Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASR Nederland AEX:ASRNL.NL, NL0011872643

  • 45,500 18 apr 2024 17:35
  • +0,550 (+1,22%) Dagrange 45,200 - 45,710
  • 400.862 Gem. (3M) 461,3K

ASR Nederland - 2020

512 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 7 juli 2020 21:07
    Beursblik: terugkeer dividend helpt koersen verzekeraars
    09:54
    (ABM FN-Dow Jones) De hervatting van dividenduitkeringen door verzekeraars zal een katalysator worden voor de aandelenkoersen. Dit verwacht ING, nu toezichthouder DNB dividenden weer toestaat ondanks de coronacrisis.

    "De verklaring van DNB is een sterk signaal dat in zekere zin ook het gelijke speelveld herstelt voor Nederlandse verzekeraars", aldus analist Albert Ploegh van ING.

    DNB wijkt in zijn advies af van de aanbeveling van het Europese comité voor systeemrisico's ESRB, om geen dividend uit te keren tot het einde van het jaar, deels omdat verzekeraars in andere landen zich daar ook niet aan houden en anderzijds omdat er vooralsnog geen kapitaaltekorten zijn bij de verzekeraars als gevolg van de coronacrisis.

    "Voortzetting van de status quo zou onwenselijk zijn geweest naar ons idee en moeilijk uit te leggen aan de beleggersgemeenschap gezien de solide kapitaalposities", aldus Ploegh.

    ING heeft het volste vertrouwen dat Ageas, ASR Nederland en NN Group voldoende contanten kunnen binnenhalen om hun dividendambities waar te maken. Het meest positief blijft ING over het aandeel NN Group.

    Ploegh blijft echter van mening dat de dividendvooruitzichten van Aegon onzeker zijn geworden door de coronacrisis. De bank ziet risico's voor de kapitaalbuffer in de VS, terwijl die in Nederland vooral hoog is dankzij een niet-economische 'bijtelling' voor marktvolatiliteit.

    De aandelen van NN Group en ASR Nederland gingen dinsdag aan de leiding in de AEX met stijgingen van 2,2 procent. Aegon bleef nauwelijks achter met een plus van 2,0 procent. Ageas ging 0,8 procent hoger in Brussel.

    ING heeft een koopadvies op ASR, Ageas en NN, maar een Houden advies op Aegon.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  2. domin8tor 14 juli 2020 16:57
    Van de 3 beursgenoteerde NL verzekeraars is ASR toch overduidelijk de betere keus. Relatief lage marketcap nog, veilig gefinancierd, overduidelijke insteek op duurzaam beleggen (daardoor vrijwel geen blootstelling aan fossiele majors). Die voorsprong op duurzaam gaat ze helpen, daar ben ik van overtuigd. Benieuwd wanneer er nieuws komt over het dividend. Heb op de meeste geschreven puts ondertussen winst (maar ik kan het niet aanraden om met geschreven puts een corona dip in te gaan ;)). Had beter de aandelen kunnen kopen op 22-27 range dan puts schrijven.

    Fair value op dit moment €35?
    Vanaf die koers ga ik in ieder geval wat langer lopende calls schrijven (gedekt).
  3. forum rang 10 voda 14 juli 2020 17:48
    Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASR fractioneel

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ASR Nederland NV
    29,78 0,51 1,74 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel op ASR Nederland fractioneel verhoogd, van 35,30 naar 35,40 euro met een ongewijzigd Overwogen advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

    Voor 2020 verlaagden de analisten hun winstverwachting voor de verzekeraar met een bescheiden 2 procent, omdat zij rekenen op een groter verlies bij de holding.

    Daar staat tegenover dat de winst per aandeel in de jaren na 2020 mogelijk hoger uitkomt. Verzekeraars mogen van De Nederlandsche Bank weer kapitaal laten terugvloeien naar aandeelhouders, bijvoorbeeld in de vorm van dividend of een aandeleninkoopprogramma.

    Daarom rekent Morgan Stanley er ook op dat ASR dit en volgend jaar een inkoopprogramma van 75 miljoen euro zal uitvoeren.

    In het meeste zonnige scenario ziet Morgan Stanley de koers van ASR overigens stijgen naar 44,90 euro.

    Het aandeel ASR Nederland noteerde dinsdagmiddag 1,5 procent hoger op 29,70 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. domin8tor 14 juli 2020 23:45
    Amerikaanse verzekeraar SIGI is door met de cijfers. Erg lage combined ratio als je catastrofes niet meetelt. En de catastrofes zijn natuurrampen en de vernielingen als gevolgen van de civil unrest. Beide niet van toepassing in Nederland. Ik verwacht dat de NL verzekeraars wel eens kunnen gaan verassen op operationeel vlak over Q2. Ik vermoed zelf dat dat ook de reden is van de recente adviesverhogingen. Dividend ASR moet makkelijk uit te keren zijn, beter zou zijn snelle hervatting van de aandelen inkoop. Discliamer: long ASR.

    www.otcdynamics.com/sigi-selective-in...
  5. forum rang 7 Dividend Collector 16 juli 2020 17:35
    quote:

    joostUSA schreef op 16 juli 2020 17:13:

    Ik twijfel zelf nog erg om NN of ASR op te nemen in mijn porto voor LT uiteraard. Beide verzekeraars zien er technisch gezien sterk uit. Zelf vind ik het mooi dat ASR ook zelf aandelen aan het terugkopen is. Hoe denkt men hier over toekomstig dividend?
    Op 26/8 komt ASR met de resultaten over H1 en zal dan naar verwachting weer een mooi dividend aankondigen.
    Dividendbeleid blijft van kracht. De koers zal hier de komende weken op vooruit gaan lopen.

    "ASR gaat in zijn dividendbeleid uit van een pay-out ratio van 45 tot 55 procent van het netto operationeel resultaat, waarbij de verzekeraar mikt op een stabiel tot groeiend dividend in de komende jaren. Eerder liet ASR weten uit te gaan van een interim dividend (voor het eerst in 2018) ter grootte van 40% van het dividend over het voorgaande jaar. In het algemeen verwacht a.s.r. geen dividend uit te keren als de Solvency II ratio onder de 140% belandt."

    dividendinfo.nl/asr
  6. forum rang 4 joostUSA 16 juli 2020 17:58
    Dat waren inderdaad dingen waarop ik me had ingelezen. Zelf lijkt mij ASR in verzekeringsland de meest veilige haven op dit moment, met een mooi duurzaam beleid.
    Ik kom relatief laat op het feestje, maar naar dat ik Shell bijna helemaal heb afgebouwd zoek ik toch een solide vervanger.
  7. robutrecht 17 juli 2020 22:19
    asr heeft dividend uitgesteld niet afstel.
    mijn verwachting is dat ze in augustus gaan aankondigen dat ze alles in september en oktober in 2 fases alles uitkeren.
    In juni weer alles op normaal.
    van de 75 miljoen inkoop hadden ze al 50 miljoen ingekocht, en ook nog eens voor een veel lagere prijs dat ze zelf hadden verwacht.
  8. forum rang 4 joostUSA 19 juli 2020 18:29
    quote:

    robutrecht schreef op 17 juli 2020 22:19:

    asr heeft dividend uitgesteld niet afstel.
    mijn verwachting is dat ze in augustus gaan aankondigen dat ze alles in september en oktober in 2 fases alles uitkeren.
    In juni weer alles op normaal.
    van de 75 miljoen inkoop hadden ze al 50 miljoen ingekocht, en ook nog eens voor een veel lagere prijs dat ze zelf hadden verwacht.

    Klopt, kapitaalpositie is uitstekend, althans daar kunnen we bijna wel zeker van uit gaan. Resterend dividend wordt gewoon uitgekeerd. Prachtig aandeel voor LT op dit moment, en ook nog mooi geprijsd. Mochten de beurzen nog dippen dan koop ik zeker bij.
  9. domin8tor 23 juli 2020 10:43
    quote:

    joostUSA schreef op 23 juli 2020 09:26:

    Vreemd koersverloop bij ASR laatste dagen, verwacht goed nieuws in augustus van ze, plus dividend uitkering...
    Eens, en omdat ze al zo vroeg begonnen zijn met de duurzame selectie voor hun investeringen, verwacht ik dat ze daar ook nog een voordeel hebben t.o.v. de andere verzekeraars. Duurzame fondsen doen het beduidend beter dan de olie (-majors).
  10. Dicky 28 juli 2020 13:16
    Ofschoon de rente gedaald is, begrijp ik niet goed waarom ASR al 5 dagen op rij daalt. Heeft iemand enig idee waarom? Wordt de koers met opzet gedrukt? Wellicht komt Aegon alsnog met een overnamebod? Dat speelde achter de schermen al eens in 2017, naar ik gelezen heb. Maar is vermoedelijk wishfull thinking.
  11. dickmasternr1 28 juli 2020 17:09
    De verzekeraars dalen zoals jij al aangeeft gelijk op met een dalende rente.
    De mogelijke negatieve economische gevolgen van een 2e uitbraak kan rentedrukkend werken. Verder zie je dat de laatste tijd winkelvastgoed weer de bodem opzoekt. De verzekeraars beleggen de premies ook in vastgoed, weet niet welk deel. Denk wel dat verzekeraars relatief tov banken en winkelvastgoed veel minder last hebben en niet veel minder winst maken dan vorig jaar. Dit en of dividend van vorig jaar nog door gaat en hoeveel horen we over 3 weken bij de halfjaarcijfers.
512 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links