Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 20,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,48%) Dagrange 20,400 - 20,880
  • 121.212 Gem. (3M) 246K

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 342 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Debo 29 juli 2020 11:44
    quote:

    Nico V schreef op 29 juli 2020 11:28:

    Je hebt gelijk Debo!

    Behalve over dat ik op verlies sta want dat sta ik (in tegenstelling tot jou) gelukkig niet :-)
    Dan vergis je je toch echt Nico. Natuurlijk staat mijn laatste aankoop, net als die van jou op €22,50, nog wat onder water maar tel ik dat op bij mijn eerste aankoop van BF dan stak ik nog steeds op een dikke winst. Ik heb, zoals je weet, niet stil gezeten de laatste weken en dat heeft wel wat opgeleverd. Buikpijn heb ik er dus zeker niet van al had ik natuurlijk liever €28 op de borden gezien en ik denk dat dat voor iedereen geldt. Daarbij komt nog dat mijn RDS het heel goed doet. Daar sta ik €0,02 in de plus. ;-p
  2. [verwijderd] 29 juli 2020 11:56
    quote:

    Jemoetwat schreef op 29 juli 2020 11:42:

    [...]
    Dat is goed. Ik zal je het volgende vertellen en dat zei ik 3 maanden geleden ook al;
    Er komt geen vaccin in 2020, en ook niet in 2021.
    Er is namelijk nog nooit een vaccin gevonden voor enig corona- virus, zoals bijvoorbeeld SARS.
    Normaal gesproken duurt dit proces ook zo'n 5-10 jaar. Met al het geld van de wereld kun je dit proces misschien versnellen. Jij denkt binnen 1 jaar, en is dus zeer onwaarschijnlijk en gebaseerd op niets dan hoop.
    Meer info is bijvoorbeeld hier te vinden; www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins

    Jouw bericht slaat eigenlijk nergens op, zeker als je met zekerheid beweert dat er in 2021 geen vaccin zal zijn.

    Je neemt een artikel, en baseert je hierop. Trouwens, jouw conclusies gebaseerd op dat bewuste artikel zijn foute conclusies. Lees het dus nog maar eens een keertje: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins

    Wel, ik kan hier per direct 50 andere, zeer onderbouwde artikels posten waar je een heel ander idee over de ontwikkeling van een mogelijk vaccin krijgt.

    Ik krijg soms rechtstaande haren van beleggers die zo verliefd zijn op een aandeel dat ze werkelijk niks negatiefs over hun lippen krijgen over dat aandeel. Maar personen die te fatalistisch denken, daar heb ik ook een beetje een hekel aan.

    Als deze covid situatie uitzichtloos wordt, dan zal het laatste waar je over piekert de beurs zijn.
  3. Debo 29 juli 2020 12:02
    quote:

    Da-3-Lo-71 schreef op 29 juli 2020 11:56:

    [...]

    Ik krijg soms rechtstaande haren van beleggers die zo verliefd zijn op een aandeel dat ze werkelijk niks negatiefs over hun lippen krijgen over dat aandeel.
    Ben ik gelukkig niet de enige. Aan de andere kant krijgen diezelfde beleggers ook rechtstaande haren indien je kritisch bent zo is de laatste weken gebleken. Ach, ieder zijn visie zullen we maar denken en dat verdient altijd respect.
    Overigens ben je wel optimistisch vwb het vaccin. Ik moet het nog zien of er volgend jaar een vaccin zal zijn en mocht dat wel het geval zijn, dan zullen er niet genoeg zijn om de hele wereldbevolking hiervan te voorzien vrees ik.
  4. forum rang 4 Onder de regenboog 29 juli 2020 12:05
    quote:

    Jopie1962 schreef op 29 juli 2020 11:31:

    [...]

    Ik denk dat als je zó op de cent precies denkt te kunnen timen, dat je er dan naast zit. Tenzij het over 100.000 stuks gaat, dan tikt een cent wel aan natuurlijk.

    -- Heb je nu een positie? dan wachten op de cijfers.
    -- Positie + Buikpijn? dan je positie halveren of verminderen tot onder buikpijn-niveau

    -- Geen positie? wachten op de cijfers en dan snel handelen als de koers omhoog schiet.
    -- Slechte cijfers, dan wachten tot de koers klaar is met vallen en stabieler wordt, voordat je aankoopt.
    Op de cent precies denk ik niet, wel op inmiddels 4 Euro, we staan al heel lang ( 2 maand) langs de kant te wachten. Omdat mevrouw cijfer wonder uit onze groep ervan overtuigd was dat de steun van 20 makkelijk gehaald kon worden en dat alles erop gericht was te zakken. Nou op een paar dubbeltjes na heeft ze dus aardig gerekend, scheelt 3,50 euro per aandeel inkoop, dus mevrouw heeft haar deel wel verdiend! Vrouwen zijn echt goed in beleggen, ze zijn net als een helikopter ze kunnen echt de hele markt overzien, ze bekijken het anders.

    En het gaat bij ons om behoorlijk veel geld, dus elk dubbeltje tikt behoorlijk aan. Maar we hebben inmiddels besloten dat we het gaan delen in drie groepen. Nu inmiddels aan het inkopen, na cijfers Shell mocht hij verder zakken en na cijfers Basic Fit mocht hij nog verder zakken. Blijft hij boven | tijdens de laatste twee delen| + 20 dan stappen we er volledig in.

    Maar ons rekenwonder denkt dat koers nog verder wegzakt onder de twintig, echt NL de middenweg.

    Maar kort door de bocht, 25 % rendement moet op de lange termijn te halen zijn

    Bedankt voor je bericht!

  5. Nico V 29 juli 2020 12:32
    quote:

    Debo schreef op 29 juli 2020 11:44:

    [...]Dan vergis je je toch echt Nico. Natuurlijk staat mijn laatste aankoop, net als die van jou op €22,50, nog wat onder water maar tel ik dat op bij mijn eerste aankoop van BF dan stak ik nog steeds op een dikke winst. Ik heb, zoals je weet, niet stil gezeten de laatste weken en dat heeft wel wat opgeleverd. Buikpijn heb ik er dus zeker niet van al had ik natuurlijk liever €28 op de borden gezien en ik denk dat dat voor iedereen geldt. Daarbij komt nog dat mijn RDS het heel goed doet. Daar sta ik €0,02 in de plus. ;-p
    Mooi om te zien dat je daar blij mee bent! Wie het kleine niet eert...

  6. [verwijderd] 29 juli 2020 12:59
    quote:

    Da-3-Lo-71 schreef op 29 juli 2020 11:56:

    [...]
    Jouw bericht slaat eigenlijk nergens op, zeker als je met zekerheid beweert dat er in 2021 geen vaccin zal zijn.

    Je neemt een artikel, en baseert je hierop. Trouwens, jouw conclusies gebaseerd op dat bewuste artikel zijn foute conclusies. Lees het dus nog maar eens een keertje: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins

    Wel, ik kan hier per direct 50 andere, zeer onderbouwde artikels posten waar je een heel ander idee over de ontwikkeling van een mogelijk vaccin krijgt.

    Ik krijg soms rechtstaande haren van beleggers die zo verliefd zijn op een aandeel dat ze werkelijk niks negatiefs over hun lippen krijgen over dat aandeel. Maar personen die te fatalistisch denken, daar heb ik ook een beetje een hekel aan.

    Als deze covid situatie uitzichtloos wordt, dan zal het laatste waar je over piekert de beurs zijn.
    Ik doe een aanname op basis van de geschiedenis. Het artikel is slechts een verwijzing naar meer info, geen onderbouwing van mijn aanname. Roepen dat er wel een vaccin zal zijn (in 2020) is tevens een aanname. Huidig feit is, er is nog geen vaccin - dus momenteel heb ik gelijk ;)

    Uiteraard hoop ik ook dat er snel een vaccin komt. Zodat we weer terug kunnen naar het 'gewone' leven. Dit stond overigens los van het aandeel BF. Ik zit niet meer in BF, maar volg het aandeel nog wel.
  7. Nico V 29 juli 2020 13:02
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 29 juli 2020 12:35:

    Nou een paar cent te veel is het geworden. We zitten er weer voor 1/3 in, we wachten even af wat ons zwaargewicht Shell gaat doen met de beurs, het zou BF onder de twintig kunnen duwen. Dus we zetten onze klapsteeltjes weer uit en wachten weer af. Spannend!
    Net alsof het op die paar cent aankomt als je vertrouwen hebt in stijging van de koers van het aandeel.
  8. Debo 29 juli 2020 13:05
    quote:

    Nico V schreef op 29 juli 2020 12:33:

    Een mooie beweging omhoog. Voorkennis? ;-)
    Vaak loopt de koers van een aandeel vlak voor de cijfers op Nico en dat maakt de beslissing zo moeilijk om ze vast te houden of te verkopen. Ik heb veel vaker meegemaakt dat de koers na de cijfers van een aandeel in elkaar donderde dan dat hij steeg. Ik heb gezworen dat ik nooit meer aandelen hou op de dag van de cijfers maar nu twijfel ik. Stoploss er onder? Helpt weinig als de koers opent in een freeze en meer dan 10 % zakt. Helft verkopen dan maar? Stijgt de koers dan baal je maar dan profiteer je nog wel mee. Verkopen is eigenlijk de beste optie. Stijgt de koers op de cijfers dan baal je maar je kan dan alsnog instappen. Je hebt alleen minder winst en die minder winst is waar iedereen bang voor is. De boot missen of op een stijging moeten instappen. M.a.w. we zijn te greedy. Kies je voor verkopen dan loop je in ieder geval geen verlies op.
  9. [verwijderd] 29 juli 2020 13:19
    Dit forum bevestigd mijn gevoel dat aardig wat beleggers verliefd op hun aandelen zijn geworden. Met alle respect mensen tijden zijn aan het veranderen. De eens zo succesvolle bedrijfstrategie van Basic fit om met aggresieve overnames, gefinancierd met vreemd vermogen marktaandeel te winnen is verleden tijd. Wat nu overblijft is een bedrijf met een forse koers winst verhouding van 100, die in verslechterde marktomstandigheden opereert. Tuurlijk gezien hun omvang zullen ze deze crisis wel trosteren, daar ben ik ook niet bang voor. Echter draait het als aandeelhouder maar om één ding en dat zijn toekomstige cashflows. Het huidige corona beleid van Basic fit is voor de bedrijfsuitvoering niet gunstig, kijkend naar de opleving van het virus in Europa zou dit nog langer kunnen duren Gezien de huidige omstandigheden ben ik dus nog steeds van mening dat dit aandeel de komende tijd wel eens verder zal kunnen dalen.

    *Heb zelf een shortpositie vanaf 24 euro in Basic Fit
  10. forum rang 4 Onder de regenboog 29 juli 2020 13:34
    quote:

    Nico V schreef op 29 juli 2020 13:02:

    [...]

    Net alsof het op die paar cent aankomt als je vertrouwen hebt in stijging van de koers van het aandeel.
    Ja Nico, natuurljk komt het aan op een dubbeltje . Rendement heeft met doelen te maken en dan is elk dubbeltje heel veel geld. En gelukkig denken we allemaal verschillend, anders heb je geen verliezers en winnaars op de beurs. Vlijmscherp zijn, doelgericht en zo min mogelijk water bij de wijn dan haal je een hoog rendement. Dat is onze werkwijze, en die werkt tot nu toe zeer goed. Tien dubbeltjes is nog steeds een Euro en ik raap nog steeds graag dubbeltjes en zelfs centen op.

    En juist als je vertrouwen hebt in de koers en je koopt diep in, dan is elk dubbeltje en cent enorm veel geld.

    Vr, groet



  11. Nico V 29 juli 2020 13:55
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 29 juli 2020 13:34:

    [...]

    Ja Nico, natuurljk komt het aan op een dubbeltje . Rendement heeft met doelen te maken en dan is elk dubbeltje heel veel geld. En gelukkig denken we allemaal verschillend, anders heb je geen verliezers en winnaars op de beurs. Vlijmscherp zijn, doelgericht en zo min mogelijk water bij de wijn dan haal je een hoog rendement. Dat is onze werkwijze, en die werkt tot nu toe zeer goed. Tien dubbeltjes is nog steeds een Euro en ik raap nog steeds graag dubbeltjes en zelfs centen op.

    En juist als je vertrouwen hebt in de koers en je koopt diep in, dan is elk dubbeltje en cent enorm veel geld.

    Vr, groet

    Leuk verhaal Warren Buffet maar ondertussen doe je vandaag iets anders dan dat je gisteren zei te gaan doen...

    Ik citeer:
    Onze orde staat op 19,95 voor BF. en geen cent meer. youtu.be/4GX2_xoPrcg

  12. [verwijderd] 29 juli 2020 14:03
    quote:

    Windmee schreef op 29 juli 2020 13:00:

    Nee joh, als jij denkt van 5 tot 10 jaar gaat duren,dan is hele wereld failliet, de helft van de wereld bevolking dood, dit is wel heel negatief gedacht.
    Zoals ik al eerder schreef, er is al vaccin, die zit nu in test fases, die gaat maanden duren, geen jaren.
    Nu doe je weer een aanname en legt mij woorden in de mond. Lezen is moeilijk.
    Circa 2% procent van de geïnfecteerden overlijdt, dus waar je de helft vandaan haalt..
    Zinloos gesprek met jou op deze manier. Fijne dag!
  13. forum rang 4 stockholder 29 juli 2020 15:42
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 29 juli 2020 11:11:

    [...]

    Tja, wat denk jij ? Gaat hij het halen of sta ik deze week op het balkon te gillen omdat we te zuinig zijn ?

    We zitten hier aan de keukentafel net te praten met z'n alle, die olie zou nog wel eens voor een schokgolf kunnen zorgen op de beurs. Je ziet ongelooflijk veel angst in de tech. analyse laatste paar weken en vooral bij Shell na 18 maart, bekijk die grafiek maar eens. En aangezien zij met cijfers voor BF komen kan dit de AEX behoorlijk naar beneden trekken. Als BF onder de 20,04 komt dan is echt het hek van de dam.

    We gaan beslissen of we die dubbeltjes met pijn gaan betalen of dat we wachten.

    Wat ga jij doen en wat denk jij ?

    Gr
    Wat BF betreft, wil ik eerst de cijfers afwachten. Kan totaal geen inschatting maken waar het bedrijf precies "staat". Ik heb moment ook geen positie.

    De stukken van RSDA welke ik heb, houd ik aan. Ik denk dat alle ellende wel in de koers zit verwerkt. Moet al raar lopen als de verschenen analistenrapporten te weinig tegenvallers hebben ingeprijsd. Geloof eerder ik meevallers (minder beroerd dan wordt gedacht) waarop de koers kan gaan stijgen.
  14. forum rang 4 JH1988 29 juli 2020 16:37
    BF heeft een omzet gedraaid afgelopen kwartaal van 35 miljoen, dit is niets vergeleken met de 137.5 miljoen van Q1, of de 119 miljoen van Q2-2019. Dus verwacht vrijdag een omzetdaling van Q2 van 71%. In Q2 waren de uitgaande kosten 45 miljoen, het mooie van BF is wel, dat sinds de gyms weer open zijn, 100% van de omzet weer terug is, en zolang ze openblijven, dat BF de groeiplannen weer kan oppakken. Buiten alles om hebben ze natuurlijk nog veel geld uit de markt gehaald door de emissie, waardoor ze er financieel goed voorstaan. Ik kijk het meest uit naar de outlook die BF gaat geven bij de Q2 cijfers.
  15. Mr. MaVe 29 juli 2020 19:51
    Hallo daar! 'k Kom effen chitchatten, dus als je daar geen behoefte aan hebt, gewoon deze post skippen ;) Mijn mening is niet veranderd sinds een paar maand geleden, maar mijn calendar reminder zei dat ik vandaag nog eens moest terugkomen...

    Mister Regenbooghie... Een "paar maand", da's nog altijd twee maand, is het niet?
    quote:

    Mr. MaVe schreef op 29 mei 2020 12:57:

    [...]

    [Onder de Regenboog:] "Waar denkt u dat de prijs van RDSA over een paar maand staat?"
    Pfffft. 13. Met als korte onderbouwing: Wat gaan ze aan wie verkopen?

    [...]
    (P 99 van het forum)
    Wat was de koers van RDSA vandaag ook al weer? Kuch kuch. ^^
    Nu, weet je, toeval wellicht. Ik heb een wijze quote uit de magnifieke film Shine.
    "You win some, you lose some. You can't lose them all."
    www.youtube.com/watch?v=u-d1ESnbb10
    Wat me geruststelt: als ik veel domme dingen zeg, moet er op den duur wel eens eentje waar zijn ;D
    Dus uw onderbouwde en onderbouwende rekenmadam moet zich niet bedreigd voelen en mag gerust aanblijven...

    ***

    Om en passant te herhalen wat mijn mening was over Basic Fit 2 maand geleden (toen ik uit BF stapte aan 23,5 met een GAK van 17) en nog steeds is.

    Positief: Basic fit is sowieso goed om op lange termijn in te investeren. 20, 75 is zeker een schappelijke prijs.
    - De "Sporten is gezond" trend zie ik niet snel weggaan, als dat al zou beginnen verzwakken kan de sector beginnen inzetten op "In feite is sport de beste bescherming tegen covid!" Blablabla.
    - Financieel staat het sterk, zo laat ik me vertellen.
    - Low budget zal een sterke troef zijn de komende jaren.
    - Vele kleine concurrenten gaan dood en hun zaak/klantenbestand wordt opgeslokt door BF.
    - Inflatie alleen al zal zorgen voor een stijging van (BF)aandelen.
    - Mocht BF in de problemen komen, zullen ze wellicht wel een staatsleningske krijgen van Hollandlief. Iets waar de kleintjes mogen naar fluiten wegens de moeite niet waard.

    "Negatief": Of meer algemeen "Wat doen de beurzen binnenkort en wanneer instappen?"
    Eind maart instappen was slim, en dat is wat de slimmeriken dan ook deden. Kuddegewijs volgzaam, zit nu ook Jan Alleman op de beurs. Maar maart is augustus niet. Ik verwacht een scenario waarbij niet zo schitterende tweedekwartaalscijfers bekend worden gemaakt, en diezelfde Jan Alleman panikeert en verkoopt. Prijs daalt, wat vervolgens problematisch wordt voor pipo's die belegden met geld dat ze eigenlijk niet kunnen missen. Werkloosheidscijfers hier, faillissementje daar, leegstaand pandje ginder, ... Kortom ik verwacht een w-shaped recovery. Of om het simpel te houden voor mijn simpel hoofd: een shitstorm. Een die ook BF's koers zal meesleuren. Dus ik blijf binnen en wacht nog een beetje: ik krijg niet graag shit op mijn simpel hoofd.

    En als ik toch miraculeus BF's boot mis, dan zijn er wel nog andere boten om op in te stappen.
    En als miraculeus in het kwadraat, alles goed gaat en alle bedrijven en aandelen gezond doorboeren de komende maanden, dan zal ik bootloos maar een beetje wenen. En me troosten met de gedachte dat de aandelenmarkt blijkbaar tóch geleid wordt door heldere ratio, berekening, incalculatie van komende risico's, en goede huisvaderbeleid. Zou dat nou niet eens mooi zijn? XD

    MVG,
    Mr. MaVe
  16. forum rang 4 Windmee 29 juli 2020 23:28
    quote:

    Jemoetwat schreef op 29 juli 2020 14:03:

    [...]
    Nu doe je weer een aanname en legt mij woorden in de mond. Lezen is moeilijk.
    Circa 2% procent van de geïnfecteerden overlijdt, dus waar je de helft vandaan haalt..
    Zinloos gesprek met jou op deze manier. Fijne dag!
    wat ben jij een zeikerd zeg, volgens mij ben jij een hele moeilijk persoon om mee om te gaan, het is nooit goed, altijd tegen in gaan, mensen afbekken, en vooral negatief, heb jij soms een slechte jeugd gehad of zo,.
    dat 2% werd in het begin gedacht, maar dat klopt helemaal niet, niemand weet hoeveel in werkelijkheid besmettingen zijn, oke behalve jij dan natuurlijk.
    nou ik heb meer dan genoeg gezegd, zonder van me tijd eigenlijk
6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 342 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links