Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,682 25 apr 2024 17:17
  • -0,282 (-2,83%) Dagrange 9,666 - 10,015
  • 895.487 Gem. (3M) 1,8M

Air France 2020

3.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2020 15:42
    Bij Easyjet en Ryanair sluiten ze gewoon binnen 24 uur een overnight station met 7 toestellen als de piloten niet akkoord gaan met nieuwe voorstellen, keihard aanpassen aan de markt.

    Het vergt een nieuwe mindset voor met name de piloten, iedereen is nu aan verandering onderhevig, of we nou willen of niet.

    Bij AF is nog geen enkele medewerker ontslagen, gisteren niet, nu niet, morgen niet, nooit.....
  2. [verwijderd] 29 juli 2020 16:32
    Hij is goed hoor!

    "Een van de voorwaarden is een loonoffer als tegenprestatie voor de steunverlening. De KLM-bonden vinden de door de Staat bedongen voorwaarden een inbreuk maken op het fundamentele recht op collectief onderhandelen, en ik deel die visie"(FD.nl geschreven door een of ander Promovendus figuur)

    Maar dan kan toch het hele MKB ook meedoen meneer Promovendus?

    Piloten die nu 2x per week Toulousse-Amsterdam doen kun je toch niet blijvend bijstorten op 1,5x premier-salaris?

    Heel de wereld is aan het veranderen, alleen de KLM niet! de publieke opinie gaat dit bedrijf afbreken op totale vraaguitval, de consument is gek, maar niet zo gek!
  3. taurus86 29 juli 2020 17:45
    Air Holland; Martinair; Transavia; KLM??
    Wie nog toekomst ziet in het businessmodel van KLM, moet zich afvragen hoelang ze zullen moeten zweten, voordat er ook maar een spoortje vet op de botten komt.
    De hub functie gaat naar Istanboel voor de 'long haul' en van de 'point to point' hebben ze nooit enige 'kaas gegeten'.
    De enige asset is landingsrechten, waardevol, maar vreselijk kostbaar om te onderhouden. Deglobalisering moet dan ook nog geabsorbeerd worden.
    Covid blijkt een grandioos demasqué voor het toerisme en daaraan verbonden service industrie.
    De witte zwanen van KLM blijken steeds zwarter te worden.
    RSV; Ogem; Fokker; Philips; KLM; Tata.= 'Dogs'

    Paris Aéroport, de exploitant van de luchthavens Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly, zei maandag nog dat wordt verwacht dat pas tussen 2024 en 2027 het aantal reizigers op de Parijse vliegvelden weer het niveau zal hebben bereikt van 2019.
  4. [verwijderd] 29 juli 2020 22:13
    Hoop negativiteit te bekennen onder de forumleden. Er wordt hier (en elders) gesproken alsof AFKLM een verlieslatende onderneming was en nu door belastinggeld in leven wordt gehouden.

    De Corona crisis heeft niks met marktwerking te maken. Er werd N.B in januari (toen het nieuws naar buiten kwam) gewoon door gevlogen. In februari werden vluchten naar China opgeschort en in maart besloten overheden massaal grenzen te sluiten. Hoezo marktwerking? Als het aan de markt lag werd er gewoon doorgevlogen.

    Geen enkel bedrijf is opgewassen tegen een complete staking van activiteiten. Tuurlijk moet er dan financiele steun verleent worden. In geval van AFKLM zijn er N.B leningen verstrekt. Geen giften.

    Dat de overheid voorwaarden stelt, zodat die lening terugbetaalt worden is logisch. De overheid stelt dat AFKLM 15% kosten moet besparen. Om gelijk te zeggen dat werknemers dan maar 20% in moeten leveren...? Met AFKLM beoogt de overheid een stuk infrastructuur overeind te houden. Met dat gegeven worden ook andere bedrijven (en werknemers) gered. Wat te denken van luchtverkeersleiders bik LVNL met 3x modaal, de managers van Schiphol Group, leveranciers, etc...

    Tuurlijk geeft dat scheve gezichten. Terwijl er wellicht ook andere posten en mogelijkheden zijn om te besparen, zonder dat dit direct voelbaar hoeft te zijn voor de werknemer. Wie tornt aan de inkomen van mensen, tornt ook aan de welvaart van mensen. Het is geen discussie of iemand met 200 duizend nog steeds rond kan komen. Ik heb zelf, toen ik student was (en dus weinig te besteden gehad) nooit afgegeven op hogere inkomens. Nu ruim 10 jaar verder zit ik op 2x modaal. Het is een afgunst en een zwakte hier op af te geven, omdat je het zelf niet hebt. Dan moet je verdomme eens mans genoeg zijn om je eigen arbeidsvoorwaarden te verbeten. Iedereen in dit land wil altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten...uber, thuisbezorgd, airbnb, oostblok chauffeurs, andere buitenlandse invloeden die hier de banen overnemen van het 'thuisfront'...

    Ik geloof nog steeds in dit aandeel. Hoe laag het nu ook staat. KLM is altijd een pionier geweest. Destijds met het hub-spoke system, met social media (klantverbinding), laatste jaren ook met sustainability (bio fuel, samenwerking TU Delft). Het is een lastig pakket waar ze nu in zitten, maar dankzij de steun kunnen ze een tijd vooruit.

    Tijdens de financiele crisis hebben KLM'ers zich ingezet en zijn de problemen te boven gekomen. De laatste jaren waren TOP jaren. Met die instelling heb ik vertrouwen in dit aandeel en het zou een aantal forumleden sieren als zij eenzelfde houding hadden.
  5. @iPlof 29 juli 2020 22:54
    Fijn dat u er zo positief in staat en een warm gevoel krijgt van KLM.
    Zelf deel ik dat gevoel niet, ook niet als ex klant en met een positief klm familie verleden.
    Als ik de cijfers analyseer zie ik een zwakke onderneming, geleende groei, mager EV, ondanks wat u topjaren noemt.
    Vooruitkijkend worden verder al zeker geen topjaren.
    Met hoge salarissen heb ik geen probleem, maar die lening kan Klm niet dragen, het geld is absoluut dit jaar al op en dan kun je als topverdiener bij klm toch moeilijk vol houden dat het marktconform is lijkt me..
    Voor mij is Klm als een soort V&D die moet concurreren met Action en Bol, Amazon etc, gewoon een vervoerder in een zwaar en nu nog zwaarder bevochten markt en zeker geen infrastructuur.
    Maar verder no hard feelings, verschil in inzichten moeten er zijn, anders ook geen markt of handel.
  6. forum rang 4 Jelle Trader 30 juli 2020 09:58
    Goedemorgen, KLM volgers,...Een nationale luchtvaartmaatschappij die geïntegreerd en onlosmakelijk verbonden is met thuishaven Schiphol is van levensbelang voor de Nederlandse economie en onze maatschappij. Om die reden blijft KLM 'in de lucht', linksom of rechtsom. De resultaten van de verschillende internationale airliners zijn zeer slecht, ook KLM zal morgen een mega verlies tonen maar dat is inmiddels nu wel bekend. Er zullen drastische kostenbesparingsprogramma's gaan volgen en ook het salarishuis van de vlootmedewerkers zullen hieraan niet ontkomen. De vakbonden hebben weinig keus, immers, bij de concurrent is het minstens zo slecht. De Nederlandse overheid zal met KLM de handen ineen slaan om te reorganiseren, de vloot versneld te vervangen voor meer duurzame toestellen en meer efficiëntere processen in te voeren. Waardevolle assets zoals landingsrechten zijn en blijven van levensbelang om KLM naar een betere toekomst te begeleiden.
  7. @iPlof 30 juli 2020 10:05
    Goedemorgen Jelle, dat KLM blijft bestaan is iedereen het wel over eens. Of dat in huidige vorm is is onzeker maar inderdaad een efficientere en gesaneerde KLM zal er wel blijven.
    Dat geeft natuurlijk echter 0 zekerheid aan aandeelhouders. ABN, SNS en Fortis zijn er ook nog, de aandeelhouders kregen (praktisch) niks. Toen waren het de banken, nu is het de luchtvaart die (als eerste) geraakt wordt door deze crisis.
  8. forum rang 6 gbakl 30 juli 2020 10:05
    morgen veel nieuws en volgens mij staat nu al vast hoe de koers
    daar vrijdag op zal gaan reageren.
    met die enorme impact vd hedgefunds blijf ik zeggen dat de koers geregisseerd wordt.
    .
    Air France-KLM 9,23% plus 0,62%
    en
    totale netto shortpositie op 30 juli 2020: 25,06%.

    dit aandeel is een speeltuin voor de grote jongens.

    daarom voor vandaag al even uitdenken hoe ze gaan voorsorteren,
    wetend wat de impact morgen gaat zijn...wordt vervolgd.
  9. forum rang 4 Jelle Trader 30 juli 2020 10:15
    quote:

    gbakl schreef op 30 juli 2020 10:05:

    morgen veel nieuws en volgens mij staat nu al vast hoe de koers
    daar vrijdag op zal gaan reageren.
    met die enorme impact vd hedgefunds blijf ik zeggen dat de koers geregisseerd wordt.
    .
    Air France-KLM 9,23% plus 0,62%
    en
    totale netto shortpositie op 30 juli 2020: 25,06%.

    dit aandeel is een speeltuin voor de grote jongens.

    daarom voor vandaag al even uitdenken hoe ze gaan voorsorteren,
    wetend wat de impact morgen gaat zijn...wordt vervolgd.
    Begrijp ik, maar shortstock moet ooit gecovered worden, en graag een lage koers! Dus deze grote short positie geeft juist, alleen al handelstechnisch, een mogelijke koersboost voor KLM.
  10. forum rang 4 Jelle Trader 30 juli 2020 10:23
    quote:

    @iPlof schreef op 30 juli 2020 10:22:

    Dat een geshort stock gecovered gaat worden een keer en heftig fluctueert zo nu en dan is een gegeven. Trend naar beneden hoeft echter niet gebroken te worden. Een upper is dan gewoon een verkoopmoment.
    Reken ik ook goed,....Happy trading & Good luck!
  11. forum rang 4 Jelle Trader 30 juli 2020 11:01
    quote:

    gbakl schreef op 30 juli 2020 10:57:

    eh....je kiest toch zelf welke turbo je neemt met hefboom 2 tot soms wel 50 of meer ???

    keus genoeg bij AF/KLM....dat dan weer wel.
    Sorry, maar ik handel niet in deze producten. Ik koop aandelen en zeker deze af met putopties. Dan kan ik altijd m'n aandelen aanbieden tegen een bepaalde prijs, vergelijkbaar met een verzekering. Turbo's en boosters handelen kan ook natuurlijk. Net waar jij je lekker bij voelt en de uitgevende partij heeft voor jou 'de stop' bepaald, wel zo veilig!
  12. forum rang 6 gbakl 30 juli 2020 11:10
    ik ben het met je eens dat je zeker onveilig handelt met gemanipuleerde aandelen
    en hoge-hefboom-turbos die erom vragen uitgestopt te worden.

    daghandelen en lagere hefboom, dus veilig, kiezen is nog wel te doen (en tegen zeer lage kosten) en handel je alleen dagelijks in de fluctuatie van een koers en je moet soms of zelfs
    vaker aan het eind vd dag weleens je verlies nemen.

    bij hoge hefboom en tegen de stoplosskoers aan gaat vaak ook de bied/laat marge opeens fors omhoog en daar moet je dus ver uit de buurt blijven.
3.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links