Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 719 720 721 722 723 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 augustus 2020 15:44
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 3 augustus 2020 14:21:

    [...]ik lees daar inderdaad: “ In de periode van 22 juni t/m 26 juli 2020 (weken 26 t/m 30) werden 56 keel- en neusmonsters afgenomen bij patiënten met een acute luchtweginfectie. Deze monsters zijn getest op aanwezigheid van influenzavirus, RSV Respiratoir Syncytieel Virus , rhinovirus, enterovirus en SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2. In deze monsters werd geen influenzavirus, SARS-CoV-2 of enterovirus gevonden. Er werd in deze periode 15 maal rhinovirus en één maal RSV gevonden.”

    Betekent dit dat van alle “ziekenhuishuisopnames vanwege COVID-19” in diezelfde periode er geen een bij zat met acute luchtweginfectie?
    Het lijkt erop dat geen enkele patiënt die het ziekenhuis in kwam met een acute luchtweginfectie het SARS-COV-2 bij zich had, alle infecties waren Rhinovirus infecties.

    Daarnaast lijkt me dat er nu dus meer Rhinovirus luchtweg infecties rondlopen dan SARS-COV-2 luchtweg infecties. En worden wellicht sommige van die mensen positief getest op een Corona virus???

    En dat allemaal volgens het RIVM :).

    fc
  2. [verwijderd] 3 augustus 2020 15:45
    Tsja. De Hond. De man van de (gelukkig mislukte) Steve Jobsscholen, de man die er in slaagt alle verkiezingsuitslagen niet bij benadering te kunnen voorspellen, de man van diverse faillisementen, de man van het geflopte Newconomy, de man van bureau inter/view, kortom een charlatan van het zuiverste water... en uitgerekend híj zou de ontwikkeling van de huidige coronapandemie kunnen voorspellen? Laat me niet lachen.....
  3. forum rang 5 Ed Verbeek 3 augustus 2020 15:46
    quote:

    gokker schreef op 3 augustus 2020 15:24:

    Hoe laat 6 Augustus? Hoeft niet op de minuut hoor...
    Maak mij niet uit hoor.
    Als je niet “langer dan een maand” schrijft terwijl het korter dan maand is.
    Het zijn dat soort verdraaiingen van werkelijkheid die jouw postings onbetrouwbaar maken.
  4. [verwijderd] 3 augustus 2020 15:47
    quote:

    chiel schreef op 3 augustus 2020 15:45:

    Tsja. De Hond. De man van de (gelukkig mislukte) Steve Jobsscholen, de man die er in slaagt alle verkiezingsuitslagen niet bij benadering te kunnen voorspellen, de man van diverse faillisementen, de man van het geflopte Newconomy, de man van bureau inter/view, kortom een charlatan van het zuiverste water... en uitgerekend híj zou de ontwikkeling van de huidige coronapandemie kunnen voorspellen? Laat me niet lachen.....
    Zolang je het woord pandemie gebruikt heb je er niets van begrepen. Ga je nog maar even wat verder inlezen.

    fc
  5. forum rang 4 Henk Hesel 3 augustus 2020 15:48
    Wie weigert een mondkapje op te doen, of “zich niet aan de coronaregels wenst te houden”, zoals de afstandsregel, krijgt van velen het verwijt egoïstisch te zijn. “Je doet het niet voor jezelf, je doet het voor een ander,” is het morele argument dat de voorstanders van de coronamaatregelen aanvoeren.

    Hebben zij gelijk? Laten we er even vanuit gaan dat mondkapjes inderdaad verspreiding van het coronavirus tegengaan en dat 1,5 meter afstand werkelijk effectief is. Beide stellingen zijn geenszins wetenschappelijk bewezen. Maar stel dat. Moeten we ons er dan niet gewoon aan houden met zijn allen?

    Dat lijkt misschien redelijk, maar besef wat dit betekent. De maatregelen gelden niet alleen voor mensen waarvan is aangetoond of waarvan je mag aannemen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Ze gelden voor iedereen. Ook voor mensen waarvan niet is aangetoond dat ze besmet zijn en die geen symptomen van besmetting vertonen.

    Het komt er dus op neer dat de hele bevolking wordt onderworpen aan ingrijpende vrijheid beperkende maatregelen – want daarvan kun je hier gerust spreken – vanwege een minimaal, theoretisch risico dat zij een ander besmetten met het coronavirus.

    Daar komt bij dat het overgrote deel van de mensen die worden besmet weinig tot geen last heeft van het virus. Er is slechts een kleine groep die echt zwaar ziek wordt of sterft aan het virus. Deze kwetsbare groep kan ook besluiten om zichzelf te beschermen – bijvoorbeeld door het openbaar vervoer, festivals, concerten en sportevenementen te vermijden en zelf beschermende maskers te dragen.

    De morele plicht waar de voorstanders van coronamaatregelen het over hebben is dus de plicht die jij zou hebben om jouw vrijheid, jouw geluk, jouw sociale leven, jouw emotionele welbevinden, jouw zelfbeschikkingsrecht op te offeren vanwege een puur theoretisch risico dat je mensen heel misschien ziek maakt – mensen die, indien zij dat willen, ook zelf vrij eenvoudig actie kunnen ondernemen om dit risico te vermijden.

    Hoe moreel is dat?

    Bedenk dat het niet gaat om een tijdelijke situatie. Er zijn altijd virussen aanwezig. Na COVID-19 komt COVID-20 en COVID-21, enzovoort. Aan het influenzavirus sterven jaarlijks duizenden kwetsbare ouderen en zieken in Nederland. Aan virale luchtweginfecties sterven drie miljoen mensen per jaar in de wereld.

    Als de coronamaatregelen een morele plicht zijn, impliceert dit dus dat we van nu af aan voor altijd kunnen worden verplicht om met mondkapjes op te lopen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het betekent dat we nooit meer normaal met elkaar op kantoor kunnen werken, in de trein kunnen zitten, naar een sportevenement kunnen gaan, kunnen dansen, elkaar omhelzen, handen kunnen schudden, zoenen. Tenzij de minister van Volksgezondheid of de burgemeester zijn toestemming verleent.

    Dit heeft niets met moraliteit te maken – het is een vorm van morele chantage. Het ontkent dat mensen ook recht hebben op hun eigen keuzes, hun eigen geluk, hun eigen leven – ook al levert dat voor anderen soms een risico of een nadeel op.

    Als we accepteren dat het moreel is dat wij ons zelfbeschikkingsrecht moeten opgeven, zonder dat zeer zwaarwegende redenen voor zijn, dan zijn wij geen soevereine burgers meer, met rechten, maar onderdanen, ondergeschikten, aan wie elke regel kan worden opgelegd, zolang die kan worden uitgelegd als in het belang “van een ander”. Dan leven we niet meer in een vrije maatschappij, in een rechtstaat, maar in een dictatuur, een politiestaat.

    Daar is weinig moreels aan.

    Bron: viruswaanzin.nl
  6. [verwijderd] 3 augustus 2020 15:56
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 3 augustus 2020 15:35:

    [...]De Hond gaat denk ik ook gelijk krijgen met Argentinië.
    Dat de cijfers in Zuid Amerika zoveel lager waren dan bij ons komt doordat daar hangt het griepseizoenen nog niet was aangebroken.
    In Argentinië loopt het griepzeisoen tot week 37 à 45
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...
    hahaha! Velen verwacht(t)en dat dit virus zal opleven op tijden en plaatsen waar ook griep actief is. In Brazilië is het blijkbaar niet het geval.
    En wanneer dit in Argentinië zou blijken te kloppen, heeft meneer de Hond het voorspeld?

    Waarop baseert deze "voorspelling" dan wel? Eigen denkwerk? Of misschien toch meer op napraten van anderen?
    Je admiratie wordt met de dag pijnlijker. Papegaai vond ik een zeer toepasselijke typering. Is geen compliment...
  7. forum rang 10 rationeel 3 augustus 2020 15:56
    quote:

    Henk Hesel schreef op 3 augustus 2020 15:33:

    [...]

    Luchtschip is de lijst nu aan het bestuderen, en zal ongetwijfeld een alternatieve arts vinden. Dan heeft hij weer een reden om de hele lijst af te branden.
    Misschien staat Michaela Schippers er wel op. Hoef je niet verder te zoeken Luchtschip. Die Weltschmertz waanzinnige.
    LS is een vrouw HENK:)

    Had je kunnen weten;)
  8. forum rang 5 Ed Verbeek 3 augustus 2020 16:03
    quote:

    gokker schreef op 3 augustus 2020 15:24:

    Groepseizoen bestaat eigenlijk niet in Brazilië,
    Je bent weer eens niet op de hoogte, gokker.
    Voor Brazilië geldt dat het griepseizoen over het land heen rolt, ongeveer van Noord naar Zuid:
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC... (m.n. Figuur 5 rechter plaatje)
  9. forum rang 10 rationeel 3 augustus 2020 16:03
    quote:

    luchtschip schreef op 3 augustus 2020 15:32:

    [...]

    Nee, dan vertrouwen we Willem Engel maar.

    Eerst oproepen om naar zijn demonstratie op het Malieveld te gaan (daarbij vergetend te melden het zelf niet belangrijk vindt en besloten heeft niet te gaan). een demonstratie van VirusWaanzin, van Willem engel, en waarin Willem Engel een belangrijke toespraak geeft.

    Maar daar laat Willem Engel het niet bij.

    ook nog een interview in de studio van "De Blauwe Tijger"

    Willem Engel :

    Der komt steeds meer een punt waarop we een volksopstand zien, eh, waar iedereen met zijn, eh, met zijn rieken , eh, het Tweede Kamer gebouw bestormt en een herhaling van de Gebroeders de Witt krijgen. Dat is onvermijdelijk.op dit moment.

    En Tom Zwitser beaamt het door herhaaldelijk ja, ja te zeggen.

    video 0:13 minuut
    twitter.com/pjvanerp/status/129025533...

    Inderdaad, een krant moet je niet geloven.
    Vertrouw dan maar op Willem Engel. Bij jou zit het verstand op de juiste plek.

    ik dacht dat Willem Engel met het Corona virus bezig was. Lijkt er meer op dat hij het gebruikt als kapstok om zijn anarchistische ideeën te verspreiden.

    Maurice de Hond heeft Willem Engel in het begin gepropageerd. Zou zelfs een interview met Willem Engel doen op Cafe Weltschmerz. Dit ging niet door vanwege tragische familie omstandigheden bij Maurice de Hond.
    Maar Maurice de Hond heeft tot nog toe geen afstand genomen van Willem Engel en VirusWaanzin.

    Engel:) en anderen wijzen er op, waarschuwen, kun je het ook noemen, dat wanneer deze regering alle geluiden vanuit de bevolking blijft negeren, de volksOPSTAND niet uit zal blijven.

    In een democratie dient de tweede kamer het geluid van de bevolking op te pakken. Die is nu dus eerst aan zet.
  10. [verwijderd] 3 augustus 2020 16:04
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 3 augustus 2020 15:46:

    [...]Maak mij niet uit hoor.
    Als je niet “langer dan een maand” schrijft terwijl het korter dan maand is.
    Het zijn dat soort verdraaiingen van werkelijkheid die jouw postings onbetrouwbaar maken.
    Maand over tijd is binnen de foutmarge van het griepseizoen? Of is de marge over een week twee maanden?
    Dat de trend dalend is, gelooft toch wel alleen Ed. Kan me niet voorstellen dat je Inspirator het zo ziet. Deze narcist verdraagt geen gezichtsverlies. Daarom twijfelt hij nog met het openlijk toetreden tot de Waanzinnigen.
  11. forum rang 10 rationeel 3 augustus 2020 16:06
    quote:

    gokker schreef op 3 augustus 2020 16:04:

    [...]
    Maand over tijd is binnen de foutmarge van het griepseizoen? Of is de marge over een week twee maanden?
    Dat de trend dalend is, gelooft toch wel alleen Ed. Kan me niet voorstellen dat je Inspirator het zo ziet. Deze narcist verdraagt geen gezichtsverlies. Daarom twijfelt hij nog met het openlijk toetreden tot de Waanzinnigen.
    Maand over tijd, dat waren nog eens tijden, not:(
  12. forum rang 5 Ed Verbeek 3 augustus 2020 16:11
    quote:

    gokker schreef op 3 augustus 2020 15:56:

    Velen verwacht(t)en dat dit virus zal opleven op tijden en plaatsen waar ook griep actief is.
    Ja, ik snap ook niet dat De Hond daar zo om werd uitgelachen toen hij dat een tijd geleden beweerde.
    Er zijn zelfs mensen die moeten lachen dat hij dat ook over Brazilië zei.
    :-)
  13. forum rang 8 het zwaard 3 augustus 2020 16:11
    Coronamoe

    ‘Vele mensen zijn coronamoe. Er is een tendens om schuldigen te zoeken, er is een tendens om kritiek te geven. Dat is begrijpelijk, maar ik wil herhalen: een virus is niemand zijn fout. We gaan dit samen moeten oplossen. Sommigen die de maatregelen beu zijn, twijfelen soms aan de realiteit van de verspreiding van het virus en de ernst van de infectie. Er circuleren veel misvattingen op het internet en complottheorieën. Sommige mensen, veelal jongeren, voelen zich niet altijd betrokken bij het probleem. Maar ze moeten er rekening mee houden dat ook zij allemaal oudere familieleden, vrienden of collega’s hebben die wel risico lopen.’

    ‘Deze reacties zijn volkomen begrijpelijk: het virus is een onzichtbare vijand.Gebruik je verstand!
  14. [verwijderd] 3 augustus 2020 16:12
    quote:

    rationeel schreef op 3 augustus 2020 16:03:

    [...]
    In een democratie dient de tweede kamer het geluid van de bevolking op te pakken. Die is nu dus eerst aan zet.
    Ach ja, voor onze FvDer gaat het er alleen om of de regering aangevallen wordt.
    Zelfs malloten als Jensen en Lange Frans worden dan op het podium geheven.
    Wat een pech dat de ONZE dierbre bevolking de regering in deze vraag ondersteunt.

    Wat Baudet uitkraamt wordt inmiddels eerder als contra-indicator gezien.
    Binnenkort wordt het Witte Huis van Trump bevrijd. Dat zal de menigten in feeststemming verzetten!
  15. forum rang 10 luchtschip 3 augustus 2020 16:20
    quote:

    Buyandhold2020 schreef op 3 augustus 2020 15:20:

    Griepje of niet. Een vaccin zal ons als mensheid, maar ook als belegger flink gaan helpen.

    Rusland lijkt als eerste een winnaar te hebben:
    www.rt.com/russia/496833-russia-vacci...
    www.aljazeera.com/news/2020/08/mexico...
    "08:10 GMT - Russia plans mass vaccinations against coronavirus from October"

    RT mag dan nog wel eens politieke lading hebben in zijn berichten, daarentegen is in mijn ervaring Aljazeera vaak wel redelijk betrouwbaar. Wat denken jullie?
    Rusland heeft de mededeling gedaan in October met een vaccin te kunnen komen

    Echter geen enkele mededeling over de wijze van ontwikkeling van het vaccin en resultaten

    normaal gaat de ontwikkeling via test fasen.
    Wanneer in de US de eerste testfase klaar is wordt het voorgelegd aan de FDA en pas na toestemming gaat men naar de volgende ontwikkeling van testfase.

    Pas nadat alle testfasen doorlopen zijn wordt het vaccin vrijgegeven voor gebruik.

    Rusland kan best enkele testfasen overgeslagen hebben door het niet zo serieus te nemen.
    Wanneer je direct al het vaccin gaat uitproberen op mensen, zal je sneller resultaten boeken. Dit gaat echter tegen ethische regels in.

    Er worden vraagtekens gezet of Rusland zich aan een bepaalde ethiek heeft gehouden.

    Het middel zou al uitgetest zijn op soldaten. De vraag is of zij als proefkonijnen zijn gebruikt, en het Putin niet uit maakt dat deze eraan overlijden.

    Pas wanneer Rusland met details komt kan men er in het Westen op reageren.

    Anders gewoon afwachten tot Oktober en zien of er een vaccinatie van de bevolking komt.
  16. [verwijderd] 3 augustus 2020 16:31
    quote:

    het zwaard schreef op 3 augustus 2020 15:54:

    Fatcool: En dat terwijl er geen Belg meer naar het ziekenhuis gaat en overlijdt?

    Zou toch maar eerst eens goed kijken naar de cijfers in België , alvorens je zulke onzin schrijft.
    M.v.g. Het zwaard.
    Ik zie het, foutje, bedankt. Het moet zijn: En dat terwijl er geen Belg met SARS-COV-2 meer naar het ziekenhuis gaat en overlijdt?!!!

    fc
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 719 720 721 722 723 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0625 0,00%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,49 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links