Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,315 18 apr 2024 11:45
  • -0,215 (-0,64%) Dagrange 33,225 - 33,555
  • 1.622.390 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2435 2436 2437 2438 2439 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kanhetlager 23 juli 2020 14:11
    quote:

    ToTheTop schreef op 23 juli 2020 13:59:

    [...] Alles kan bij slechte constructies, daarvoor dien je goed te bouwen en zulke zaken hebben we ook al jaren in Frankrijk als het gaat om kerncentrales, daar geen moeite mee? Verder geeft bij een dam breuk geen honderden jaren schade, dat is bij een kernramp een heel ander verhaal, zeker bij plutonium dan gaan we naar de duizenden jaren. het zou een lachertje zijn als de Egyptenaren bouwwerken neer konden zetten die 2.000 jaar staan met hun gereedschap en wij nog geen dam 300 jaar met wat wij hebben. Hahahaha..
    Waarom lach je altijd om jezelf?
  2. forum rang 4 Yes we can 23 juli 2020 15:17
    Best risicovol om short te gaan op Shell, en dat mag je dan proberen onderbouwen op de meest onzinnige argumentatie.
    Een paar feiten:
    geen enkel hedgefunds heeft op dit moment een noemenswaardige shortpositie op RDS omdat ze het ofwel niet interessant vinden qua winst ofwel veel te risicovol.
    verder zijn we in de geindustrializeerde landen inderdaad bezig met een energietransitie. Maar die loopt veel veel trager dan wat de meeste mensen lijken te denken. Een elektrische auto wordt zonder subsidies niet gekocht en de komende jaren blijven deze wagens substantieel duurder dan een wagen met verbrandingsmotor. Ik werk in de energiesector en we krijgen jaarlijks prognoses vanuit de overheid over het marktaandeel van EV’s. De conclusie is heel eenvoudig: geen enkele van deze prognoses wordt de laatste 5 jaar gerealiseerd, blijft wishfull thinking. Wij gaan uit van een maximaal aantal elektrische voertuigen in België van ca. 740000 tegen 2030. En dat is een worst case scenario voor ons. Waarom worst case omdat dit tevens de maximale netinvestering tegen 2030 vertegenwoordigt. Dit betekent dat het marktaandeel van EV’s in 2030 maximaal iets minder dan 20% zou bedragen.
    Jammer genoeg lopen de meeste andere sectoren nog ver achter op dit scenario. Jammer genoeg omdat ik ook hoop dat één en ander sneller gaat.
    Scheepvaartsector: noppes
    Luchtvaart: noppes
    Openbaar vervoer: misschien, maar beperkte impact aangezien treinen en trams nu al elektrisch rijden. Bussen wordt een verhaal van lange adem...
    Chemie en petrochemie: noppes, die blijven olie gebruiken.
    Elektriciteistpowekking: fossiele brandstofaandeel stijgt door sluiting van kerncentrales en doordat gas als overgangsbrandstof wordt beschouwd.
    Tenslotte: alle ontwikkelingslanden of emerging countries leunen vooral op fossiele brandstoffen voor hun groei, simpelweg omdat ze iets anders niet kunnen betalen.

    Vergeet dus het fabeltje van sterk dalende vraag naar fossiele brandstoffen alvast tot 2030. Laat ons hopen dat ons dat lukt tegen 2050...

    Kortom: dit verhaal zal de koers van Shell niet beivloeden de komende jaren, tenzij misschien op basis van opgeklopt sentiment.

    Ik raad je dan ook sterk aan maximaal short te gaan Op Shell. Jouw investering vandaag is mijn winst voor morgen
  3. [verwijderd] 23 juli 2020 15:23
    quote:

    Yes we can schreef op 23 juli 2020 15:17:

    Best risicovol om short te gaan op Shell, en dat mag je dan proberen onderbouwen op de meest onzinnige argumentatie.
    Een paar feiten:
    geen enkel hedgefunds heeft op dit moment een noemenswaardige shortpositie op RDS omdat ze het ofwel niet interessant vinden qua winst ofwel veel te risicovol.

    Zoals de Engelstalige zeggen : Never short a good stock.

  4. forum rang 5 ToTheTop 23 juli 2020 15:23
    quote:

    RSA2020 schreef op 23 juli 2020 15:09:

    [...]

    denk niet dat de 30e veel goed zal maken. Maar ook niet dat het zwaar zal drukken. Alle sentiment is al meegewogen. Maak me meer zorgen om China/VS. dat moet niet nog meer uit de hand lopen.
    Beide kunnen geen fluit doen, beide zijn atoom machten. En van Trump weet je het al, als je naar Noord Korea hebt gekeken.
  5. RSA2020 23 juli 2020 15:30
    quote:

    ToTheTop schreef op 23 juli 2020 15:23:

    [...] Beide kunnen geen fluit doen, beide zijn atoom machten. En van Trump weet je het al, als je naar Noord Korea hebt gekeken.
    ze kunnen niet écht veel doen. Maar drukt koers wel. En van mij mag die wel rond14.5 blijven hangen. Ga ik relexter het weekend in :-)
  6. [verwijderd] 23 juli 2020 15:54
    We hebben de bears ook nodig om paniek te zaaien door de groene droom van de rijkere EU-landen, Californië,... te projecteren over de rest van de wereld en de koers naar koopmomenten te shorten.

    Het percentage elektrisch auto's is direct gerelateerd aan de hoeveelheid subsidies and belastingvoordelen. Uit zichzelf gaat niemand elektrisch rijden en mensen hebben schrik voor een versleten accu dat geld gaat kosten of de tweedehands waarde doet kelderen.

    Wij hebben de luxe, welvaart, vrijgevochten samenleving,... om thuis te werken, na te denken over hoe leven met minder auto of zonder auto,...

    Bazen die denken als slavendrijvers of "ik bezit jou" willen een groot aantal mensen in hun gebouw en voelen als een koning die over de grote massa heerst.

    In een ander land zit 30000 man op brommers en in auto's bij wijze van spreken uren door modder te ploeteren om een arena of stadion te bereiken want ze hebben niet het OV om dat op een snellere en efficiëntere manier te doen.

    Mensen die voor het eerste keer van de vooruitgang proeven willen laten zien dat ze boven de bus rijdende klasse geraakt zijn.

    In dure grootsteden is niet altijd mogelijk om te laten zien dat je vastgoed kan betalen. Dan is de auto, de motor,... een alternatief om aan potentiële partners te laten zien.

    Het is bekrompen om "gewoon doen", zesjesmentaliteit, less is more,... to projecteren naar de landen waar mensen zoeken naar een manier om hun achterstand tov de eerste wereld ruimschoots in te halen.

    In China droomt elke gezin van naar Duitsland te vliegen om premium bestek goedkoper int e te kopen. Wij hebben geen duidelijke voorkeur voor wat zij als de Mercedes, BMW,... onder de vorken, lepels, messen,... aanzien. De verkopers in die winkels in Duitsland spreken Chinees.

    Dus shorten maar, de koers in elkaar trappen, want mijn B-aandeel kooporders moeten nog aangetikt worden op de GAK onder 13 euro te krijgen. Als het kan, onder 12 euro.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2435 2436 2437 2438 2439 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links