Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Haarscheurtjes AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

240 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 16 juli 2020 19:50
    quote:

    Fundbuster schreef op 16 juli 2020 18:32:

    De mod heeft weer lekker om zich heen lopen zeisen zie ik. Zijn er al deelnemers MIA? Maandag leuk verdiend met een short NDX, dinsdag wat terug moeten geven, gisteren niets gedaan en sinds vanmiddag weer short WTI, op 40,95. Hij zat sneller op 4115 dan ik mijn mobiel dicht kon klappen, het zal Fundbuster één keer niét wezen!
    Een charme heeft die trade: een stop op 41,75 is gewoon goed, en misschien zelfs wel een dubbele draai waard. Gegeven blijft dat er sinds 28 april geen serieuze correctie in heeft gezeten, en zelfs .236 fibobo zou al 34,20 zijn. Dan zwijgen we over de COG, die vlak onder de 26 uitkomt.
    We gaan het zien, voor een stop-risk van 80 cent wilde ik er niet voor lopen sukkelen. Anders nog, een vaccin of zo?

    ik mis jou hier n btje, buster. what's up. Vraagje, maak je nu idd ook gebruik van volume profile? Het is n goed hulpmiddel heb ik gemerkt. Ben me nu aan t verdiepen in order flow en tape reading. Dat is geen sinecure.... RDS overigens ff geen positie, want ik zie nu geen richting. Laatste dip was n gemiste kans, had obv volume profile zeker wat gekocht. Er komt vast nog n herkansing.
  2. [verwijderd] 16 juli 2020 20:08


    wat zijn jullie heren hier toch kindjes bezig zeg......nie normaal....aardig zijn voor elkaar lukt nie altijd he...tis het menszijn weet ik maar toch......blijven proberen......wel jammer hoor...zitten best aardige heren hier ......hoeft nie altijd gelijk te hebben en zijn......

    waar gaat het mis......voor de meesten ''stof tot bezinning''!!
  3. [verwijderd] 16 juli 2020 20:12
    quote:

    olieslimie schreef op 16 juli 2020 20:08:

    wat zijn jullie heren hier toch kindjes bezig zeg......nie normaal....aardig zijn voor elkaar lukt nie altijd he...tis het menszijn weet ik maar toch......blijven proberen......wel jammer hoor...zitten best aardige heren hier ......hoeft nie altijd gelijk te hebben en zijn......

    waar gaat het mis......voor de meesten ''stof tot bezinning''!!

    ah,welkom olieslimie jou kunnen we hier er wel bij hebben .Leuk dat je gekomen bent
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 16 juli 2020 20:30
    De S&P index is idd onder de RG- 3213 geopend en de koers zou naar 3159 kunnen gaan maar dit gaat niet altijd op, 30 tot 40 % kans dat dit niet gebeurt, dus wel rekening mee houden.

    Maandag hadden we ook zo' n situatie en de koers zou toen naar 3119 gaan, dat gebeurde ook maar dan een dag later op dinsdag.
  5. [verwijderd] 16 juli 2020 20:37
    quote:

    Wakostanova schreef op 16 juli 2020 20:35:

    [...]

    Niet zo brommen beer. US niks, shortje aex, omdat we zo nog moeten dalen voor het evenwicht...
    doe niks morgen expiratie nog 1 tot 2 weken dan dalen heb wel wat putspreads voor het geval
    En diezak met goud en zilver hoewel ook al aardig uitgedund
  6. Fundbuster 16 juli 2020 20:43
    quote:

    PietKeizer schreef op 16 juli 2020 19:50:

    [...]ik mis jou hier n btje, buster. what's up.
    Klopt wel, ik ben overdag te druk en ‘s avonds lees ik veel. Onlangs het boek”Trend Following” van Michael Covel gelezen, daarna “Trading Chaos” van Bill Williams. Nu met een her-lezing bezig van “Bollinger on Bollinger Bands”, van -je raadt het niet- John Bollinger. Alle drie trend-volgers.
    Het boek van Covel gaat niet zozeer over een methodiek maar over wat trend-volgen eigenlijk is, en vooral wat niet. Wat die boeken gemeen hebben is dat je eruit kunt leren hoe je moet kijken. Let op hoe het hier staat. Hoe je moet kijken, niet wat je moet zien. De methodieken mogen verschillen, de schrijvers hebben een identieke mindset. En die interesseert me brandend. Ik heb in het verleden redelijke bedragen vergurkt omdat ik ergens iets van vond. Kijk hier om je heen en je ziet wie dezelfde fout maken. Aan de andere kant de mannen die de les geleerd hebben. Ik citeer hier geloof ik Mollowitz: ‘Trade what you see, not what you think’. Het is die mindset die het verschil maakt, een potlood en een puntenslijper hebben we allemaal wel. Ik wil niemand tekort doen, maar ik roep hier maar Mollo, Omem, Ni!, Oboe. Gasten die het kunstje van niet-denken geleerd hebben. Pomper comes to mind. Die lui zijn waar ik wezen wil.

    Gaaf, die orderflow en het volume profile! Ik heb ze er nog niet bij maar binnenkort wel. Ze komen zeer zeker op het repertoire, vertaal ik Oboe een beetje vrij dan kijk je de markt recht in zijn ziel als je de interpretatie eenmaal meester bent. Ik vernam overigens dat onze leergierigheid de Sirius Black van het forum opgevallen is. Kijk niet raar op als ik binnenkort in tongen spreek. :-)

    Grtz, shalom en al dat soort dingen.
240 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links