Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 386,8K

Fugro - 2020

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 532 533 534 535 536 ... 1221 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2020 20:20
    Furo's eigen schuld
    Fugro is allerminst een hedgefonds, maar het bedrijf dat voor oliemaatschappijen en windparken bodems in kaart brengt, heeft wel gedaan wat deze 'aasgieren' ook weleens doen. Schuld kopen tegen een korting. In dit geval: eigen schuld.

    Eerder dit jaar wilde de onderneming €500 mln lenen. Een rente werd niet gecommuniceerd, al zou de single B-obligatie — 'zeer speculatief' volgens de kredietbeoordelaars — een coupon hebben van 6%, meldde persbureau Bloomberg.

    Die emissie werd ingetrokken toen het leningenboek als was geopend. Want op het moment dat Fugro naar de markt wilde, veroorzaakte corona een crash op de financiële markten. Voor Fugro, een zogeheten first time issuer, ging het loket dicht. Beleggers durfden geen geld uit te lenen aan een bedrijf met wankele financiën en een grote blootstelling aan olie en gas.
    Hoe zit het nu, vijf maanden na het intrekken van de emissie? Woensdag kwam Fugro met halfjaarcijfers. Het bedrijf is verlieslatend, maar Fugro verwacht een positieve vrije kasstroom in 2020 en de orderportefeuille is verbeterd. Analisten waren lovend. Dit zou de herfinanciering een stap dichterbij brengen.

    En Fugro heeft eigen schuld ingekocht. Het bedrijf heeft een converteerbare lening uitstaan van €190 mln. Die moet volgend jaar worden afgelost. Het bedrijf zal beleggers hun lening terugbetalen. Fugro heeft voor een nominale waarde van €39,1 mln stukken teruggekocht. 'Tegen een korting', zo staat in een toelichting op de cijfers.

    Wanneer Fugro de converteerbare obligaties kocht is onbekend. Nadat de herfinanciering was geannuleerd, stortte de obligatiekoers in. Stel dat het bedrijf de obligaties heeft ingeslagen op een koers van 80 cent. Dan heeft Fugro €31 mln betaald voor iets dat €39 mln waard is. Dat scheelt €8,1 mln. Misschien was de korting nog groter, en loopt het voordeel voor Fugro richting de €10 mln.

    Die miljoenen zijn een welkome opsteker voor een bedrijf dat zijn geld hard nodig heeft. Anderzijds reflecteerde de lage obligatiekoers ook het wantrouwen van obligatiebeleggers. Die houden er rekening mee dat ze niet hun hele inleg terugkrijgen. Ook aandelenbeleggers tonen zich pessimistisch. De beurskoers steeg woensdag na de kwartaalcijfers aanvankelijk met 8%, maar viel toch weer terug. Aandelenkoers dit jaar: -65%.

    Misschien is het beter om te kijken naar de obligatiekoers. Die bleef woensdag, ondanks de goed ontvangen cijfers, vrijwel onbeweeglijk op 78 cent. Fugro mag dan tegen een korting zijn schuld hebben gekocht, een financiële spitsvondigheid, maar schuldbeleggers vrezen nog altijd wanbetaling op de lening. In Leidschendam moet nog hard worden gewerkt aan de herfinanciering.
  2. forum rang 6 IQ 29 juli 2020 21:34
    quote:

    boeroptrekker schreef op 29 juli 2020 21:14:

    Met een positieve outlook. Kundige mensen om de herfinanciering aan te pakken. Dan staat de koers voor het einde van het jaar op 10+.
    Als er geen claimemissie wordt aangekondigd en een volledige Obligatielening tegen normale rente geregeld kan worden.
  3. [verwijderd] 29 juli 2020 22:10
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 juli 2020 22:07:

    Het opvangen van de obligatielening (€ 151 miljoen) is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is de aflopende kredietlijn (leningen) van € 575 miljoen. Ik heb er vandaag al genoeg over geschreven, dus ik laat het hierbij.
    Daarom verwacht ik ook dat de herfinanciering voor het eind van het jaar is afgerond.
  4. forum rang 4 jan6307 29 juli 2020 22:54
    Resultaten Fugro onder druk
    Fugro heeft in het tweede kwartaal vanwege de effecten van de coronacrisis en de lagere olieprijs minder omzet en winst geboekt, waardoor er onder de streep rode cijfers werden geschreven. Dit maakte de bodemonderzoeker woensdag voorbeurs bekend.

    De omzet daalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 441 tot 349 miljoen euro. De consensus rekende voor het tweede kwartaal op een omzet van 373 miljoen euro.


    Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) daalde ook, van 39,7 miljoen naar 25,8 miljoen euro, hetgeen beduidend meer was dan het verlies van 1 miljoen euro waar analisten vooraf op rekenden. De bijbehorende marge kwam uit op 7,4 procent tegen 9,0 procent een jaar eerder. De aangepaste EBITDA kwam uit op 54,1 miljoen euro tegen 68,7 miljoen euro een jaar eerder. De consensus mikte op een bedrijfswinst van 27 miljoen euro.

    Onder de streep restte in het afgelopen halfjaar daardoor een verlies van 51,6 miljoen euro tegen een verlies van 17,6 miljoen euro een jaar eerder.

    De coronacrisis en de daling van de olieprijs speelden Fugro parten, maar een sterke groei bij offshore windprojecten wist een deel van die daling te compenseren.

    Fugro zag afgelopen kwartaal een herstel van de orderinstroom, waardoor het orderboek op vergelijkbare basis met 1,1 procent steeg. Gerapporteerd daalde het orderboek op jaarbasis evenwel van 856 naar 845 miljoen euro.

    Fugro merkte al eerder op dat de resultaten van Seabed Geosolutions "significant" worden geraakt door projectannuleringen. Fugro schreef in het afgelopen kwartaal daarom 40 miljoen euro af op deze activiteiten, die per 30 juni niet meer als voortgezette activiteiten worden gezien, vanwege de voorziene verkoop van Seabed.

    Fugro kende eind juni een schuldratio van 1,7, een verbetering ten opzichte van 1,9 eind 2019, maar stabiel ten opzichte van eind maart.

    De bodemonderzoeker beoordeelt de eigen liquiditeit van 370 miljoen euro in contanten en beschikbare kredietfaciliteiten als "goed".

    Outlook

    Fugro verwacht dat zowel het EBIT- als EBITDA-resultaat zal verbeteren ten opzichte van de eerste helft van dit jaar. Voor het gehele jaar verwacht Fugro verder een positieve kasstroom.

    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/07...

    Gewoon rustig afwachten en eind dit jaar minimaal €7.50

    Succes
  5. kanhetlager 29 juli 2020 23:09
    Morgen de balans maar eens opmaken. Goede cijfers, iig beter dan verwacht. Koers blijft liggen. Wat is het plan van de korte broeken brigade? Heeft ze een godsvermogen gekost om het vandaag rond de nullijn te krijgen. Nu het allemaal niet zo erg blijkt te zijn moet het nog rond dezelfde koers worden gehouden. Wat is hun plan? Het heeft toch volstrekt geen zin om de koers rond de 3,30 te laten liggen? Om nog meer winst te kunnen maken moet de koers echt naar onder de twee.Gaan ze dat nog doen? Heel verstandig van het management is het terugkopen van de schulden. Een obligatie met een hoge rente terugkopen als deze op zijn kont ligt, echt geweldig. Dat is echt een vinger omhoog :-).
24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 532 533 534 535 536 ... 1221 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links