Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Sif Holding AEX:SIFG.NL, NL0011660485

  • 9,920 16 apr 2024 10:15
  • -0,080 (-0,80%) Dagrange 9,910 - 9,940
  • 1.979 Gem. (3M) 15,7K

Sif Holding 2020

154 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 juni 2020 16:05
    Vattenfall Approves Investment in Hollandse Kust Zuid Offshore Wind Farm

    Vattenfall has taken final investment decision for Hollandse Kust Zuid 1-4 proceeding with the construction of what will be the world’s largest offshore wind farm. With its installed capacity of 1,500 MW, the Hollandse Kust Zuid offshore wind farm will be the largest of its kind worldwide, when fully operational in 2023. It will have a renewable electricity output equivalent to the annual consumption of over two million Dutch households. Vattenfall was awarded permits for the construction of Hollandse Kust Zuid after winning two subsidy-free tender rounds in 2018 and 2019. The two projects have been combined into one wind farm to optimise the process. A key element in solving climate change is to electrify transportation, heating and industry processes with the help of fossil free electricity.

    In 2023, Hollandse Kust Zuid will provide a third of the total installed offshore wind capacity in the Netherlands, making a major contribution to the Dutch Government’s renewable energy targets.

    Both the construction, which will be initiated offshore in 2021, and operation of the wind farm and its service facility will offer significant regional business opportunities and long term high quality employment.

    Vattenfall has partnered with the following suppliers:
    Siemens Gamesa for turbine manufacturing and partial installation
    Dutch based Sif Group for foundation manufacturing
    Dutch based TKF for inter-array cable systems manufacturing
    Prysmian for inter-array cable systems manufacturing
    Subsea 7 for foundation and inter-array cable systems installation
    Swire Blue Ocean for turbine installation.

    Source : Strategic Research Institute
  2. Fischer-R 5 juni 2020 18:08
    Sif kan starten met monopiles voor Hollandse Kust Zuid

    05 juni 2020
    Vattenfall heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor Hollandse Kust Zuid 1-4, en gaat door met de bouw van wat het grootste offshore windpark ter wereld wordt. Als het windpark in 2023 volledig operationeel is, is offshore windpark Hollandse Kust Zuid met een geïnstalleerde capaciteit van 1.500 MW het grootste in zijn soort ter wereld. Het zal genoeg stroom produceren om in het verbruik van ruim twee miljoen Nederlandse huishoudens te kunnen voorzien.
    Zoals eerder gepubliceerd in onze Trading Update van 7 november 2019 zal Sif de 140 Siemens Gamesa turbines van 11MW voorzien van monopiles. De scope van Sif omvat de fabricage van de monopiles en opslag op de Maasvlakte 2 faciliteit. We zijn verheugd met het nieuws van Vattenfall dat de uitvoering nu definitief van start kan gaan.
    Vice president van Vattenfall, Gunnar Groebler: “Dankzij een goede samenwerking met onze nationale en internationale partners zijn we goed voorbereid op de volgende stappen om dit mijlpaalproject te realiseren.”
  3. Chrisdus_65 5 juni 2020 20:33
    Vattenfall heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor Hollandse Kust Zuid 1-4, en gaat door met de bouw van wat het grootste offshore windpark ter wereld wordt.

    Zoals eerder gepubliceerd in onze Trading Update van 7 november 2019 zal Sif de 140 Siemens Gamesa turbines van 11MW voorzien van monopiles.

    Dit is goed nieuws voor Sif Holding! Yes! Eindelijk!
  4. Simpele Gast 20 juni 2020 06:47
    quote:

    Chrisdus_65 schreef op 5 juni 2020 20:33:

    Vattenfall heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor Hollandse Kust Zuid 1-4, en gaat door met de bouw van wat het grootste offshore windpark ter wereld wordt.

    Zoals eerder gepubliceerd in onze Trading Update van 7 november 2019 zal Sif de 140 Siemens Gamesa turbines van 11MW voorzien van monopiles.

    Dit is goed nieuws voor Sif Holding! Yes! Eindelijk!
    Telkens als ik op grond van zulke positieve berichten instap, gaat de koers toch weer gestaag omlaag. Om droevig van te worden.

  5. Simpele Gast 23 juni 2020 03:20
    quote:

    africa2 schreef op 21 juni 2020 15:34:

    Hallo, dat is nieuws van 5 juni .
    Het was juist op 5 juni dat ik weer (bescheiden) ben ingestapt. Ook wel uit nieuwsgierigheid. Lastig aandeel. Grotere limietorders worden vaak in delen uitgevoerd waardoor je relatief veel kwijt bent aan transactiekosten.
    Bij de opties zijn er vaak enorme discrepanties tussen bied- en laatkoersen.
  6. hjk2 23 juli 2020 10:11
    Rémy Baurigter in het FD vandaag:

    Funderingenbouwer Sif krijgt zuchtje meewind door nieuw windpark

    Ze moesten zichzelf ook even achter hun oren krabben bij Sif Holding SIFG€10,88-1,09% , de maker van stalen funderingen voor windturbines. Dat blijkt uit het telefoontje dat analist Henk Veerman van Kempen & Co. woensdag kreeg. Of hij wist waarom de koers van het bedrijf uit Roermond die dag plotseling zo hard aan het stijgen was. Sif gaf er zelf in elk geval geen aanleiding voor: er gingen geen persberichten de deur uit.

    De gevraagde analist had ook niet direct zo snel een verklaring klaar, al kan dat ook liggen aan het feit dat hij nu van zijn zomervakantie aan het genieten is. Een andere analist, een die nog wel op kantoor zat, maar liever niet in de krant wordt genoemd, wilde wel helpen met een hint.

    In Dogger Bank (op z'n Engels uitspreken) zou weleens een verklaring kunnen schuilen, aldus de analist. Dogger Bank is geen jolige geldverstrekker, maar de Doggersbank, een zandbank in de Noordzee, vlak voor de kust van Groot-Brittannië. Hierop moet over een aantal jaar een windpark verrijzen. Woensdagochtend maakte de Italiaanse marinebouwer Saipem, een concurrent van het Nederlandse Boskalis, bekend de windturbines te mogen plaatsen.

    Funderingen
    Wie de daadwerkelijke windmolens mag maken, is nog onbekend. Maar over de vraag wie de funderingen voor de windmolens mag leveren, lijken beleggers in elk geval al wel overeenstemming te hebben bereikt. Een koerswinst van bijna 6% voor funderingenmaker Sif Holding duidt erop dat zij vermoeden dat er binnenkort een opdracht op de mat valt bij de Limburgers. Sif gaat niet in op de geruchten en meldt alleen dat het nog productiecapaciteit over heeft voor een 'kleine klus'.

    Dat is Dogger Bank niet bepaald. De woordvoerder laat weten dat het Noordzeeproject 'tussen de 500 en 550' windmolens behelst. De vraag is daarom of beleggers zich nu niet te vroeg rijk rekenen. Dat Sif de benodigde funderingen kan leveren, is geen punt van twijfel. Wannéér de Roermonders dat kunnen doen wel.

    Onderbezetting
    In mei maakte het bedrijf bekend dit jaar te rekenen op een forse onderbezetting in zijn fabrieken. Dat meldde Sif in een tradingupdate over het eerste kwartaal, waarbij het geen cijfers bekendmaakte over de nettowinst. Als gevolg van de lage bezetting, verwacht het dit jaar geen groei van de ebitda, die in 2019 €26,4 mln bedroeg - een belangrijke maatstaf voor winstgevendheid en ook het getal waar analisten naar kijken.

    Sif heeft nog twee concurrenten, beide uit Duitsland. Ook die kunnen de funderingen leveren en zijn dus in de race voor een contract. Het is dus nog zeker geen gelopen race voor Sif, maar wie woensdagochtend aandelen in het bedrijf had, zal de naam Dogger Bank in ieder geval niet gauw vergeten.
154 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Sif houdt vertrouwen in de toekomst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links