Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degiro

4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. paridon 28 juli 2020 11:20
    Het meerder malen verhogen van de marge verplichtingen in maart met hele korte tijden tussen aankondiging en ingang heeft mij enorm veel geld gekost omdat ik onmiddelijk mijn aandelen voor extreem lage koersen moest verkopen. Koersen die ik sindsdien niet meer op de koersborden heb waargenomen.

    Ik heb verschillende keren contact gehad met Degiro en ze verklaarden dat dit ingeven was door de toegenomen volatiliteit. Ik vraag me af of er meer gedupeerden zijn zodat we ons kunnen verenigen. Uit de uitspraak van de AFM blijkt immers dat de beslissing tot het verhogen van de margin verplichtingen genomen is door risico's die Degiro zelf is aangegaan en ze deze risico's op haar klanten heeft afgewend.
  2. forum rang 7 A3aan 28 juli 2020 11:26
    Mijn argwaan was dus terecht. Ik kreeg nooit een duidelijk antwoord van DeGiro als ik naar de garanties vroeg. Ook ik was gezwicht voor de lage tarieven, maar al heel snel weer terug gegaan naar mijn oude broker. Laten we hopen dat Flatex de zaak beter voor elkaar heeft. En toch blijf ik er voorlopig ver van weg.
  3. forum rang 7 A3aan 28 juli 2020 11:29
    quote:

    paridon schreef op 28 juli 2020 11:20:

    Het meerder malen verhogen van de marge verplichtingen in maart met hele korte tijden tussen aankondiging en ingang heeft mij enorm veel geld gekost omdat ik onmiddelijk mijn aandelen voor extreem lage koersen moest verkopen. Koersen die ik sindsdien niet meer op de koersborden heb waargenomen.

    Maar dat is bij andere brokers niet anders. Ook bij een tekort krijg je drie dagen de tijd dat aan te vullen of een deel van je portefeuille te verkopen. Dat is het risico als je op te korte afstand bij het ravijn gaat staan. Maar ja, daar bloeien wel de mooiste bloemen.
  4. forum rang 8 Leefloon 28 juli 2020 12:35
    quote:

    A3aan schreef op 28 juli 2020 11:29:

    Maar dat is bij andere brokers niet anders.
    Onjuist, v.w.b. de meerdere aanpassingen per maand. Je zou gemiddeld met variabelere lage Aldi-margins kunnen stunten om klanten te trekken, die dan ook nog eens meer opties kunnen gaan verkopen, maar dan is de pijn erger wanneer de volatiliteit toeneemt. Vaak dus ook door meer opties verkocht te hebben dan bij een niet-Aldi-broker met hogere en minder variabele marginverplichtingen.

    Daar staat alleen tegenover dat elders de Euronext aanpassing 1x per maand is, en dat die ene aanpassing dan wat groter kan zijn dan 3 tussenstapjes van een eigenlijk dure Aldi-broker.
  5. forum rang 8 Leefloon 28 juli 2020 17:44
    quote:

    izdp schreef op 28 juli 2020 12:50:

    Je zou ook kunnen stellen dat kort op de bal spelen, de mensen die link spelen meer beschermd dan ineens een grote stap.
    Je kunt van alles stellen, maar meer (on onverantwoord veel) contracten, door tijdelijk meer "vrije bestedingsruimte", wegen meestal zwaarder dan een voorzienbare, iets grotere aanpassing ineens voor een meer verantwoord aantal contracten. .
  6. Heupie van Salland 28 juli 2020 20:15
    A3aan 28-07/11.29u schreef: Maar dat is bij andere brokers niet anders. Ook bij een tekort krijg je drie dagen de tijd dat aan te vullen of een deel van je portefeuille te verkopen. Dat is het risico als je op te korte afstand bij het ravijn gaat staan. Maar ja, daar bloeien wel de mooiste bloemen.

    Inderdaad ; andere brokers hogen margin ook op bij hogere volatiliteit. En als je niet snel bijstort gaan ze gewoon je portefeuille verkopen. Is dit niet Les 1 : Beleg NOOIT met geleend geld.
  7. forum rang 10 voda 29 juli 2020 07:42
    'Beleggersclub VEB wil risicovergoeding voor DeGiro-klanten'

    Gepubliceerd op 29 juli 2020 07:26 | Views: 364

    AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil een vergoeding van DeGiro voor klanten die onbewust risico hebben gelopen. Uit een rapport dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onlangs publiceerde, blijkt dat DeGiro beleggingstegoeden van zijn klanten riskeerde ten faveure van de eigen winst. De beleggersvereniging zegt tegen Het Financieele Dagblad (FD) snel over een vergoeding te willen gaan praten, want "elk risico heeft zijn prijs".

    Prijsvechter DeGiro begon in 2012 met het aanbieden van beleggingsrekeningen aan particulieren en veroverde met lage prijzen en agressieve marketing al snel terrein op gevestigde concurrenten. Nu blijkt dat de eigenaren van het succesvolle beleggersplatform achter de schermen een ingewikkeld spel speelden. Daarbij liepen de particuliere klanten van DeGiro het gevaar op te draaien voor de risico's van een groot beleggingsfonds met gedeeltelijk dezelfde bestuurders én aandeelhouders als het handelsplatform: HiQ Invest.

    Gedupeerde klanten van de online broker hebben risico gelopen zonder dat ze het wisten en zonder daar toestemming voor te hebben gegeven, zo haalt het FD adjunct-directeur Errol Keyner van de VEB aan. "Daar hebben de eigenaren van DeGiro blijkbaar profijt van gehad. Wij gaan ze vragen hoe ze het voordeel dat zij hebben gehad, denken te gaan delen met bij DeGiro aangesloten beleggers. Als ze slim zijn, dan gaan ze daar constructief mee om."

    Hoe hoog de prijs voor het door DeGiro-klanten gelopen risico is, kan Keyner nog niet zeggen. DeGiro zegt geen reden te zien voor een claim, maar gaat graag in gesprek met de VEB, zegt een woordvoerder desgevraagd tegen de krant.
  8. forum rang 10 voda 29 juli 2020 07:43
    En het FD artikel:

    Beleggersclub VEB wil risicovergoeding voor DeGiro-klanten

    Beleggersvereniging VEB wil een vergoeding van DeGiro voor klanten die onbewust risico hebben gelopen. Uit een rapport dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) maandag publiceerde, blijkt dat DeGiro beleggingstegoeden van zijn klanten riskeerde ten faveure van de eigen winst. De VEB zegt snel over een vergoeding te willen gaan praten, want 'elk risico heeft zijn prijs'.

    Hedgefonds HiQ Invest, waarin aandeelhouders en managers van DeGiro zelf een belang hadden, werd voorgetrokken ten koste van particuliere beleggers. HiQ overschreed als klant van DeGiro in de eerste helft van 2017 aan de lopende band zijn risicolimieten. Het had dus, net als 'gewone' klanten, zijn beleggingsportefeuille moeten afbouwen of geld moeten bijstorten. Het risicomanagement van DeGiro waarschuwde wel herhaaldelijk, maar greep niet in. Wel bood DeGiro een discutabele oplossing: het gaf het hedgefonds een ongedekte lening waarmee HiQ weer enigszins in de buurt kwam van de gevraagde risicodekking.

    Omdat de beleggingen van HiQ Invest en die van particuliere klanten in dezelfde stichting worden bewaard, konden de beleggingen van particuliere beleggers aangesproken worden als HiQ zou omvallen. Minimaal één keer was die kans, volgens de AFM, reëel. In de eerste week van april 2017 overschrijdt het hedgefonds de risicolimiet namelijk dagelijks gemiddeld met ruim 38%. Ondanks het falende risicobeleid van DeGiro komt het fonds niet verder in de problemen. Als dat wel was gebeurd, hadden de onwetende particuliere klanten voor de verliezen moeten opdraaien.

    Krokodillentranen
    Concurrenten van DeGiro hebben de afgelopen jaren meerdere malen gewaarschuwd voor de risicovolle praktijken van de agressieve prijsvechter. Ze waarschuwden hun eigen klanten ervoor in mailtjes en gesprekken. Woordvoerder Ronald Veerman van concurrent BinckBank bevestigt dat het onderwerp ook is besproken met de AFM. 'We hebben vragen gesteld bij het gebrek aan transparantie van nieuwkomers als DeGiro en hoe zij omgingen met zaken als vermogensscheiding, orderafwikkeling en inhouse matching. En of dit niet onnodige risico’s en verborgen kosten voor beleggers met zich meebracht.' DeGiro opereerde namelijk ook zonder een bankvergunning, waardoor klanten niet onder het depositogarantiestelsel vielen.

    De AFM laat in een reactie weten dat er 'destijds meerdere signalen' waren over het verdienmodel van DeGiro, zonder in te gaan op specifieke klachten of signalen daarover.
    De eigenaren van DeGiro deden deze waarschuwingen meestal af als angstzaaierij van partijen die zich bedreigd voelen door hun snelle groei. Die zouden krokodillentranen huilen, omdat ze marktaandeel verloren.

    Ook de Consumentenbond wees in november 2017 al op het gevaar dat particuliere klanten van DeGiro konden opdraaien voor verliezen van HiQ Invest. In een artikel in het blad Testlab schrijft de bond: 'Gaat een klant flink het schip in met een transactie in een bepaald aandeel, obligatie of optie en ontstaat er daardoor bij DeGiro een tekort aan dat product dan is dat slecht nieuws voor alle andere klanten van DeGiro met datzelfde product'.

    Zeer geschrokken
    Beleggersvereniging VEB zegt nu zeer geschrokken te zijn van het rapport van AFM. Adjunct-directeur Errol Keyner zegt dat hij DeGiro snel gaat benaderen om een vergoeding te vragen voor de gedupeerde klanten van de onlinebroker. 'Die hebben risico gelopen zonder dat ze het wisten en zonder daar toestemming voor te hebben gegeven. Daar hebben de eigenaren van DeGiro blijkbaar profijt van gehad. Wij gaan ze vragen hoe ze het voordeel dat zij hebben gehad, denken te gaan delen met bij DeGiro aangesloten beleggers. Als ze slim zijn, dan gaan ze daar constructief mee om.'

    Hoe hoog de prijs voor het door DeGiro-klanten gelopen risico is, kan Keyner nog niet zeggen. 'Maar als ze moeite hebben een prijs te bepalen, dan willen wij ze daar best bij helpen. Het is altijd mogelijk om tot een reële schatting te komen.'
    DeGiro zegt geen reden te zien voor een claim, maar gaat graag in gesprek met de VEB, zegt een woordvoerder desgevraagd.

    fd.nl/beurs/1352583/beleggersclub-veb...
  9. Ronduit 29 juli 2020 11:26
    Dag allemaal,

    Ik weet even niet zo goed waar ik deze vraag moet stellen, maar aangezien het om broker Degiro gaat doe ik het maar hier.

    Ik heb sinds vanochtend een verkooporder (GIRO) staan van AVCT voor 150GBX. Nu wordt deze order maar niet uitgevoerd, ik begrijp niet waarom. Bied en laat zitten inmiddels boven de 150GBX.

    Ik kan helaas geen bijlage toevoegen.

    29/07/2020 9:22:02 LSE Verkoop 1000 GBX 150,00
  10. Ronduit 29 juli 2020 11:47
    Elders het antwoord verkegen op de vraag van hier boven. Mocht iemand daar in later naar op zoek zijn:

    ervaring mee...
    je bent afhankelijk van wat de Marketmakers er mee "willen"....
    mail de giro maar...
    ik kreeg dit antwoord... (baarde me best wel zorgen... je kan niet zo snel handelen als met gangbare aandelen, voelt alsof er met je aandelen gespeeld kan worden....)

    Het aandeel ...... staat genoteerd op het zogenoemde SETSqx segment van de LSE. Dit is een segment wat niet werkt met een elektronisch orderboek zoals u dat gewend bent bij bijvoorbeeld de AEX aandelen.

    De orders voor aandelen op dit segment worden door DEGIRO enkel naar market makers gestuurd en niet naar de beurs. Hiervoor is gekozen omdat de liquiditeit op de beurs relatief laag is en de market makers verplicht zijn om met een minimale hoeveelheid volume uitvoering te kunnen bieden.

    De market makers kunnen echter zelf beslissen of zij uitvoering willen geven op uw order. Het kan dus zijn dat er, terwijl uw order nog openstaat, transacties op betere prijzen plaatsvinden en dat u geen uitvoering krijgt.
  11. forum rang 10 voda 31 juli 2020 06:29
    Flatex rondt overname DeGiro af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Flatex AG
    36,30 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Flatex heeft de overname van DeGiro afgerond. Dit werd donderdagavond bekend.

    In december 2019 nam Flatex al een belang van 9,4 procent in DeGiro voor 23,6 miljoen euro. Voor de resterende 90,6 procent werd de goedkeuring door De Nederlandsche Bank afgewacht. Die kwam eerder deze maand.

    Het Duitse Flatex zal DeGiro volledig overnemen en consolideren per 1 augustus.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 31 juli 2020 16:05
    Geachte heer Voda,

    Onlangs keurden de Nederlandse toezichthouders de overname van DEGIRO door flatex AG goed. We zijn trots om vanaf 1 augustus 2020 deel uit te maken van de flatex group. In deze e-mail geven wij u meer informatie over deze overname en wat dit voor u als klant betekent.

    Een sterk partnerschap
    Beide bedrijven vullen elkaar aan, wat resulteert in veel synergieën. flatex heeft veel ervaring in de broker industrie en opereert onder een Duitse bankvergunning. Dit biedt verdere stabiliteit en capaciteit voor duurzame groei en ontwikkeling als organisatie.

    Wat verandert er voor u als klant van DEGIRO?
    Wij verzekeren u dat u ons vertrouwde, bekroonde beleggingsplatform kunt blijven gebruiken en dat u hetzelfde serviceniveau van ons mag verwachten.

    Als eerste stap in ons partnerschap zullen wij in de tweede helft van 2020 flatex-bankrekeningen beschikbaar stellen aan onze klanten om niet-geïnvesteerd geld op aan te houden. Uw geld valt dan onder het Duitse depositogarantiestelsel tot €100.000. Dit vervangt de huidige opzet op basis van geldmarktfondsen. Hiermee voldoen we aan de eisen van de AFM.

    Wij sturen u een persoonlijke uitnodiging voor het openen van uw persoonlijke flatex-bankrekening. Deze rekening zal gekoppeld zijn aan uw beleggingsrekening bij DEGIRO. Het openen van een dergelijke rekening duurt slechts enkele minuten.

    Deze samenwerking zou daarnaast kunnen leiden tot een nog breder productaanbod. Ook onderzoeken wij de mogelijkheid om de handelsuren te verruimen.

    Over flatex
    Flatex Bank, opgericht in 2005, is een full-service bank gevestigd in Duitsland. Het bedrijf staat daarom onder toezicht van de BaFin (Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit) en wordt toegewezen aan de Compensatieregeling van Duitse Banken (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken). Met een van de meest efficiënte effecten-settlementsystemen in Europa, is flatex Bank een van de toonaangevende leveranciers van financiële technologie.In de eerste helft van 2020 voerde flatex 13,1 miljoen transacties uit voor haar klanten.

    DEGIRO heeft altijd gestreefd naar het bieden van toegevoegde waarde door het ontwikkelen van betaalbare, op maat gemaakte financiële diensten voor alle beleggers. Dit nieuwe hoofdstuk met flatex stelt ons in staat om hiermee door te gaan en onze dienstverlening aan u te verbeteren.

    Met vriendelijke groet,
    DEGIRO
  13. Sjonnie2 2 augustus 2020 09:41
    Beste forumleden, ik heb afgelopen vrijdag een mail gekregen van het Risk Management team van DeGiro om mijn shortpositie van AirFrance-KLM te sluiten. Deze shortpositie heb ik al ruim 3 jaar en vergroot of verklein ik naar believen.

    Geachte heer/mevrouw,

    In overeenstemming met artikel 6.4 van de Voorwaarden Debet Effecten, verzoeken wij u om onderstaande short positie op het account xxxxx te sluiten of om het betreffende effect terug te leveren.

    Product naam: AIR FRANCE -KLM
    ISIN: FR0000031122
    Beurs: Euronext Paris
    Hoeveelheid: xxxx
    Deadline: 2020-08-10 16:00

    Mocht u voor de genoemde deadline niet aan dit verzoek voldoen, dan heeft DEGIRO het recht om voor uw rekening deze effecten terug te kopen.

    Met vriendelijke groeten,
    Risk Management
    = DEGIRO


    Nu weet ik natuurlijk ook wel dat DeGiro het recht daartoe heeft maar bij mij roept dit de vraag op of DeGiro dit doet om mij te beschermen of dat ze dat doen omdat ze de aandelen terug willen omdat er misschien een emissie of nationalisering aan zit te komen waardoor de koers van AirFrance-KLM nog veel lager gaat. Dus om het risico van DeGiro af te dekken.
    Ik was eerlijk gezegd niet van plan om deze shortpostie af te bouwen omdat ik denk dat de koers nog verder naar beneden gaat maar wordt daar nu wel door DeGiro toe gedwongen.

    Mijn vraag is dus of er nog meer mensen zijn die zo'n mail hebben gekregen om AirFrance-KLM shortpositie af te bouwen en wat is jullie mening hier over.

  14. forum rang 8 Leefloon 2 augustus 2020 11:08
    quote:

    Sjonnie2 schreef op 2 augustus 2020 09:41:

    In overeenstemming met artikel 6.4 van de Voorwaarden Debet Effecten, verzoeken wij u om onderstaande short positie op het account xxxxx te sluiten of om het betreffende effect terug te leveren.

    Mocht u voor de genoemde deadline niet aan dit verzoek voldoen, dan heeft DEGIRO het recht om voor uw rekening deze effecten terug te kopen.
    Een detail, maar heeft het schreeuwende DEGIRO dat recht niet al, zodat het om een "verzoek" in plaats van een eis gaat? Die kans is klein, want mogelijk probeert het schreeuwende DEGIRO slechts alsnog beleefd te doen, maar er staat pro forma niet dreigend dat het schreeuwende DEGIRO dat terugkopen zal gaan doen. Je zou er een formele klacht aan kunnen besteden, via een bij een eventuele termijn passend snel kanaal, alhoewel de kans op een gegronde klacht in dit geval klein is.
  15. forum rang 9 objectief 2 augustus 2020 11:12
    quote:

    Sjonnie2 schreef op 2 augustus 2020 09:41:

    Beste forumleden, ik heb afgelopen vrijdag een mail gekregen van het Risk Management team van DeGiro om mijn shortpositie van AirFrance-KLM te sluiten. Deze shortpositie heb ik al ruim 3 jaar en vergroot of verklein ik naar believen.

    Mijn vraag is dus of er nog meer mensen zijn die zo'n mail hebben gekregen om AirFrance-KLM shortpositie af te bouwen en wat is jullie mening hier over.

    Zelf heb ik geen shortpositie in AirFrance-KLM, maar je kunt niks anders doen dan de positie te sluiten (als zij het doen dan kan dit wel eens op het verkeerde moment zijn). En evt. op een andere manier in AFA te shorten.
  16. Sjonnie2 2 augustus 2020 13:09
    quote:

    objectief schreef op 2 augustus 2020 11:12:

    [...]

    Zelf heb ik geen shortpositie in AirFrance-KLM, maar je kunt niks anders doen dan de positie te sluiten (als zij het doen dan kan dit wel eens op het verkeerde moment zijn). En evt. op een andere manier in AFA te shorten.
    Dank voor je reactie, ik ben ook zeker van plan om deze positie voor de deadline af te bouwen om nare verrassingen te voorkomen. Ik heb nog tot 10 augustus de tijd in ieder geval.
    Ik heb op het AirFrance-KLM draadje ook gelezen dat er nog iemand is die dezelfde mail heeft gekregen op vrijdag, ik ben dus niet de enige en denk dat er nog vele zo'n mail hebben gekregen.
    Dit sterkt mijn vermoeden dat DeGiro al deze shortposities wil afbouwen en het is mij wel duidelijk waarom.
    DeGiro gebruikt de long posities van zijn klanten om shortposities voor andere klanten mogelijk te maken en ik krijg de indruk dat ze verwachten dat ze hiermee behoorlijk scheef komen te zitten als de verkoopdruk nog verder toe neemt en dus deze shortposities willen afbouwen.

  17. forum rang 6 !@#$!@! 2 augustus 2020 13:21
    Dat ze dit terugvragen om jou te beschermen ? Dat zou alleen kunnen in de context dat je niet genoeg marge hebt om deze positie aan te houden. Maar gezien het feit dat je 1,5 week de tijd krijgt zal dat hier niet spelen.
    Ook zullen ze niet vragen om te sluiten om hun eigen risico af te dekken, immers jij bent degene die het risico loopt. Ze lopen alleen risico als je niet genoeg marge aanhoud.

    Normaal gesproken worden short posities alleen gesloten als er geen aandelen meer te leen zijn en dan worden ze soms direct teruggekocht (is mij wel eens overkomen). Ik heb even gecheckt, maar bij IB zijn ze nog te leen. al is een aantal van 21.000 stuks erg laag. Dus er zal krapte zijn. (niet gek gezien de 10% posities in AFM register). Dus misschien heeft het daar mee te maken ?

    De enige met het juiste antwoord zal degiro zelf zijn.

    Edit: Ik zie nu dat je zelf al tot dezelfde conclusie bent gekomen :-)
4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,54 +0,14%
EUR/USD 1,0675 +0,04%
FTSE 100 7.870,06 +0,28%
Germany40^ 17.773,70 +0,02%
Gold spot 2.382,54 +0,91%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
Alfen ...
+3,84%
Air Fr...
+3,75%
JUST E...
+2,82%
B&S Gr...
+1,98%

Dalers

Pharming
-8,07%
PostNL
-5,54%
ASMI
-2,41%
Accsys
-1,94%
Avantium
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links