Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos juli 2020

8.569 Posts
Pagina: «« 1 ... 303 304 305 306 307 ... 429 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. boompie 26 juli 2020
    quote:

    Die Fohlen schreef op 25 juli 2020 23:27:

    Medicijnen inzake IPF en Fibrose (idiopathic pulmonary fibrosis); potentiële markt van 3,27 miljard dollar tegen 2025; dodelijke ziekte (levensverwachting 2-5 jaar).
    *Ziritaxestat/GPLG1690: adhv dit medicijn tracht Galapagos longfibrose aan te pakken. Het is een chronische littekenziekte die zorgt voor een progressieve en onomkeerbaare achteruitgang van de longfunctie. Zit momenteel in de eindfase van fase 3 en worden begin 2021 de futility outcome verwacht, gevolgd door de uiteindelijke resultaten begin 2022.
    Het middel kreeg in de VS en EU ook de status van weesgeneesmiddel (voordelen: lagere kosten & 7 jaar marktexclusiviteit). Dit wordt zowel voor de dosissen 200 als 600mg getest.
    Daarnaast wordt GLPG1690 ook getest voor Systemische Sclerose waarvan de resultaten eind juli/begin augustus verwacht worden (Primary Completion: May 21, 2020).
    Hiervan gaan ook 31/33 patiënten door naar een tweejarige vervolgstudie!
    95K patiënten en nog geen goedgekeurd medicijn voorhanden.
    Primair eindpunt: huiddikte.
    *GLPG1205 (100mg dosering): fase twee studie waarvan begin 2020 de werving voltooid werd. Hiervan worden ook in de tweede helft van dit jaar resultaten verwacht.
    Primair eindpunt: longcapaciteit.

    In deze markt is dringend nood aan een goed werkend medicijn en zijn er op dag van vandaag weinig werkzame alternatieven voorhanden!
    De eerste resultaten, patiëntenervaringen en andere zaken lijken tekens aan de wand dat er mogelijks naar Filgotinib een nieuwe blockbuster on the way is. Fingers crossed voor de aankomende data hiervan!

    *Artrose/GLPG1972: meest voorkomende chronische aandoeningen van de gewrichten.
    Hierbij breekt het kraakbeen tussen de botten af en kan na verloop van tijd ook het bot beginnen afbreken of ontstekingen ontstaan.
    In 2018 waren er 93 miljoen patiënten in VS, EU en Japan.
    Overeenkomst met Servier voor de mogelijke commercialisatie (ex-VS) waarvoor Galapagos (ééncijferige) royalties zal ontvangen.
    In een fase 2b onderzoek werd de werkzaamheid van drie verschillende dagelijkse orale dosissen onderzocht.
    De data hiervan worden eind september dit jaar verwacht.
    Hierna kan Gilead ervoor opteren GLPG1972 in de VS te commercialiseren tegen betaling van de opt-in vergoeding.
    Voor deze enorme markt is op vandaag ook nog geen goedgekeurd medicijn voorhanden!
    Een enorme markt die openligt voor Galapagos/Servier/Gilead.
    Primair eindpunt: vermindering van kraakbeenverlies.

    *TOLEDO: nieuw, niet bekendgemaakt target van het onderzoeksplatform van Galapagos.
    Hieraan werkt momenteel reeds 50% van het personeel, wordt als baanbrekend bestempeld door zijn duale werking en is CEO van de Stolpe zeer benieuwd naar!
    Het target wordt zo lang mogelijk geheim gehouden om de concurrentie op achterstand te houden.
    Verschillende moleculen zullen binnen de ontstekingsziekten getest worden, met als voornaamste molecuul GLPG3970 waarvan de eerste resultaten in 2021 verwacht worden.
    Eind dit jaar zou het management van Galapagos bekend maken waarover Toledo concreet gaat.

    Andere relevante zaken:
    °Cashpositie van 5,7 miljard (!) euro.
    Hiermee wordt de cashburn voor de komende jaren zeker en vast gedekt en met de commercialisatie van Filgotinib en eventuele mijlpaalbetalingen of opt-ins door Gilead kunnen er bijkomende inkomsten verwacht worden.
    °Management onder leiding van CEO Onno van de Stolpe dat ondertussen een uitstekend track record kan voorleggen.
    °Recrutering van hoge profielen van verschillende grote pharmabedrijven om de commercialisering van Filgotinib in Europa (dat in eigen beheer gebeurt) te doen slagen.
    °Zoals hierboven beschreven de uitgebreide pijplijn die niet snel opgedroogd zal geraken.

    Disclaimer: zonder twijfel zal dit overzicht fouten of onvolmaaktheden bevatten.
    Feel free om opbouwend correcties of toevoegingen te geven.

    Dat is nog eens info.
  2. forum rang 4 holenbeer 26 juli 2020 00:24
    quote:

    MadisonAv schreef op 25 juli 2020 23:34:

    [...]

    Inderdaad, ik kom even niet meer bij van het lachen.

    Met zo'n uitspraak is de kans groot dat je een trol bent @pardon, maar voor het geval je dat niet bent:

    Als (!) Filgo ooit de kaap van 5 miljard jaaromzet haalt (zeker geen evidentie!), zal dat in het aller aller beste geval binnen 5, en wellicht pas binnen 10, jaar zijn.
    En dan uiteraard enkel op voorwaarde dat het in meerdere grote indicaties (UC, Crohns, PSa, AS, ...) goedgekeurd wordt en zich kan differentieren van de concurrentie.

    Zie verkoopsevolutie Olumiant & Rinvoq sinds lancering. Dat gaat heel gestaag.
    Zo ook Humira. Pas in het 6de (!) jaar na lancering werd de kaap van 5 miljard USD omzet overschreden. imgur.com/a/ofJgdcB

    En dat is eigenlijk geen ideaal voorbeeld, daar Humira 1 van de succesvolste medicijnen ooit is geworden. Met alle goede wil van de wereld, zal Filgo Humira nooit evenaren op commercieel vlak.

    Om maar te zeggen, berg die fantasie van 5 miljard Filgo omzet in 2021 maar snel op. We spreken elkaar in 2025-2030...

    Kort doch goed artikeltje over de commerciele evolutie van Humira. Wel al wat verouderd (2017). Maar alleen al voor de eerste grafiek kan dit voor sommige forumleden interessant zijn. This is a long game ;)
    www.linkedin.com/pulse/story-humira-s...

    Leuk, a pipeline in a drug. Sounds familiair.
  3. forum rang 4 BioBio 26 juli 2020 07:30
    quote:

    Die Fohlen schreef op 25 juli 2020 23:27:

    Galapagos: Belgisch-Nederlands biotechnologiebedrijf dat aan de hand van kleine moleculen nieuwe geneesmiddelen tracht te ontwikkelen om de levenskwaliteit van miljoenen patiënten te verbeteren. Noteert zowel op Euronext als op Nasdaq (GLPG).

    In juli 2019 sloot Galapagos een deal met hun Amerikaanse partner Gilead om de komende 10 jaar geen overnamebod uit te brengen.
    Daarnaast kreeg Galapagos 3,5 miljard euro van het Amerikaanse pharmabedrijf om inzage te krijgen in de pijplijn van Galapagos en exclusiviteit om mogelijke medicijnen van Galapagos te commercialiseren. Na elke fase 2 studie kan Gilead (tegen betaling) ervoor opteren in een molecuul te stappen om ex-Europa te gaan commercialiseren.
    Tegelijk werd het aandelenbelang met een miljard uitgebreid tot 22% (ondertussen 25,6%) met de mogelijkheid dit op te trekken tot 29,9%.
    Voor het bereiken van verschillende mijlpalen kan Galapagos tot ruim een miljard aan vergoedingen ontvangen van Gilead.

    Ter info, hoe komt een geneesmiddel tot stand:
    1) Wetenschappelijk onderzoek waaruit ideeën ontstaan
    2) Moleculen identificeren die voor een klinisch effect zorgen
    3) Veiligheidstesten: is het molecuul niet giftig?
    4) Optimaliseren van het molecuul om effectiever & veiliger te worden (honderden variaties van de overblijvende stoffen worden getest) - welke dosis zal getest worden?
    5) Preklinische tests (al dan niet met proefdieren): om de werking en eventuele bijwerkingen van het molecuul te observeren.
    6) Fase I van het klinisch onderzoek: testen van het kandidaat-medicijn op de veiligheid bij een beperkte groep (gezonde) mensen. Deze fase bevat meestal < 100 mensen
    7) Fase II van het klinisch onderzoek: indien de eerste fase gunstig blijkt, wordt het potentieel medicijn op een beperkte groep van patiënten getest. In deze fase gaat het meestal tussen de 100 à 500 patiënten.
    Deze groep wordt opgesplitst in een gedeelte die het medicijn toegediend krijgen en een gedeelte die een inactieve stof toegediend krijgen (= Placebogroep).
    8) Fase III van het klinisch onderzoek: als het medicijn beloftevol blijft in fase 2 komt het hierin terecht.
    Hierbij wordt het medicijn op grote schaal getest bij duizenden patiënten (wereldwijd) waarbij de veiligheid en werkzaamheid geobserveerd wordt. Ook de interactie met andere reeds bestaande medicijnen wordt nagegaan.
    9) Indien deze laatste fase ook positief blijkt te zijn kan er een aanvraag ingediend wordt bij de bevoegde autoriteiten om het medicijn goed te keuren waarna het gecommercialiseerd kan worden.
    Voor Europa is dit het EMA, in Amerika het FDA.
    Ook hierna dienen de bedrijven continu onderzoek te blijven doen naar de effectiviteit en veiligheid.

    Dit is belangrijk om de (uitgebreide) pijplijn van Galapagos in de juiste context te plaatsen.
    *FILGOTINIB: wordt getest in tal van ziektebeelden inzake ontstekingen.
    Voor Reumatoïde Artritis leverde dit medicijn geweldige werkings- én veiligheidresultaten.
    Na duizenden patiëntjaren aan data verzameld te hebben werden alle fases succesvol doorlopen en werd een aanvraag ingediend in de VS (met Priority Voucher = goedkeuring binnen de 9 maand), Europa en Japan. Zowel voor de dosis van 100mg als 200mg werd dit (positief) getest.
    Filgotinib is ontwikkeld in pilvorm wat een makkelijke ingebruikname oplevert.
    Voor Europa werd door het CHMP een positief advies voorgedragen naar het EMA dat binnen de 67 dagen zijn goedkeuring zal geven. Hier zal Galapagos zelf instaan voor de commercialisatie (Benelux + G5 landen)
    Voor Amerika wordt de mogelijke goedkeuring verwacht rond 19 augustus. Hier zal Gilead instaan voor de commercialisatie en ontvangt Galapagos 20 tot 24% van de omzet.
    Ook voor Japan kan de goedkeuring elk moment komen. Hier sloot Giliad een samenwerking met het Japanse bedrijf Eisai voor de distributie van Filgotinib (en eventuele toekomstige moleculen).
    Dit betekent dat de eerste verkopen van Galapagos in het laatste kwartaal van dit jaar zullen binnenkomen.
    De totale markt inzake ontstekingsziektes wordt tegen 2027 op 65 miljard dollar geschat (waarvan 40% in Reuma).
    Binnen een tweede domein, Colitis Ulcerosa (ernstige darmontsteking), werden eind mei ll ook de resultaten van fase 3 data gecommuniceerd. De veiligheid van het middel werd opnieuw bevestigd.
    Van de hoogste dosis (200mg) werden alle primaire eindpunten bereikt, de verwachtingen van de lagere dosis (100mg) werden echter niet volledig ingelost waardoor er (lichte) ontgoocheling heerstte.
    Desondanks zal ook in dit ziektebeeld een aanvraag gebeuren voor goedkeuring die ook verwacht wordt. Dit houdt ongeveer 13% in van de totale ontstekingsmarkt.
    Zo zal Galapagos binnen enkele jaren al meedingen naar de helft van deze concurrentiële markt (in RA en UC).
    Daarnaast wordt Filgotinib onderzocht inzake de ziekte van Crohn (dunne darm); Psoriatic Arthritis (gewrichten); ziekte van Bechterew (gewrichtsontsteking v/d wervelkolom); de ziekte van Sjögren (klieren); cutane lupus erythematosus (auto-immuunziekte / huid); membraneuze lupus nefropathie (nierfilteraandoening) en Uveïtis (ontstekingen aan de binnenzijde van het oog).
    Inzake COVID19 werden enkele maanden geleden de rekrutering voor de fase 3 van de ziekte v Crohn & Psoriatic Arthritis en de fase 2 van Uveïtis te onderbreken i.k.v. de veiligheid van de patiënten.
    Voor de ziekte van Bechterew wordt later dit jaar de opstart van fase 3 verwacht.

    Mooi overzicht!

    “Ook voor Japan kan de goedkeuring elk moment komen”

    Welke bron heb je hiervoor gebruikt?
  4. Stapvoets 26 juli 2020 09:28
    [quote alias=Ripster id=12596717 date=202007260855]
    Gelukkig is er nog Toledo, kunnen de beleggers op basis daarvan de koers weer omhoog fantaseren en speculeren naar €300, en bij de daadwerkelijke goedkeuring laten ze de koers weer omlaag knallen naar €200.

    Okay, je wilt beslist iets melden begrijp ik. Nou ja, dat mag en kan.
  5. forum rang 4 harvester 26 juli 2020 09:51
    quote:

    rakara schreef op 26 juli 2020 09:16:

    jaaromzet 5 miljard in reuma ... Sowieso te optimistisch in de eerste 5 jaar.
    En ik zit long.
    Zelf waag ik mij niet aan omzet verwachtingen.

    Echter de vergelijking tussen rinvoq (EMA)en filgo CHMP (zie filgo draadje Post Lingus) qua toelatingstekst is zeer duidelijk in het voordeel van filgo.

    Dat gaat elke leek/mondige patiënt en zeker de reuma artsen opvallen.

    Als wij dan ook nog de snelheid meenemen dat xeljans al marktaandeel veroverde in Duitsland (zie eerdere presentatie Galapagos), dan denk ik dat het marktaandeel van filgo een behoorlijk stuk sneller zal ontwikkelen in Europa.

    Ook de FDA gaat die verschillen in tekst zien en ook in haar teksten voor filgo er niet zo maar onderuit kunnen om positiever te zijn voor filgo (als er niet al vooraf overleg is geweest tussen CHMP en FDA)

  6. forum rang 4 harvester 26 juli 2020 10:06
    quote:

    wiegveld schreef op 26 juli 2020 09:27:

    www.barrons.com/articles/trump-signs-...

    Dit gaat pharma geld kosten, tenzij de lobby goed genoeg is. Maar Biden zal nog strenger zijn dan Trump (tenzij hij dat dan vergeten is)
    Tot 24 augustus mogen ze met een plan komen.....
    Dus dit zorgde voor de brede koersdalingen in biotech afgelopen vrijdag.
    In het artlikel wordt door sommige partijen wel gesuggereerd dat het meer om politieke campagnetaal gaat dan daadwerkelijk uit te voeren maatregelen. Het gaat ook meer om wat er bij de verzekeraars aan de strijkstok blijft hangen aan door Farmabedrijven geboden kortingen.

    Ik denk ook dat dit gevestigde partijen en producten als Humira qua marktaandeel en prijzen harder kan raken dan nieuwe marktpartijen.
  7. forum rang 4 harvester 26 juli 2020 10:26
    quote:

    harvester schreef op 26 juli 2020 10:06:

    [...]

    Dus dit zorgde voor de brede koersdalingen in biotech afgelopen vrijdag.
    In het artlikel wordt door sommige partijen wel gesuggereerd dat het meer om politieke campagnetaal gaat dan daadwerkelijk uit te voeren maatregelen. Het gaat ook meer om wat er bij de verzekeraars aan de strijkstok blijft hangen aan door Farmabedrijven geboden kortingen.

    Ik denk ook dat dit gevestigde partijen en producten als Humira qua marktaandeel en prijzen harder kan raken dan nieuwe marktpartijen.
    Overigens wordt het voor ABBVIE straks flink lastiger om het US marktaandeel en de huidige prijsstelling te handhaven als naast rinvoq en humira jyseleca/filgo ook toegelaten wordt op de US markt. de Humira biosimilar bescherming helpt daar dan niet meer.

    Gelukkig voor ABBVIE aandeelhouders pleegde die vorig jaar een grote overname zodat Humira afhankelijkheid voor haar voortbestaan verminderd is.

  8. forum rang 7 wiegveld 26 juli 2020 10:35
    Abbvie Q2 komt as donderdag. Dan wordt meer duidelijk.
    Ze hebben tijd gekocht om Humira om te zetten naar Rinvoq. Dan zien we of t ze lukt.
    Hun voordeel tov Gilead/GLPG is zoals ik eerder postte de marktkennis en de kennis van de artsen.

    Ze krijgen allemaal te maken met de prijzenwet USA. ( zie ook de mogelijkheid om producten uit Canada te gaan halen. Die wordt in het stuk ondergewaardeerd in mijn optiek.
  9. [verwijderd] 26 juli 2020 10:38
    quote:

    silverwheaton schreef op 26 juli 2020 10:10:

    Onno mag/moet zich verrijken. Wat hij betekent voor de mensheid is zoveel waardevoller dan enkele procentjes koerswinst. Zijn we al niet genoeg verwend geweest de laatste jaren?
    ja en jij koopt aandelen voor de goedheid van de mens zeker...fijn dat er mensen mee geholpen worden maar ik zie graag wat winst op de bank, liefst mijn eigen rekening.
  10. baloub1 26 juli 2020 10:55
    Menu
    Meeting highlights from the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) 20-23 July 2020 Share
    News 24/07/2020
    Eleven new medicines recommended for approval

    EMA’s human medicines committee (CHMP) recommended eleven medicines for approval at its July 2020 meeting, including a medicine for use in countries outside the European Union.

    The CHMP adopted a positive opinion for Dapivirine Vaginal Ring (dapivirine) used to reduce the risk of infection with the human immunodeficiency virus type 1 (HIV-1), in combination with safer sex practices when oral pre-exposure prophylaxis is not used, cannot be used or is not available. Placed in the vagina, the ring slowly releases the antiretroviral medicine dapivirine over a period of 28 days.

    This is the eleventh medicine recommended by EMA under EU Medicines for all (EU-M4All), a mechanism that allows the CHMP to assess and give opinions on medicines that are intended for use in countries outside the EU under Article 58 of Regulation (EC) No 726/2004. For more information, see the press release in the grid below.

    The Committee recommended granting a conditional marketing authorisation for Blenrep* (belantamab mafodotin), a new antibody-drug conjugate for adult patients with relapsed and refractory multiple myeloma who no longer respond to treatment with an immunomodulatory agent, a proteasome inhibitor and a CD-38 monoclonal antibody. Blenrep benefited from the support of the PRIME scheme, EMA’s platform for early and enhanced dialogue with developers of promising new medicines that address unmet medical needs. For more information, see the press release in the grid below.

    The CHMP recommended granting a marketing authorisation for Adakveo* (crizanlizumab), for the prevention of recurrent vaso-occlusive crises (when blood vessels are blocked by abnormal red blood cells, restricting the flow of blood to an organ) in patients with sickle cell disease.

    The CHMP adopted a positive opinion for Arikayce liposomal* (amikacin), for the treatment of non-tuberculous mycobacterial lung infections caused by Mycobacterium avium Complex in adults with limited treatment options who do not have cystic fibrosis.

    The Committee recommended granting a conditional marketing authorisation for Ayvakyt* (avapritinib), for the treatment of adult patients with unresectable or metastatic gastrointestinal stromal tumours harbouring the platelet-derived growth factor receptor alpha D842V mutation.

    The Committee adopted a positive opinion for Calquence* (acalabrutinib) for the treatment of chronic lymphocytic leukaemia, a type of cancer affecting white blood cell called lymphocytes.

    Jyseleca (filgotinib) received a positive opinion for the treatment of rheumatoid arthritis.
  11. forum rang 4 Jan66 26 juli 2020 10:58
    quote:

    wiegveld schreef op 26 juli 2020 09:27:

    www.barrons.com/articles/trump-signs-...

    Dit gaat pharma geld kosten, tenzij de lobby goed genoeg is. Maar Biden zal nog strenger zijn dan Trump (tenzij hij dat dan vergeten is)
    Tot 24 augustus mogen ze met een plan komen.....
    Tussen iets schrijven/roepen en daadwerkelijk iets doen zit wel verschil. Ik ben het eens dat sommige medicijnen asociaal duur zijn vooral medicijnen waarvan de markt beperkt is (monopolist) en dat overheden daar tegen ageren daar kan ik mij wel iets bij voorstellen.

    Ook de overheden treffen blaam door een enorme regelbrij te creëren waaraan partijen moeten voldoen voordat men iets kan ondernemen niet voor niets worden tests op patiënten vaak in landen uitgevoerd waar de regels minder stringent zijn. Deze landen willen hier dan wel iets voor terug!!

    Het is hier wel vaker geschreven waarom heeft Europa geen potje met geld waaruit bv universiteiten geld kunnen krijgen om op zoek te gaan naar medicatie van zeldzame ziektes ?? Het mes snijdt dan aan 2 kanten de overheden hebben dan een flinke vinger in de pap om te zorgen dat een eventueel nieuw medicijn niet exorbitant duur worden en de kennis en kunde komt nog op een hoger niveau.

    Of Joe Biden ooit president gaat worden waag ik te betwijfelen gezien zijn kwakkelende gezondheid het valt te hopen dat de democraten een goed alternatief hebben klaarstaan in de coulissen anders kan het wel eens een bestuurlijke chaos worden in de VS.

    Ik ben voor de komende maanden niet optimistisch over de aandelen koersen de Corona crisis is nog lang niet opgelost en de puinhoop die Trump er op dit moment van maakt dat doet de markt ook niet goed.

8.569 Posts
Pagina: «« 1 ... 303 304 305 306 307 ... 429 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links