Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 251 252 253 254 255 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 juli 2020 16:26
    Coronavaccin mogelijk dit jaar op de markt na succesvolle proef op mensen

    Het Britse vaccin dat Nederlanders moet beschermen tegen het coronavirus is goed aangeslagen bij een eerste groep proefpersonen. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Oxford maandag in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet. Mogelijk komt het vaccin nog dit jaar op de markt.

    Stephen Friedrichs 20-07-20, 15:47 Laatste update: 16:15

    De Nederlandse regering heeft vorige maand - samen met Duitsland, Frankrijk en Italië - alvast 300 miljoen doses van het in Oxford ontwikkelde vaccin besteld, zonder op dat moment te weten of het zou werken en veilig is. De bevindingen in The Lancet zijn daarom goed nieuws voor het kabinet. De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca is onlangs begonnen met de productie van het vaccin.

    In mei van dit jaar zijn de Britse onderzoekers gestart met de eerste klinische testen op ruim 1000 proefpersonen in de leeftijd van 18 tot en met 55 jaar. Een deel van hen kreeg het experimentele vaccin - inmiddels omgedoopt tot AZD1222 - toegediend, de controlegroep een placebo. Zo’n 90 procent van de groep die het vaccin kreeg toegediend ontwikkelde immuniteit tegen corona. De bijwerkingen bleven beperkt tot klachten als moeheid, hoofdpijn, spierpijn en in een enkel geval lichte griepklachten.

    Dubbele bescherming
    Volgens de onderzoekers is de werking van het vaccin tweeledig. AZD122 is gemaakt van een onschuldig verkoudheidsvirus maar heeft de uiterlijke kenmerken van corona, zodat het lichaam daartegen antistoffen aanmaakt. Tegelijkertijd zorgt het vaccin van een toename van T-cellen in het bloed. Dat zijn immuuncellen die het coronavirus onschadelijk kunnen maken. Waarschijnlijk verdwijnen antistoffen na verloop van tijd uit het lichaam, terwijl T-cellen veel langer in het bloed blijven. Daarmee zou het vaccin mogelijk voor lange tijd bescherming kunnen bieden.

    Hoewel de eerste resultaten hoopgevend zijn, is het nog te vroeg om te zeggen of het vaccin bij iedereen even goed werkt. Daarom zijn de onderzoekers uit Oxford en AstraZeneca inmiddels gestart met een grootschalige test, waarbij tienduizenden proefpersonen uit onder meer Brazilië en Zuid-Afrika zijn geïnjecteerd met het vaccin. Mogelijk volgt op korte termijn ook nog een zogeheten challenge trial, waarbij een kleine groep gezonde vrijwilligers in een lab wordt blootgesteld aan het coronavirus en het vaccin krijgt toegediend.

    Meer dan 100 vaccins in de maak
    Volgens Adrian Hill, directeur van het onderzoeksinstituut van de universiteit van Oxford, kan daarna pas de definitieve balans worden opgemaakt. Mogelijk is dat nog voor het einde van het jaar. AstraZeneca stelt op haar beurt al over enkele maanden het vaccin op grote schaal te kunnen leveren.

    Uit cijfers van het WHO blijkt dat wereldwijd zo’n 100 mogelijke vaccins tegen het coronavirus in de maak zijn. Enkele daarvan zijn inmiddels ook in een vergevorderd stadium. Zo wordt in China een experimenteel vaccin op grote schaal getest op militairen uit het Chinese leger. Vorige week meldde de Amerikaanse farmaceut Moderna dat een potentieel vaccin bij een kleine groep proefpersonen zorgde voor een ‘sterke en snelle afweer tegen corona’. De Amerikanen willen eind deze maand hun vaccin testen op zo’n 30.000 proefpersonen.

    Op vakantie tijdens corona? Verslaggever Marcia Nieuwenhuis daarover in de AD Nieuws Update:

    www.ad.nl/buitenland/coronavaccin-mog...
  2. forum rang 10 voda 20 juli 2020 16:27
    Vertex boekt positieve resultaten met behandeling taaislijmziekte

    (ABM FN-Dow Jones) Vertex Pharmaceuticals heeft positieve onderzoeksresultaten behaald met een mondiale Fase 3 studie met zijn TRIKAFTA behandeling tegen taaislijmziekte. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut maandag.

    De studie werd uitgevoerd met patiënten van 12 jaar en ouder met bepaalde mutaties in cystic fibrose en behaalde zijn eindpunten. De drievoudige behandelmethode die werd onderzocht, werd in het algemeen goed verdragen en de veiligheidsdata waren gelijk aan eerdere Fase 3 studies met TRIKAFTA.

    De resultaten zullen worden ingediend bij de U.S. Food and Drug Administration en het Europees Geneesmiddelenbureau EMA.

    De adviescommissie van EMA, het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, was in juni al positief over de drievoudige behandeling. In de VS is TRIKAFTA al goedgekeurd als behandeling voor patiënten met taaislijmziekte van 12 jaar en ouder die zeker één kopie hebben van de F508del mutatie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 20 juli 2020 16:46
    Eerste positieve resultaten coronavaccin AstraZeneca

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AstraZeneca PLC
    £ 93,74 1,87 2,04 % London Stock Exchange
    AstraZeneca PLC
    SEK 1.080,60 31,00 2,95 % OMX Stockholm

    (ABM FN-Dow Jones) Het vaccin tegen Covid-19 dat AstraZeneca ontwikkelt samen met de Universiteit van Oxford laat eerste positieve resultaten zien. Dit werd maandagmiddag bekend.

    De gecombineerde Fase 1/2 studie met AZD1222 bij bijna 1.100 gezonde deelnemers, waarvan de resultaten werden gepubliceerd in het toonaangevende medisch tijdschrift The Lancet, laten geen ernstige bijwerkingen zien en tonen de aanmaak van antistoffen en T-cellen. Volgens de onderzoekers was de sterkste immuunreactie zichtbaar in deelnemers die twee doses van het potentiële vaccin toegediend kregen.

    "Dit is in lijn met wat we verwachten van een bescherming tegen Covid-19 hoewel we ons rigoureuze klinische onderzoeksprogramma moeten voortzetten om dit te kunnen bevestigen", zei professor Andrew Pollard van de Universiteit van Oxford, die het onderzoek leidt.

    Nederland is één van de landen die samen met een aantal andere Europese landen 300 tot 400 miljoen doses van het Oxford vaccin heeft aangeschaft.

    Maandag meldden twee andere bedrijven die aan een coronavaccin werken, BioNTech en Pfizer, dat ook hun kandidaatvaccin na toediening een hoog niveau aan antistoffen laat zien bij een eerste fase onderzoeksstudie in Duitsland. Vorige week meldde Moderna positieve resultaten met zijn coronavaccin.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 21 juli 2020 08:05
    Novartis scherpt outlook aan

    (ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft ondanks een moeilijk tweede kwartaal als gevolg van de coronacrisis een sterke eerste jaarhelft achter de rug en scherpte de outlook voor het hele jaar aan. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Zwitserse farmaceut.

    “Novartis heeft een sterke prestatie in het eerste helft van het jaar geboekt, ondanks de impact van covid-19”, aldus CEO Bas Narasimhan.

    De omzet steeg in de eerste zes maanden met 6 procent tegen constante wisselkoersen van 22,87 miljard naar 23,63 miljard dollar. In het tweede kwartaal zag Novartis de omzet met 1 procent dalen tot 11,35 miljard dollar.

    De operationele winst uit kernactiviteiten bleef in het tweede kwartaal vrijwel stabiel op jaarbasis. In het eerste helft van het jaar bedroeg die 7,85 miljard dollar, tegenover 6,90 miljard een jaar eerder.

    De nettowinst uit de kernactiviteiten bleef ook vrijwel stabiel op jaarbasis in het tweede kwartaal. Over de eerste zes maanden van het jaar boekte Novartis 6,66 miljard dollar aan nettowinst uit de kernactiviteiten.

    De gerapporteerde winst per aandeel over de eerste zes maanden bedroeg 1,77 dollar.

    Outlook

    Novartis scherpte zijn outlook voor het hele boekjaar aan. De omzet zal naar verwachting met ongeveer 5 procent stijgen, terwijl het operationeel resultaat uit de kernactiviteiten met een laag dubbelcijferig percentage zal groeien.

    Eerder mikte Novartis nog op een omzetgroei van 5 tot 10 procent met een operationeel resultaat dat vermoedelijk met een hoog enkelcijferig tot laag dubbelcijferig percentage oploopt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 22 juli 2020 07:22
    Kiadis publiceert onderzoeksresultaten behandeling ziekte van Kahler

    (ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft een artikel gepubliceerd in Blood, Journal of the American Society of Hematology over de verbeterde effectiviteit van zijn behandeling voor de ziekte van Kahler. Dit kondigde het biotechbedrijf woensdagochtend aan.

    Het betreft anti-CD38-antilichamen in combinatie met Kiadis' K-NK004 programma.

    "De gegevens in deze publicaties zorgden ervoor dat Sanofi enthousiast werd over ons K-NK004 product voor combinatie met Sarclisa, om behandelingsopties voor patiënten met multipel myeloom te verbeteren", aldus CEO Arthur Lahr in een toelichting.

    "Deze studiegegevens vormden de wetenschappelijke grondslag voor de recent gesloten afgesloten licentie en samenwerking met Sanofi", voegde de topman verder toe.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Bert van M 22 juli 2020 08:20
    quote:

    voda schreef op 22 juli 2020 07:50:

    Grappig. Alweer een bedrijf dat onder een alias naam een PersBericht plaatst (Kiadis forum)
    Sijmen heeft het hier ook geprobeerd, maar is weggejaagd....

    www.iex.nl/Forum/Topic/1366641/Kiadis...
    Dit Forum heeft bij tijd en wijle dan ook het niveau van het Muppet theaterbalkon.
    Als je jezelf als CEO serieus wil nemen dan kan je ook beter niet posten tussen de bagger van 1e klas azijnzeikers.
  7. forum rang 10 voda 22 juli 2020 14:09
    Amerikanen kopen 100 miljoen doses van potentieel coronavaccin

    Gepubliceerd op 22 juli 2020 13:40 | Views: 1.040

    13:40 - Amerikanen kopen 100 miljoen doses van potentieel coronavaccin
    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering heeft 100 miljoen doses van het potentiële coronavaccin van BioNTech/Pfizer gekocht. Daarvoor betalen de Amerikanen bijna twee miljard dollar. Daarnaast heeft de regering van Trump een optie op nog eens een 500 miljoen doses.

    Op dit moment bestaat er nog geen vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak onderzoeken meerdere farmaceuten en biotechnologen mogelijke vaccins tegen het longvirus.
  8. forum rang 10 voda 23 juli 2020 08:55
    Roche ziet winst en omzet dalen door wegblijvende patiënten

    Gepubliceerd op 23 juli 2020 08:38 | Views: 286

    ZURICH (AFN/RTR) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzet en winst in het eerste halfjaar zien dalen, vanwege patiënten die tijdens de coronapandemie minder vaak een ziekenhuis of huisarts bezochten.

    Met name de verkoop van multiple sclerose-medicijn Ocrevus, de hemofilie-behandeling Hemlibra, oogmedicijn Lucentis en het medicijn Rituxan, gebruikt bij behandeling van leukemie, daalde. "De coronapandemie blijft wereldwijd een enorme uitdaging vormen", zei algemeen directeur Severin Schwan in een verklaring.

    De nettowinst daalde met 5 procent tot 8,5 miljard Zwitserse frank (circa 7,9 miljard euro). De omzet nam met 4 procent af naar 29,3 miljard Zwitserse frank. De sterke Zwitserse frank had wel invloed op de resultaten. Zo steeg de winst bij constante wisselkoersen met 3 procent en de omzet met 1 procent, aldus Roche.

    Dividend

    De farmaceut verwacht dat de winst per aandeel zal groeien in lijn met de verkoop, en ook dat het zijn dividend kan verhogen.

    Concurrent Novartis meldde deze week vergelijkbare dalingen van omzet en winst in verband met het wegblijvende patiënten.
  9. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:20
    Coronavaccinmaker CureVac wil notering aan Nasdaq

    (ABM FN-Dow Jones) CureVac, dat zich onder meer bezig houdt met het ontwikkelen van een vaccin tegen Covid-19, heeft een voorlopige aanvraag ingediend voor een beursnotering aan de Nasdaq. Dit werd vrijdag bekend.

    Het Duitse farmabedrijf wordt begeleid door Bank of America, Jefferies, Credit Suisse en Kempen & Co, en krijgt vermoedelijk het tickersymbool NVAC.

    De opbrengst van de IPO wordt onder meer gebruikt om klinische onderzoeksstudies te financieren en productiefaciliteiten uit te breiden. De vaccinmaker heeft nog geen producten op de markt en draaide tot aan eind maart een verlies van bijna 540 miljoen euro en had destijds 43,5 miljoen euro in kas.

    De IPO verloopt parallel aan een private plaatsing waar SAP-oprichter Dietmar Hopp voor 100 miljoen euro aan aandelen zou willen kopen.

    In juni investeerde de Duitse staat via zijn coronanoodfonds al 300 miljoen euro in CureVac. Hiermee verkreeg Berlijn een belang van 23 procent in het bedrijf, dat in maart nog de aandacht trok van de Amerikaanse president Donald Trump. Die had toen een ontmoeting met de toenmalige CEO in het Witte Huis, waarna berichten verschenen dat de Amerikaanse overheid CureVac zou willen overhalen te verhuizen naar de VS.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:25
    Update: Positief advies voor filgotinib van Galapagos

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    167,60 -9,25 -5,23 % Euronext Amsterdam
    Gilead Sciences Inc
    $ 73,64 -1,92 -2,54 % NASDAQ
    Gilead Sciences Inc (DE)
    63,84 -1,80 -2,74 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Het Committee for Medicinal Products for Human Use van de European Medicines Agency heeft vrijdag een positief advies afgegeven voor filgotinib van Galapagos, dat daarmee een volgende stap neemt richting het op de markt mogen brengen van het middel.

    Het gaat om een toepassing bij de behandeling van reumatoïde artritis bij volwassenen met matige tot ernstige klachten. Partner Gilead Sciences zal de behandeling onder de naam Jyseleca op de markt willen brengen.

    De goedkeuring is voor doseringen van 100 en 200 milligram per tablet.

    Een positief advies van de Committee for Medicinal Products for Human Use wordt in de meeste gevallen opgevolgd door de Europese Commissie. Gilead liet weten een definitief besluit in het derde kwartaal te verwachten.

    Vooralsnog is filgotinib nog in geen enkel land goedgekeurd.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 27 juli 2020 07:54
    SelectMDx van MDxHealth in NCCN guidelines

    (ABM FN) SelectMDx, een test van MDxHealth, is in de Amerikaanse National Comprehensive Cancer Network (NCCN) Guidelines voor vroegtijdige opsporing van prostaatkanker opgenomen. Dit kondigde het Waalse biotechbedrijf maandagochtend aan.

    ConfirmMDx, een andere test van MDx, werd eerder al in deze guidelines opgenomen.

    "We geloven dat dit een belangrijke mijlpaal is en dient als extra validatie voor het klinische nut en het belang van het gebruik van biomarkers bij de opsporing van prostaatkanker", gaf CEO Michael McGarrity van MDxHealth in een toelichting aan.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 27 juli 2020 09:53
    AstraZeneca gaat samenwerken met Daiichi Sankyo voor kankerbehandeling

    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft een samenwerkingsovereenkomst op het vlak van oncologie gesloten met Daiichi Sankyo ter waarde van maximaal 6 miljard dollar. Dit meldde de Britse farmaceut maandag.

    AstraZeneca zei met de samenwerking de behandelingsnormen voor long-, borst- en meerdere andere vormen van kanker te willen herdefiniëren.

    De twee bedrijven werken samen aan de ontwikkeling en het op de markt brengen van het antilichaam DS-1062.

    AstraZeneca doet een aantal vooruitbetalingen aan Daiichi Sankyo van in totaal 1 miljard dollar als bepaalde mijlpalen worden behaald. Daar kan later nog eens 1 miljard dollar bovenop komen als toezichthouders de behandeling goedkeuren. De overige 4 miljard dollar worden uitgekeerd als bepaalde omzetten zijn gerealiseerd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 27 juli 2020 13:25
    Moderna van start met Fase III studie coronavaccin

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna gaat van start met een fase III COVE studie met een mogelijk coronavaccin. Dit maakte het Amerikaanse biotechbedrijf maandagmiddag bekend.

    De Fase 3 studie wordt uitgevoerd in samenwerking met het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), onderdeel van de National Institutes of Health en de Biomedical Advanced Research and Development Authority, onderdeel van het Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response van het Amerikaanse Department of Health and Human Services.

    Moderna rekent op 30.000 deelnemers in de Verenigde Staten voor zijn studie.

    "We kijken uit naar deze studie die de potentie van ons vaccin om COVID-19 te voorkomen aantoont, zodat we deze pandemie kunnen verslaan", aldus CEO Stephane Bancel van Moderna in een toelichting.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 juli 2020 13:24
    Pfizer scherpt outlook aan

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het tweede kwartaal fors minder omzet behaald, maar wist wel de analistenverwachtingen te kloppen en verhoogde de outlook voor het hele boekjaar iets. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    De omzet daalde afgelopen kwartaal met 11 procent tot 11,8 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 13,3 miljard. Daarmee wist Pfizer wel de analistenverwachtingen te verslaan. Analisten vooraf geraadpleegd door FactSet mikten op een kwartaalomzet van 11,6 miljard dollar.

    Over de eerste zes maanden van het jaar daalde de omzet met 10 procent naar 23,8 miljard dollar.

    De nettowinst nam in het tweede kwartaal een duik van maar liefst 32 procent tot 3,4 miljard dollar, tegenover iets meer dan 5 miljard een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 0,61 dollar, vergeleken met 0,89 dollar vorig jaar.

    De aangepaste winst daalde ook, maar slechts met 3 procent tot 4,4 miljard dollar. Per aandeel komt dit neer op 0,78 dollar. Net als de omzet was ook dit iets beter dan verwacht. De analistenconsensus voorzag een aangepaste winst per aandeel van 0,67 dollar.

    Outlook

    Pfizer heeft ondanks een moeilijk tweede kwartaal de outlook voor het hele boekjaar aangescherpt. De farmaceut mikt nu op een aangepaste winst per aandeel tussen de 2,85 en 2,95 dollar. Eerder was dit nog 2,82 tot 2,92 dollar per aandeel.

    De verwachtingen voor de omzet werden ook iets verhoogd. Pfizer verwacht inmiddels in 2020 een omzet van 48,6 tot 50,6 miljard dollar. Dat is per saldo 0,1 miljard dollar meer dan de oude outlook.

    Het aandeel Pfizer opent dinsdag vermoedelijk 3,1 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 4 s.lin 28 juli 2020 20:20
    ’Valse’ video medici verwijderd: ’Hcq is hét geneesmiddel’
    28-7-2020 20:17
    WAHINGTON - Sociale media hebben opnieuw een video over onder meer hydroxychloroquine verwijderd. Volgens Twitter verspreiden de doktoren, die een door miljoenen bekeken persconferentie voor het Capitol Hill hielden, ’misinformatie over het coronavirus’. Ook Trump deelde de video op zijn account.

    De ’America’s Frontline Doctors’, voor de gelegenheid gefinancierd door de Tea Party Patriots, hielden een live-stream. Onder meer de rechtse site Breitbart zond het relaas van zo’n 45 minuten integraal uit. Maar platforms als Youtube haalden de video offline. „Er is een geneesmiddel, en het heet hydroxychloroquine, zink en Zithromax”, zegt een van de artsen in de video.

    Ze beweren daarom ook dat ’mondkapjes niet nodig zijn’ en de scholen open kunnen. Ook zou het wereldwijd hoger wordende aantal besmettingen minder relevant zijn ’dan de media doen geloven’. „Er is een remedie. Je hoeft mensen niet op te sluiten.” Sommige van de medici zeggen bedreigd te worden voor hun werkwijze en geluid. Hydroxychloroquine, al jaren voornamelijk in gebruik als malariamiddel, kwam in de schijnwerpers te staan toen Trump media vertelde het te gebruiken om corona buiten de deur te houden.

    Een van de dokters, Stella Miller, blijkt volgens Amerikaanse media niet onomstreden. Ze zou door religieuze ideeën worden gedreven. Zo beweerde ze in het verleden dat mensen fysieke problemen kunnen ervaren door in hun dromen ’seks’ te hebben met heksen en demonen.

    Viraal
    De video zou in korte tijd zeker 17 miljoen keer bekeken zijn. President Trump deelde het ook op zijn account met ruim 80 miljoen volgers. Het geneesmiddel werd dan ook trending topic. Eerder werden ook andere berichten over de vermeende werking van hydroxychloroquine verwijderd door internetbedrijven. Volgens de sociale media ging de boodschap in de video tegen de lijn en geldende adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in.

    www.telegraaf.nl/nieuws/2081023067/va...
  16. forum rang 10 voda 29 juli 2020 07:31
    Coronavaccin Moderna beschermt apen

    (ABM FN-Dow Jones) Het potentiële Covid-19 vaccin dat het Amerikaanse Moderna ontwikkelt, lijkt te werken bij apen. Dit bleek dinsdag uit resultaten van een klinische studie die zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

    De meeste apen die gevaccineerd werden met het coronavaccin van Moderna, raakten na blootstelling aan het virus niet besmet terwijl Covid-19 wel werd aangetroffen bij niet-ingeënte apen.

    Volgens de onderzoekers ondersteunt de uitkomst de potentie van het vaccin om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Toch betekent een succesvol resultaat met dieren geen garantie dat dit ook bij mensen het geval is.

    Maandag startte Moderna een Fase 3 klinische proef waar in 30.000 deelnemers aan mee zullen doen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 29 juli 2020 11:51
    Moderna vraagt minstens $50 per coronavaccin

    Moderna zou aanvankelijk meer dan $100 hebben willen vragen voor zijn vaccin. Foto: Brian Snyder/Reuters

    Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna vraagt $50 tot $60 voor zijn coronavaccin, dat uit twee doses bestaat. Dat meldt de Financial Times. Met een vraagprijs van $25 tot $30 per dosis heeft Moderna het duurste vaccin tot nu toe.

    De vraagprijs geldt voor de rijke landen. Die wil Moderna naar verluidt als eerste beleveren. Het biotechbedrijf onderhandelt momenteel onder meer met de Verenigde Staten en de Europese Unie over het reserveren van miljoenen vaccindoses, in ruil voor hoge voorschotten. Moderna vroeg volgens de Financial Times aanvankelijk meer dan $100 voor een dubbele doses.

    Winstmarge niet opgegeven
    De vraagprijs van Moderna overtreft de prijs van $19,50 per dosis, die het Amerikaanse farmaconcern Pfizer vorige week overeenkwam met de Amerikaanse regering. Komende maanden moet uit onderzoek op menselijke proefpersonen blijken of de vaccins ook effectief zijn en geen ernstige bijwerkingen veroorzaken.

    Twee grote farmabedrijven - Johnson & Johnson en AstraZeneca - hebben eerder gezegd dat ze een mogelijk coronavaccin tegen kostprijs zullen verkopen. Pfizer, Moderna en een aantal andere bedrijven zeggen wel een winstmarge te verlangen.

    Moeizame onderhandelingen
    Nederland sloot vorige maand samen met drie andere EU-lidstaten een akkoord met AstraZeneca, dat voorziet in de levering van zeker 300 miljoen doses. De Europese landen zouden daar naar verluidt zo'n €750 mln voor betalen, oftewel €2,50 per doses. Johnson & Johnson heeft eerder laten weten dat de vraagprijs van zijn vaccin waarschijnlijk niet boven de $10 komt.

    Het persbureau Reuters meldde deze week dat de Europese onderhandelingen over het reserveren van vaccins moeizaam verlopen. Brussel kan het vooralsnog niet eens worden met Moderna, Pfizer en Johnson & Johnson. Een woordvoerder van de Europese Commissie zei evenwel dat de onderhandelingen ver gevorderd zijn en een overeenkomst op handen is.

    fd.nl/ondernemen/1352676/moderna-vraa...
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 251 252 253 254 255 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links