Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2426 2427 2428 2429 2430 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 juli 2020 23:21
    quote:

    effegenoeg schreef op 21 juli 2020 17:15:

    Ik las gisteren in het financieel dagblad dat het boren naar nieuwe velden bijna helemaal tot stilstaand is gekomen. Ommekeer in schaarste kondigt zich meestal aan als een dief in de nacht.
    En er gaat weinig van de schalieboeren overblijven:

    How Fracking Became America's Money Pit

    For most any nation, let alone a superpower, energy independence is considered the geopolitical holy grail. So when fracking lured in American investors, everyone had high hopes the country would finally break free of OPEC. But oil is a complex game, and 2020 saw sharp declines in demand caused by the cartel’s maneuvering, shale oil’s oversupply, and now the devastating effects of the coronavirus. What’s worse, the startup mentality of the U.S. fracking industry promised investors mythical growth and nonexistent returns. In the end, it burned a $340 billion hole in Wall Street’s pocket.

    Zo'n olieveld werkt ook anders dan het jarenlange oppompen van de traditionele velden. Het is vergelijkbaar met de champagne dat uit de fles knalt en na een jaar is de productie met 70% gedaald. Dus ze moeten continue naar nieuwe velden boren om de productie hoog te houden.

    Dat deden ze ook met drill baby drill en elke dollar dat ze van de investeerders konden krijgen. Want de managers krijgen bonussen op basis van de productiehoeveelheden ipv hoeveel winst dat er gemaakt is.

    Het is een industrie van wildcats: mensen die bij wijze van spreken met relatief kleine bedragen in hun achtertuin naar olie zoeken en hopen zo rijk te worden.

    Fracking had eerst de gasprijs en -markt doen crashen. Dan schakelden ze naar de olie want ze dachten dat de olieprijs niet kan crashen op dezelfde manier als de gasprijs. Ze hadden niet bepaald verstandig gespeeld, zeker als ze al een crash gezien hebben voordat ze het opnieuw probeerden met een andere commodity. Geld kregen ze wegens lage rentestand, het geld moet ergens heen, dus de beurs op.

    Volgend jaar gaat er nog weinig uit die velden komen en ze kunnen niet gemakkelijk aan geld geraken om naar nieuwe velden te kunnen boren. Er is 340 miljard dollar verloren gegaan en de 4 miljoen jobs staan op de helling.
  2. Equilibrium01 22 juli 2020 08:43
    quote:

    pietje-2005 schreef op 21 juli 2020 23:44:

    Laat die frackers, en hun investeerders en banken, maar mooi naar de haaien gaan.
    Ze dachten zelf de haaien te zijn, en de wereld te kunnen chanteren met hun zooi en gas.
    Opzouten die handel !
    Niks boven echte olie ! ;-)
    Ter info Shell zit ook in de schalie business.
    Zonder die business betaalden we waarschijnlijk het dubbele aan de pomp,met alle gevolgen van dien. Dat met minder nieuwe boringen de prijs opnieuw zal stijgen die conclusie maken de financieel verantwoordelijken waarschijnlijk ook. Schalie zal dus niet direct omvallen.
    Dat er over geïnvesteerd is in het verleden lijkt mij evident, maar dat is een typische reactie in de varkenscyclus. De VSA zullen hun olie- en gasproductie zien terugvallen met minder nieuwe boringen, echter van bronnen die 30% van de piek produceren kan je ook mooi van leven.
  3. [verwijderd] 22 juli 2020 09:04
    Na 2 jaren produceren de schaliebronnen 13% van de piek. 55% van de schalieproductie komt van de boringen in de laatste 14 maanden.

    So far this year, bankruptcies in the U.S. energy industry have exceeded 20 filings from companies with more than US$50 million in liabilities. This is the highest number of first-half filings for protection from creditors since the first half of 2016, during the previous oil price collapse, according to data compiled by Bloomberg. In June alone, seven oil and gas companies filed for Chapter 11, matching the record from the monthly peak in bankruptcy filings set in April 2016.

    Many U.S. oil and gas drillers were already living on borrowed time even before the COVID-19 pandemic, thanks to heavy borrowings from banks over the past years. But the crash in oil demand and the collapse in oil prices shortened the time for indebted companies to be able to kick the can down the road, accelerating the upward trend in bankruptcy filings.

    Analysts and legal professionals expect more energy bankruptcies in the U.S. shale patch in the coming months even as WTI Crude prices more than doubled to nearly $40 a barrel by the end of June from the average in April.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2426 2427 2428 2429 2430 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links