Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,660 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

15-6-2020: Galapagos is een BUY

260 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 K. Wiebes 23 juli 2020 11:22
    quote:

    Woman in Chains32 schreef op 23 juli 2020 00:39:

    ...
    • Liquide positie van Galapagos is ongekend riant: €5,6 miljard, en geen noemenswaardige schulden. Hiermee kunnen ze jaren en jaren vooruit, en kleine overnames en licentie-deals kunnen worden gedaan met dit enorme bulk aan geld...
    Weet iemand hier uit z'n hoofd of Gala ook aandelen mag uitgeven t.b.v. een overname?
    Meer specifiek: een overname middels een aandelenruil?
    Of zijn er in de Gil-deal t.a.v. daarvan restricties opgenomen?

    Onno heeft recent aangegeven, dat hij - bij gelegenheid - wel kleinere overnames wil doen;
    maar hij heeft al diverse keren koersen van 200+ "laten lopen"; vandaar de vraag.
  2. [verwijderd] 23 juli 2020 11:45
    quote:

    K. Wiebes schreef op 23 juli 2020 11:22:

    [...]Weet iemand hier uit z'n hoofd of Gala ook aandelen mag uitgeven t.b.v. een overname?
    Meer specifiek: een overname middels een aandelenruil?
    Of zijn er in de Gil-deal t.a.v. daarvan restricties opgenomen?

    Onno heeft recent aangegeven, dat hij - bij gelegenheid - wel kleinere overnames wil doen;
    maar hij heeft al diverse keren koersen van 200+ "laten lopen"; vandaar de vraag.
    Waarom zou hij als hij op een gouden berg zit?
    Hij zegt eerder richting de markt: "wij hoeven geen emissies te doen, geld zat voor al onze plannen."

    Los daarvan vind ik dat als hij een overname doet die zo groot is dat aandelen uitgeven noodzakelijk is, hij eerst is eigen pillen naar de markt moet brengen dan op een ander paard te wedden. Ze geven aan bezig te zijn met baanbrekend werk, waarom een duur ander paard kopen voor in de stal?
  3. forum rang 6 RJ 80 23 juli 2020 12:29
    quote:

    Jos1956 schreef op 14 juli 2020 10:53:

    @Sir Piet en @Holenbeer:
    nogmaals; ik stel voor dat WIC voor zichzelf spreekt. Het lijkt me niet goed als we vragen stellen bij het stellen van vragen. Overigens nog geen antwoord van WIC.
    Ga dan naar het maandelijkse Galapagos draadje Jos, dit forum is juist bedoeld voor inhoudelijke berichten zoals WIC plaatst. Hij is bij mijn weten zelfs initiator ervan. Velen stellen er veel waarde in (waaronder ik), dus als het je niet aanstaat ga dan naar het maanddraadje toe is mijn advies.

    Dit forum was schoon van onnodig commentaar, wel zo prettig. Laten we dat zo houden aub, zoals het was. Precies waar een forum voor bedoeld is :-). zie je bij het andere draadje Jos! :-D
  4. Die Fohlen 23 juli 2020 15:57
    quote:

    Woman in Chains32 schreef op 23 juli 2020 00:39:

    Binnen 36 uur het persbericht van Galapagos over adviesoordeel CHMP-commissie over 1e Galapagos medicijn, genaamd Filgotinib.

    Filgotinib wordt binnen 6-7 ontstekingsziekten onderzocht, en is het verst gevorderd binnen reuma artritis.
    De markttoelating voor reuma artritis en andere ziektes zal volgen in USA, EU, Japan, Canada en nog vele andere landen.

    Waarom is de markttoelating van dit Galapagos zo belangrijk? Wat zijn kenmerken van Filgotinib, een selectieve JAK1-remmer?
    Binnen reuma artritis & Galapagos/Gilead de volgende ontwikkelingen inzake commercialisering Filgotinib:

    1) De JAK1-selectiviteit van Filgotinib geeft de beste veiligheidsratio’s, versus concurrente JAK-remmers, op het gebied van serieuze infecties, gordelroos, malignancies, diepe veneuze trombose en longembolieën.
    Bij remming van JAK2 en/of JAK3 komen er meer bijwerkingen. Dit is bij Filgotinib niet het geval en is een belangrijke differentatie t.o.v. de drie concurrente JAK-medicijnen.
    2) Filgotinib is de enige JAK-remmer die met de hoogste onderzochte dosis (200mg) markttoelating kan verkrijgen voor alle afzetmarkten
    3) Filgotinib wordt al +6 jaar onderzocht in reuma-patiënten die dagelijks een pil tot zich nemen met uitstekende werkzaamheid tot gevolg.
    4) De JAK-klasse wint snel aan marktaandeel binnen enorm grote ontstekingsziekten markt
    5) Voordelen van JAK-remmers: snelle werking, oraal (pil), en geen resistentie (lichaam maakt geen antilichamen aan) waardoor er sprake is van lange respons.
    6) 1e lijns behandeling voor bijvoorbeeld reuma artritis is Methotrexaat; niet bepaald een veilig medicijn. Het geeft veel bijwerkingen.
    2e lijns behandelingen zijn andere biologische medicijnen, en dan met name de TNF-remmers en IL-6 medicijnen. JAK-remmers zouden dan pas voorgeschreven als 3e lijnsbehandeling.
    De JAK-klasse wordt nu reeds als 2e lijns-behandeling voorgeschreven, en marktleider AbbVie voorziet dat JAK-remmer ook als 1e lijns behandeling zullen voorgeschreven
    7) Voordeel voor Filgotinib van Galapagos is dat reumatologen ook in toenemende mate alternatieve JAK-remmers voorschrijven als de eerste JAK-remmer niet werkt
    8) Galapagos heeft in de vorm van Gilead, en Eisai (Japan) sterke partners voor belangrijke afzetmarkten als USA/Japan en delen van Europa.
    Gilead staat bekend om haar baanbrekende medicijnen binnen HIV/HCV en heeft inzake COVID-19 ook alles op alles gezet om verlichting te bieden voor patiënten in nood door middel van Remdisivir
    9) Galapagos heeft in grofweg 2 jaar haar commerciële team uitgebouwd voor Big 5 EU en de Benelux. Veel personeel wordt geworven van de grote farmaceuten met veel ervaring.
    10) De markt van ontstekingsziekten is enorm groot en zal tegen 2027 naar verwachting minimaal $65 miljard bedragen (per jaar). Dit betreft met name de Reuma-ziekten en darmziekten. Daarnaast heb je nog lupus, oogziektes, huidziektes. Ook al hebben we te maken met een recessie en langere onzekerheid. Goede medicijnen blijven nodig. Ze maken ook dat ziekenhuisopnamen minder vaak voorkomen alsmede operaties, er zijn dan minder bezoekconsults en het voorkomt onnodig veel gebruik van andere medicijnen, wat kans op bijwerkingen weer doet toenemen.
    11) Ten behoeve van goede profilering Filgotinib als medicijn voor de toekomst is een vooraanstaand reumatoloog in dienst genomen door Gilead, welke de grote lijnen uit gaat zetten naar de toekomst toe.
    Deze meneer M. Genovese volgt Filgotinib en de JAK-klasse al + 5 jaar en zal de discussies met CHMP (EMA) en FDA hebben geleid. Dit is een geruststellende gedachte. Wetenschap ter verbinding naar zorgautoriteiten.

    Galapagos heeft binnenkort haar 1e goedgekeurde medicijn. Vele marktvolgers/analisten voorspellen een grote toekomst voor dit medicijn: Filgotinib.
    Dit is een medicijn wat breed inzetbaar is. De ambitie om dit goed naar de markt te brengen is enorm getuige de opbouw van commerciële teams.

    • Bestaat marktwaarde Galapagos uit verwachtingswaarde: Ja. Dit is dus gebaseerd op succes verkoop medicijnen door partners alsmede eigen verkoop; verkrijgen royalties (20%-30%) en mijlpaalbetalingen (staat nog $2,7 miljard open).
    • Liquide positie van Galapagos is ongekend riant: €5,6 miljard, en geen noemenswaardige schulden. Hiermee kunnen ze jaren en jaren vooruit, en kleine overnames en licentie-deals kunnen worden gedaan met dit enorme bulk aan geld
    • Heeft Galapagos nog meer kansrijke medicijnen: Ja, naast Filgotinib (GLPG0634), vooral GLPG1690, GLPG1972, GLPG1205, GLPG3970 en nog vele medicijnen in de kliniek.
    • Komen er naast de aankomende goedkeuringen nog meer belangrijke gebeurtenissen: ja, er komt belangrijke data van GLPG1690, GLPG1972 en GLPG1205 in 2e halfjaar 2020.

    Galapagos kan een zeer goede uitgangspositie verkrijgen met de aankomende adviesoordelen & goedkeuringen Filgotinib. Belangrijk is het oordeel van de USA-zorgautoriteit, geheten FDA te 19 augustus.
    Een medicijnbijsluiter zal worden afgegeven voor Filgotinib, maar met vermelding van welke waarschuwingen... (waarschuwingen bij goedgekeurde medicijnen zijn meer regel dan uitzondering!).
    Nuances kunnen worden aangebracht door FDA/EMA dat Filgotinib wezenlijk anders is dan de concurrente JAK-remmers en dat kan het medicijn een kick-start geven. Immers is de JAK1-selectiviteit een belangrijk gegeven.
    Daarbij komen ook de andere medicijnprogramma’s van Galapagos de komende weken en maanden meer aan het voetlicht. Dit is zeer van belang voor het waarde-oordeel van Galapagos.
    Bij meer positieve data neemt de kans toe op meerdere belangrijke medicijnen die de markt kunnen gaan bereiken; medicijnen die ook nog eens in verschillende ziektes worden onderzocht.
    Zeker GLPG1690 programma is een hele belangrijke met aankomende NOVESA-data.

    Het beloven enerverende tijden te worden voor Galapagos aandeel. Veel goedkeuringen en data in het verschiet de komende weken en maanden.
    De afgelopen maanden is het wat rustig geweest in berichtgeving. Des te meer kunnen we nu verwachten.
    Te beginne met CHMP-adviesoordeel voor vrijdag 13.00 uur. Een goedgekeurde hoge dosis van Filgotinib kan een uitstekende uitgangspositie verschaffen voor verkoop.
    Meer zekerheid dat een medicijn wordt goedgekeurd = nieuwe investeerders.

    CEO Galapagos: "we kijken uit naar een rijke nieuwsstroom in 2020. We hopen dat u bij ons blijft, want we zijn bezig met baanbrekend werk op het gebied van ontstekingsziekten, fibrose en nog veel meer".

    Bring it on!

    Vooreerst mijn waardering voor uw uiteenzetting.
    Bijkomend vraagje:

    "De markt van ontstekingsziekten is enorm groot en zal tegen 2027 naar verwachting minimaal $65 miljard bedragen (per jaar)."

    Hoe groot wordt de markt in uitsluitend RA verwacht?
  5. El buitre 23 juli 2020 17:57
    De markt voor geneesmiddelen voor de behandeling van ontstekingsziekten is aanzienlijk en blijft groeien. Onze inschatting is dat deze markt tegen 2027 zal groeien tot ongeveer $65 miljard, mede gedreven door nieuwe geneesmiddelen die beantwoorden aan de huidige onvervulde behoefte aan orale monotherapiebehandelingen die snel effect hebben en een betere, langere aanhoudende werkzaamheid hebben. RA blijft de grootste indicatie, met naar onze schatting een marktwaarde van $26 miljard, waarbij de andere indicaties samen een iets grotere opportuniteit vertegenwoordigen dan RA:

    Bron:
    reports.glpg.com/annual-report-2019/n...
  6. forum rang 4 holenbeer 23 juli 2020 20:27
    quote:

    El buitre schreef op 23 juli 2020 17:57:

    De markt voor geneesmiddelen voor de behandeling van ontstekingsziekten is aanzienlijk en blijft groeien. Onze inschatting is dat deze markt tegen 2027 zal groeien tot ongeveer $65 miljard, mede gedreven door nieuwe geneesmiddelen die beantwoorden aan de huidige onvervulde behoefte aan orale monotherapiebehandelingen die snel effect hebben en een betere, langere aanhoudende werkzaamheid hebben. RA blijft de grootste indicatie, met naar onze schatting een marktwaarde van $26 miljard, waarbij de andere indicaties samen een iets grotere opportuniteit vertegenwoordigen dan RA:

    Bron:
    reports.glpg.com/annual-report-2019/n...
    Eigenlijk betekent dit, dat de groei van de markt deels wordt veroorzaakt door de introductie van Filgotinib zelf. Dit stuk groei gaat niet naar de traditionele medicijnen, dit betreft mensen die nu nog geen medicatie gebruiken, vanwege bv. bijwerkingen, gebruiksgemak.
    Dat betekent dus ook dat Filgotinib van dit deel van de markt relatief een groter deel kan pakken, het creëert zijn eigen deelmarkt.
    Vanavond weten we meer.
  7. forum rang 6 de tuinman 23 juli 2020 22:13
    quote:

    RW1963 schreef op 23 juli 2020 17:59:

    Ik geef eerlijk toe dat ik lang niet alles snap wat WIC32 neerpent. Maar maakt mij ook niets uit. Enkele zinnen geven mij al rust en vertrouwen. En ook de vele pluimpjes die hij ontvangt sterken mij in het geloof in Galapagos ;-)
    Ik leer elke keer iets bij.
  8. [verwijderd] 24 juli 2020 16:56
    Omdat het zeer goed nieuws is voor de verdere uitbouw van Galapagos als biopharma bedrijf ook op dit topic de vermelding van goedkeurend adviesoordeel CHMP (=EMA). Proficiat Galapagos met deze mijlpaal!

    GILEAD EN GALAPAGOS KONDIGEN POSITIEVE EUROPESE CHMP OPINIE AAN VOOR JYSELECA® (FILGOTINIB) VOOR DE BEHANDELING VAN VOLWASSENEN MET MATIGE TOT ERNSTIGE REUMATOïDE ARTRITIS

    -- Klinisch ontwikkelingsprogramma van filgotinib laat duurzame werkzaamheid en een consistent veiligheidsprofiel zien bij reumatoïde artritis tot 52 weken --

    Foster City, Calif., & Mechelen, België, 24 juli 2020, 14:10 CET; gereglementeerde informatie – Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) en Galapagos NV (Euronext & Nasdaq: GLPG) kondigen vandaag aan dat de Commissie voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een positief advies heeft uitgebracht voor Jyseleca® (filgotinib 200 mg en 100 mg tabletten), een experimentele eenmaal daagse, orale, selectieve JAK1 remmer voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige reumatoïde artritis (RA, in de volksmond reuma) die eerder onvoldoende hebben gereageerd op of intolerant zijn voor ziekte-modificerende anti-reumatische geneesmiddelen (DMARDs). De positieve CHMP opinie is een wetenschappelijke aanbeveling aan de Europese Commissie om een handelsvergunning te verlenen in Europa.

    De positieve opinie van de CHMP wordt ondersteund door resultaten van de fase 3 FINCH en fase 2 DARWIN programma’s die 4.544 reuma patiëntjaren ervaring met filgotinib bevatten. De drie FINCH studies waarbij een brede variëteit aan patiënten betrokken is, bereikten alle primaire onderzoeksdoelen. In de studies bereikte filgotinib consistent ACR20/50/70 (American College of Rheumatology) en andere relevante behandelingsdoelen zoals DAS28(CRP <2.6). Filgotinib remde ook de progressie van structurele gewrichtsschade in vergelijking met placebo, zoals beoordeeld in de modified total Sharp score (mTSS). In de FINCH en DARWIN studies liet eenmaal daags filgotinib een consistent veiligheidsprofiel zien, zowel bij toediening als monotherapie als in combinatie met methotrexaat (MTX). Gevallen van ernstige infecties en herpes zoster waren over het algemeen vergelijkbaar met adalimumab en MTX, terwijl ernstige cardiovasculaire voorvallen (Major Cardiovascular Events; MACE) en veneuze trombo-embolie sporadisch gerapporteerd werden.

    De positieve opinie van de CHMP wordt nu geëvalueerd door de Europese Commissie, die de autoriteit heeft om geneesmiddelen in de 27 landen van Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en het VK toe te staan. Een besluit van de Commissie wordt in het derde kwartaal van 2020 verwacht.

    Filgotinib is een kandidaat-geneesmiddel en is niet goedgekeurd voor gebruik door enige regelgevende instantie.

    Belangrijke bevindingen:

    >>> Hoge en lage dosis worden geadviseerd voorde behandeling van volwassenen met matige tot ernstige reumatoïde artritis

    >>> Duidelijk beschreven door Gilead/Galapagos: sporadisch is er sprake van MACE/VTE. Dit doet zich bij concurrente JAK-remmers meer voor dan bij Filgotinib.
    Indien de FDA de MACE/VTE soortgelijk zou omschrijven binnen de bijsluiter gaat de vlag uit. Dit valt nog te bezien, maar er is een kans dat Gilead dit wel kan bewerkstelligen met reumatoloog Mark Genovese in de gelederen.
  9. forum rang 4 Lingus 24 juli 2020 20:09
    quote:

    Woman in Chains32 schreef op 23 juli 2020 00:39:

    1) De JAK1-selectiviteit van Filgotinib geeft de beste veiligheidsratio’s, versus concurrente JAK-remmers, op het gebied van serieuze infecties, gordelroos, malignancies, diepe veneuze trombose en longembolieën.
    Bij remming van JAK2 en/of JAK3 komen er meer bijwerkingen. Dit is bij Filgotinib niet het geval en is een belangrijke differentatie t.o.v. de drie concurrente JAK-medicijnen.

    Hulde voor je inspanningen WiC32. Je betoog onderschrijf ik bijna geheel. In je eerste punt staat echter een teveel terugkerend misverstand omtrent de JAK-1 selectiviteit van upadacitinib (Rinvoq), die slechter zou zijn dan filgotinib (Jyseleca). Dat is onjuist. Upadacitinib (Rinvoq) heeft zelfs een betere selectiviteit, gemeten tegen JAK-2, dan filgotinib (Jyseleca).

    Zie onder meer: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

    Daaruit (vertaald):
    "In het bijzonder is de hypothese gesteld dat meer specifieke selectiviteit van JAK's voor de remming van JAK1 alleen dosisgerelateerde toxiciteit zou kunnen verminderen, zonder een significant nadeel voor de werkzaamheid. 34 Het doel zou kunnen zijn om selectief alleen JAK1 te remmen om dezelfde klinische werkzaamheid te verkrijgen als een niet-selectieve pan-JAK-remmer, maar met een beter veiligheidsprofiel dat mogelijk wordt gegarandeerd door de niet-remming van JAK3. Dit is de reden waarom twee JAK1-selectieve geneesmiddelen (upadacitinib en filgotinib) nu worden beschouwd als de twee meest veelbelovende nieuwe kleine moleculen in ontwikkeling voor de behandeling van RA."

    "Tot op heden zijn twee JAK's met een grotere affiniteit voor JAK1 (upadacitinib en filgotinib) geëvalueerd bij de behandeling van RA-patiënten. Upadacitinib is een JAKi van de volgende generatie die selectief is voor JAK1 74-voudig over JAK2."

    "Filgotinib is een selectieve JAKi met een selectiviteit voor JAK1 versus JAK2 van bijna 30 keer. 45 Bovendien oefent filgotinib een dosisafhankelijke remming uit van Th1 – Th2 en in mindere mate van Th17-celdifferentiatie."

    Er is veel onderzoek te vinden over disbalans van Th1, Th2 en Th17 in relatie tot bijvoorbeeld RA en SLE. Google maar eens op th1 th2 th17 en arthritis.

    Uit de trialresultaten van upa en filgo blijkt dat filgo over het algemeen veiliger is. Filgo scoort onder meer beter op hemoglobinegehalte, lymfocytengehalte en NK-celgehalte. Galápagos en Gilead zullen vermoedelijk de focus gaan leggen op vergelijkende onderzoeken naar de veiligheidsverschillen tussen upa en filgo en vooral ook naar de oorzaken daarvan. Misschien speelt een disbalans in Th1, Th2 en Th17 bijvoorbeeld een grotere rol dan we tot nog toe denken. Leuk onderzoekwerk voor universiteiten.

    Verder zou het mij niet verbazen als uiteindelijk blijkt dat er een populatie patiënten is die beter reageert op Rinvoq en een populatie patiënten die beter reageert op Jyseleca. Geen enkele RA-patiënt is namelijk hetzelfde. Goed mogelijk dat die populaties ongeveer even groot gaan zijn. Die twee gaan de markt domineren. Er blijft ongetwijfeld nog een restmarkt voor de overige RA-medicijnen.
  10. bws 24 juli 2020 23:36
    In het mailabonnement van Fierce Biotech staat vandaag niets over de belangrijke horde voor goedkeuring die vandaag genomen is. Wel is er veel aandacht voor een patentdispuut rond Moderna. En dan zakt de techsector als gevolg van de spanningen tussen de VS en China. Het gevolg is dat de hele biotech sector ook mee zakt.
    Kortom het grote nieuws is ondergesneeuwd door nog groter nieuws. En dan zakken Galapagos en Gilead gewoon mee met de rest.
    Jammer, misschien trekt het komende week nog wat bij als analisten hun verwachtingen gaan bijstellen.
260 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links