Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,236 16 apr 2024 15:37
  • -0,024 (-1,90%) Dagrange 1,232 - 1,250
  • 909.373 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Juli 2020

1.234 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 62 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stockbrood 31 juli 2020 10:55
    Iedereen weet ondertussen dat normaal winkelen er niet meer inzit tot eind dit jaar. Ook komende faillissementen van winkelketens ( FNG... ) Zal er alleen maar voor zorgen dat andere winkelketens ( en bij uitbreiding alle ondernemingen die hun producten online kunnen aan de man doen ) meer en meer online zullen verkopen met mogelijks nog centrale test/paswinkels ( Coolblue principe ) dit zal dus ook structureel meer pakketvervoer met zich meebrengen. De huidige crisis zal onze manier van winkelen blijvend veranderen. Ook warenhuizen zullen op termijn online producten met levering aanbieden mijns inziens. ( Doet Alibaba ook al in CN ).

    Naast goede cijfers ( beter dan verwacht zeg ik hier niet bij ) verwacht ik ook een positieve blik op de outlook.

    Stock
  2. patrick 22 31 juli 2020 11:12

    Beursblik: sterk kwartaal PostNL verwacht
    (ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar vermoedelijk sterk gepresteerd. Dit verwachten 9 analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers op maandag, nadat het postbedrijf al eerder met een tussentijds handelsbericht kwam.

    Analisten rekenen voor het tweede kwartaal op een omzet van 776 miljoen euro, in vergelijking met een omzet van 701 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020 en van 681 miljoen euro een jaar eerder. In het afgelopen kwartaal droeg pakketbezorging vermoedelijk 495 miljoen euro bij aan de omzet, terwijl PostNL met de bezorging van post vermoedelijk 375 miljoen euro aan omzet genereerde.

    De postvolumes in Nederland zijn het afgelopen kwartaal vermoedelijk met 15 procent gedaald. In het eerste kwartaal daalde deze volumes nog met 12,8 procent en in het tweede kwartaal van 2019 met 9 procent.

    De volumegroei van pakketten zal vermoedelijk juist 25 procent bedragen, beduidend meer dan de groei van 11,1 procent in het eerste kwartaal en ook meer dan de groei van 13 procent vorig jaar.

    Het genormaliseerde bedrijfsresultaat wordt voor het tweede kwartaal van 2020 door de analisten ingeschat op 47 miljoen euro, tegenover 15 miljoen euro in het eerste kwartaal.

    Analisten voorzien dat de vrije kasstroom uitkomt op 16 miljoen euro.

    PostNL kwam halverwege juni al met een tussentijdse handelsupdate, waarin werd aangekondigd dat de winstontwikkeling in het tweede kwartaal flink sterker zal zijn dan vorig jaar, hetgeen ook leidt tot een verbetering van de vrije kasstroom.

    Om de pakketgroei aan te kunnen, schaalde PostNL zijn netwerk aanzienlijk op. "De capaciteit wordt vrijwel optimaal benut, wat leidt tot een hoger efficiëntieniveau. De gunstige prijs/mix ontwikkeling zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal zet door, net als de positieve trend bij Spring”, aldus PostNL in juni.

    ING denkt dat PostNL de verwachtingen maandag nipt kan overtreffen, omdat de consensus terughoudend lijkt. "Zeker gezien de pakketvolumes zich sterk bleven ontwikkelingen na de winstupdate", aldus Marc Zwartsenburg van ING.

    "We denken dat PostNL perfect gepositioneerd is om te profiteren van de structurele verschuiving naar e-commerce, aangejaagd door Covid-19", aldus UBS.

    Outlook

    PostNL verhoogde in juni de outlook. Het postbedrijf rekent erop sterk boven de eerder aangegeven bandbreedte van 110 miljoen tot 130 miljoen euro uit te zullen komen. Deze toename van de genormaliseerde EBIT leidt naar verwachting ook tot een verbetering van de vrije kasstroom, zo voorziet PostNL.

    PostNL merkte vorige maand wel op dat nog niet duidelijk is hoe de pandemie zich in de loop van 2020 en op de langere termijn zal ontwikkelen en wat het effect daarvan is op de economie. PostNL voegde wel toe dat de maatregelen voor het houden van voldoende afstand hebben geleid tot hogere kosten.

    De analistenconsensus rekent voor 2020 op een omzet van net boven de 3 miljard euro met een genormaliseerde bedrijfsresultaat van 154 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
  3. forum rang 6 Tordan 31 juli 2020 11:53
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 30 juli 2020 20:09:

    [...]

    Is me prima bevallen een jaartje geen IEX. Alleen rondom de cijfers kijk ik effe of Pielemans en de boze Prins nog goede adviezen hebben :-)
    Dus 1 of 2 postings.

    Herna zal de Outlook zeker aanpassen, dat deed ze in feite al met haar mid juni trading update en het pensioen akkoord.

    Dermate grote impact op de Outlook dat die zeker aangepast gaat worden.

    Cash flow Outlook van 285 - 315 naar 145 - 175 helaas wel met minnetjes ervoor.

    100 mln vanwege pensioen akkoord, en 40 mln vanwege EBIT verbetering. Mogelijk nog een minnetje vanwege toename van het werkkapitaal (agv groei pakketten).

    EBIT prognose voor q2 ten tijde vd q1 resultaat publicatie was amper 15 mln. Met referentie naar de kolommetjes die men toonde.
    In q2 2019 was EBIT 39 mln. Dus voor q2 dacht men begin mei nog aan ongeveer 24 mln verslechtering.

    Op 17 juni werd er geschreven over een sterke verbetering tov de 39 mln.

    Een sterke verbetering is 20% tot 30% plus. Dus 47 mln tot 51 mln EBIT ipv 15 mln. Dat is dus 32 tot 36 mln meer in 1 kwartaal. Corona is nog niet weg.....meer mensen blijven thuis en besteden vakantiegeld ook in q3 aan online shopping. Dat gaat ook in q4 nog positief uitwerken.

    Zonder Corona hadden we overigens nu op 50 cent gestaan. Het herstel is niet op Herna's kont (sorry konto) te schrijven.
    Wat wel by the way? Zeker weten dat bij een goeie kennis kwis niemand daar een antwoord op heeft.

    De 15 mln was onderdeel van de Outlook 110 mln tot 130 mln EBIT. Dus de EBIT Outlook gaat minimaal naar 145 mln tot 165 mln. Is maar net of Herna eens iets echt sterks durft te zeggen.

    Cash flow q2 2019 was trouwens niet sterk, slechts 7 mln. Dat moet nu ook sterk beter kunnen.

    En als we dan echt gaan dromen......eind q2 2019 was de Net Debt Adjusted 702 mln......en wel interim dividend.

    Eind q1 2020 was de Net Debt Adjusted 699 mln....Met een zwaar meevallend q2, en sowieso 15 mln vrijvallende pensioen verplichting nav het akkoord, gaat die Net Debt Adjusted normaliter per juni 2020 uitkomen rond de 650 mln.....

    Dan is de vraag wat de Adjusted EBITDA zal zijn over de afgelopen 12 maanden... Indien 325 of meer....is de ratio onder de factor 2......en dan is het echt feest!

    Gelukkig maar dat de Adjusted EBITDA niet gepubliceerd wordt. Kunnen Pim en Herna toch nog lekker iedereen tot eind februari in spanning houden :-)

    Zoals ze mij antwoorden met betrekking tot de suggestie om eindelijk ook de Adjusted EBITDA te rapporteren........ "dank voor je advies".

    Mooie bijdrage Toekomstbeeld, welcome back. Denk je dat bij een nipte verbetering tov consensus er nog veel potentie maandag naar boven toe is??
  4. pakket 31 juli 2020 12:06
    Moet je eens kijken op de website de aandeelhouder hoe mooi het aandeel postnl op de maandgrafiek is gestegen uit een dalende trend die al vanaf november 2016 bezig was..

    www.deaandeelhouder.nl/aandelen/postnl/

    Je had gewoon niet de aandelen moeten hebben al die jaren kijkend naar deze grafiek. Al die spijtoptanten afgelopen jaren hebben nooit langer gekeken dan hun neus lang is, verlies is de rem op de speculatie geweest. En wat zijn er velen geweest die gespeculeerd hebben. Teveel achter de computer zitten hebben veel mensen de das omgedaan.. To muts love will kill you..

    youtu.be/rNa5kRX45tg?t=8
  5. Moneyball 31 juli 2020 14:43
    quote:

    Stockbrood schreef op 31 juli 2020 10:55:

    Iedereen weet ondertussen dat normaal winkelen er niet meer inzit tot eind dit jaar. Ook komende faillissementen van winkelketens ( FNG... ) Zal er alleen maar voor zorgen dat andere winkelketens ( en bij uitbreiding alle ondernemingen die hun producten online kunnen aan de man doen ) meer en meer online zullen verkopen met mogelijks nog centrale test/paswinkels ( Coolblue principe ) dit zal dus ook structureel meer pakketvervoer met zich meebrengen. De huidige crisis zal onze manier van winkelen blijvend veranderen. Ook warenhuizen zullen op termijn online producten met levering aanbieden mijns inziens. ( Doet Alibaba ook al in CN ).

    Naast goede cijfers ( beter dan verwacht zeg ik hier niet bij ) verwacht ik ook een positieve blik op de outlook.

    Stock
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-310720-065/Wink...

    +10 % groei detailhandelsverkopen in juni tov juni 2019. Hoezo zit normaal winkelen er niet in? ;)
  6. forum rang 6 gpjf 31 juli 2020 15:50
    Tsjonge , tsjonge wat een overmoedigheid hier. Ook ik hoop dat de koers de hemel in stijgt maandag en al die maanden er na maar enig realisme, lees met beide voetjes op de vloer blijven staan, lijkt me uiterst verstandig. Te vaak heeft Verhagen en cs ons bij de neus gehad en kwamen er allerlei apen uit de mouw. Nee dat vertrouwen heeft ze bij niet en zal ze niet met één enkele keer iets positiefs te melden , weer terug winnen. Nee dat moet structureel beter worden en door het Corona virus heeft ze de wind enorm mee. Vooralsnog ben ik bang dat ze alle blenders ergens in de presentatie/cijfers stopt en ook over het dividend verwacht ik gen uitspraken maar als we maandag de 2.15 halen ben ik al blij. dat is geen 10 % waarop ik zou hopen maar iets van 3,5 %.stijging en dat is mooi. We gaan het zien. De daghandel van Post.nl zit overigens nu in Shell want die heeft klappen gekregen die ook te gek zijn.
  7. Broer Konijn 31 juli 2020 16:56
    Chart Navigator van NB, vriendelijke groet en fijn weekend Broer Konijn
    ===

    PostNL - Toppen in de trend
    Conform verwachting is het de bulls gelukt
    om op te stomen naar de 2+ zone. Deze
    week swing +9 met mogelijk een Doji
    candle stuurt aan op topvorming, hetgeen
    in het verleden ook is gebeurd. Een
    pullback naar de SMA op 1,69 zou dan de
    volgende stap moeten zijn om aansluitend
    de trend een nieuwe impuls te geven.
    Voor nu bezien of topvorming aanzwelt als
    prelude voor een correctie.
    Conditie: Up.
    Coaching: het is te overwegen om (deels)
    winsten te verzilveren, want er dreigt
    topvorming

    www.bnpparibasmarkets.nl/globalassets...
  8. Damokless 31 juli 2020 17:09
    quote:

    Moneyball schreef op 31 juli 2020 14:43:

    [...]

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-310720-065/Wink...

    +10 % groei detailhandelsverkopen in juni tov juni 2019. Hoezo zit normaal winkelen er niet in? ;)
    Die 10% groei zegt niets over waar gekocht is, in fysieke winkels of online. Detailhandel is de laatste schakel tussen productie en consument, dus niet perse fysieke winkels...
  9. [verwijderd] 31 juli 2020 17:19
    Zo ik ben er bijna uit; heb slechts nog 3% van mijn opties over. Omwille van winstnemen en mijn argwaan voor de komende cijfers. Daarenboven heb ik mijn buik vol van Herna. De laatste jaren vielen de kwartaalresutaten nagenoeg telkens tegen, dus ik vind het risico dat mijn winst maandag verdampt te groot, Ritje van 2.20 naar 0.99 tot heden meegemaakt. Is nu welletjes. Geswitched naar Shell middels lange termijn opties.
    Veel succes en vooral sterkte toegewenst aan degenen die een holdstrategie volgen.
1.234 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 62 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links