkoord is een "big deal" voor de lidstaten. Voor het eerst zullen de lidstaten samen geld lenen, aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

    Economen Bert Colijn en Carsten Brzeski van ING spraken van een historische deal. "Een significante stap voorwaarts in soliditeit en integratie". De vraag is volgens hen wel "hoeveel politiek porselein er is gesneuveld" tijdens de marathononderhandeling.

    Marktanalist David Madden van CMC Markets was terughoudender, net als veel beleggers. "De EU staat niet bekend om zijn snelle handelen, dus het kan nog maanden duren voor de financiering ook echt beschikbaar komt."

    Inkoopdata bemoedigend

    De markt kreeg vrijdag een reeks inkoopcijfers te verwerken. De economische activiteit in de eurozone is in juli duidelijk gestegen. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de muntunie steeg van 48,5 in juni naar 54,8 deze maand. Dat is de hoogste stand in 25 maanden en ruim boven de indexstand van 51,0 die economen hadden voorzien. De separate indexen van de lidstaten lieten eenzelfde beeld zien. Ook in het Verenigd Koninkrijk is de activiteit in juli weer flink gegroeid.

    Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit Economics sprak van een "bemoedigende" start van het derde kwartaal. Het groeitempo ligt op het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd. Alles wijst op een sterk herstel van de economie, aldus Williamson.

    De economische activiteit in de VS is in juli toegenomen na maanden van krimp, vooral dankzij een groei binnen de industrie. De inkoopmanagersindex voor de industrie noteerde in juli op 51,3, tegenover 49,8 in juni en de voorlopige index voor de dienstensector verbeterde van 47,9 naar 49,6. Hiermee kwam de samengestelde inkoopmanagersindex in juli uit op 50,0 precies. De samengestelde index staat nu op het hoogste punt in zes maanden.

    Volgens econoom Chris Williamson is het gebrek aan groei toch teleurstellend. Hij wees ook op nieuwe lockdowns in met name de dienstensector en de terughoudendheid van bedrijven om nieuw personeel aan te nemen. De verwachtingen voor de komende maanden zijn wel wat verbeterd maar onzekerheid blijft vanwege de corona-uitbraak en het politieke klimaat vanwege de aanstaande presidentsverkiezingen.

    De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1640; op weekbasis een winst van bijna 2 procent en tevens het hoogste niveau van de euro ten opzichte van de greenback in bijna twee jaar.

    De olieprijs steeg deze week licht ondanks een stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Beleggers vrezen dat nieuwe coronalockdowns impact hebben op de mondiale economie en daardoor ook de vraag naar olie. Daardoor weet de olieprijs niet verder uit te breken.
  5. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:18
    Deel 2:

    Stijgers en dalers

    In de AEX was Unilever koploper met een winst van 6,6 procent in een verder overwegend rode index met weinig stijgers. Het Brits-Nederlandse concern heeft weliswaar een lastig tweede kwartaal achter de rug, maar de resultaten waren een stuk minder slecht dan gevreesd. Analisten van Morgan Stanley bestempelden de cijferrapportage als "erg sterk". "We krabben achter onze oren om erachter te komen hoe Unilever zo’n konijn tevoorschijn wist te toveren, terwijl de wereld in een lockdown zat", aldus ING.

    Randstad won als goede tweede 5,6 procent. De cijfers in het tweede kwartaal waren veel minder slecht dan gevreesd en ook in juli zet het herstel door, aldus de uitzender. Analisten waren dan ook positief verrast en reageerden enthousiast op de cijfers. "Een sterke meevaller in het tweede kwartaal, een sterke vrije kasstroom en geruststellende trends in het tweede kwartaal en aan het begin van het derde kwartaal", concludeerde analist Marc Zwartsenburg van ING.

    De kwartaalcijfers van Philips waren eveneens veel minder slecht dan analisten hadden voorzien en dus belandde het aandeel in de top drie. In het afgelopen kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 4,4 miljard euro tegen 4,7 miljard euro een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op 4,3 miljard euro. De vergelijkbare orderinstroom steeg met 27 procent dankzij de vraag van ziekenhuizen naar apparatuur die kon worden ingezet bij coronapatiënten. "Een solide prestatie", schreef Berenberg. De outlook voor heel 2020 werd door Philips herhaald, wat volgens ING betekent dat de tweede jaarhelft veel beter zal worden. Het aandeel steeg op weekbasis 2,7 procent.

    Cijfers van RELX kregen daarentegen een negatief onthaal met een koersval van 7,3 procent in Amsterdam. Alleen ABN AMRO daalde harder deze week met een verlies van 8,4 procent. De aangepaste operationele winst van RELX daalde het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 1.240 miljoen tot 939 miljoen pond. JPMorgan Cazenove was vooral teleurgesteld in de prestaties van de tak Exhibitions.

    AkzoNobel verloor 2,8 procent op weekbasis. De verf- en chemiereus kwam met de cijfers over het tweede kwartaal die gelijk waren aan eerder gepubliceerde voorlopige cijfers. KBC Securities verhoogde het koersdoel voor AkzoNobel van 85,00 naar 90,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies. KBC ziet een structurele verbetering van de marges en de kostenbesparingen, waardoor ook het cyclisch stijgingspotentieel van Performance Coatings groter is dan eerder verwacht.

    Prosus leverde 2,7 procent in, nadat dat het bedrijf de advertentietak van het Amerikaanse onlineveilinghuis eBay deze week naar het Noorse Adevinta zag gaan. Eerder verloor Prosus al de strijd om JustEat van Takeaway.com.

    In de AMX ging Signify aan de leiding dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het lichtbedrijf overtrof de verwachtingen ruimschoots, aldus ING. De autonome omzetdaling was flink, maar niet zo fors als gedacht. Ook de ontwikkeling van de vrije kasstroom viel in positieve zin op en het aandeel steeg 10,7 procent op weekbasis.

    Aalberts deed ook goede zaken met een koerswinst van 8,3 procent. Solide cijfers, oordeelde ING. Vanaf eind mei zag Aalberts de orders weer stijgen, en eind juni stond het orderboek hoger dan 12 maanden geleden. Dat stelt volgens ING gerust aan het begin van de tweede jaarhelft. ABN AMRO verhoogde het advies voor Aalberts naar Kopen.

    PostNL steeg deze week 2,8 procent na een koopadvies van UBS. "We denken dat PostNL perfect gepositioneerd is te profiteren van de structurele verschuiving naar e-commerce, aangejaagd door Covid-19", aldus UBS.

    GrandVision verloor op weekbasis 5,1 procent en was daarmee hekkensluiter in de Midcap. De kans dat de overname door EssilorLuxottica afketst, is toegenomen, nadat bekend werd dat Essilor naar de rechter is gestapt omdat het aanvullende informatie van GrandVision wil over de maatregelen die zijn getroffen om de impact van de coronacrisis te bestrijden. De Europese Commissie schortte verder de deadline voor het onderzoek naar de overname op.

    In de AScX daalde Accell vrijdag ruim 3 procent ondanks sterke halfjaarcijfers. ING was te spreken over de vrije kasstroom en het terugbrengen van de voorraden. Ook de schuld van de fietsenfabrikant daalde. In aanloop naar de cijfers was het aandeel echter al flink gestegen en op weekbasis restte er ondanks het verlies op vrijdag nog altijd een weekwinst van 8,5 procent.

    Avantium sloot de rij in de Smallcap index met een verlies op weekbasis van 6,6 procent.

    Wereldhave daalde 0,8 procent. De resultaten stonden afgelopen kwartaal onder druk en Moody's verlaagde de kredietwaardigheid, met de kans op een verdere verlaging. Wereldhave benadrukte dat men in staat denkt te zijn zijn financiële profiel de komende maanden aanzienlijk te verbeteren.

    Bij Core Laboratories leverden de kwartaalcijfers een weekwinst van 11,6 procent op en Marel steeg na het openen van de boeken 4,6 procent. Kardan droeg onder de lokale fondsen de rode lantaarn en het centenfonds verloor deze week 27,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 27 juli 2020 18:14
    AEX worstelt zich naar kleine winst

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag na een valse start toch met een kleine winst aan de nieuwe beursweek begonnen. De AEX steeg 0,1 procent naar 564,37 punten, ondanks een sterk oplopende euro.

    Hoewel het een drukke week belooft te worden met veel bedrijfsresultaten, macrocijfers en een rentebesluit van de Federal Reserve, was het maandag nog relatief rustig.

    De macrocijfers die werden gepubliceerd, vielen mee.

    De Ifo index die het Duitse ondernemersvertrouwen meet, steeg van 86,3 in juni naar 90,5 in juli. Dat was beter dan de 89,0 die economen hadden voorspeld.

    Vanmiddag kwamen uit de VS de orders voor duurzame goederen. Die bleken in juni met 7,3 procent gestegen, wat flink meer was dan de 5,4 procent die economen hadden verwacht. In mei namen de orders met meer dan 15 procent toe.

    De euro/dollar handelde aan het einde van de beursdag op 1,1759. Volgens valuta-analisten is het momenteel "euro-long" nadat de Europese Unie vorige week een akkoord bereikte over een coronasteunplan ter waarde van 750 miljard dollar.

    "De euro neemt de functie als veilige haven over van de dollar", meent marktanalist Edward Moya van Oanda, en het belooft de slechtste juli-maand in tien jaar te worden voor de dollar.

    "Europa slaagde er beter in het virus in toom te houden. De EU-leiders hebben de wind in de rug nu ze begrotingssteun krijgen en de Fed staat klaar om veel meer te stimuleren dan de ECB." Moya denkt dat de euro onderweg is naar de 1,20 dollar, mits de coronabesmettingen in de regio niet uit de hand lopen.

    Olie werd maandag dik een procent goedkoper.

    Stijgers en dalers

    In de AEX gingen Adyen en Just AkzoNobel aan de leiding met winsten van 3,3 en 1,1 procent. Ook ASML en ASMI eindigden in de plus.

    KPN droeg de rode lantaarn, ondanks dat het telecombedrijf kwartaalcijfers publiceerde die beter waren dan verwacht. Verder zagen analisten weinig verrassingen in de cijfers. KPN herhaalde de outlook voor heel 2020, met een heel kleine aanpassing volgens ING. KPN verwacht nu een stabilisatie bij de zakentak gedurende 2021, waar het eerder medio 2020 was. Ook zal KPN een interim dividend uitkeren van 4,3 cent. Het aandeel leverde maandag 3,1 procent in.

    In de AMX was Besi een van de koplopers met een koersstijging van 3,2 procent. Besi zal dinsdag, net als ASMI, de boeken openen.

    Pharming won zelfs 3,9 procent, terwijl Eurocommercial Properties en Air France-KLM 4,8 en 5,0 procent verloren. Luchtvaartaandelen lagen er in heel Europa slecht bij na cijfers van Ryanair. Einde van de week is Air France-KLM aan de beurt.

    Bij de smallcaps ging Lucas Bols een half procent hoger en won Vastned 1,2 procent. Tikehau Capital Advisors heeft een eerste belang in Vastned gemeld van 3,05 procent.

    Kendrion en Wereldhave leverden 3,4 en 4,0 procent in.

    Centenfonds Kardan leverde 12,9 procent in en Kiadis Pharma 3,8 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Bij de slotgong op Beursplein 5 noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen. De Dow Jones en S&P 500 index handelden tot een half procent hoger en techbeurs Nasdaq won ruim een half procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 27 juli 2020 19:05
    Europese beurzen afgeremd door oplopende euro

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag overwegend lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,3 procent lager op 366,15 punten, voor de Franse CAC 40 resteerde ook een min van 0,3 procent op een slot van 4.939,62 punten en ook de Britse FTSE 100 verloor 0,3 procent tot 6.104,88 punten.

    De Duitse DAX was een uitzondering onder de grote Europese beurzen en sloot een fractie hoger op 12.838,66 punten, geholpen door een sterke Ifo index en mooie kwartaalcijfers van techbedrijf SAP.

    Op macro-economisch vlak werd maandagochtend bekend dat het Duitse ondernemersvertrouwen in juli harder is gestegen dan verwacht. De Ifo index steeg van 86,3 in juni naar 90,5 in juli, terwijl de markt rekende op een indexniveau van 89,0. Daarmee bevestigde Ifo de stijging van de voorlopige inkoopmanagersindexen van vorige week en werd er extra steun gegeven aan de euro.

    De euro/dollar handelde aan het einde van de beursdag op 1,1759. Volgens valuta-analisten is het momenteel “euro-long” nadat de Europese Unie vorige week een akkoord bereikte over een coronasteunplan ter waarde van 750 miljard euro.

    “De euro neemt de functie als veilige haven over van de dollar”, meent marktanalist Edward Moya van Oanda, en het belooft de slechtste juli-maand in tien jaar te worden voor de dollar. Moya denkt dat de euro onderweg is naar de 1,20 dollar, mits de coronabesmettingen in de regio niet uit de hand lopen.

    Zorgelijk blijven volgens marktvolgers wel de oplopende spanningen tussen de VS en China en de twijfel over een spoedig economisch herstel nu de coronabesmettingen in Europa weer oplaaien en de VS het virus maar moeilijk onder controle krijgen.

    David Madden wees op de terughoudende handelssessie in Europa maandag met weinig richting voor de beurzen. "De spanningen tussen de VS en China hangen boven de markt, en de pandemie speelt ook een rol in het overwegend negatieve sentiment", volgens de marktanalist van CMC Markets.

    Volgens Madden is het sluiten van enkele consulaten niet zo bijzonder, maar zijn beleggers bezorgd dat de relatie tussen Washington en Beijing de verkeerde kant op gaat. Daarbij wees de marktkenner ook op de zorgen over een tweede coronagolf, nu Hongkong met strengere maatregelen komt en België eveneens aan het verscherpen slaat, terwijl het aantal gevallen in delen van Spanje weer flink oploopt.

    Later deze week verschijnen groeicijfers over het tweede kwartaal in Duitsland en de eurozone.

    "De eerste inschattingen voor de economische groei in het voorbije tweede kwartaal zullen eind deze week ‘spectaculaire’ cijfers optekenen. Voor de eurozone is er een negatieve groei van rond 12 procent voorzien, met grote verschillen tussen de afzonderlijke landen", aldus econoom Lub Aben van Van Lanschot Kempen.

    Olie werd maandag dik een procent goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    SAP heeft in het tweede kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt dankzij een eveneens hogere omzet. Het Duitse softwarebedrijf is van plan om dochterbedrijf Qualtrics naar de beurs in Amerika te brengen. Het aandeel won maandag 2,7 procent. Overigens was SAP daarmee niet te uitblinker in Frankfurt. Het noodlijdende Wirecard steeg zelfs 15,5 procent.

    De Britse farmaceut AstraZeneca daalde fractioneel, na het nieuws dat de farmaceut een samenwerkingsovereenkomst op het vlak van oncologie heeft ondertekend met het Japanse Daiichi Sankyo ter waarde van maximaal 6 miljard dollar.

    Ryanair heeft het afgelopen kwartaal verlies geboekt, nadat de omzet met 95 procent kelderde als gevolg van de coronacrisis. De Britse prijsvechter is vooral beducht voor een nieuwe besmettingsgolf. Het aandeel daalde 3,9 procent. Ook sectorgenoten hadden het lastig want easyJet daalde 8,0 procent, Air France-KLM leverde 5,0 procent in en Lufthansa werd 5,1 procent goedkoper.

    De omzet van Atos stond in de eerste jaarhelft onder druk door de impact van met name Covid-19, maar het Franse IT-bedrijf wist wel meer winst te genereren. Het aandeel sloot 1,6 procent lager.

    HSBC daalde 3,2 procent, nadat de bank een verklaring aflegde waarin de bank de samenwerking met Amerikaanse aanklagers verdedigde in een zaak tegen het Chinese Huawei.

    KPN sloot in Amsterdam 3,1 procent lager, ondanks licht meevallende kwartaalcijfers. In Brussel won UCB 0,7 procent na het openen van de boeken.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden maandag rond het Europese slot licht hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 28 juli 2020 17:50
    Arcadis uitblinker op groen Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met gesloten en Arcadis was de uitblinker met een koerswinst van ruim 13 procent na het openen van de boeken.

    De AEX steeg 0,4 procent naar 566,33 punten.

    "Waar de verwachtingen van de markt laag zijn, zie je dat de cijfers beter dan verwacht zijn, maar waar de verwachtingen hooggespannen zijn, valt het toch een beetje tegen", zei handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten.

    Naast een stroom aan bedrijfsresultaten is de markt vooral in afwachting van nieuws uit de Verenigde Staten.

    Woensdagavond staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda en verder onderhandelen de Republikeinen en Democraten over een nieuw steunpakket, nu het lopende pakket zijn einde nadert. Een nieuw pakket is volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank absoluut noodzakelijk. Zonder verlenging zal de koopkracht van een grote groep Amerikanen hard terugvallen.

    De EU-leiders kwamen recent al een omvangrijk pakket overeen en sindsdien heeft de euro de wind in de rug. Dinsdag rond het slot noteerde de euro/dollar op 1,1718.

    De koersontwikkeling in de komende dagen zal volgens Monex Europe vooral afhangen van hoe verruimingsgezind de Federal Reserve woensdagavond klinkt. "Vooralsnog zorgen de centrale banken ervoor dat de muziek blijft spelen", aldus Van der Pol.

    Economen van Morgan Stanley hebben evenwel geen hoge verwachtingen van het rentebesluit woensdagavond. Nu het financiële systeem weer voldoende liquiditeit heeft en ook de marktverwachtingen voor het monetaire beleid op de middellange termijn niet echt afwijken van de realiteit, "is dat voor beleidsmakers meer reden om niets te wijzigen", aldus de bank.

    Voor macro-economisch nieuws moesten beleggers wachten tot de middag. In de VS bleken de huizenprijzen in de grootste steden gestegen, maar het consumentenvertrouwen daalde wel.

    Het consumentenvertrouwen zoals onderzoeksbureau Conference Board dat meet daalde van 98,3 in juni naar 92,6 in juli.

    "Vooruitkijkend zijn consumenten minder optimistisch geworden over de korte termijn vooruitzichten van de economie, hun financiële vooruitzichten en de arbeidsmarkt", aldus Lynn Franco, Senior Director of Economic Indicators bij Conference Board.

    Een vat WTI-olie werd dinsdag 1,5 procent goedkoper op ongeveer 41 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de AEX won Just Eat Takeaway 1,8 procent. Sectorgenoot Delivery Hero zag afgelopen kwartaal het aantal bestellingen bijna verdubbelen en besloot de outlook voor heel 2020 te verhogen. Verder won Heineken 2,4 procent en Unibail-Rodamco-Westfield 2,1 procent.

    De grootste daler was Adyen met een koersverlies van 1,4 procent. De banken ABN AMRO en ING verloren 1,0 en 0,4 procent. ING waarschuwde voor een afschrijving van 300 miljoen euro.

    Verder riep de Europese Centrale Bank banken op dit jaar geen dividend uit te keren of eigen aandelen in te kopen. Aanvankelijk wilde de centrale bank dat dit tot 1 oktober niet gebeurde.

    In de AMX won Arcadis 13,4 procent na het afgeven van kwartaalcijfers. Analisten van ING oordeelden dat de cijfers veel beter waren dan verwacht en KBC Securities besloot een koopadvies af te geven.

    De analisten waren ook te spreken over de cijfers van Besi. Aanvankelijk steeg het aandeel nog procenten, maar aan het einde van de handelsdag restte nog slechts een plus van 0,7 procent. Zowel de omzet als de brutomarge lag afgelopen kwartaal hoger dan verwacht. Die marge noemde ING zelfs "indrukwekkend". En dat biedt ook perspectief voor de toekomst, voegde de bank toe.

    Basic-Fit verloor 3,5 procent en Flow Traders daalde 5,9 procent. Analist Matthias De Wit van zakenbank Kempen denkt dat de koerszwakte bij Flow te maken heeft met de recente daling van de volatiliteit op de beurzen. Beleggers vrezen vermoedelijk dat de winsten van Flow sneller dan verwacht zullen normaliseren.

    Bij de smallcaps ging ICT Group aan de leiding met een koerswinst van 2,9 procent, gevolgd door Accell met 2,4 procent. AMG, dat nabeurs met cijfers komt, verloor 2,5 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen enkele tienden van een procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 29 juli 2020 17:49
    Verlies AEX na cijferstroom

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag met verlies gesloten. De AEX daalde 0,4 procent naar 564,11 punten.

    Beleggers kregen een brij aan bedrijfsresultaten te verwerken, zowel in eigen land als internationaal.

    Verder wachten beleggers op het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond. De federal funds rate blijft vermoedelijk staan op 0,00 tot 0,25 procent. Ook het discontotarief zal dan ongewijzigd blijven op 0,25 procent.

    Econoom Bernard Keppenne van CBC Bank merkte op dat de Fed de toon dinsdag al heeft gezet. Gisteren liet de Fed weten een groot deel van zijn kredietprogramma's bedoeld om de Amerikaanse economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis tot zeker het eind van het jaar te verlengen.

    Er zijn in totaal 9 speciale kredietprogramma's die de Verenigde Staten door de COVID-19 pandemie moeten loodsen. Een van de faciliteiten was al verlengd en een ander loopt tot zeker maart 2021.

    De zeven overgebleven programma's liepen eigenlijk in september af, maar zijn nu met goedkeuring van minister van financiën Steven Mnuchin en de bestuursleden van de Fed verlengd tot eind 2020.

    De euro/dollar handelde woensdag op 1,1769.

    Olie werd circa een procent duurder. Vanmiddag bleken de Amerikaanse olievoorraden met meer dan 10 miljoen vaten gedaald.

    Stijgers en dalers

    In de AEX was Adyen de koploper met een koerswinst van 2,3 procent. Philips steeg 1,7 procent, net als Heineken. Unilever profiteerde volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten van een koopaanbeveling van Societe Generale en won 1,3 procent.

    De halfgeleiderspecialisten ASML en ASMI noteerden onderaan met verliezen van respectievelijk 4,4 en 7,4 procent. ASML werd door UBS van de kooplijst gehaald en AMSI werd niet beloond voor diens kwartaalcijfers, ondanks dat deze een stuk beter waren dan verwacht.

    In de AMX gingen Altice en Aperam aan de leiding met koerswinsten van 3,9 en 2,5 procent. De kwartaalcijfers van Aperam werden positief ontvangen door analisten.

    Fugro won 0,3 procent na het openen van de boeken. Ook bij de bodemonderzoeker waren de analisten te spreken over de behaalde resultaten. Vopak leverde daarentegen 1,2 procent in. De cijfers van het tankopslagbedrijf konden overigens nog best op positief commentaar rekenen.

    De grootste daler in de AMX was Signify met een verlies van 3,7 procent.

    In de AScX ging Kendrion 2,3 procent hoger en won Ordina 3,1 procent. AMG won 2,5 procent na cijfers. Volgens Berenberg presteerde AMG ondermaats in het afgelopen kwartaal, maar volgens ING is de bodem inmiddels achter de rug.

    B&S leverde 2,7 procent in.

    Het lokaal genoteerde centenfonds Esperite viel op met een koerswinst van 32 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Bij de slotgong op het Damrak noteerde Wall Street in het groen. Techbeurs Nasdaq steeg zelfs meer dan een procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 29 juli 2020 20:42
    Europese beurzen verdeeld gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 367,45 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 12.822,26 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 4.958,74 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 6.131,46 punten.

    De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis, terwijl de markt een golf aan bedrijfscijfers te verwerken kreeg en in afwachting was van het Fed-rentebesluit nabeurs. De markt had woensdag moeite om positief te blijven, aangezien de bedrijfsresultaten het moeilijke klimaat als gevolg van de coronaviruspandemie bevestigden.

    Beleggers waren woensdag in afwachting van de uitkomst van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee nabeurs. Hoewel er geen grote beleidswijzigingen worden verwacht, rekent de markt er wel op dat Fed-voorzitter Jerome Powell zijn accommoderende beleid zal voortzetten. Daarnaast volgt de markt nauwlettend de ontwikkelingen rond het tweede Amerikaanse steunpakket.

    "Ondanks al het optimisme over een nieuw stimuleringsprogramma in de VS, de stijgende hoop op een vaccin en de kans dat centrale banken hun buitengewoon soepele monetaire beleid handhaven, leidt de heropleving van het aantal coronavirusgevallen wereldwijd tot het besef dat de hoop op een V-vormig economisch herstel een luchtbel zal blijken", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

    Hoewel het aantal nieuwe coronavirus-infecties in de zwaarst getroffen Amerikaanse staten lijkt af te vlakken, worden zo'n 21 staten nog steeds als zogenaamde hotspots beschouwd.

    De euro/dollar noteerde op 1,1769. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1716 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1714 op de borden.

    De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn in de week eindigend op 24 juli gedaald met ruim 10,6 miljoen vaten tot een kleine 526,0 miljoen vaten. Olie noteerde woensdag tot 0,7 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Barclays heeft de winst in de eerste zes maanden van 2020 stevig onder druk zien staan. De inkomsten daalden in het afgelopen halfjaar van 11,6 miljard naar 10,8 miljard Britse pond. Daar droeg het tweede kwartaal 5,3 miljard pond aan bij. De winst voor belastingen halveerde ruimschoots, van 3,0 miljard naar 1,3 miljard pond. Er moest ook stevig in de stroppenpot worden bijgestort. Het aandeel leverde 0,3 procent in.

    Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal de resultaten minder sterk onder druk zien staan dan gevreesd. Na belastingen boekte Deutsche Bank een winst van 61 miljoen euro. Dat was flink beter dan het verlies van 3,1 miljard euro een jaar eerder. Analisten hadden voor het tweede kwartaal op verlies gerekend. Het aandeel gaf 2,5 procent prijs.

    BASF heeft in het tweede kwartaal verlies geleden, nadat de omzet als gevolg van alle coronamaatregelen stevig onder druk stond. BASF kon op dit moment door alle onzekerheden nog geen outlook voor heel 2020 afgeven. Het aandeel kelderde 4,9 procent.

    Osram heeft in het afgelopen kwartaal minder omzet geboekt en zag zo het verlies toenemen. Het aandeel steeg 3,9 procent.

    Het Franse Kering had in de eerste zes maanden van 2020 veel last van de gevolgen van de coronapandemie, met winkels die sloten en toeristen die wegbleven vanwege wereldwijde lockdowns. In de periode halveerde de winst ruimschoots, van bijna 580 miljoen tot circa 273 miljoen euro. De omzet van de groep daalde van 7,6 miljard tot 5,4 miljard euro en bij Gucci van 4,6 miljard tot 3,1 miljard euro. Het aandeel steeg 4,0 procent.

    Carrefour heeft in het afgelopen kwartaal een hogere vergelijkbare omzet geboekt ondanks de lockdownmaatregelen in Frankrijk en daarbuiten. Carrefour bevestigde dinsdag de doelen van het transformatieplan Carrefour 2022. Verder wordt het jaarlijkse kostenbesparingsplan opgevoerd van 2,8 miljard naar 3 miljard euro aan het eind van 2020. Het aandeel won 0,9 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 3.245,92 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,2 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 30 juli 2020 17:59
    Dramatische bbp-cijfers en Shell drukken AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft donderdag zwaar onder druk gestaan, met name na dramatische bbp-cijfers uit Duitsland en Amerika en door het aandeel van zwaargewicht Shell dat fors daalde nadat de energiereus zijn boeken opende. Op een slot van 549,20 punten daalde de AEX uiteindelijk 2,6 procent.

    In de eurozone had Duitsland, normaliter de aanjager van de eurozone, het in het tweede kwartaal heel zwaar door de coronacrisis. De krimp, aangepast voor onder meer kalendereffecten, kwam op kwartaalbasis uit op 10,1 procent tussen april en juni. De verwachting voor het tweede kwartaal lag op een krimp met 9,0 procent.

    Econoom Carsten Brzeski van ING rekent wel op een stevig herstel in het derde kwartaal. "Het slechtste kwartaal ooit kan opgevolgd worden door het beste ooit", aldus de econoom. Het herstel zal evenwel ongelijk verdeeld zijn; de binnenlandse economie profiteert, maar de industrie zal onder druk blijven staan. Bovendien is herstel in de tweede jaarhelft geen zekerheidje want afgezien van een tweede coronagolf hapert ook de Duitse arbeidsmarkt, waarschuwde Brzeski.

    Tijdens de middaghandel werd duidelijk dat de Amerikaanse economie ook zijn slechtste kwartaal ooit beleefde tussen april en juni. De economie kromp 32,9 procent. Economen hadden op een krimp van 34,7 procent gerekend. In het eerste kwartaal bedroeg de krimp 5,0 procent.

    Volgens marktanalist Ranko Berich van Monex Europe is de krimp van bijna 33 procent het startpunt van een lang en mogelijk haperend herstel voor de Amerikaanse economie, zeker wanneer vergeleken met gelijkwaardige economieën waar de virusuitbraak beter onder controle lijkt.

    Berich wees ook op de toename van de werkloosheidsuitkeringen in de VS en een reeks aan andere data die suggereren dat de tweede coronagolf het voorzichtige economisch herstel dat aanvankelijk zichtbaar was, nu doet vertragen.

    De bbp-cijfers uit de Verenigde Staten volgen op het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond waar Europese beleggers pas vandaag op konden reageren. De rentes werden gehandhaafd dus dat was geen verrassing, maar voorzitter Jerome Powell waarschuwde in zijn toelichting wel dat de economische vooruitzichten erg onzeker zijn en dat de toenemende ziektegevallen als gevolg van de Covid-19 pandemie de economische activiteit lijken te drukken in de VS.

    "Door de economische toekomst te omschrijven als buitengewoon onzeker voedde hij het sentiment dat de Amerikaanse centrale bank alles zal doen om de economie te behoeden voor een rampzalige ineenstorting", aldus investment manager Henry van Heijster van ING.

    De euro/dollar handelde donderdag rond het slot op 1,1778. Een vat WTI-olie werd ruim 4 procent goedkoper.

    Stijgers en dalers

    De AEX kende donderdag op het slot geen stijgers. Unibail-Rodamco-Westfield was hekkensluiter na het publiceren van cijfers op woensdagavond. Het geplaagde vastgoedfonds verloor 8,8 procent. Bank of America noemde de resultaten een teleurstelling.

    Royal Dutch Shell verloor 5,1 procent aan waarde, ondanks dat de energiereus de verwachtingen ruimschoots overtrof. Er werd zelfs een CCS-winst geboekt in het afgelopen kwartaal, terwijl een verlies werd verwacht. "Een positieve verrassing", aldus analist Quirijn Mulder van ING, die ook te spreken was over de onderliggende kasstroom. Onder de streep bleef een verlies van ruim 18 miljard dollar over.

    ArcelorMittal daalde 4,9 procent hoewel de staalreus volgens ING een solide kwartaal achter de rug heeft gezien de marktomstandigheden.

    In de Midkap was Pharming een opvallende daler na op het oog neutrale cijfers. Het biotechaandeel verloor 10,6 procent van zijn beurswaarde. Fugro was met een plus van 1,0 procent een van de weinige stijgers.

    Intertrust gaf na zijn cijferrapportage 0,3 procent prijs.

    Ordina vond in de AScX juist de weg omhoog met een plus van 2,0 procent. ING merkte op dat de coronacrisis geen impact had op het bedrijf en dat de omzetontwikkeling in het tweede kwartaal zelfs aantrok, aangepast voor het aantal werkdagen. Winkelbelegger Vastned sloot vlak na cijfers.

    Onder de kleine aandelen sloot Euronext 0,3 procent hoger na vrijgave van cijfers op woensdagavond, die volgens UBS opnieuw de verwachtingen versloegen.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Amsterdam in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 30 juli 2020 19:04
    Europese beurzen sluiten in mineur

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag in mineur geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 2,2 procent in het rood op 359,52 punten, de Duitse DAX sloot 3,5 procent lager op 12.379,65 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 2,1 procent op een slot van 4.852,94 punten. De Britse FTSE 100 verloor 2,3 procent tot 5.989,99 punten.

    De risicobereidheid onder beleggers ontbrak donderdag, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Met het rentebesluit van de Federal Reserve achter de rug ging alle aandacht weer uit naar de Covid-19 pandemie.

    "Een toename van besmettingen in delen van Spanje, Australië, Brazilië en China versterkt het idee van een tweede golf."

    Ondertussen vindt in Amerika politiek getouwtrek plaats over een nieuw coronasteunpakket, waar nog geen akkoord over is bereikt, aldus Madden. En ook dat hielp het sentiment niet.

    De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar flink gekrompen in vergelijking met een kwartaal eerder. De krimp, aangepast voor onder meer kalendereffecten, kwam op kwartaalbasis uit op 10,1 procent. De verwachting lag op een krimp met 9,0 procent.

    Carsten Brzeski van ING rekent wel op een stevig herstel in het derde kwartaal. "Het slechtste kwartaal ooit kan opgevolgd worden door het beste ooit", aldus de econoom. Het herstel zal evenwel ongelijk zijn; de binnenlandse economie profiteert maar de industrie zal onder druk blijven staan. Bovendien is het herstel in de tweede jaarhelft geen zekerheidje want afgezien van een tweede coronagolf hapert ook de Duitse arbeidsmarkt, aldus Brzeski.

    Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage in Duitsland kwam in juli uit op 6,4 procent, net als in juni. Het aantal werklozen liep ten opzichte van juni met 18.000 terug. In juni was er nog een stijging van 68.000. Economen hadden voor juli op een stijging van 50.000 gerekend.

    Brzeski wees erop dat de arbeidsmarkt altijd een belangrijke steunpilaar is geweest voor de Duitse economie, maar nu juist een goede indicator is voor hoe omvangrijk de economische schade is.

    "De werkloosheid lag in juli bijna 28 procent hoger dan een jaar eerder en sinds maart hebben meer dan 500.000 mensen hun baan verloren."

    Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli conform een eerdere raming licht gedaald. De index die het vertrouwen weergeeft daalde in juli tot 15,0 negatief. De index noteerde in juni nog op 14,7 negatief. Het economisch sentiment verbeterde van 75,8 in juni naar 82,3 in juli.

    Tijdens de middaghandel werd duidelijk dat de Amerikaanse economie ook zijn slechtste kwartaal ooit beleefde tussen april en juni. De economie kromp 32,9 procent. Economen hadden op een krimp van 34,7 procent gerekend. In het eerste kwartaal bedroeg de krimp 5,0 procent.

    De bbp-cijfers uit de Verenigde Staten volgen op het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond waar Europese beleggers pas vandaag op konden reageren. De rentes werden gehandhaafd dus dat was geen verrassing maar voorzitter Jerome Powell waarschuwde in zijn toelichting wel dat de economische vooruitzichten erg onzeker zijn en dat de toenemende ziektegevallen als gevolg van de Covid-19 pandemie de economische activiteit lijken te drukken in de VS.

    De euro/dollar handelde donderdag rond het slot op 1,1778. Een vat WTI-olie werd ruim 4 procent goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Airbus schreef in het tweede kwartaal een verlies van 1,44 miljard euro en de omzet daalde met 55 procent tot 8,32 miljard euro. Volgens analisten van UBS ontwikkelde de kasstroom zich beter dan verwacht. Het aandeel steeg 1,9 procent.

    Royal Dutch Shell sloot 5,5 procent lager in Londen, ondanks dat het CCS-resultaat ruim beter was dan verwacht. In Parijs hield Total het bij een meer bescheiden verlies van 1,6 procent, na een enorme winstdaling in het tweede kwartaal.

    ArcelorMittal, zowel in Amsterdam als Parijs genoteerd, opende na de kwartaalcijfers flink in de plus, maar op het slot leverde het aandeel toch 4,9 procent in. Analisten waren evenwel te spreken over de cijfers.

    Unibail-Rodamco-Westfield leverde maar liefst 8,8 procent in. De kwartaalcijfers toonden geen florissant beeld, aldus analisten.

    Orange daalde 4,9 procent. De winst van de Franse telecomspeler viel terug, maar de outlook voor 2020 werd herhaald.

    In Frankfurt ging Volkswagen 4,7 procent lager. De Duitse autofabrikant besloot tot een dividendverlaging. Sectorgenoten Daimler en BMW leverden respectievelijk 3,3 en 3,7 procent in.

    Credit Suisse en Nestle deden het in Zurich wat beter. De bank verloor 1,6 procent, terwijl het levensmiddelenconcern 0,7 procent moest laten gaan. Beide bedrijven kwamen met cijfers.

    Danone deed het een stuk slechter. Het Franse voedingsmiddelenconcern verloor 5,4 procent aan beurswaarde. Vooral in Latijns-Amerika had Danone last van tegenwind. Voor de tweede jaarhelft rekent Danone wel op herstel.

    De Britse banken Lloyds en Standard Chartered hadden in de afgelopen verslagperiode te kampen met stevige kredietverliezen. De aandelen verloren respectievelijk 7,6 en 6,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot overwegend lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 31 juli 2020 18:00
    AEX lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten en sloot zo de maand juli met verlies af.

    De AEX index daalde 0,7 procent tot 547,48 punten, terwijl de AMX vlak sloot en voor de AScX een plus resteerde van 0,3 procent.

    De Amsterdamse techfondsen profiteerden vrijdag op de laatste dag van deze maand in eerste instantie van de enorme winsten van de grote Amerikaanse techbedrijven, waardoor beleggers ook even de zorgen over de mondiale economie leken te vergeten. Maar gedurende de handelsdag staken die zorgen toch weer de kop op.

    Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management merkte op dat Europa vanmorgen toch al wat achterbleef op het optimisme over de cijfers van de Amerikaanse techfondsen. "De zorg over het coronavirus lijkt nu toch weer de kop op te steken, evenals het besef dat een vaccin mogelijk langer op zich zal laten wachten dan verwacht. Bovendien is het toch echt vakantietijd nu en zijn de volumes laag. Daarentegen, als er komend weekeinde weer een positief verhaal naar buiten komt, kan het sentiment zo maar weer omslaan", zei Schutte

    Op maandbasis sloot de AEX de maand juli af met een verlies van 2,6 procent. Eind juni noteerde de AEX op 559,73 punten.

    De markt haalde aanvankelijk nog steun uit inkoopdata voor de Chinese industrie. Maar Europese macrocijfers stemden vrijdag in de loop van de ochtend weinig hoopvol. De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal harder dan verwacht gekrompen. Op kwartaalbasis daalde het bruto binnenlands product met 12,1 procent. Op jaarbasis kromp de economie het afgelopen kwartaal zelfs met 15,0 procent. Volgens econoom Bert Colijn van ING is een V-vormig economisch herstel inmiddels wensdenken.

    De Franse economie kromp in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 13,8 procent, terwijl het Spaanse bruto binnenlands product met 18,5 procent daalde afgelopen kwartaal.

    De Duitse detailhandelsverkopen zijn in juni wel weer gestegen op jaarbasis, na al een fors herstel in mei. De verkopen stegen afgelopen maand op jaarbasis met 5,9 procent. Op maandbasis was echter sprake van een daling met 1,6 procent. Ook de Nederlandse detailhandel liet in juni herstel zien. Deze zette in juni 9,8 procent meer om, na een stijging van 8,2 procent in mei. Dat is de grootste groei sinds het begin van de publicatie van koopdaggecorrigeerde cijfers in 2005.

    Gedurende de tweede helft kwam uit de VS het nieuws dat de persoonlijke inkomens in juni met 1,1 procent zijn gedaald, terwijl de uitgaven met 5,6 procent stegen. Het consumentenvertrouwen in de VS is in juli toch weer verslechterd, terwijl de inoopmanagersindex van Chicago weer op groei wijst.

    Vooruit kijkend zeiden analisten van ING in de komende handelsweek met name uit te kijken naar Amerikaanse arbeidsdata, de detailhandelsverkopen en het rentebesluit van de Bank of England "nu we beginnen te zien wat de gevolgen zijn van de verdere versoepeling van lockdowns".

    De euro/dollar noteerde op 1,1813. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1844 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1846 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag tot 0,3 procent lager.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Adyen met een winst van 2,7 procent, gevolgd door ASMI en ArcelorMittal met winsten van respectievelijk 2,6 procent en 2,0 procent.

    Royal Dutch Shell was met een verlies van 2,5 procent de sterkste daler van de hoofdfondsen, Unilever, net als Shell een zwaargewicht in de index, daalde 1,5 procent en Heineken leverde 1,7 procent in.

    In de AMX werden de cijfers van Altice met applaus ontvangen. De Franse kabelaar koerste 5,9 procent hoger. Volgens de analisten van Credit Suisse waren de omzetontwikkelingen bij Telecom conform verwachting, maar de omzet bij de divisie Construction lag hoger en ook sneed Altice dieper in de kosten dan verwacht. Het koersdoel werd opwaarts bijgesteld van 4,00 naar 4,20 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

    Ook cijfers van Basic-Fit konden de goedkeuring van beleggers wegdragen met een winst van zelfs 7,9 procent. ING sprak van een indrukwekkende ledenaanwas. Basic-Fit zag volgens analist Marc Zwartsenburg "slechts" 9 procent van de leden hun abonnement opzeggen in het tweede kwartaal waarin de lockdown-maatregelen van kracht waren. "Dit is minder dan normaal", aldus Zwartsenburg, die evenwel stelde dat dit ook deels kan komen door de kredieten of vergoedingen die leden nog op hun kaart hebben staan.

    Eurocommercial won 3,2 procent, Intertrust steeg 2,0 procent en PostNL noteerde 1,5 procent hoger. Pharming was met een verlies van 6,0 procent de sterkste daler van de Midkap, Arcadis daalde 2,6 procent en Flow Traders verloor 1,6 procent.

    Air France-KLM blijft ook in de hoek zitten waar de klappen vallen. De kwartaalcijfers werden onthaald met een koersdaling van 2,4 procent. De luchtvaartmaatschappij kan zich volgens ING opmaken voor een traag herstel, zeker als het gaat om de winstgevendheid. In Europa starten de vluchten weer wat op, maar intercontinentale vluchten blijven ver onder het oude niveau. ING stelt dat dit vooral geldt voor het Verre-Oosten en Noord en Zuid-Amerika, die doorgaans flink bijdragen aan de winst.

    Onder de kleinere aandelen won Brunel 1,8 procent na cijfers. Voor KBC waren de cijfers sterk genoeg om het aandeel op de kooplijst te zetten. Ordina steeg 8,9 procent en Accell noteerde 3,1 procent hoger. TomTom verloor 2,8 procent en Wereldhave daalde 1,4 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 3.248,61 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 31 juli 2020 18:44
    Europese beurzen lager het weekend in

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn lager het weekend ingegaan. De STOXX Europe 600 index sloot vrijdag 0,9 procent in het rood op 356,33 punten, de Duitse DAX sloot 0,5 procent in de min op 12.313,36 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een verlies van 1,4 procent op een slot van 4.783,69 punten. De Britse FTSE 100 leverde 1,5 procent in tot 5.897,76 punten.

    Volgens analist Michael Hewson van CMC Markets lijken beleggers eindelijk te beseffen dat het met een tweede coronagolf veel moeilijker wordt om een V-vormig economisch herstel te bewerkstelligen. Hij wees onder meer op de Amerikaanse arbeidsmarkt - een belangrijke graadmeter voor de economie - waar het herstel lijkt te haperen.

    Collega David Madden van CMC wees ook op het feit dat er in de VS nog altijd geen akkoord is bereikt over een nieuw steunpakket van 1.000 miljard dollar.

    Europese macrocijfers stemden vrijdag ook weinig hoopvol. De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal harder dan verwacht gekrompen. Op kwartaalbasis daalde het bruto binnenlands product met 12,1 procent. Op jaarbasis kromp de economie het afgelopen kwartaal zelfs met 15,0 procent.

    De Franse economie kromp in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 13,8 procent, terwijl het Spaanse bruto binnenlands product met 18,5 procent daalde in het tweede kwartaal.

    Tevens werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in juli op jaarbasis met 0,4 procent zijn gestegen. De kerninflatie, voor de Europese Centrale Bank een belangrijke graadmeter, bedroeg in juli op jaarbasis 1,2 procent.

    De Duitse detailhandelsverkopen zijn in juni verder gestegen op jaarbasis, na een fors herstel in mei. Deze stegen op jaarbasis met 5,9 procent. Op maandbasis was echter sprake van een daling met 1,6 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1813. Een vat WTI-olie wordt een half procent goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Europese techfondsen noteerden vrijdag hoger, nadat Amazon.com en Apple donderdag de verwachtingen ruim overtroffen. ASM International steeg in Amsterdam 2,6 procent, terwijl Dialog Semiconductor 2,2 procent steeg. Infineon en STMicroelectronics gingen respectievelijk 0,8 en 0,6 procent hoger.

    Het Franse Sanofi en Britse GlaxoSmithKline krijgen miljarden van de Amerikaanse regering voor de ontwikkeling van een coronavaccin. De Verenigde Staten investeren tot 2,1 miljard dollar in de twee farmaceuten. Een Fase 1/2 studie met het vaccin is voor september gepland. De aandelen sloten vlak.

    Het Finse Nokia steeg 12,5 procent, nadat het concern de outlook voor het hele jaar verhoogde.

    BNP Paribas verloor 0,8 procent na kwartaalcijfers. De Franse bank profiteerde in het tweede kwartaal van toegenomen handelsactiviteiten onder klanten en dit hielp deels te compenseren voor de hoge provisies tegen eventuele kredietverliezen.

    De winstgevendheid van L'Oreal stond in de eerste zes maanden van het boekjaar behoorlijk onder druk als gevolg van de coronacrisis maar het cosmeticaconcern is optimistischer over de tweede jaarhelft. Het aandeel daalde 0,5 procent.

    De omzet van EssilorLuxottica daalde in de eerste zes maanden van 2020 met bijna een derde, wat onder de streep rode cijfers betekende. Het aandeel Essilor werd 2,7 procent goedkoper.

    British American Tobacco daalde 3,6 procent nadat de tabaksfabrikant over de eerste zes maanden van dit jaar een winststijging rapporteerde ondanks een volumedaling. Onderdeel Kentucky BioProcessing heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder FDS om een proef met een COVID-19-medicijn te starten.

    Engie won 4,0 procent. Het Franse energiebedrijf behaalde in de eerste zes maanden van 2020 een lagere omzet en zag de winst opdrogen.

    De moedermaatschappij van British Airways, International Consolidated Airlines Group, daalde 9,0 procent, nadat de luchtvaartgroep een verlies van 4,2 miljard euro rapporteerde.

    Sectorgenoot Air France-KLM verloor 2,4 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij aankondigde 1.500 extra banen te zullen schrappen. De kwartaalcijfers toonden de hevige impact van de crisis.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het Europese slot overwegend lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 1 augustus 2020 09:49
    AEX zakt verder terug

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is afgelopen week verder teruggezakt. Op een slotstand van 545,29 punten op vrijdag restte voor de AEX op weekbasis een verlies van 3,3 procent. Een week geleden eindigde de hoofdindex nog op 563,95 punten, toen een daling op weekbasis van 1,7 procent.

    "Na al het optimisme over een nieuw Amerikaanse steunpakket, de hoop op een vaccin en het zicht op een langdurige ruim monetair beleid door centrale banken, realiseert de markt zich nu dat door een opleving van het coronavirus een V-vormig herstel steeds onwaarschijnlijker begint te lijken", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

    Inmiddels zijn er ruim 17,3 miljoen besmettingen wereldwijd, waarvan 4,5 miljoen in de VS, waar met name de zuidelijke staten recordaantallen Covid-19 besmettingen rapporteren. Elders in de wereld laait het virus ondertussen weer op, waaronder in China, waar de uitbraak begin dit jaar begon.

    De zorgen over het virus en de economische impact werden deze week nauwelijks gecompenseerd door sterke kwartaalcijfers van techzwaargewichten als Facebook, Apple en Amazon.

    Fed blijft verruimingsgezind

    De Federal Reserve handhaafde deze week conform de algemene verwachting zijn belangrijkste rentestanden en verlengde een aantal coronasteunprogramma's.

    Dat rentebesluit deed er 'an sich' uiteindelijk niet toe, zoals verwacht, zei investment manager Henry van Heijster van ING maar de woorden van voorzitter Jerome Powell hadden wel impact, volgens de marktkenner.

    "Door de economische toekomst te omschrijven als buitengewoon onzeker, voedde hij het sentiment dat de Amerikaanse centrale bank alles zal doen, tot en met het voorheen ondenkbare, om de economie te behoeden voor een rampzalige ineenstorting", volgens de analist.

    Corona-impact duidelijk zichtbaar in tweede kwartaal

    Van een rampzalige ineenstorting was in het tweede kwartaal wel sprake. De economie van de Verenigde Staten kromp in de periode april tot en met juni 32,9 procent; de sterke krimp ooit gemeten. Economen hadden op een krimp van 34,7 procent gerekend. In het eerste kwartaal bedroeg de krimp 5,0 procent.

    Volgens marktanalist Ranko Berich van Monex Europe is de krimp van bijna 33 procent het startpunt van een lang en mogelijk haperend herstel voor de Amerikaanse economie, zeker wanneer vergeleken met gelijkwaardige economieën waar de virusuitbraak beter onder controle lijkt.

    Berich wees ook op de toename van de werkloosheidsuitkeringen in de VS en een reeks aan andere data die suggereren dat de tweede coronagolf het voorzichtige economisch herstel dat aanvankelijk zichtbaar was, nu doet vertragen.

    In de eurozone had Duitsland, normaliter de aanjager van de muntunie, het heel zwaar in het tweede kwartaal. De krimp, aangepast voor onder meer kalendereffecten, kwam op kwartaalbasis uit op 10,1 procent tussen april en juni. De verwachting voor het tweede kwartaal lag op een krimp met 9,0 procent.

    Econoom Carsten Brzeski van ING rekent wel op een stevig herstel in het derde kwartaal. "Het slechtste kwartaal ooit kan opgevolgd worden door het beste ooit", aldus de econoom. Het herstel zal evenwel ongelijk zijn; de binnenlandse economie profiteert maar de industrie zal onder druk blijven staan. Bovendien is het herstel in de tweede jaarhelft geen zekerheidje want afgezien van een tweede coronagolf hapert ook de Duitse arbeidsmarkt, aldus Brzeski.

    Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage in Duitsland kwam in juli uit op 6,4 procent, net als in juni. Het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen ten opzichte van juni liep met 18.000 terug.

    Brzeski wees erop dat de arbeidsmarkt altijd een belangrijke steunpilaar is geweest voor de Duitse economie maar nu juist een goede indicator is voor hoe omvangrijk de economische schade is.

    "De werkloosheid lag in juli bijna 28 procent hoger dan een jaar eerder en sinds maart hebben meer dan 500.000 mensen hun baan verloren."

    De eurozone als geheel zag de economie in het tweede kwartaal met 12,1 procent krimpen. Op jaarbasis kromp de economie het afgelopen kwartaal zelfs met 15,0 procent.

    De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1813; op weekbasis een winst van ruim een procent en het hoogste niveau in ruim twee jaar.

    De olieprijs daalde 3,0 procent op weekbasis en schommelde vrijdag rond de 40 dollar. Oliebeleggers vrezen een nieuwe coronagolf die druk zet op het economisch herstel en daarmee de vraag naar olie. Ondertussen gaat de OPEC+ vanaf zaterdag weer meer olie oppompen.
  16. forum rang 10 voda 1 augustus 2020 09:49
    Deel 2:

    Stijgers en dalers

    In de AEX hadden de verliezers deze week de overhand. Adyen was een van de weinige stijgers met een overtuigende winst van 4,6 procent op weekbasis. ABN AMRO verloor 8,7 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdgraadmeter.

    De kwartaalcijfers van KPN waren iets beter dan verwacht, maar het aandeel verloor 8,4 procent. Verder zagen analisten weinig verrassingen in de cijfers van het telecombedrijf. Over 2020 wil KPN een dividend uitkeren van 13 eurocent, met een interimdividend van 4,3 cent.

    Royal Dutch Shell daalde ook 8,4 procent, ondanks dat de energiereus de verwachtingen ruimschoots overtrof. Er werd zelfs een CCS-winst geboekt in het afgelopen kwartaal. "Een positieve verrassing", aldus analist Quirijn Mulder van ING, die ook te spreken was over de onderliggende kasstroom.

    ArcelorMittal verloor 5,4 procent na de vrijgave van diens kwartaalcijfers. Volgens ING heeft de staalreus een solide kwartaal achter de rug.

    Unibail-Rodamco-Westfield daalde op weekbasis 7,9 procent. Bank of America noemde de resultaten van het vastgoedfonds een teleurstelling.

    ASMI leverde 7,8 procent in na cijfers, ondanks dat de halfgeleiderspecialist de verwachtingen ruimschoots overtrof. Morgan Stanley sprak van sterke resultaten. De verwachtingen voor het lopende derde kwartaal zijn een meevaller, oordeelden analisten van JPMorgan Cazenove.

    Altice Europe heeft in het tweede kwartaal het omzetverlies weten te beperken en de winstgevendheid zelfs iets op te voeren, maar investeerde ook fors minder dan een jaar eerder. De winst van 8,3 procent op weekbasis leverde het aandeel de koppositie op in de Midcap. Credit Suisse verhoogde het koersdoel.

    Ook WDP deed het goed met een winst van 5,0 procent. Het vastgoedbedrijf heeft in de eerste helft van 2020 dankzij hogere huurinkomsten meer winst geboekt. Vooruitblikkend voorziet WDP een brutodividend van 0,80 euro, op basis van de eerder gecommuniceerde verwachting van een EPRA-winst per aandeel van 0,95 tot 1,00 euro, waarbij men momenteel verwacht uit te komen aan de bovenkant van deze bandbreedte.

    Het aandeel Aperam verloor 2,9 procent. De fabrikant van roestvast staal behaalde in het afgelopen kwartaal een lagere winst, maar verwacht een stabilisering in het lopende derde kwartaal. Een solide kwartaal, oordeelde ING. JPMorgan noemde de outlook "acceptabel", maar de verwachtingen voor de staalleveringen en de vrije kasstroom hadden iets beter gekund.

    Fugro won 2,1 procent, na publicatie van de lagere kwartaalresultaten. Fugro verwacht wel dat het EBIT- en EBITDA-resultaat zullen verbeteren ten opzichte van de eerste jaarhelft. Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf verder een positieve kasstroom. ING sprak van sterke prestaties.

    Vopak leverde 2,6 procent in, ondanks dat er afgelopen kwartaal meer winst werd geboekt. Wel schoot het tankopslagbedrijf tekort ten aanzien van de analistenverwachtingen. Jefferies handhaafde desalniettemin het koopadvies voor Vopak.

    Verder stegen Arcadis en Besi respectievelijk 4,3 en 0,3 procent na het openen van de boeken. ING vond de cijfers van Arcadis veel beter dan verwacht en KBC Securities zette het aandeel op de kooplijst. Ook Besi presteerde boven de verwachting, opnieuw, oordeelden analisten van Degroof Petercam en ING.

    Hoewel de cijfers van Basic-Fit de goedkeuring van beleggers konden wegdragen op vrijdag met een overtuigende koersstijging, verloor het aandeel op weekbasis toch 1,8 procent. ING was te spreken over het feit dat "slechts" 9 procent van de leden hun abonnement opzegden in het tweede kwartaal waarin de lockdownmaatregelen van kracht waren.

    Air France-KLM verloor 12,4 procent op weekbasis en alleen Pharming deed het met een koersval van 14,0 procent slechter. De luchtvaartmaatschappij kan zich volgens ING opmaken voor een traag herstel, zeker als het gaat om de winstgevendheid. In Europa starten de vluchten weer wat op, maar intercontinentale vluchten blijven ver onder het oude niveau. Volgens ING zijn het juist dit soort vluchten die doorgaans flink bijdragen aan de winst van Air France-KLM.

    Ordina vond de weg omhoog in de AScX met een flinke plus van 14,9 procent. ING merkte op dat de coronacrisis geen impact had op Ordina en dat de omzetontwikkeling in het tweede kwartaal zelfs aantrok, aangepast voor het aantal werkdagen.

    Onder de lokale aandelen spinde Euronext garen bij de recente beursvolatiliteit. De beursuitbater won 1,0 procent op weekbasis na vrijgave van cijfers, die volgens UBS opnieuw de verwachtingen versloegen. Verschillende banken besloten om hun koersdoelen voor Euronext te verhogen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 3 augustus 2020 17:49
    Overtuigende winsten in Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag sterk aan de week begonnen. De AEX sloot maar liefst 2,3 procent hoger op 557,73 punten.

    Beleggingsadviseur Rein Schutte zag niet direct een reden voor de flinke koersstijgingen. "Richting het einde van de ochtend vonden de beurzen ineens de weg omhoog, maar een goede reden daarvoor kon ik niet vinden", aldus Schutte.

    Wel merkte Schutte op dat de beurzen vorige week nog aardig onder druk lagen. "Beleggers leken aan het einde van de maand nog posities te willen sluiten. Nu we een nieuwe maand zijn begonnen, lijken zij de koopknop weer te hebben gevonden. Daarmee lijken de zorgen over een opleving van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus ook weer terzijde te worden geschoven."

    De beleggingsadviseur wees bovendien nog op vastgoedfondsen, die onverminderd onder druk blijven liggen. "De sector ligt al maanden onder vuur en verhalen uit de retailsector zijn niet rooskleurig."

    Cijfers over de wereldwijde industrie, die in veel gevallen weer wezen op groei, ondersteunden de beurzen volgens Schutte.

    In Japan was in juli nog sprake van krimp in de industrie, maar wel minder sterk dan in juni. De Chinese industrie groeide in een hoger tempo en ook de meeste Europese landen gingen van krimp naar groei. Nederland bleef achter en ziet de industrie nog altijd krimpen.

    "De Europese fabrieken rapporteerden een erg positieve start van het derde kwartaal", aldus econoom Chris Williamson van Markit. De productie groeide zelfs in het hoogste tempo in meer dan twee jaar tijd, aldus de econoom. Maar, zo benadrukte Williamson, de arbeidscijfers blijven een punt van zorg.

    Ook de Amerikaanse industrie groeide, zo bleek zowel uit cijfers van ISM en Markit. Vorige maand was er volgens Markit nog krimp.

    De euro/dollar handelde op 1,1741. Olie werd 2,1 procent duurder.

    Stijgers en dalers

    In de AEX noteerden de meeste aandelen in de plus. Koploper was Aegon met een plus van 4,6 procent, gevolgd door Galapagos met 4,1 procent. Verder werd NN Group 3,7 procent duurder.

    Shell, dat een koersdoelverlaging van Kepler Cheuvreux kreeg, steeg met 1,6 procent. Kepler liet Shell wel op de kooplijst staan. Het tweede kwartaal was buitengewoon uitdagend, maar het bedrijf presteerde volgens de analisten van Kepler Cheuvreux toch beter dan verwacht.

    Heineken verloor 2,0 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. Die resultaten waren stevig aangetast door de coronacrisis, maar dat kwam niet als een verrassing door een winstwaarschuwing vorige maand. Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler met een koersverlies van 6,3 procent.

    In de AMX ging PostNL 11,6 procent hoger na het openen van de boeken. Analisten vonden de cijfers dan ook beter dan verwacht en KBC Securities plakte een koopaanbeveling op het aandeel.

    Pharming werd 6,5 procent duurder en Fugro 7,3 procent. Daarentegen leverde Eurocommercial Properties 2,9 procent in en daalde Air France-KLM 3,4 procent. Berenberg en UBS verlaagden beide het koersdoel voor de luchtvaartmaatschappij.

    Avantium en Alfen waren de uitblinkers in de AScX met winsten van 9,2 en 7,2 procent. Wereldhave daalde 4,7 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Tijdens het sluiten van de Amsterdamse beurs koersten de Amerikaanse aandelenmarkten tot circa een procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 3 augustus 2020 19:00
    Europese beurzen flink hoger de dag uit

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag positief aan de handelsweek begonnen.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 2,2 procent tot 364,05 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 2,7 procent op 12.646,98 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,9 procent op 4.875,93 punten. De Britse FTSE 100 sloot 2,3 hoger op 6.032,85 punten.

    "De Europese beurzen zijn flink hoger gesloten, ondanks dat er weinig aanleiding was om in de feeststemming te geraken", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees erop dat Amerikaanse beleidsmakers nog steeds geen compromis hebben bereikt over een steunpakket van 1 biljoen dollar. "De Republikeinen en Democraten discussiëren nog over de details, maar beleggers zijn er overduidelijk van overtuigd dat er uiteindelijk een akkoord komt", aldus Madden.

    Volgens de marktvorser zijn alle beleidsmakers het met elkaar eens dat er een cash-injectie nodig is, maar op dit moment zijn ze er nog niet uit op welke manier dit moet gebeuren."

    Tegelijk blijft de coronacrisis op de achtergrond een grote rol spelen. Zuid-Afrika en Mexico zagen een flinke stijging van het aantal nieuwe besmettingen. Bovendien zijn er geruchten dat Duitsland met nieuwe maatregelen komt om een tweede besmettingsgolf te voorkomen, zo merkte Madden op. Ook in de Australische staat Victoria is de noodtoestand afgekondigd. "Er zijn zorgen dat in andere delen van de wereld dergelijke strenge restricties worden ingevoerd."

    Tot slot wees de analist op de relatie tussen China en de Verenigde Staten, die onder druk blijft staan. Er zijn volgens Madden geruchten dat de Amerikaanse president Donald Trump kritiek zal uiten op enkele tech-bedrijven die worden gesteund door de Chinese overheid.

    De Europese aandelenmarkten startten de eerste dag van de nieuwe maand nog licht lager, nadat uit de resultaten van bankreuzen als HSBC en Société Générale bleek hoe hard de financiële sector is getroffen door de coronapandemie. Positieve macrocijers deden het tij keren.

    De activiteit in de industrie van de eurozone is in juli weer gegroeid. De inkoopmanagersindex steeg van 47,4 in juni naar 51,8 afgelopen maand. De meeste landen lieten afgelopen maand weer groei zien. Uitzonderingen waren Nederland en Griekenland. Spanje presteerde in juli het sterkst. Deze index steeg van 49,0 in juni naar 53,5 in juli. Ook in het Verenigd Koninkrijk trok de groei verder aan.

    “De Europese fabrieken rapporteerden een erg positieve start van het derde kwartaal”, aldus econoom Chris Williamson van Markit. De productie groeide zelfs in het hoogste tempo in meer dan twee jaar tijd, aldus de econoom. Maar, zo benadrukte Williamson, de arbeidscijfers blijven een punt van zorg.

    Ook uit China en de VS kwamen bemoedigende cijfers.

    De euro/dollar noteerde op 1,1741. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1774 de borden.

    Olie noteerde maandag tot 1,2 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Société Générale verloor 0,7 procent. De bank boekte in het tweede kwartaal een verlies van 1,3 miljard euro en deed een forse afschrijving met het oog op toekomstige kredietverliezen.

    HSBC sloot 2,9 procent lager, nadat de bank een 77 procent lagere nettowinst rapporteerde over de eerste zes maanden van 2020.

    Siemens Healthineers daalde 9,0 procent. Het concern wil Varian Medical Systems voor 16,4 miljard dollar overnemen, zo meldde het zondag. Tegelijk met deze aankondiging publiceerde Siemens Healthineers ook de kwartaalcijfers. Afgelopen kwartaal daalde de vergelijkbare omzet met bijna 7 procent, volgens het bedrijf door de corona-uitbraak. De aangepaste EBIT-marge daalde met 1,2 procentpunt naar 13,9 procent. Maar CEO Bernd Montag verwacht dat in het lopende kwartaal een duidelijke verbetering zal optreden. De Belgische concurrent Ion Beam Application steeg 4,1 procent nu beleggers meer oog krijgen voor een potentiële overname van de groep.

    De Nederlandse pakketbezorger PostNL steeg 11,6 procent, na het openen van de boeken. Analisten vonden de cijfers dan ook beter dan verwacht en KBC Securities plakte een koopaanbeveling op het aandeel.

    Bierbrouwer Heineken verloor 2,0 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. Die resultaten waren stevig aangetast door de coronacrisis, maar dat kwam niet als een verrassing door een winstwaarschuwing vorige maand.

    Morphosys steeg 7,9 procent, nadat het biotechbedrijf versnelde goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor een lymfoomgeneesmiddel.

    Sanofi en GSK voeren vergevorderde gesprekken met de Europese Unie over de levering van 300 miljoen doses van een coronavaccin. Sanofi won 1,9 procent en GSK 3,6 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Tijdens het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten tot circa een procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 4 augustus 2020 17:49
    AEX blijft dicht bij huis

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag nauwelijks van zijn plaats gekomen. De AEX sloot fractioneel hoger op 557,70 punten.

    Beleggers waren dinsdag afwachtend, na de flinke koerswinsten op maandag en in aanloop naar een reeks nieuwe kwartaalpublicaties van bedrijven later in deze week. Ook is de markt in afwachting van een nieuw steunpakket vanuit Washington, om de klap van de coronacrisis te verzachten.

    De onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen leverden nog geen concrete deal op over een steunpakket. Afgelopen vrijdag liep een crisisregeling af die werklozen wekelijks voorzag van 600 dollar aan federale steun. De vraag is of deze regeling verlengd moet worden of dat er geld moet worden verdeeld over staten en regio's die het nu moeilijk hebben.

    "De markt is ervan overtuigd dat de Amerikaanse economie nog niet sterk genoeg is om op eigen benen te staan", aldus strateeg Hugh Gimber van JP Morgan Asset Management. "Het lijkt erop dat beide partijen ervan overtuigd zijn dat er meer steunmaatregelen nodig zijn, maar over de vorm heerst discussie."

    Beleggers die zich afgelopen maand nog zorgen maakten over de stijging van het aantal coronabesmettingen, zagen vandaag het aantal besmettingen wereldwijd dalen. "Maar cijfers van één dag zeggen nog niks en het is vooral belangrijk of dit het begin is van een verder dalende trend", aldus marktanalist Fahad Kamal van de divisie Kleinwort Hambros van Société Générale.

    In Nederland is een groot gedeelte van de genoteerde bedrijven al met cijfers gekomen en ook van de S&P 500-bedrijven heeft meer dan drie kwart de boeken geopend. Volgens UBS versloeg de meerderheid van de Amerikaanse ondernemingen de analistenverwachtingen. Dit zorgde voor een opwaartse bijstelling van de ramingen met gemiddeld 2,5 procent. Vooral techbedrijven lieten robuuste cijfers zien en dat hielp met name techbeurs Nasdaq omhoog in de afgelopen weken. Op maandag sloot de Nasdaq-index nog op het hoogste niveau ooit.

    De obligatiemarkten blijven evenwel terughoudend. Kamal merkte op dat de rentes blijven dalen, ondanks dat aandelen juist stegen. "De rentes staan nog steeds op dieptepunten en dat duidt erop dat beleggers angstig zijn dat de crisis nog een staartje krijgt", aldus Kamal.

    Beleggers moesten het dinsdag doen met een relatief lege agenda. Vanmiddag stonden in de VS nog wel de fabrieksorders op de rol en cijfers over de bedrijvigheid in New York. De Amerikaanse fabrieksorders stegen in juni door en de bedrijvigheid in New York groeide weer afgelopen maand na een krimp in de maand ervoor.

    De euro/dollar handelde op 1,1766. De olieprijzen stegen met 1,5 procent.

    Stijgers en dalers

    Koplopers in de AEX waren Unibail-Rodamco-Westfield en Royal Dutch Shell met winsten van 4,2 en 3,2 procent. Het Britse BP halveerde het dividend na een enorm kwartaalverlies. Toch steeg het aandeel BP in Londen 3,4 procent.

    DSM zag de kwartaalcijfers, die volgens ING op alle fronten beter waren dan verwacht, afgestraft worden met een koersval van 3,0 procent.

    "Al met al een goede set resultaten van DSM in een erg uitdagende markt. Maar of dit voldoende is om de erg optimistische verwachtingen, die ook in de koers zijn ingeprijsd, tevreden te stellen, moet nog blijken", aldus analist Reginald Watson van ING. KBC Securities trok het koersdoel voor DSM met 10 euro op naar 130,00 euro.

    In de AMX steeg Air France-KLM 5,2 procent. Easyjet kwam met rode cijfers, maar was ook voorzichtig optimistisch voor het lopende kwartaal. Het aandeel easyJet won in Londen dan ook 8,8 procent.

    PostNL, maandag al goed voor een dubbelcijferige koerswinst na het afgeven van kwartaalcijfers, won dinsdag nog eens 1,1 procent op 2,33 euro. Verschillende analisten kwamen dan ook met lovende rapporten. Berenberg en UBS verhoogden hun koersdoelen tot respectievelijk 2,50 en 2,80 euro. Barclays verhoogde de taxaties ook, en kwam zo uit op een koersdoel van 2,40 euro.

    Aalberts verloor 2,2 procent en Besi 2,3 procent.

    Bij de smallcaps ging Sif 4,3 procent in het groen en Vivoryon zelfs 5,3 procent. Vivoryon kan na de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration de Fase II studie met Varoglutamstat voor de behandeling van Alzheimer starten.

    Beursnieuweling JD Peet’s daalde met 0,4 procent. De omzetcijfers van het koffiebedrijf stelden teleur, aldus Jefferies, maar het tegendeel gold voor de marges.

    Avantium daalde 1,9 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Bij de slotgong op het Damrak noteerde Wall Street in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.132 Posts
Pagina: «« 1 ... 157 158 159 160 161 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,57 +0,20%
EUR/USD 1,0695 -0,06%
FTSE 100 8.049,01 +0,05%
Germany40^ 18.108,00 -0,16%
Gold spot 2.322,01 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+12,36%
ASMI
+11,70%
NX FIL...
+4,33%
FASTNED
+3,71%
BESI
+3,41%

Dalers

ALLFUN...
-10,26%
ING
-6,09%
WDP
-2,58%
IMCD
-2,11%
Flow T...
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links