Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blij met fysiek goud en zilver!

8.777 Posts
Pagina: «« 1 ... 406 407 408 409 410 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 25 juli 2020 16:20
    Van de twintig artikelen die over de goudprijs gaan wordt vrijwel altijd alleen de dollarprijs genoemd.

    Zelf vind ik dat al jaren storend omdat we tenslotte in Europa leven en ik vooral de prijs van het goud in Euro's wil weten.

    Hier te vinden:https://www.goldrepublic.nl/goudprijs?period=5year&units=kg&currency=EUR&type=line

    De website van Behr kwam ik niet meer op. Hebben jullie nog een mooie gedetailleerde Euro grafiek van het goud?

    Peter
  2. forum rang 9 josti5 25 juli 2020 16:33
    quote:

    ffff schreef op 25 juli 2020 16:20:

    Van de twintig artikelen die over de goudprijs gaan wordt vrijwel altijd alleen de dollarprijs genoemd.

    Zelf vind ik dat al jaren storend omdat we tenslotte in Europa leven en ik vooral de prijs van het goud in Euro's wil weten.

    Hier te vinden:https://www.goldrepublic.nl/goudprijs?period=5year&units=kg&currency=EUR&type=line

    De website van Behr kwam ik niet meer op. Hebben jullie nog een mooie gedetailleerde Euro grafiek van het goud?

    Peter
    Peter, voor de actuele koersen van goud en zilver kijk ik altijd even bij Holland Gold:

    www.hollandgold.nl/?gclid=CjwKCAjwsO_...

    Wordt iedere minuut ververst.
  3. forum rang 10 voda 27 juli 2020 07:28
    Live: Vlakke start verwacht op beurzen, goud duurder dan ooit

    Een troy ounce goud kost maandagochtend in Azië $1931. Dat is een nieuwste hoogste koers aller tijden. Oplopende spanningen tussen de VS en China stuwen de koers verder omhoog in onzekere coronatijden.

    fd.nl/beurs/1352413/live-vlakke-start...
  4. forum rang 10 voda 27 juli 2020 08:21
    Goudprijs stijgt naar recordhoogte

    De goudprijs is maandag naar een recordhoogte van 1923,20 dollar per troy ounce (31,1 gram) gestegen. Daarmee is het record uit 2011 van 1921,17 dollar verbroken.

    Economische redactie 27-07-20, 05:02 Laatste update: 08:00

    De goudprijs is sinds de uitbraak van het coronavirus flink gestegen en het recordniveau van september 2011 kwam in zicht. Vrijdag steeg de prijs al tot meer dan 1900 dollar per troy ounce (een gewichtsmaat voor edelmetalen). De stijging van de goudprijs heeft tal van oorzaken en psychologie is er een van, zeggen specialisten en analisten.

    De afgelopen tijd maakt de goudprijs een stevige opmars, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren. De prijs wordt ook geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen.

    Investeringen in goud worden beschouwd als bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen voor grotere interesse in edelmetalen. Zo zit ook bijvoorbeeld de zilverprijs flink in de lift.

    www.ad.nl/economie/goudprijs-stijgt-n...
  5. forum rang 10 voda 27 juli 2020 12:56
    Update: Goudprijzen op hoogste niveau ooit

    (ABM FN-Dow Jones) De goudfuture die in augusutus op Comex expireert, koerste maandagmiddag 2,2 procent hoger naar 1.929,50 dollar per troy ounce en de goudprijs noteert hiermee op zijn hoogste stand ooit. In 2011 werd de vorige top neergezet in de nasleep van de financiële crisis.

    Analisten wijzen als verklaring voor de opmars van het edelmetaal onder meer naar de sinds kort weer oplopende spanningen tussen de VS en China, vrees voor het herstel van de wereldeconomie door zorgen over de weer aan kracht winnende corona-uitbraak en de verzwakkende dollar, aangezien de goudprijs in dollars noteert.

    Daarnaast wijzen ‘goldbugs’ ook op de ongekende geldcreatie, waarmee overheden en centrale banken momenteel de economische impact van de coronapandemie proberen te verzachten.

    Afgelopen week sloten Europese regeringsleiders na een marathonsessie in Brussel nog een historisch akkoord over een coronaherstelfonds ter waarde van 750 miljard euro. Een deel daarvan zal worden geleend op de kapitaalmarkten.

    Feitelijk is hier overigens alleen van geldschepping sprake indien de leningen niet meer van de balans van de Europese Centrale Bank verdwijnen, doordat ze eeuwig worden doorgerold. Een optie waar momenteel hardop over wordt gespeculeerd.

    De economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow meldde daarnaast op zondag dat het Amerikaans Congres naar verwachting zal instemmen met nieuwe stimuleringsmaatregelen, waaronder wederom een cheque van 1.200 dollar voor vrijwel elke Amerikaan. Hier is direct sprake van geldcreatie.

    Voor het uitdelen van dit ‘gratis geld’ zal de Federal Reserve de spreekwoordelijk geldpers aanzetten. Goud kan juist niet ‘bijgedrukt’ worden en is onder meer om die reden voor critici van monetaire financiering een aantrekkelijk beleggingsalternatief. Monetaire financiering kan in hun ogen op termijn leiden tot hyperinflatie.

    Overigens is inflatie momenteel nog in geen velden of wegen te bekennen.

    Doordat centrale banken daarnaast kunstmatig de rentes laag houden, levert een spaarrekening, net als goud, geen direct rendement op. Daarmee vervalt een argument om niet in goud te beleggen. Ook de rendementen op obligaties, een ander beleggingsalternatief, zijn historisch ongekend laag.

    Wel brengt een belegging in goud opslagkosten met zich mee.

    De ogen van goudbeleggers zijn deze week vooral gericht op het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. Economen voorzien geen aanpassing van de rente die rond het nulpunt wordt gehouden, maar hopen wel op meer inzicht over onder meer de te verwachten tijdsduur van deze extreem lage rente. Eerder gaf voorzitter Jerome Powell aan de rente tot ten minste 2022 laag te houden.

    Als in de toelichting op het rentebesluit hints worden afgegeven die duiden op verdere monetaire verruiming of een verlenging van de termijn daarvan, dan kan dit leiden tot een nieuwe impuls voor de goudprijs.

    Analist Naeem Aslam van AvaTtrade voorziet in dat scenario een aanval op de 2.000 dollargrens per troy ounce.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. [verwijderd] 27 juli 2020 13:55
    Goudkoorts in de Klondike, vanavond 20.00 uur NPO2 extra.

    Dawson City: Frozen Time is een Amerikaanse documentaire uit 2016, geschreven, bewerkt en geregisseerd door Bill Morrison en geproduceerd door Morrison en Madeleine Molyneaux. Het werd vertoond in de Orizzonti Competition sectie op het 73e Filmfestival van Venetië.
  7. forum rang 10 voda 28 juli 2020 07:36
    Goudprijs stijgt steeds verder

    Gepubliceerd op 28 juli 2020 06:59 | Views: 521

    Gold World Spot (USD) 07:32
    1.936,13 -6,38 (-0,33%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs stijgt steeds verder. Dinsdag werd voor het eerst de 2000 dollar per troy ounce (31,1 gram) aangetikt. De afgelopen tijd maakt de goudprijs al een stevige opmars, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren.

    Investeringen in goud worden beschouwd als bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden. De prijs wordt ook geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen vanwege de coronacrisis, zoals renteverlagingen. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen voor grotere interesse in edelmetalen. Zo zit ook bijvoorbeeld de zilverprijs flink in de lift.

    Verder heeft de U.S Mint het volume van gouden en zilveren munten die het distribueert verkleind, omdat de productie door de coronapandemie onder druk staat. Dat blijkt uit documenten die persbureau Bloomberg in bezit heeft. Door maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus op productielocaties zal de muntproductie waarschijnlijk de komende twaalf tot achttien maanden lager zijn. De faciliteit in New York is daardoor niet meer in staat om tegelijkertijd zilveren en gouden munten te slaan.

    Het vorige recordniveau voor goud, van september 2011, werd maandag al gebroken.
  8. forum rang 10 voda 28 juli 2020 14:23
    Beursblik: Goldman bullish op goud en zilver

    (ABM FN-Dow Jones) De goudprijs zal in de komende maanden nog veel verder stijgen. Dit is de verwachting van Goldman Sachs.

    De prijs voor een ounce goud ligt momenteel nipt onder de 2.000 dollar, maar de Amerikaanse zakenbank denkt dat het eindstation nog niet in zicht is. De bank denkt dat een ounce binnen 12 maanden 2.300 dollar kost, nu het koersdoel van 2.000 dollar is gehaald.

    Tegelijk met de nieuwe raming voor de goudprijs, werd Goldman ook positiever over zilver. Waar de bank eerder rekende op een prijs van 22 dollar per ounce, gaat het nu uit van 30 dollar.

    Goldman haalde verschillende redenen aan voor zijn hogere taxaties. Zo wezen de analisten op de toenemende geopolitieke spanningen, maar ook neemt de onzekerheid in de VS zelf toe op politiek en sociaal vlak. Daarbovenop komt het coronavirus dat steeds harder om zich heen lijkt te grijpen.

    De schulden van de VS staan intussen op een recordniveau, aldus Goldman, en dat roept de vraag op over hoe lang de dollar nog als safe haven zal worden gezien.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
8.777 Posts
Pagina: «« 1 ... 406 407 408 409 410 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.388,63 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links