Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,410 25 apr 2024 09:28
  • -0,020 (-1,40%) Dagrange 1,410 - 1,450
  • 1.221 Gem. (3M) 2,9K

Visies op Bied-Laat boek TIE KINETIX 2014 e.v.

1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kwiirk 18 juli 2020 15:28
    Deze afgelopen week de hoogste procentuele stijging van de koers van alle Nederlandse aandelen en de hoogste procentuele stijging van het aantal per week gemiddeld verhandelde aandelen. De uitspraak van grootaandeelhouder van Schaick dat nu nog wat geluk nodig was om de koers te laten stijgen van het in zijn ogen meest ondergewaardeerde aandeel van de beurs lijkt gehoor gevonden te hebben.
  2. forum rang 4 Pitmans 18 juli 2020 21:34
    quote:

    aextracker schreef op 17 juli 2020 21:19:

    Er blijkt in elk geval een enkeling die het wel lijkt te zien.

    Met 5500 aandelen de week uit op een high a Euro 13,-, 16% intra daya stijging met Euro 1.80 koerswinst.

    De dunne freefloat doet blijkbaar zijn werk
    Het enige dat ik zie, is dat er geen enkele interesse is om aandelen TIE te kopen.
    Behalve de 150 stukjes om de 10 cent van de grote manipulator is er tot onder het oude breekpunt van €7 geen bied van ook maar een heel klein beetje betekenis te vinden, ook niet na een stijging die al enkele weken aanhoudt.
    De koers omhoog manipuleren is inderdaad niet zo lastig, maar als dit gebeurt om op termijn wat grotere volumes aan hogere koersen te kunnen dumpen, faalt de poging vooralsnog jammerlijk.

    Blijkbaar zitten die paar mensen die er wel in geloven allemaal op dit forum, op 1 na (mag ik hopen).
  3. forum rang 8 aextracker 19 juli 2020 08:18
    quote:

    Kwiirk schreef op 18 juli 2020 21:42:

    Geluk, nee natuurlijk niet, maar zou er niet enig verband zijn met de betere resultaten van TIE ?
    Het verband t.a.v. de koersexplosie bestaat uit vraag en aanbod naar een aandeel.
    Er blijkt bij TIE sinds enkele maanden meer vraag, dan aanbod te zijn in het aandeel TIE.
    Dat zal zeker ook met verbeterende resultaten van TIE verbandhouden. Waarom anders gaat TIE ineens een Q-bericht uitsturen ?
    Bij een dunne free float, laat het aandeel TIE sinds medio maart (euro 6,55) zien, hoe de koers reageert. Degene die het toen zag en TIE kocht, maakt nu 100% rendement < 5 maanden.

    Het feit dat TIE nu net zo onbekend is als toen, maakt het waarschijnlijk, dat zowel verkopende als kopende partij een reden zien om het aandeel hoger te waarderen.
    Dat dit reeds 5 maanden aan de gang is, lijkt te duiden op een "trend" op weg naar een nieuw evenwicht qua waardering voor het aandeel. Waarom anders zou de koper bereidt zijn vrijdag jl. Euro 13,- te betalen ?
    Bij 1,7 Mln aandelen in omloop, waarvan 75% in vaste handen bij de sindsdien verhandelde aantallen, is er wel wat meer aan de hand zou ik zeggen.
    Grappig genoeg heeft 1 grootaandeelhouder gemeld in het FD, bereid te zijn tot krap onder 30% bij te kopen. Daar zal een verband mee samenhangen.

    De vraag die dan resteert, wanneer die aandeelhouder op 29,9% van de aandelen staat, wat dan gebeurd met de koers van het aandeel en het fonds.
    Waarom zou je met 30% van de aandelen riskeren en accepteren, dat de koers "omlaag wordt getrapt"? In dit geval geloof ik niet zo in die suggestie van een enkeling.

    Er zijn "aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" , meer personen die het niet begrijpen, dan die het wel begrijpen.

    TIE'm will tell.
  4. forum rang 4 Pitmans 19 juli 2020 09:30
    quote:

    aextracker schreef op 19 juli 2020 08:18:

    [...]Grappig genoeg heeft 1 grootaandeelhouder gemeld in het FD, bereid te zijn tot krap onder 30% bij te kopen. Daar zal een verband mee samenhangen.

    De vraag die dan resteert, wanneer die aandeelhouder op 29,9% van de aandelen staat, wat dan gebeurd met de koers van het aandeel en het fonds.
    Waarom zou je met 30% van de aandelen riskeren en accepteren, dat de koers "omlaag wordt getrapt"? In dit geval geloof ik niet zo in die suggestie van een enkeling.
    Vanwege de matige populariteit van dit forum, gaat het in beide richtingen om enkelingen die erin denken. Er is dus geen nood aan om te benadrukken dat 1 van de theorieen weinig gesteund lijkt te worden, dat geldt ook voor de tegenbeweging.

    Mij resteert ook nog de vraag waarom de betreffende grootaandeelhouder bereid is in de markt tot aan €13 stukken te kopen, terwijl hij net een flink pakket warrants heeft overgenomen van een bevriende partij, waarmee hij dat zelfde zou kunnen doen voor €7.
    Blijkbaar is er maar een enkeling die zich dat afvraagt.
  5. forum rang 8 aextracker 19 juli 2020 09:53
    ….i.p.v. de vraag stellen....
    Zou je jouw mening c.q. visie op die vraag als antwoord willen posten !?

    N.a.v. je vraag mijn kijk hierop;
    Wellicht gaat de grootaandeelhouder warrants aktiveren, zodra een deel van het aandelen pakket tot cash is omgevormd ?
    Het opkopen van "aandelen in de markt", legt daartoe in elk geval een steviger basis.
    Veel free float is er niet blijkens de dagelijkse boekjes.
    Het aandeel zomaar doorschieten naar euro 15 - 17,- komende 4 weken (tot aan 21 augustus).

    Het is slim en handig wanneer de grootaandeelhouder een positie opbouwt vanuit de verwachting dat er later meer (nieuwe) interesse in het aandeel gaat ontstaan vanuit een betere performance en hogere mate van populariTIE't c.q. zichtbaarheid van TIE.

    TIE is meer dan 25 jaar werkzaam op terreinen van digitalisering en back-end integrated automatisering van workflows en document uitwisseling. dat blijkt momenteel met EDI- & e-facturatie een vlucht te kunnen nemen.

    Stel, dat het opbeurende (onverwachte\ongebruikelijke) kwartaalbericht 2020 een eerste bericht is van vele die de groeiversnelling en de schaalbaarheid van het TIE platform bevestigd ?
    Dat zou getuigen van veel waarde die onderhuids verpakt zit.
    Zoals de CFO meldde in het FD afgelopen maand ; "moeilijk uit te leggen en te begrijpen ".

    TIE als verhandelbaar beursgenoteerd fonds met een bijzonder dunne free float heeft maar een paar (nieuwe) geïnteresseerden nodig (met voldoende cash in the pocket) , die het wel zien en begrijpen !
    De vraag is of er de komende maand veel "digitisation believers" bijkomen !
  6. forum rang 4 Kwiirk 19 juli 2020 10:04
    Marketing van TIE roert zich, afgelopen week 2 berichten op linkedIn gezien over Bunzli en Rentokil. Het zijn de marketing mensen van TIE die deze berichten een "interessant" meegeven. Plaatsing vindt plaats door Jan Sundelin. Met de publicatie in het FD en de publicatie van het kwartaalbericht lijkt het mij aannemelijk dat de belangstelling voor aandelen TIE toe neemt.
  7. forum rang 4 Kwiirk 19 juli 2020 10:11
    quote:

    Pitmans schreef op 19 juli 2020 09:30:

    [...]

    Mij resteert ook nog de vraag waarom de betreffende grootaandeelhouder bereid is in de markt tot aan €13 stukken te kopen, terwijl hij net een flink pakket warrants heeft overgenomen van een bevriende partij, waarmee hij dat zelfde zou kunnen doen voor €7.
    Blijkbaar is er maar een enkeling die zich dat afvraagt.
    Mij lijkt ook dat er voor grootaandeelhouder van Schaick na de verkrijging van de warrants geen reden is om aandelen bij te kopen.
  8. forum rang 4 Kwiirk 1 augustus 2020 08:46
    quote:

    Pitmans schreef op 1 augustus 2020 07:43:

    Tja, hij is zelf de prophecy aan het fulfillen.
    Maar dat mag je hier niet zeggen.
    Ja hoor, dat mag je van mij best zeggen en hopelijk van alle TIE forumleden. Afgezien van de invloed van de goede financiële resultaten op de beurskoers weet niemand met zekerheid waar de doorbraak van de koers van TIE vandaan komt. Wat ik wel weet is dat als die koers kunstmatig is, dat grootaandeelhouders met zoveel aandelen zitten, dat die kwijtraken op een kunstmatig hoog niveau niet goed te doen is.
    Iets anders, met 75% SAAS-inkomsten mag Jan Sundelin zijn motto "building worldwide organizations with focus on IT" van mij veranderen in "building worldwide riskless organizations with focus on IT" en ik denk ook dat dit motto uitstekend bij hem past.
  9. forum rang 4 marcello106 1 augustus 2020 09:56
    quote:

    Pitmans schreef op 1 augustus 2020 07:43:

    Tja, hij is zelf de prophecy aan het fulfillen.
    Maar dat mag je hier niet zeggen.
    Diverse forumleden zijn hier door het bashersgilde inderdaad vakkundig monddood gemaakt.
    Grappig dat JIJ voelt dat je iets niet mag zeggen terwijl ik je juist herhaaldelijk uitnodig om je gedachten te verwoorden.

    Je probleem zit hem niet zo zeer in wat je niet mag zeggen, maar meer in wat je niet wilt zeggen lijkt me. Want Pitmans gedachten gaan wel iets verder dan bovenstaande dooddoener toch?
  10. forum rang 8 aextracker 2 augustus 2020 08:11
    quote:

    Pitmans schreef op 1 augustus 2020 07:43:

    Tja, hij is zelf de prophecy aan het fulfillen.
    Maar dat mag je hier niet zeggen.
    Dat heb je hiermee dus gezegd Pitmans :) !

    Vind je de actuele ontwikkelingen en verklaringen rondom TIE en koerstrend en verklaring in feite vervelend\teleurstellend, of zie je er iets positief in ?
    M.a.w. kan je er beleggings- c.q. fonds technisch \ mentaal iets mee , of zit je er mee in je maag ?
    UIt jouw TIE-forum historie blijkt in elk geval dat jij vanuit een interesse het fonds volgt.

    Snap jouw quote daarom niet goed, die bevat cynisme\aversie.
  11. forum rang 4 Kwiirk 2 augustus 2020 09:34
    Merkwaardig dat de ontwikkeling van de beurskoers en de financiële resultaten hebben geleid tot zowel een zeer verminderde posting activiteit van de negatievelingen als een verminderde activiteit van de positivelingen. Mijn aanduiding van negatieveling en positiveling is bedoeld als persoonlijkheidstrekje niet als aanduiding van de opstelling t.o.v. TIE en andere minifondsjes. Pitmans zit daar een beetje tussenin met een ondertoon van het negatieve.
  12. forum rang 8 aextracker 2 augustus 2020 10:32
    Dat vind ik niet merkwaardig Kwiirk.

    Wanneer een beursfonds(je) acterend in de lokale zijlijn als TIE "door weinigen begrepen wordt", (Quote CFO Wolfswinkel, zomer 2020 in FD) of (te) weinig middelen en energie stopt \ kan stoppen in het bekend maken van wat het fonds doet of waarvoor het staat (qua ambitie), is onbekendheid het voorportaal van onbemind geraken.

    Slechts degenen die het snappen, of een lange adem hebben (zoals grootaandeelhouder P van Schaijk in hetzelfde FD artikel zich liet citeren), voorkomen dat het fonds in de vergetelheid geraakt en uiteindelijk tot niets verwordt en vergaat.

    Het verminderde postgedrag wat je op dit forum aansnijdt kwiirk lijkt (is voor mij) een gevolg van;
    a.) in de vergetelheid geraken (TIE wilde in de luwte acteren zonder teveel aandacht).
    b.) de inhoudsloze negativiteit, die enkelen over fora als TIE onophoudelijk uitstortten afgelopen jaren (aantal keren door enkelen alhier op het forum en bij IEX-Moderator gemeld).
    c.) een proces van verlaagde transparantie afgelopen 3 - 5 jaar en de tergend langzame draai naar een succesvolle strategie & bedrijfsmodel welke TIE probeert te maken.

    Veel ingewikkelder acht ik het niet als verklaring.
    Waarschijnlijk was je daar zelf ook al achter.
    De vraag naar de bekende weg is hiermee voor jouw beantwoordt :) ?

    Tot aan 21 augustus 2020 zal het wsl. sowieso rustiger blijven!
  13. forum rang 8 aextracker 2 augustus 2020 14:29
    Tja kwiirk de namen noemende is de motivatie voor het rustiger blijven eenvoudig te benoemen.

    Zowel De heer van stand (Bommel), Marcello, Dinald, Gekke Gerrit als ondergetekende hebben op een goed moment na verschillende oproepen (o.a. gericht aan de IEX Moderator- "alias Henk"), tot "open dialoog en informatieve kennis uitwisseling".te kennen gegeven, minder \ niet meer te posten.
    Dit als laatste redmiddel om doelbewust afbrekend en louter negatief geladen postgedrag niet te hoeven zien. De "winst van de forum-democratie" zullen we maar zeggen :).

    Wegduiken als gevolg in gedrag is jammerlijk. daarom deel ik af en toe nog wat.
    Juist bij kleine lokale fondsen als TIE is "Google-scooping- & analytics" door de kleine aandeelhouder interessant om te delen, daar waar het fonds zelf de anonimiteit verkoos.

    Mijn conclusie en aanbeveling luidt, dit thema te laten voor wat het is en ons te richten op wat we via eigen zoekmethoden op Internet, linkedIn, Google-search, Websites en e.a. bronnen over TIE KINETIX kunnen vinden. Daarbij rustig en nuchter nadenken, analyseren en deduceren wat de informatie duidt en vervolgens te bepalen wat met iex-forum-lezers te delen.

    Het delen van opgebouwde relevante TIE KINETIX informatie en kennis ging\gaat overigens gewoon door maar dan via methoden, zonder lastig te worden gevallen door negatieve cynisten op het iex-forum.
    Als gezegd, laat het thema rusten.
    Houd de focus op informatie i.r.t. TIE KINETIX, strategie , turnaround en de toekomst gericht op aspekten waar je WEL iets mee kunt.
  14. Argus 2 augustus 2020 17:51
    quote:

    Kwiirk schreef op 2 augustus 2020 13:30:

    Ondanks alle onbekendheid van TIE werd er door DeZwarteRidder en ramptoerist regelmatig op postings gereageerd. Dat is nu niet zo. Aan de andere kant mis ik postings van Dinald en Olie B Bommel bijvoorbeeld, die ook ondanks alle onbekendheid trouwe posters waren op dit forum.
    Beste Kwiirk,

    De zaken van de beurs parel Tie Kinetix lijken zich voorspoedig dan wel uitermate
    voorspoedig te ontwikkelen in positieve zin mede gelet op de beurskoers.
    Uiteraard zijn er de laatste maanden ook uitstekende berichten naar buiten gekomen.
    Wat ik altijd in het verleden geprobeerd heb duidelijk te maken is dat ik alleen op signalen af kan gaan die naar buiten komen door Tie Kinetix en conclusies van overige forumleden. Ik zit niet in de ring van ingewijden die Tie Kenetix dusdanig
    kennen en daarom een veel beter inzicht hebben dan die ik ooit kan verwerven.
    Dit laat mij onverlet dit forum te blijven volgen en te reageren wanneer ik een conclusie kan verbinden aan de info die bekend is geworden.
    Ik heb in iedere geval de laatste digitale AVA meegemaakt en daar zijn ook
    zaken behandeld die nieuwe ontwikkelingen gaan aansturen.
    Het is even afwachten wanneer het geld binnen is van de verkoop van google adwords in augustus wat de nieuwe strategie is. Mij lijkt dat het geld naar de digitale core business gaat. In welke vorm weet ik niet maar ik geloof wel dat zij
    met de opbrengst hun positie kunnen gaan versterken. Het is vervelend om het tijdsgewricht van corona te noemen maar het is bij uitstek het moment
    om de concurrentie een digitale nekslag toe te dienen.

    met vriendelijke groeten,
    Olie B Bommel


1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links