Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,220 (+0,29%) Dagrange 73,980 - 75,440
  • 302.757 Gem. (3M) 376,5K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 380 381 382 383 384 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Marty.mcFly 2 augustus 2020 16:27
    quote:

    GemisteKans schreef op 2 augustus 2020 16:14:

    Als ik het hier zo een beetje kan volgen is URW binnenkort failliet blijkbaar ...
    Het beste mijn positie sluiten maandag als ik jullie hier mag geloven.
    Die kans is niet klein. Ik denk zelf dat ze echt genoodzaakt zijn om assets te verkopen voor cash, maar dat dit niet makkelijk zal gaan. Oftewel, een claim emissie is dan het enige alternatief. Dit hangt gewoon in de markt. Shorters vinden dit prachtig en drukken de koers zolang die onzekerheid blijft.

    Management downplayed de boel, maar het is wel zeker serieuzer dan ze doen voorkomen.

    Wat is trouwens de market cap van Unibail? Die kan ik nergens vinden.
  2. [verwijderd] 2 augustus 2020 17:32
    quote:

    matad schreef op 2 augustus 2020 13:18:

    Ik heb wel eens gelezen dat je aandelen moet kopen als het bloed door de straat vloeit. Maar URW schijnt een hele bloedbank te bezitten. Het houdt maar niet op.

    Groet.
    Dat en geduld, hebben de meeste niet.

    Alles onder de 50 is gewoon koopje als je geduld hebt.
  3. forum rang 4 junkyard 2 augustus 2020 17:33
    Inderdaad, een faillissement zal niet gebeuren, maar de kans op een claim emissie is laatste maanden (en na weinig hoopgevende halfjaarbericht) verhoogd. URW heeft de schuldgraad laten oplopen, door de Westfield overname grotendeels met schulden te financieren. Daarnaast is hiervoor hybrid debt opgehaald, wat niet meetelt in het LTV % maar wat het risico voor aandeelhouders verder heeft verhoogd.

    Daarnaast twijfelachtig dat URW eind maart 2020 'gewoon' dividend heeft uitgekeerd, dit kon op dat moment veel beter binnenboord gehouden worden, in afwachting hoe diep de ellende zou uitvallen. URW blijft wijzen naar de kredietlijnen, maar deze lijnen verdampen snel (of worden veel duurder) wanneer het vertrouwen daalt en vastgoedwaarden verder onderuit gaan. Er is wel beperkte noodzaak tot herfinanciering komende jaren, URW heeft de financiering lang vastgelegd tegen lage tarieven, hiervan krijgt alleen URW alleen last als schuldconvenanten worden geraakt (wat nog ver weg lijkt). LTV (excl. hybrid) op basis van theoretische (onrealistische) boekwaarde is afgelopen halfjaar gestegen van 38,6% naar 41,5% en OCR is gedaald van 5,7x naar 4,2x, ondanks verkoop van de Franse winkelcentra, geen mooie ontwikkeling maar nog ruim binnen de schuldconvenanten.

    De laatste pijn in waarderingen is zeker niet genomen, het directe resultaat in het tweede halfjaar (zonder interim dividend uitdeling) zal niet zo hoog zijn als de afwaardering in het tweede halfjaar 2020. Daarnaast blijft er veel geld nodig voor afronding van projecten, ondanks het wegstrepen van diverse projecten (eerder Croydon € 1,55 miljard, nu Milan € 1,3 miljard). Deze projecten waren een reden voor het betalen van een overnamepremie voor Westfield, en zouden moeten leiden tot lange termijn 'waardecreatie'. Nu de projecten voorlopig niet doorgaan, heeft dit alleen maar geld gekost. De projecten die wel doorgaan zijn weer vertraagd, duurder geworden, met neerwaartse bijstelling van het geschatte rendementen (yield on cost van 6,1% naar 5,9% - ruim beneden de doelstelling van 7-8%). De pijplijn aan projecten levert zo geen waardecreatie, dit hangt eerder als molensteen om de nek van URW, door verslechterende (retail / markthuren) marktomstandigheden en verder stijgende kosten (en beperkte voortgang) van de bouw.

    In totaal is de committed pipeline aan projecten nu € 3,6 miljard, waarvan € 2,0 miljard is uitgegeven. Er moet dus nog € 1,6 miljard worden gefinancierd door URW. Hier staat tegenover dat URW nu van plan is om voor € 4,0 miljard aan vastgoed te verkopen over de komende jaren, waarvan 50% retail (relatief meer beter verkoopbare kantoren dus), en waarvan zo'n € 1,0 miljard nu in 'on-going process' zit. Ik verwacht niet dat er grote transacties zullen worden gerealiseerd in het tweede halfjaar van 2020, de markt is slecht (vooral binnen retail vastgoed) en URW is niet de enige die wat winkelcentra wil verkopen om de LTV te beheersen (WHV, ECP, Intu, etc, etc). Het aanbod is veel hoger dan de (zeer beperkte) vraag, wat zal leiden tot lagere prijzen / waarderingen.

    In de halfjaarcijfers lees ik terug dat het boekverlies op verkopen in het eerste halfjaar € 46,6 miljoen was. Op de 5 Franse winkelcentra is toch een boekverlies genomen van € 36,5 miljoen, terwijl eerder was aangekondigd dat dit tegen boekwaarde zou plaatsvinden (in line with the last unaffected appraisal value). De aanpassing van de voorwaarden na corona (huurgaranties) om dit door te laten gaan zonder gedoe, zal dit verkoopresultaat aangetast hebben. Daarnaast heeft de verkoop Westfield Meriden (US regional met grootte 83,900 m2, in volledig bezit URW) plaatsgevonden, wat dus circa € 10 miljoen boekverlies heeft opgeleverd. URW meldt geen details over deze verkoopopbrengst (of overige bijzonderheden), ik verwacht ook niet dat hier goede sier mee te maken is, maar ik vind wel dat URW hierover meer zou kunnen/moeten melden.

    Koersontwikkeling tweede halfjaar zal vooral afhankelijk zijn van ontwikkelingen rondom corona en vanuit de markt, met waarschijnlijk flinke koersuitslagen. Leuk voor wie een gokje wil wagen, teleurstellend dat URW management zichzelf in deze positie (speelbal) heeft gemanoeuvreerd na de Westfield overname. Het is nu wel heel snel pijnlijk duidelijk geworden dat aandeelhouders alleen maar last van hebben van deze overname, ondanks de door management benadrukte mogelijkheden tot 'waardecreatie'.
  4. forum rang 6 matad 2 augustus 2020 18:43
    Probleem met URW is dat ze bijna al hun pareltjes al verkocht hebben en met de verkoop van hun resterende pareltjes bezig zijn. Vind dit niet erg wijs. Wat je Wereldhave kunt verwijten (geen ogb portefeuille met meer woningen, kantoren) doet URW nu (noodgedwongen) van de hand. Juister zou zijn geweest om net tegengesteld te handelen.

    Groet.
  5. niceguy19502020 2 augustus 2020 18:47
    Jammer dat de meeste beleggers zo zwartgallig zijn over URW. Ik ben niet zo pessimistisch, want net als bij Basic-Fit zal het tij spoedig keren. Beide fondsen zijn hard geraakt door COVID-19, maar veren snel weer op. Shorters zijn blij als de kleine belegger in paniek de uitgang zoekt.
  6. forum rang 6 matad 2 augustus 2020 19:36
    quote:

    niceguy19502020 schreef op 2 augustus 2020 18:47:

    Jammer dat de meeste beleggers zo zwartgallig zijn over URW. Ik ben niet zo pessimistisch, want net als bij Basic-Fit zal het tij spoedig keren. Beide fondsen zijn hard geraakt door COVID-19, maar veren snel weer op. Shorters zijn blij als de kleine belegger in paniek de uitgang zoekt.
    Tegenover Basic-fit stond niets behalve natuurlijk Nederland Beweegt van Max:)
    Tegenover URW staat de online die 40% geplust heeft. Ga die maar eens even terughalen. Lukt echt niet.

    Groet
  7. [verwijderd] 2 augustus 2020 20:08
    quote:

    matad schreef op 2 augustus 2020 19:36:

    [...]

    Tegenover Basic-fit stond niets behalve natuurlijk Nederland Beweegt van Max:)
    Tegenover URW staat de online die 40% geplust heeft. Ga die maar eens even terughalen. Lukt echt niet.

    Groet
    F&B in URW centra staat al op -5% t.o.v. pre-covid19.

    Fashion is een ander verhaal. Zelfs met 30-50% online groei, is het gewoon een feit dat consumenten minder kleding hebben gekocht tijdens deze gezondsheidscrisis. Reden; meer thuis en minder 'speciale' gelegenheden. Ik koop kleding met een doel (deze trui op deze gelegenheid, deze colbert voor die werkdag, een zonnebril voor deze zonvakantie). Hoe mijn leven er de afgelopen maanden uitzag; thuis werken, niet meer aan de bar, geannuleerde vakanties en minder activiteiten.

    Ik vind de vergelijking te zwartwit. Pre-covid19 heeft URW geen last gehad van ecommerce. We weten de impact van consumentgedrag na de crisis pas als het meetbaar is, dat zal waarschijnlijk ergens tussen 2021 en 2023 zijn.
  8. forum rang 5 NLvalue 2 augustus 2020 21:02
    quote:

    Namy schreef op 2 augustus 2020 09:27:

    [...]

    Typfout, dit hoort april 2022 te zijn. Dus nu zitten we rond de 6 mrd dollar/5 mrd euro Het zou niet meer dan dit moeten zijn. URW heeft tijdens de Westfield acquisitie 3 mrd euro aan A bonds geplaatst tegen gunstige voorwaarden. Dan komen we ongeveer op de schuldverhoging op de balans voor- en na de acquisitie van Westfield.

    De bron is de prospectus overname Westfield.
    Dank voor het spitwerk - super
  9. forum rang 4 junkyard 2 augustus 2020 23:49
    Misschien hier al geplaatst, de earnings transcript:

    finance.yahoo.com/news/edited-transcr...

    Q&A (onderin) is vaak het meest interessant, het PR verhaal ;waarin de opgepoetste URW management presentatie wordt voorgelezen is niet zo boeiend. URW management kan weinig zeggen over toekomstig dividend en houdt alle opties open m.b.t. het binnenhalen van kapitaal. Verkoop van vastgoed heeft de sterke voorkeur, maar een emissie wordt niet langer uitgesloten.

    * Given that, I guess, the market is expecting still a material increase in LTV from the current levels? What gives you the confidence to not increase your disposals targets? And playing into that, does that mean that currently, you don't think you will need to raise equity in the future?
    > the main favorite option is to execute the disposals exactly as we've done in the past. And of course, to reduce CapEx, EUR 1.6 billion of reduction of the pipeline following another reduction in half 2 last year and deferral of nonessential CapEx. What we don't control in the LTV is the V, obviously. Market seems to indicate that there will be further reductions in values in the second half.

    * I have a question. During the AGM call that took place just over 2 months ago, you very clearly ruled out a potential equity raise as an option to delever your balance sheet. Given the nice headroom that you described today versus your covenants on your LTV, are you willing to also clearly reiterate that statement today?
    > Yes. Thanks for the question. Now as always, I would say, I mean, as I said, deleveraging is our priority, and this is what we're focusing on. As always, every option is always on the table, but today, deleveraging through asset disposals is our priority.

    Leuk hoe analisten door het PR verhaal van URW prikken (nice headroom you described), maar ook duidelijk hoe voorzichtig URW management de woorden nu kiest, waaruit blijkt dat het lastig kan worden om goede verkopen te realiseren en het ophalen van eigen vermorgen (emissie) een (minder wenselijke) mogelijkheid is maar niet langer kan worden uitgesloten. In dat scenario zijn markten verslechterd (daarmee waarden onderuit zijn gezakt), heeft de URW koers verdere tikken opgelopen, en zal een emissie de koers verder verlagen.

    Als alles het tweede halfjaar wat aantrekt, en corona de markten verlaat, goed mogelijk dat URW over een halfjaar is verdubbeld. Als diepere ellende uitbreekt, is een halvering ook goed mogelijk. Daarmee is dit geen (koop / verkoop) advies, alleen een verduidelijking hoe de markt nu naar URW kijkt.
  10. forum rang 6 matad 3 augustus 2020 00:09
    quote:

    Namy schreef op 2 augustus 2020 20:08:

    [...]
    F&B in URW centra staat al op -5% t.o.v. pre-covid19.

    Fashion is een ander verhaal. Zelfs met 30-50% online groei, is het gewoon een feit dat consumenten minder kleding hebben gekocht tijdens deze gezondsheidscrisis. Reden; meer thuis en minder 'speciale' gelegenheden. Ik koop kleding met een doel (deze trui op deze gelegenheid, deze colbert voor die werkdag, een zonnebril voor deze zonvakantie). Hoe mijn leven er de afgelopen maanden uitzag; thuis werken, niet meer aan de bar, geannuleerde vakanties en minder activiteiten.

    Ik vind de vergelijking te zwartwit. Pre-covid19 heeft URW geen last gehad van ecommerce. We weten de impact van consumentgedrag na de crisis pas als het meetbaar is, dat zal waarschijnlijk ergens tussen 2021 en 2023 zijn.

    Beste Namy,

    Er dient inderdaad nog een hele weg te worden afgelegd voordat er duidelijkheid kom. Ik let dan op het koopgedrag van mijn vrouw. Een enthousiaste mallshopper. Wij hebben al driemaal na beëindiging noodtoestand Corona een mall bezocht. Volgens mijn lief bittere noodzaak. Na maanden niet shoppen was mijn lief hoognodig aan een (volgens mij 40ste jurk) toe. Kon echter nergens slagen. Te weinig of oude collectie. Wat destilleer ik daaruit? Winkeliers zijn huiverig met inkopen en hebben nog oude voorraden genoeg en kijken de kat uit de boom. Ergo dit gaat nog een hele tijd duren voordat wij back to normal zijn. Dit nog even afgezien van het feit dat er nog veel gaan omvallen. Niets pessimistisch doch wel de waargenomen realiteit.

    Groet
  11. forum rang 6 matad 3 augustus 2020 00:22
    quote:

    junkyard schreef op 2 augustus 2020 23:49:

    Misschien hier al geplaatst, de earnings transcript:

    finance.yahoo.com/news/edited-transcr...

    Q&A (onderin) is vaak het meest interessant, het PR verhaal ;waarin de opgepoetste URW management presentatie wordt voorgelezen is niet zo boeiend. URW management kan weinig zeggen over toekomstig dividend en houdt alle opties open m.b.t. het binnenhalen van kapitaal. Verkoop van vastgoed heeft de sterke voorkeur, maar een emissie wordt niet langer uitgesloten.

    * Given that, I guess, the market is expecting still a material increase in LTV from the current levels? What gives you the confidence to not increase your disposals targets? And playing into that, does that mean that currently, you don't think you will need to raise equity in the future?
    > the main favorite option is to execute the disposals exactly as we've done in the past. And of course, to reduce CapEx, EUR 1.6 billion of reduction of the pipeline following another reduction in half 2 last year and deferral of nonessential CapEx. What we don't control in the LTV is the V, obviously. Market seems to indicate that there will be further reductions in values in the second half.

    * I have a question. During the AGM call that took place just over 2 months ago, you very clearly ruled out a potential equity raise as an option to delever your balance sheet. Given the nice headroom that you described today versus your covenants on your LTV, are you willing to also clearly reiterate that statement today?
    > Yes. Thanks for the question. Now as always, I would say, I mean, as I said, deleveraging is our priority, and this is what we're focusing on. As always, every option is always on the table, but today, deleveraging through asset disposals is our priority.

    Leuk hoe analisten door het PR verhaal van URW prikken (nice headroom you described), maar ook duidelijk hoe voorzichtig URW management de woorden nu kiest, waaruit blijkt dat het lastig kan worden om goede verkopen te realiseren en het ophalen van eigen vermorgen (emissie) een (minder wenselijke) mogelijkheid is maar niet langer kan worden uitgesloten. In dat scenario zijn markten verslechterd (daarmee waarden onderuit zijn gezakt), heeft de URW koers verdere tikken opgelopen, en zal een emissie de koers verder verlagen.

    Als alles het tweede halfjaar wat aantrekt, en corona de markten verlaat, goed mogelijk dat URW over een halfjaar is verdubbeld. Als diepere ellende uitbreekt, is een halvering ook goed mogelijk. Daarmee is dit geen (koop / verkoop) advies, alleen een verduidelijking hoe de markt nu naar URW kijkt.
    Prima heldere posts junkyard bedankt,

    Vooral prima omdat je geen positie inneemt en eigenlijk net als ik op en neer geslingerd wordt tussen kopen of short gaan. Een dilemma dat in feite voor elk aandeel geldt omdat die allemaal de koers weergeven conform de marktgedachte, het kan dooien het kan vriezen.

    Groet.
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 380 381 382 383 384 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links